Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران با اشاره به افزایش آمار سرطان در کشور، گفت: تکنولوژی‌های جدید، نوع تغذیه و آلودگی‌های محیطی در افزایش این بیماری موثر است.

به گزارش قدس آنلاین، یاشا مخدومی، رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران با اشاره به برگزاری ششمین کنگره بین‌المللی کلینیکال انکولوژی، اظهار داشت: این کنگره بیست و هفتم تا بیست و نهم بهمن سال جاری با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته از داخل و خارج از کشور به صورت ترکیبی یعنی مجازی و حضوری برگزار می‌شود و جدیدترین دستاوردهای علمی در مورد فیزیک پزشکی، تکنولوژی پرتودرمانی، رادیوبیولوژی، پرستاری انکولوژی و مباحث دیگر مورد گفت‌وگو قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به افزایش آمار سرطان در کشور، اظهار داشت:این موضوع دلایل مختلفی دارد؛ از جمله اینکه پیشرفت‌های بهداشتی و درمانی طی سال های گذشته سبب افزایش امید به زندگی و افزایش سن متوسطه جمعیت در کشور شده و همین مسئله سبب افزایش آمارهای سرطان شده است.

رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی با اشاره به اینکه همچنین قانون ثبت موارد سرطان در وزارت بهداشت هر سال بهتر از سال قبل شده،گفت:همزمان با افزایش آموزش عمومی و توانایی اجتماعی و اقتصادی مراجعه بیشتر افراد در جهت تشخیص به این بیماری به پزشک بیشتر شده لذا موارد گسترده‌تری از این بیماری شناسایی می‌شود.

مخدومی بیان داشت: تکنولوژی‌های جدید، نوع تغذیه، آلودگی‌های محیطی و ... نیز در موضوع سرطان‌ها و افزایش آن بی تاثیر نبوده؛چراکه مثلا آلودگی هوا مشخص شده که در افزایش ابتلا به سرطان ریه و مثانه نقش دارد یا برخی از موارد شغلی که در آن بهداشت کار و ایمنی رعایت نشود مثلا افرادی که مشاغل مرتبط با رنگ‌های شیمیایی دارند ابتلا به سرطان کلیه و مثانه در آنها بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه درمان سرطان امروزه با توجه به روش‌های نوین با موفقیت‌های بیشتری نسبت به گذشته همراه شده است، گفت: کنترل سرطان و پیشگیری از تشدید آن با روش‌هایی مانند پرتو درمانی و تکنیک‌های جراحی مدرن و جدید بسیار بهتر و موفقیت آمیز شده است.

رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی با تاکید بر اینکه طبق عدالت اجتماعی باید همه افراد از توزیع مناسب دستگاه‌های مرتبط با درمان و کنترل سرطان، پرسنل و کادر درمان مرتبط با این قضیه بهره‌مند باشند، گفت: درمان سرطان باید برای همه در دسترس باشد؛ چه شهر و  چه روستا که خوشبختانه اقدامات خوبی در این راستا انجام گرفته و ان شاء لله برنامه‌های بهتری هم به صورت جامع تر طی سال‌های آینده اجرا خواهد شد.

وی گفت: وزارت بهداشت تاکنون اقداماتی را در جهت تجهیز مراکز دولتی و خصوصی در حوزه درمان سرطان انجام داده است ولی هنوز نواقصی در این زمینه وجود دارد.

 مخدومی گفت: ارتقاء آموزش همکاران از طریق برگزاری این کنگره ها و آشنایی با روش‌های جدید درمان سرطان و پیشگیری از آن بسیار حائز اهمیت است.

رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی خاطر نشان کرد: سبک زندگی امروزه به دلیل اینکه تحرک در آن کم است و افراد تغذیه نامناسب دارند در افزایش آمار سرطان تاثیر داشته است؛ بنابراین افراد باید هرچه بهتر نسبت به سبک زندگی سالم توجه داشته باشند.

وی ابراز داشت: همچنین به این نکته نیز توجه کنند که تشخیص زودهنگام سرطان در درمان موفقیت آمیز آن بسیار حائز اهمیت است؛ از طرفی درمان به موقع  سرطان سبب می‌شود با هزینه‌های کمتر و روش‌های ساده تر در درمان بیمار اقدام کرد.

منبع: فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سرطان ریه و مثانه رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی افزایش آمار سرطان درمان سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۱۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی

آزمایش مهم اولین «واکسن شخصی» برای نخستین بار در جهان در انگلیس در حال انجام است و این واکسن از نوع پیام‌رسان آر.ان.‌ای (mRNA) است که در مقابل ملانوما، یکی از مرگبارترین انواع سرطان پوست به کار گرفته می‌شود.

به گزارش ایسنا، «استیو یانگ»، ۵۲ ساله از منطقه استیونج در هرتس بریتانیا که در ماه اوت سال گذشته بخشی از پوست سرش برای مقابله با سرطان جراحی شد، از اولین بیمارانی است که تزریق این واکسن را امتحان می‌کنند.

بنابر گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، این واکسن طوری طراحی شده است که به سیستم ایمنی بدن او کمک می‌کند تا هر سلول‌ سرطانی باقی مانده را تشخیص داده و از بین ببرد.

امید می‌رود که به این ترتیب سرطان او دوباره برنگردد.

