Web Analytics Made Easy - Statcounter

سامانه جدید اس-۵۵۰ که هنوز اطلاعات کاملی درباره آن در دست نیست، ظاهراً علاوه بر رهگیری موشک‌های قاره‌پیما در خارج از جو زمین، توانایی هدف قرار دادن «جنگنده‌های فضایی» را نیز دارد.

سرویس جهان مشرق - سامانه‌های پدافند هوایی روسیه طی سال‌های اخیر گوی سبقت را از رقبای غربی خود ربوده‌اند و همین عامل، از جمله انگیزه‌هایی بوده که موجب شده شماری از کشورهای متحد آمریکا نیز اقدام به خرید این سامانه‌ها از مسکو کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی واشینگتن مشغول شکایت از کشورهایی مانند ترکیه به خاطر خرید سامانه‌ی اس-۴۰۰ از روسیه است، مسکو اخیراً جدیدترین نسخه از پدافند موشکی‌اش تحت عنوان اس-۵۰۰ را رسماً وارد خدمت کرد. اما این تمام اخبار مربوط به سامانه‌ی جدید دفاع موشکی روسیه نیست.

شلیک آزمایشی سامانه‌ی پدافند هوایی اس-۵۰۰ روسیه (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› اعراب خلیج فارس پاسخی برای موشک‌ها و سپاه پاسداران ایران ندارند

جدیدترین اخبار از معرفی نسخه‌ی پیشرفته‌تری از اس-۵۰۰ با نام اس-۵۵۰ نیز حکایت دارد. آن‌چه در ادامه می‌خوانید، ترجمه‌ی گزارش پایگاه اینترنتی چینی «سوهو» درباره‌ی بخشی از ویژگی‌های اس-۵۵۰ تحت این عنوان است: «قوی‌تر از اس-۵۰۰: سامانه‌ی اس-۵۵۰ روسی می‌تواند موشک‌های بالستیک قاره‌پیما و جنگنده‌های فضایی را رهگیری کند[۱]».

گزارش منابع مختلف خبری نشان می‌دهد سامانه‌ی پدافند هوایی جدید اس-۵۰۰ «پرومتئوس[۲]» [خدای آتش در اساطیر یونان] که توسط روسیه ساخته شده و تا چند سال دیگر به تولید انبوه می‌رسد و وارد خدمت می‌شود، عملکرد به‌مراتب بهتری نسبت به اس-۴۰۰ خواهد داشت که در حال حاضر در خدمت است. همچنین خبرها حاکی از آن است که پس از تجهیز ارتش روسیه به اس-۵۰۰، هند احتمالاً اولین مشتری خارجی این سامانه‌ی پدافند هوایی پیشرفته خواهد بود.

در همین‌باره بخوانید:

›› اندیشکده اسرائیلی: فراتر از اسرائیل هم در تیررس موشک‌های ایران است

روسیه مدعی است اس-۵۰۰[۳] نه‌تنها توانایی رهگیری موشک‌های بالستیک میان‌برد در خارج از جو را دارد، بلکه حتی می‌تواند موشک‌های فراصوت، از جمله موشک‌های درون زرادخانه‌ی آمریکا، را نیز رهگیری کند. این در حالی است که ایالات متحده و کشورهای دیگر تا کنون از وجود چنین قابلیتی در پدافندهای دفاعی‌شان خبر نداده‌اند.

لازم به ذکر است که روسیه همزمان با معرفی اس-۵۰۰، از سامانه‌ی ضدپرنده‌ی دیگری نیز پرده برداشت: اس-۵۵۰[۴]. البته مسکو به‌استثنای اعلامِ این‌که اس-۵۵۰ اولین سامانه‌ی اختصاصی متحرک ضدموشک و دفاع فضایی جهان با ظرفیت انهدام مؤثر موشک‌های بالستیک قاره‌پیماست، اطلاعات دیگری درباره‌ی این سامانه فاش نکرده است.

در همین‌باره بخوانید:

›› راه ایران به سوی ساخت موشک‌های قاره‌پیما هموار است

شماره‌ی مدل و اطلاعات دیگری که درباره‌ی اس-۵۵۰ افشا شده، نشان می‌دهد این مدل احتمالاً بر اساس اس-۵۰۰ ساخته شده و یک سامانه‌ی اختصاصی ضدموشک است. منبعی درون صنایع دفاعی روسیه نیز فاش کرده که اس-۵۵۰ در حقیقت به عنوان یک نسخه‌ی پیشرفته‌تر از سامانه‌ی پدافند هوایی اس-۵۰۰ ساخته شده است.

