Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- اعظم محبی: بیش از یک سال است که پله های برقی پل های عابرپیاده میدان وحدت (شهرداری) گرگان خراب است و در این مدت وعده های مدیران شهری برای رفع نقایص آن از ماهی به ماه بعد و از فصلی به فصل بعد جابجا می شود.

نصب و راه اندازی پل های آهنی در جوار میدان تاریخی ثبت شده، تصمیم غلطی بود که در سنوات قبل بدون پیوست های لازم انجام شد و هم اکنون تصمیمی برای برداشتن و یا تعمیر این غول های آهنی گرفته نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس شورای شهر گرگان در نطق پیش از دستور خود در صحن شورا بیان کرد که این پل ها باید برداشته شده ولی راه حل جایگزینی برای آن مطرح نکرد.

پل هوایی میدان شهرداری در این سال ها بیشتر محل کسب درآمد و تبلیغات بوده و کارایی لازم را هم نداشته است اما باید پرسید چرا در صرف بودجه شهری نظارت کافی نمی شود تا شهر متحمل چنین خساراتی نشود.

فاصله با رویکردهای شهر انسان محور

یک کارشناس ارشد مدیریت شهری معتقد است که بلاتکلیفی وضعیت پل های هوایی عابر پیاده فلکه شهرداری، ناشی از عدم وجود تعاریف درست جایگاه انسان و ماشین در شهر و سهم و نقش هر یک نزد تصمیم گیران و سیاست گذاری های شهری در گرگان است.

سیامک دُربیکی به خبرنگار مهر گفت: از اواسط دهه ۸۰ موج احداث پل های هوایی با پله برقی در شهرهای کشور به راه افتاد که پل های فلکه شهرداری هم محصول همان موج است در حالی که اگر به دانش و اصول شهرسازی توجه بیشتری می شد شاید این پل های گران قیمت اصلاً برپا نمی شد که حالا جمع کردن یا نگهداری آنها یک مسأله چندساله برای مدیران و مورد انتقاد شهروندان باشد.

وی چند دلیل برای برچیدن این پل ها بیان کرد: نخست، ارجحیت انسان بر ماشین و حق پیاده برای حضور در سطح زمین، در جایی که مرکز اجتماعی شهر محسوب و کاربری های متنوع، مسیر حرکت عابر را متأثر می کند.

دربیکی گفت: باید توجه کنیم که فلکه شهرداری، مسیر تردد صِرف نیست بلکه فضایی عمومی و محل تعامل مردم است و مسیرهای ماشین رویی را هم شامل می شود. این فلکه بزرگراه یا اتوبان نیست که هدفش تأمین سرعت اتومبیل ها و دسترسی بین دو نقطه باشد بنابراین برنامه ریزی بر مبنای سیر عابر و نه اتومبیل انجام می شود.

وی افزود: این پل ها همچنین فاقد استانداردهای لازم مانند رمپ و علایم فیزیکی در تأمین نیاز سالمندان، کودکان، توانخواهان، کم توانان و نابینایان است.

آشفتگی بصری پل ها

دربیکی اضافه کرد: دوم، مخدوش کردن منظر فلکه تاریخی شهرداری که جداره آن ثبت آثار ملی است و نباید تعرضی به آن می شد؛ این فلکه محل خاطرات جمعی شهروندان است که با آن منظر شکل گرفته و معمولاً اصالت چنین فضاهایی به دلایل مختلف حفظ می شود.

فلکه شهرداری مسیر تردد صرف نیست بلکه فضایی عمومی و محل تعامل مردم است وی عنوان کرد: سوم، تغییراتی هندسی که در برپایی پل ها در عرض پیاده رو و تعریف عجیب ورودی و خروجی ها ایجاد شده و مسیر مجزای رفت و برگشت خود اخلال در رفت و آمد را موجب شده است؛ باید گفت متأسفانه این پل ها حتی در حالت کارکردن پله برقی هم دعوت پذیری لازم را در ورودی ندارند و این نقص یکی از دلایل عدم استفاده عابران در این سال ها از این پل ها است.

دربیکی افزود: چهارم، ایجاد موانع فیزیکی نادرستی که موجب سختی در طی مسیر عابران حین خرابی پله های پل ها شده خود می تواند اشکالات حقوقی را در دعاوی احتمالی ناشی از تصادفات متوجه شهرداری گرگان کند.

