Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، ارزش پنج شرکت اینترنتی و فناوری ارزشمند بازار شامل اپل، مایکروسافت، آلفابت (شرکت مادر گوگل)، آمازون و مِتا پلتفرمز (شرکت مادر فیس بوک) در سال ۲۰۲۱ صعود کرد. اگرچه عملکرد آنها از رشد ۷۰ درصدی آلفابت تا رشد ۴ درصدی آمازون متفاوت بود اما این گروه جمعا ۲.۵ تریلیون دلار به ارزش بازار اضافه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مایکروسافت، اپل و آلفابت بزرگترین سهم را در رشد شاخص اس اند پی ۵۰۰ در سال ۲۰۲۱ داشتند. طبق آمار بلومبرگ، بدون این سه شرکت رشد ۲۹ درصدی اس اند پی، به ۲۶ درصد می رسد.

ارزش شرکت آلفابت ۶۷ درصد در سال ۲۰۲۱ صعود کرد و برترین عملکرد را در میان نامهای بزرگ وال استریت داشت. سال گذشته قویترین سال برای سهام این شرکت از سال ۲۰۰۹ بود و این شرکت برای مدتی به اپل و مایکروساف با ارزش بازار دو تریلیون دلار پیوست. شرکت مادر گوگل از رشد کسب و کار ابری و همچنین بهبود هزینه برای تبلیغات دیجیتالی به خصوص در بخشهای کلیدی مانند سفر که در سال ۲۰۲۰ از پاندمی آسیب دیده بود، بهره برد.

ارزش سهام مایکروسافت ۵۳ درصد در سال ۲۰۲۱ رشد کرد و این شرکت را به کلوب شرکتهای با ارزش بازار دو تریلیون دلار وارد کرد. سهام مایکروسافت برای دهمین سال متوالی رشد کرد که طولانیترین روند رشد تاکنون بود و برای نهمین سال متوالی بازدهی دو رقمی داشت. ارزش سهام مایکروسافت از پایان سال ۲۰۱۱ بیش از ۱۲۰۰ درصد رشد کرده است. قوت مایکروسافت حاصل تقاضای ثابت برای رایانش ابری و نرم افزار سازمانی این شرکت بوده است.

اپل ۳۴ درصد در سال ۲۰۲۱ صعود کرد و برای سومین سال متوالی برتر از شاخص اس اند پی ۵۰۰ ظاهر شد. اگرچه سال ۲۰۲۱ ضعیفترین عملکرد این شرکت در سه سال اخیر بود (ارزش سهام این شرکت در هر دو سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ بیش از ۸۰ درصد رشد کرده بود) اما این رشد اپل را به یک قدمی ارزش بازار سه تریلیون دلار رساند. با وجود مسائلی نظیر کمبود تراشه ها و ادامه پاندمی که اخیرا باعث شده است اپل شعب فروش خود در نیویورک سیتی را تعطیل کند، سهام این شرکت در سال ۲۰۲۱ محبوب سرمایه گذاران بود. این شرکت همچنان از محبوبیت جهانی محصولاتش و پتانسل عرضه محصولات جدید برای حفظ رشد فروش، سود می برد. و آینده به نظر روشن می رسد زیرا در بحبوحه ابهامات در خصوص سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا و چشم انداز نرخهای بهره بالاتر، سرمایه گذاران به سهام هایی علاقمندند که کیفیت بالا و رکورد رشد طولانی دارند.

ارزش سهام شرکت مِتا پلتفرمز در سال ۲۰۲۱ به میزان ۲۶ درصد رشد کرد که تقریبا با اس اند پی ۵۰۰ برابر بود. اگرچه شرکت مادر فیس بوک همچنان از نرخ بالای مشارکت کاربران در پلتفرمهایش و تغییر جهت بودجه های تبلیغاتی به شبکه های اجتماعی سود می برد اما با تاثیر تغییر سیاست حریم خصوصی اپل و تفحص فزاینده از محصولاتش به خصوص پس از افشاگریها و انتشار اسناد داخلی توسط یکی از کارمندان سابقش، کلنجار می رود. این شرکت در اکتبر تغییر نام خود و تمرکز به روی متاورس (دنیای مجازی) را اعلام کرد. رشد شرکت مِتا عمدتا در نیمه اول سال ۲۰۲۱ روی داد و از سپتامبر سهام این شرکت در رکورد بالایی معامله نشد. با این حال وال استریت نسبت به چشم انداز این شرکت در سال ۲۰۲۲ خوش بین است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، آمازون در سال ۲۰۲۱ نسبت به همتایان خود عملکرد ضعیفی داشت و سهامش ۳.۶ درصد رشد کرد که هفتمین رشد سالانه متوالی و طولانیترین رشد تاکنون بود. ارزش سهام این شرکت از پایان سال ۲۰۱۴ حدود ۱۰۰۰ درصد صعود کرده است. سهام آمازون در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ تحت تاثیر گزارشهای سه ماهه مایوس کننده، رشد هزینه های نیروی کار و اختلالات زنجیره تامین در بازه محدودی معامله شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ایام فاطمیه اومیکرون قاسم سلیمانی مذاکرات وین ابومهدی مهندس سهام آمریکا مایکروسافت اپل ایام فاطمیه اومیکرون قاسم سلیمانی مذاکرات وین ابومهدی مهندس سهام این شرکت تریلیون دلار درصد رشد سال ۲۰۲۱ ارزش بازار ارزش سهام شرکت مادر اس اند پی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۲۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارداد ۴۴ میلیون دلاری ازبکستان با تجار افغانستانی

هیئت تجاری افغانستان در سفر سه روز به تاشکند با اتاق بازرگانی و صنایع ازبکستان قراردادی به ارزش 44 میلیون دلار به امضا رساند.

براساس گزارش «تایمز آسیای مرکزی» کابل و تاشکند در حال برنامه ریزی برای تشکیل شورای تجاری ازبکستان-افغانستان هستند که 18 شرکت افغان از اعضای آن خواهند بود و ارزش بازار واردات افغانستان را به هفت میلیارد دلار نیز می‌رساند.

در این گزارش آمده است بیشترین درخواست واردکنندگان محصولات کشاورزی، محصولات غذایی فرآوری شده، منسوجات، چرم، قطعات برقی و مصالح ساختمانی است.

گفتنی است طی دو سال گذشته ازبکستان از جمله کشورهایی است که با افغانستان روابط تجاری و اقتصادی نزدیکی داشته است.

توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری، رفع موانع سرمایه‌گذاری‌ و حل مشکلات تجاری، ایجاد سهولت در ترانزیت کالاها، کاهش تعرفه ترانزیتی، ایجاد کریدور حمل و نقل و لجستیک از افغانستان به کشورهای آسیای مرکزی را می‌توان به عنوان برنامه‌های گشایش روابط تجاری میان کابل و تاشکند نام برد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • لاستیک نانویی بسیار سبک به بازار آمد
  • خسارت ۹.۵ تریلیون دلاری حملات سایبری در سال ۲۰۲۴
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • طرح ارتقاء فرآورده های نفتی پالایشگاه اصفهان تا پایان تابستان به پیشرفت 30 درصد مي رسد
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • قرارداد ۴۴ میلیون دلاری ازبکستان با تجار افغانستانی