سامانه‌ی پدافند هوایی اس-۵۰۰ روسیه در جریان تست گرم میدانی (+)

منبع مذکور تأکید دارد که اس-۵۵۰ می‌تواند انواع موشک‌های بالستیک، از جمله کلاهک موشک‌های بالستیک قاره‌پیما، و انواع سلاح‌های فضایی، مانند جنگنده‌ی فضایی [و فضاپیمای نظامی] آمریکایی «ایکس-۳۷بی» (X-37B)، را در خارج از جو رهگیری کند. این یعنی توانایی اس-۵۵۰ در مقابله با موشک‌های مختلف یک سروگردن بالاتر از پدافندهای ضدموشکی مانند اس-۴۰۰، اس-۵۰۰ و سامانه‌ی آمریکایی «ایجس» (Aegis) است که از «موشک استاندارد ۳ بلوک آی‌آی‌بی» (Standard Missile-3 Block IIB) استفاده می‌کند.

در همین‌باره بخوانید:

›› ایران در تولید موشک‌های بالستیک به نهایت تخصص رسیده است

سامانه‌های اختصاصی ضدموشکی که در حال حاضر در خدمت هستند، عمدتاً از درون سیلوهای ثابت شلیک می‌شوند. این در حالی است که [چنان‌که پیش‌تر نیز اشاره شد] روسیه ادعا می‌کند اس-۵۵۰ اولین سامانه‌ی متحرک پدافند ضدموشک و دفاع فضایی جهان ‏است. از آن‌جایی که برد عملیاتی سامانه‌ی اس-۵۰۰ احتمالاً تا ۶۰۰ کیلومتر و حداکثر ارتفاع شلیک موشک‌هایش تا ۲۰۰ کیلومتر است، نسخه‌ی ارتقایافته‌ی آن، یعنی اس-۵۵۰، که به طور خاص برای مقابله با موشک‌ها تقویت شده، احتمالاً عملکرد امیدوارکننده‌ای خواهد داشت. اگر اس-۵۵۰ واقعاً بتواند چنین عملکردی را [به صورت میدانی] از خود نشان بدهد، به معنای آن است که روسیه عقب‌افتادگی خود نسبت به کشورهای دیگر در حوزه‌ی پدافند ضدموشکی را به یک‌باره جبران کرده و حتی از قدرت‌های دیگری مانند آمریکا و اسرائیل نیز سبقت گرفته است.

وقتی صحبت از اس-۵۵۰ به میان می‌آید، ناخودآگاه به یاد اس-۳۵۰ می‌افتیم که به طور مشترک توسط روسیه و کره‌ی جنوبی ساخته شده است. اس-۳۵۰ که توسط روسیه و بر اساس سامانه‌ی اس-۳۰۰، به لطف منابع مالی کره‌ی جنوبی، ساخته شد، از نظر توان عملیاتی با اس-۳۰۰ برابر، اما از نظر میزان اتوماسیون و تراکم آتش، از آن قوی‌تر بود. اس-۳۵۰ با استفاده از چند نوع موشک مختلف، می‌تواند نیاز به رهگیری اهداف در سه برد مختلف کوتاه، متوسط و بلند را برطرف کند؛ و به این ترتیب، مستقلاً و بدون نیاز به سامانه‌های پدافند هوایی کوتاه‌برد برای حفاظت نزدیک، عمل نماید.

در همین‌باره بخوانید:

›› نگرانی اندیشکده آمریکایی از قدرت موشکی ایران

نکته‌ی مهم‌تر این‌که کارشناسان روسی اذعان دارند مسکو از طریق همکاری با کره‌ی جنوبی در ساخت سامانه اس-۳۵۰، به پیشرفته‌ترین سطح از فناوری‌های الکترونیک در جهان دسترسی پیدا کرده و توانسته از آن در حوزه‌ی تحقیق و توسعه‌ی پروژه‌های تسلیحاتی خود بهره‌مند شود. روسیه از این طریق می‌تواند نیازهای استراتژیکش در زمینه‌ی تأمین تراشه‌های پیشرفته را تأمین کند، بدون آن‌که مبالغ هنگفتی صرف تولید بومی این تراشه‌ها نماید؛ کاری که روسیه نمی‌تواند از پس آن بربیاید.