وی گفت: دلایل دیگری هم برای برچیدن این پل ها -که خود هزینه زیادی هم دارد- می توان نام برد لیکن آنچه اهمیت دارد این است که پس از انجام این کار، برنامه شهرداری برای ساماندهی رفت و آمد عابر پیاده و نسبت آن با ماشین چیست؟ آیا باز هم ماشین بر انسان مقدم است یا برنامه ریزی بر مبنای حق به شهر خواهد بود؟

پل های عابر محلی برای درآمدزایی شهرداری

یک کارشناس ارشد مهندسی ترافیک هم در خصوص پل های هوایی و ویژگی های شهر انسان محور به خبرنگار مهر گفت: اگرچه احداث پل عابر پیاده در نگاه نخست خدمتی برای عابران پیاده و در جهت ارتقاء سطح ایمنی تردد آنها از معبر شناخته می شود اما واکاوی دیگر ابعاد عملکرد این تجهیزات پر هزینه مبین آن است که پل های عابر پیاده بسیاری از مولفه های آسایش عابر پیاده را تحت شعاع قرار می دهند.

مرتضی بالویی افزود: برای مثال در اغلب موارد طرح راهرو ورودی و خروجی پل به شکلی پیاده سازی شده که در دسترسی به آنها مجبور به تغییر مسیر از جهت اصلی سفر خود هستید؛ در نتیجه مسافت سفر، زمان سفر و نیروی جسمی مضاعف از عابر مصرف می شود تا ما به ازای آن خودروها بتوانند با سرعتی بیشتر به تردد خود بپردازند؛ نتیجه ای که کاملاً با مفاهیم شهر انسان محور در تناقض است.

وی ادامه داد: در تبیین مفهوم خیابان، نگاهی عادلانه به حمل و نقل شده و پیاده‌ها، خودروها، دوچرخه سوارها و حمل‌ونقل عمومی سهم برابری از استفاده از معبر دارند. از این رو به عنوان راهبرد اصولی، متخصصان حمل و نقل توصیه می کنند در معابر شهری قبل از اقدام نسبت به طرح های عمرانی، طرح‌های آرام سازی ترافیک به شکلی که سرعت تردد هر دو گروه (عابرپیاده و خودرو) به میزانی که ایمنی و آسایش هر دو طرف تامین شود مورد توجه قرار گیرند.

بالویی گفت: فارغ از مسأله آسایش عابرپیاده، متاسفانه در شرایط کنونی در بسیاری از پل های عابر پیاده موجود حتی عملکرد خود از حیث ایمنی را هم از دست داده اند به طوری که با وجود پله برقی و با وجود هر مولفه انگیزشی دیگر بازهم تمایل به استفاده از این تجهیزات ندارد، چرا؟ چون اساساً افراد ضرروتی احساس نمی کنند در شرایطی که به راحتی و به طور ایمن می توانند از زیر پل عبور کنند خود را برای عبور از روی پل به زحمت بیندازند.

وی عنوان کرد: تصادفات، حجم وسایل نقلیه و عابر پیاده، وجود مدرسه و مراکز آموزشی، عرض خیابان، ایستگاه های حمل و نقل عمومی، مراکز معلولان و سالمندان، کاربری های خاص، فاصله از پل عابرپیاده موجود در معبر، فاصله از تقاطع ایمن جهت عبور عرضی عابران از جمله مولفه هایی هستند که در تصمیم گیری برای جانمایی پل عابر پیاده به طور دقیق باید مورد بررسی قرار گیرند.

بالویی اعلام کرد: متاسفانه در وضع موجود در بسیاری از موارد هدف مدیران شهری از تعبیه این تجهیزات بیشتر از آنکه ارتقاء ایمنی و تردد عابر مورد توجه باشد، ایجاد محلی برای درآمدزایی از طریق نصب تابلوهای تبلیغاتی است فارغ از آنکه احداث هر پل عابر پیاده چه بودجه ای را می طلبد، واقعاً تا چه میزان کارآمد است و چه ضربه ای را بر سیما و منظهر شهری وارد می سازد؟

صورت مسأله را پاک نکنیم

برای اطلاع از تصمیم گیری شورا و شهرداری گرگان در خصوص سرنوشت این پل ها با رئیس کمیسیون توسعه عمران شورای اسلامی شهر گرگان گفتگو کردیم، عیسی مهری به خبرنگار مهر گفت: رئیس شورای شهر در نطق پیش از دستور خود اعلام کرده که پل های عابر پیاده شهرداری باید جمع‌آوری شود البته این نظر شخصی وی بوده و به لحاظ فنی، جمع آوری پل ها ممکن نیست.

عیسی مهری افزود: برای ایمنی شهروندان باید این پل ها نصب باشد و اگر مشکل فنی در خصوص پله های برقی آن وجود دارد باید آنها را تعمیر کرد که در جلسه کمیسیون عمران ردیف اعتباری آن تغییر کرده و این هفته در جلسه شورا مطرح خواهد شد.

