Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، روز 18 مهر ماه پنجمین انتخابات پارلمانی عراق از زمان استقرار نظام سیاسی این کشور برگزار شد. این انتخابات با استقبال عمومی مواجه نشد و از آن بدتر که ابهامات زیادی در خصوص تقلب در آن و دستکاری نتایج توسط برخی احزاب و جریانات سیاسی در این کشور مطرح شد. پس از کش و قوس‌های فراوان، دادگاه فدرال این کشور پس از برگزاری چندین جلسه و بررسی شکایت‌های انتخاباتی در نهایت ضمن تایید نتایج انتخابات، شکایت‌ها را بی‌اساس عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که بسیاری از معترضان به نتیجه انتخابات از جمله هادی العامری –رئیس ائتلاف فتح- پس از صدور رای نهایی دادگاه فدرال اعلام پایبندی خود را به آن اعلام کردند، اما به نظر می‌رسد این امر در آینده تاثیر خود را بر فضای سیاسی متشنج عراق خواهد گذاشت. بر اساس نتایج به دست آمده، جریان صدر ۷۳ کرسی در پارلمان آینده عراق کسب کرده است.

به منظور ارزیابی نتایج انتخابات و تاثیرات احتمالی آن بر فضای سیاسی این کشور گفتگویی با دکتر احمد زارعان –عضو هیئت علمی دانشگاه و کارشناس ارشد مسائل منطقه- انجام شد. از نظر دکتر احمد زارعان، اگرچه چشم انداز روشنی برای حل اختلافات در عراق در آینده نزدیک وجود ندارد، اما بعید به نظر می‌رسد که شرایط سیاسی موجود تاثیری بر روابط ایران و عراق داشته باشد.

متن کامل گفتگوی ایسکانیوز با «دکتر احمد زارعان» بدین شرح است:

- پس از یک وقفه چند ماهه نتایج انتخابات عراق به تایید نهایی دادگاه عالی فدرال رسید. صف بندی‌های سیاسی آینده در عراق را چطور ارزیابی می‌کنید؟

در حال حاضر دو گونه آرایش سیاسی در عراق وجود دارد: یکی آرایش موجود در داخل مکونات عراق و دیگری آرایش موجود بین مکونات عراق. در شرایط کنونی، جریان‌های سیاسی کرد و سنی در حالی که درگیر رقابت‌های داخلی هستند اما تلاش می‌کنند در مقابل مکون بزرگ؛ یعنی شیعیان که محور تشکیل دولت هستند، منسجم و متحد ظاهر شوند. مثلا در حال حاضر بین پارتی و اتحادیه میهنی بر سر موضوعاتی مانند تصدی پست ریاست‌جمهوری عراق یا استانداری کرکوک اختلاف‌ نظر و رقابت وجود دارد یا این که در مکون سنی، بین ائتلاف عزم و ائتلاف تقدم در مورد تصدی پست ریاست پارلمان اختلاف وجود دارد اما این جریان‌ها بنا دارند در موضوع تشکیل دولت آینده و ائتلاف با جریان‌های شیعه به طور منسجم عمل کنند تا امتیاز بیشتری بگیرند. اما در نقطه مقابل، شیعیان هم در موضوعات درون‌مکونی و هم موضوعات بین‌مکونی دچار تشتت و اختلاف نظر هستند. در حال حاضر علیرغم تلاش‌ها و دیدارهای صورت گرفته، اختلافات دو جریان اصلی شیعه؛ یعنی اطار تنسیقی و جریان صدر لاینحل باقی مانده است و چشم‌انداز روشنی در مورد حل این اختلافات در آینده نزدیک وجود ندارد.

- فکر می‌کنید نتیجه نهایی انتخابات چه تاثیری بر نیروهای مقاومت و روابط ایران و عراق خواهد داشت؟