روسیه و کره‌ی جنوبی مدت‌هاست اقدام به تبادل فناوری ساخت موشک‌های بالستیک با فناوری پیشرفته‌ی تولید قطعات میکروالکترونیک می‌کنند. این وضعیت برای هر دو طرف، موقعیتی برد-برد است، چراکه فناوری ساخت موشک‌های بالستیک و کروز در کره‌ی جنوبی نیز بدون حمایت فنی روسیه، نمی‌توانست به این سرعت پیشرفت کند.

در همین‌باره بخوانید:

›› بازنویسی قواعد بازی در خاورمیانه توسط ائتلاف ایران-روسیه مقابل چشم آمریکا

›› تلاش اندیشکده آمریکایی برای تخریب آینده ائتلاف تهران-مسکو

[۱] 比S-۵۰۰更加强悍, 俄罗斯S-۵۵۰: 可拦截洲际弹道导弹和太空战机 Link

[۲] S-۵۰۰ missile system Link

[۳] Russia's S-۵۰۰ Prometey to nail USA's THAAD to the wall Link

[۴] A Protector for S-۵۰۰s? Russia Announces New S-۵۵۰ Air Defence System Link

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت اس 550 اس 500 روسیه ارتش روسیه موشک های بالستیک آمریکا موشک های بالستیک اس 500 پدافند هوایی موشک موشک قاره پیما موشک بالستیک خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت سامانه ی پدافند هوایی موشک های بالستیک سامانه ی اس کره ی جنوبی ساخته شده ی پیشرفته سامانه ها قاره پیما ی اس ۵۵۰ ی اس ۵۰۰ موشک ها ی فضایی اس ۳۵۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۹۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی کره شمالی برای آزمایش یک سامانه موشک‌انداز جدید

خبرگزاری رسمی کره شمالی گزارش داد: کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی روز پنجشنبه روند آزمایش سامانه موشک‌انداز چندگانه ۲۴۰ میلی متری ساخت یک واحد صنایع دفاعی تازه تاسیس در این کشور را بررسی کرده است.

این خبرگزاری، نتایج آزمایش را رضایت‌بخش ارزیابی کرد. در این گزارش جزئیات بیشتری از واحد تولیدکننده توپخانه ارائه نشده است.

خبرگزاری رویترز در این باره نوشت: گمان می‌رود کره شمالی در بحبوحه ادعا‌های آمریکا و کره جنوبی مبنی بر تامین تسلیحات جنگی برای روسیه، تولید توپخانه‌ای خود را افزایش می‌دهد. مسکو و پیونگ یانگ، این گمانه‌زنی را رد می‌کنند.

شلیک آزمایشی اولیه نشان داده است که راکت‌ها استاندارد‌های لازم را برای ویژگی‌ها و دقت پرواز دارند.

به گزارش خبرگزاری کره شمالی، کیم گفت: سیستم موشک پرتاب چندگانه ۲۴۰ میلی متری، که دارای فناوری جدید است، تغییر استراتژیکی در تقویت قابلیت‌های توپخانه ارتش کره شمالی ایجاد خواهد کرد.

خبرگزاری کره شمالی، در گزارشی جداگانه نوشت: کیم از دانشگاه نظامی کیم ایل سونگ که به نام پدربزرگ و بنیانگذار ایالتش نامگذاری شده است، به مناسبت سالگرد تأسیس ارتش انقلابی، پیش از تشکیل این ارتش کشور، بازدید کرد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم
  • شمسایی به دنبال تغییر تاریخ در فینال
  • طلایی‌نیک:«وعده صادق» بسیاری از معادلات را تغییر داد
  • شلیک موشک ناو هواپیمابر «شارل دوگل» در ماموریت مدیترانه
  • تحصن دانشجویان آمریکا علیه اسرادیل دنیا را بیدارتر می‌کند/ حالا معادلات یورش به غزه تغییر خواهد کرد/کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد
  • آمادگی کره شمالی برای آزمایش یک سامانه موشک‌انداز جدید
  • احتمال جنگ روسیه و غرب در پی ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • تایفون آمریکا در راه آسیا و اقیانوسیه(+عکس)
  • آخرین تحولات اوکراین| تصمیم برلین برای عدم ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف تغییر نکرده است