در این واکسن که اکنون در مرحله نهایی و سوم آزمایش خود قرار دارد، همان فناوری به کار گرفته شده است که در تولید واکسن‌های فعلی کووید استفاده می‌شود.

پزشکان بیمارستان کالج دانشگاهی لندن در کنار آن داروی دیگری به نام پمبرولیزومب ( Pembrolizumab ) با نام تجاری کیترودا (Keytruda) را به بیمار می‌دهند که همچنین به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا سلول‌های سرطانی را از بین ببرد.

نشانگرهای ژنتیک

این درمان ترکیبی، ساخته شده توسط شرکت‌های مدرنا، مرک شارپ و دوهم هنوز به طور عادی از طریق سیستم درمان انگلیس و خارج از رویه آزمایشهای بالینی در دسترس نیست.

متخصصان در برخی از دیگر کشورها از جمله استرالیا، در تلاش هستند تا با امتحان آن بر بیماران، شواهد بیشتری را جمع‌آوری کنند و بسنجند که امکان استفاده گسترده از آن وجود دارد یا نه.

این واکسن «شخصی» است، به این معنا که با کمک سلول‌های خود شخص تولید می‌شود و ترکیب آن متناسب با هر بیمار تغییر می‌کند.

روش کار واکسن طوری است که با نشانگرها و مشخصات ژنتیکی ویژه فرد و تومور او مطابقت داشته باشد و به این ترتیب بدن را هدایت می‌کند تا پروتئین‌ها یا پادتن‌هایی بسازد که تنها به سلول‌های سرطانی با همان نشانگرها یا پادگن‌ها حمله کنند.

«ساخت سفارشی»

دکتر هدرشاو، محقق بیمارستان کالج دانشگاهی لندن گفته است این تزریق قابلیت درمان افراد مبتلا به سرطان پوستی ملانوما را دارد و آزمایش آن روی سرطان‌های ریه، مثانه و کلیه هم شروع شده است.

او این شیوه را یکی از هیجان‌انگیزترین درمان‌هایی دانسته که در مدت طولانی شاهد آن بوده است.

او افزوده اینکه واکسن کاملا به طور سفارشی برای بیمار ساخته شده است، برای بیماردیگری که منتظر دریافت واکسن است، نمی‌تواند کارگر باشد.

او با شخصی خواندن این واکسن گفته است که این موضوع بسیار فنی است و با دقت برای هر بیمار ساخته می‌شود.

«واقعا هیجان انگیز است»

بخش بریتانیایی این آزمایش بین‌المللی روی ۶۰ تا ۷۰ بیمار در هشت مرکز از جمله در لندن، منچستر، ادینبورگ و لیدز انجام می‌شود.

بیماران مورد آزمایش باید ملانوماهای پرخطرشان را ۱۲ هفته قبل برداشته باشند، تا بهترین نتیجه را بگیرند.

آقای یانگ در حال درمان در لندن است.

او امروز به برنامه رادیو چهار بی‌بی‌سی گفت: این آزمایش فرصتی را به من می‌دهد تا حسی داشته باشم که با یک دشمن بالقوه و نامرئی مبارزه می‌کنم.

به گفته او اسکن‌ها نشان دادند که او از نظر رادیولوژیک بدنش عاری از سرطان است، ولی هنوز این احتمال هم وجود دارد که سلول‌های سرطانی در جایی از بدنش پیدا شوند.

او افزوده است به جای اینکه منتظر بنشینم و آرزو کنم که دوباره سلول‌های سرطانی برنگردند، من این شانس را داشتم که دستکش‌های بوکس را بردارم و به سراغش بروم.

علایم سرطان پوستی ملانوما

این موسیقدان سالها شاهد یک توده روی پوست سرش بود تا اینکه متوجه شد، سرطان است. به گفته او این یک «شوک بزرگ» برایش بود.

او گفته که دوهفته فقط به این فکر می‌کرد که «دیگر تمام شد».

او افزوده است که پدرش در سن ۵۷ سالگی به دلیل ابتلا به بیماری آمفیزم (از بین رفتن ویژگی ارتجاعی ریه) جان داد و بر همین مبنا فکر می‌کرد که جوانتر از پدرش از دنیا خواهد رفت.

علایم شایع سرطان پوست که باید مورد توجه قرار گیرد عبارتند از:

- خال غیرطبیعی جدید

- خال موجود که به نظر می‌رسد در حال رشد یا تغییر است.

- تغییر یک بخش طبیعی پوست

هرچه که ملانوم زودتر تشخیص و برداشته شود، درمانش راحتر است و احتمال موفقیت درمان هم بیشتر است.

داده‌های آزمایش‌های فاز دوم که در دسامبر منتشر شد، نشان داد احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوماهای پرخطر که همراه با ایمونوتراپی داروی کیترودا تزریق شده بودند، نسبت به کسانی که تنها دارو دریافت کرده بودند، تقریباً نصف (۴۹ درصد) بود.

دکتر شاو از وجود «امید واقعی» این درمان سخن گفته است که بتواند بازی را عوض کند به خصوص اینکه عوارض جانبی نسبتاً قابل تحملی دارد.

به گفته او این عوارض شامل خستگی و درد بازو هنگام دریافت واکسن است که برای اکثر بیماران بدتر از زدن واکسن آنفلوآنزا یا کووید نیست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره چارلز پس از گزارش‌های ضدونقیض
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان خسارت اقتصادی مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در اهواز