وی بیان کرد: برداشتن پل ها در کمیسیون توسعه عمران شورا مطرح شد و اعضا با آن موافق نیستند.

مهری با بیان اینکه این مسأله در شورای ترافیک شهرستان قبلاً مطرح اما با آن موافقت نشد، گفت: اگر پله های برقی پل ها تعمیر شده و آسانسور نصب شود مردم از آن استقبال خواهند کرد و باید در این زمینه فرهنگ سازی شود.

وی با اشاره به اینکه پیشنهاد رئیس شورا پاک کردن صورت مسأله است، گفت: نصب این پل‌ها کار اشتباهی از قبل بوده و مربوط به حال حاضر نیست و بنده در جلسات متعدد در مورد پروژه های شهری که صرفاً اسراف هستند، صحبت کرده ام.

مهری افزود: باید جلوی تکرار و هزینه کرد چنین پروژه هایی را گرفت اما اینکه بخواهیم آن را حذف کنیم، هزینه دیگری دارد و درست نیست.

وی با بیان اینکه اگر پل‌های عابرپیاده شهرداری برداشته شود باید ایمنی شهروندان هم تامین شود، اضافه کرد: تنها با خط کشی نمی توان ترافیک میدان شهرداری را کنترل کرد بلکه باید کار اصولی انجام شود؛ بنده در صورتی با برداشتن پل‌های عابرپیاده موافق هستم که آن مکان به «پیاده راه» تبدیل شود.

مهری با توضیح اینکه اگر بحث زیباسازی بر ایمنی شهروندان ارجحیت دارد باید این کار انجام شود، گفت: میدان شهرداری میدانی است که کل ترافیک شهر در آنجا وارد و از آنجا توزیع می‌شود و این تداخل سواره و عابر پیاده معضل است.

وی با انتقاد از اینکه پل ها بدون مطالعه و پیوست احداث شده اند، افزود: تصمیم گیری در مورد پل ها صرفاً در اختیار شورا و شهرداری نیست و باید در شورای ترافیک استان و شهرستان مطرح شود.

در حالی که کمتر از هشت سال از عمر پل های عابر پیاده میدان شهرداری گرگان می گذرد اما کارشناسان معتقد هستند به دلایل گوناگون باید این پل ها جمع آوری شده ولی هنوز تصمیمی توسط مدیران شهری اخذ نشده است.

دوگانه برداشتن و تعمیر پل ها نشان می دهد که باید در اجرای پروژه های شهری پیوست های اجتماعی، فرهنگی، ترافیکی و غیره لحاظ شده تا از هدررفت بودجه جلوگیری شود.

کد خبر 5388839

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان شهرداری گرگان شورای شهر گرگان ترافیک پل عابر پیاده حمل و نقل آلودگی بصری پله برقی 9 دی قاسم سلیمانی بوشهر ویروس کرونا خطبه های نماز جمعه سفر رئیس جمهور به قم سیدابراهیم رئیسی آمار کرونا حماسه نهم دی ماه دومین سالگرد شهید قاسم سلیمانی فتنه 88 گرگان عکس استانها پل های عابر پیاده میدان شهرداری فلکه شهرداری پل عابر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۹۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصطفی هاشمی: همه در باخت شهرداری گرگان مقصرند

به گزارش "ورزش سه"، مصطفی هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره باخت شهرداری گرگان مقابل الریاضی لبنان در باز نخست سری فینال سوپر لیگ بسکتبال غرب آسیا، توضیح داد: ابتدای صحبت‌هایم باید بگویم کسانی که خودشان را به خواب زده‌اند را نمی‌شود بیدار کرد، کسانی هم که منطقی موضوع را نگاه می‌کنند شرایط بازی را درک خواهند کرد.

او ادامه داد: شرایط سختی بود اما بازیکنان ما تعهدات کاری خود را به صورت کامل در زمین و بیرون زمین انجام دادند، یقینا اگر کاستی هم وجود داشت از طرف من بود. زیاد دوست ندارم وارد این موارد حاشیه‌ای شوم و شرایط را شرح بدهم، اما مطمئنا کسی که نمی‌خواهد متوجه شرایط شود را نمی‌توان قانع کرد و بنده هم هیچوقت دنبال این موضوعات نبوده‌ام.

سرمربی تیم شهرداری گرگان با اشاره به زیاد بودن مشکلات تیم، اظهار کرد: باید آن کاستی‌ها و کمبودهایی که تیم داشته را خیلی زود برطرف بکنیم و تا الآن هم خیلی دیر شده است، امیدوارم بتوانیم یک شرایط با ثبات را برای تیم فراهم کنیم تا در بقیه فینال سوپر لیگ غرب آسیا، پلی‌آف لیگ داخلی و سپس در جمع هشت تیم آخر غرب آسیا، با شرایط خوبی پا به میدان مسابقات بگذاریم. 