انتخابات به دلیل آن که می‌تواند باعث تغییر رویکردها، سیاست‌ها و راهبردهای یک کشور در حوزه داخلی و خارجی شود امری مهم محسوب می‌شود. اما برخی موضوعات در سطحی قرار دارند که از آمد و رفت کارگزاران سیاسی تاثیر کمتری می‌گیرند. رابطه ایران و عراق از موضوعات مهمی است که تغییر دولت‌ در هر یک از این دو کشور نمی‌تواند این رابطه را به لحاظ ماهوی تغییر دهد؛ مگر آن که علاوه بر تغییر دولت‌ها، سایر شرایط و متغیرها نیز تغییر کنند. متغیر «همسایگی» یکی از متغیرهایی است که دو کشور را نسبت به موضوعات اساسی به‌ویژه موضوع امنیت، حساس و محتاط و تا حدودی محافظه‌کار کرده است. تجربه دوره نخست‌وزیری مصطفی الکاظمی موید این مطلب است. الکاظمی علیرغم تمایل آشکاری که به گسترش روابط با کشورهای غربی و عربی دارد اما سعی می‌کند ملاحظات و خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران را نیز رعایت کند.  

- جریان صدر پس از انتشار خبر تایید نهایی انتخابات از «حرکت به سوی اصلاحات بزرگ» سخن گفت. به نظر جنابعالی هدف این جریان ز اصلاحات بزرگ چیست؟

در عراق، واژه «اصلاحات» به یک واژه مبتذل تبدیل شده است و نه تنها جریان صدر، بلکه بسیاری از جریان‌های دیگر نیز دنبال اصلاحات واقعی نیستند. جریان صدر از انتخابات سال ۲۰۱۸ تا کنون، شعار اصلاحات سر می‌دهد اما واقعیت این است که این شعار فقط مصرف سیاسی دارد. صدری‌ها علیرغم آن که از انتخابات سال ۲۰۱۸ - که در مقایسه با سایر جریان‌های عراقی کرسی بیشتری به دست آوردند - تا کنون، محور دولت و سیاست در عراق هستند و در همه مشکلات موجود از جمله ناکارآمدی و فساد سهیم هستند اما شعار اصلاحات را مطرح می‌کنند تا اولا خود را از اتهامات موجود تبرئه کنند و ثانیا شعار اصلاحات را چون پتکی بر سر رقبا بکوبند و آنها را از میدان به در کنند. مثلا صدری‌ها شعار «حصر السلاح بید الدوله» را در حالی مطرح می‌کنند که خودشان گروه مسلح دارند و در بزنگاه‌ها با همین گروه‌های مسلح نمایش قدرت حزبی می‌دهند. بنابراین شعار اصلاحات برای فاسد جلوه دادن رقبا و از میدان به در کردن آنها سر داده می‌شود نه انجام اصلاحات واقعی و صدری‌ها به دنبال اصلاحات واقعی به نفع مردم نیستند. البته اگر هدف جریان صدر از اصلاحات، اقداماتی مانند انحلال حشدالشعبی باشد می‌توان نتیجه گرفت که جریان صدر حاضر است به اسم اصلاحات و برای تحقق منافع خود، منافع عراق را قربانی کند.

انتهای پیام/

مجید فرخی کد خبر: 1124028 برچسب‌ها عراق

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: عراق شعار اصلاحات جریان صدر جریان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۲۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم

مولانا فضل‌الرحمان، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان می‌گوید که دولت این کشور او را به دلیل تلاش برای بهبود روابط میان اسلام‌آباد و افغانستان تحت تسلط طالبان مجازات می‌کند.

فضل‌الرحمان افزود ما به دلیل تلاش برای بهبود روابط میان پاکستان و افغانستان مجازات می‌شویم.

گفتنی است که حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان در انتخابات ۸ فبروری ۲۰۲۴ این کشور نتوانست رأی قابل توجهی به دست آورد.

این مخالف سیاسی دولت پاکستان به رهبری نواز شریف، بار دیگر انتخابات گذشته این کشور را پُر از تقلب خوانده و خواستار برگزاری انتخابات مجدد شده است.

بربنیاد گزارش ای‌ان‌آی، وی همچنان سیاست اسلام‌آباد در قبال فلسطین و اسرائیل را مورد انتقاد قرار داده است.

مولانا فضل‌الرحمان پس از افزایش حملات تحریک طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) بر نیروهای امنیتی این کشور که ادعا می‌شود از حمایت طالبان برخوردار است، چند ماه پیش در دیدارش با ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان گفته بود که این گروه باید میان اسلام‌آباد و تی‌تی‌پی یکی را انتخاب کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • دانش‌آموزان باید بدانند چرا ایران حاضر به ایجاد روابط با برخی کشورها و دولت‌ها نیست
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