ارسلان کاظمی، کاپیتان تیم شهرداری گرگان در مصاحبه بعد از بازی خود گفت: «ما در این بازی ۳۵ اقدام سه امتیازی داشتیم که فقط ۷ بار از این اقدام‌ها تبدیل به امتیاز شد، وقتی این اندازه توپ از دست می‌دهیم، راهی برای بردن وجود ندارد.»

هاشمی درباره شرایط بازی و اظهار نظر کاپیتان تیم خود نیز گفت: من کاری با صحبت‌های ارسلان ندارم، اما ما ۸۱ اقدام به شوت زنی مقابل ۵۹ اقدام حریف داشتیم، حتی چندتا از اقدام‌های سه امتیازی ما در جریان بازی اوپن شات (بدون دفاع) بود که گل نشد. توپ‌های ساده‌تری هم بود که حتی بازیکنان باتجربه ما مثل خود ارسلان کاظمی نتوانستند آن‌ها را تبدیل به امتیاز کنند که عجیب بود. ضمن اینکه من قبول دارم تعدادی از شوت‌های ما هم در شرایط سخت شلیک شد.

او تاکید کرد: با این حال وقتی شما در یک بازی تعداد اقدام به شوت‌های بیشتری دارید یعنی شرایط کسب امتیاز را داشته‌اید اما این اتفاق رخ نداده که باید بررسی شود. یک قسمتی از این آمار هم به ساختار دو تیم و یک قسمت هم به نگاه‌ها برمی‌گردد. در کل من از طرف خودم و کادرفنی خجالت می‌کشم که اینگونه نتیجه را واگذار کردیم و از همه هواداران تیم عذرخواهی می‌کنم. همه تلاش خود را می‌کنیم که با بهتر شدن شرایط،‌ عملکرد بهتری را در بازی‌های آینده به ثبت برسانیم.

سرمربی تیم بسکتبال شهرداری گرگان در ادامه با اشاره به اینکه بهتر شدن شرایط نماینده ایران به یک کار و همدلی همگانی بستگی دارد، توضیح داد: نمی‌خواهم خیلی وارد جزئیات بشوم، اما مطمئن باشید که برای بهتر شدن شرایط تیم شهرداری گرگان همه عوامل از جمله خودم، کادر فنی، بازیکنان، عوامل باشگاه و فدراسیون باید دست در دست هم بدهند. اگر کسی خیلی علاقه دارد که بگوید به ما چه ربطی دارد، من با مستندات به او عرض می‌کنم که این شرایط تیم چه ربطی به او دارد.

او گفت: این کاستی‌ها از طرف همه بوده است. اگر کسی دنبال دلیل باشد من می‌توانم برای همه این حوزه‌ها دلیل بیاورم. همه این عوامل باید کمک کنند تا تیم جمع و جور شود. عادت ندارم بهانه بیاورم. لطف کنند همه کمک کنیم تا آخر سر یک نفر را سیبل انتقادات نکنیم چون درست نیست.

هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا برای ادامه مسابقات، بازیکن خارجی یا حامد حدادی را در ترکیب تیم خود خواهد داشت، توضیح داد: بنده راه‌حل را گفتم و این راه‌حل به همه ما برمی‌گردد که چگونه خودمان را به بازی چهارشنبه برسانیم. همه این‌ها در همان جواب قبلی من است. برای موفقیت این تیم اگر همه عوامل کمک نکنند، هیچگونه موفقیتی حاصل نخواهد شد. بیشتر از این نیز دوست ندارم وارد جزئیات شوم چون در اخلاق من نیست که خیلی بهانه جویی کنم. 

دیگر خبرها

  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • نام مبارزان و مجاهدان شهید بوشهری در جهان طنین‌انداز است
  • چاره‌ای جز احداث تقاطع سپاه نداریم
  • پیشرفت ۸۵ درصدی عملیات احداث پل عابر پیاده خیابان آبشار + فیلم
  • بازنگری در مکان‌یابی پل‌های عابر پیاده در قم/۱۰ پل عابر پیاده مکانیزه اجرایی می‌شود
  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • دلیل باخت شهرداری گرگان به الریاضی/ مافیای بسکتبال دست ایران نیست
  • مصطفی هاشمی: همه در باخت شهرداری گرگان مقصرند
  • حل مشکل تردد دانشجویان بزرگترین دانشگاه اهواز با ساخت پل عابر پیاده
  • مرگ موتورسوار در کورس با پراید/ فوت عابر پیاده در پی فرار راننده مقصر