Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرش ها و قالی‌های ایرانی در انواع مختلف به موازات قبایل کوچ نشین، در کارگاه‌های روستا و شهر و کارخانه‌های دربار سلطنتی بافته می‌شد. به این ترتیب، نشان دهنده خطوط متفرقه و همزمان سنت هستند و تاریخ ایران و مردمان مختلف آن را منعکس می کنند. قالی‌هایی که در قرن شانزدهم در کارخانجات دربار صفوی اصفهان بافته می‌شد، به دلیل رنگ‌های ظریف و طرح هنرمندانه‌اش مشهور است و امروزه در موزه‌ها و مجموعه‌های خصوصی در سراسر جهان نگهداری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقوش و طرح‌های آنها سنت هنری را برای کارخانه‌های درباری ایجاد کرده است که در تمام دوران امپراتوری ایران تا آخرین سلسله سلطنتی ایران زنده نگه داشته شده است.

اگرچه اصطلاح «فرش ایرانی» بیشتر به منسوجات پرز بافته اطلاق می‌شود، اما قالی‌های مسطح و قالی‌هایی مانند گلیم، سومک و بافت‌های گلدوزی‌شده مانند سوزنی بخشی از سنت غنی و چندشاخه قالی‌بافی ایرانی هستند. فرش در ایران جایگاه خاصی دارد و بعنوان یکی از نماد های تاریخ و تمدن ایران در نظر گرفته شده است. فرش ها و قالی‌های ایرانی در انواع مختلف به موازات قبایل کوچ نشین، در کارگاه‌های روستا و شهر و کارخانه‌های دربار سلطنتی بافته می‌شد. به این ترتیب، نشان دهنده خطوط متفرقه و همزمان سنت هستند و تاریخ ایران و مردمان مختلف آن را منعکس می کنند. قالی‌هایی که در قرن شانزدهم در کارخانجات دربار صفوی اصفهان بافته می‌شد، به دلیل رنگ‌های ظریف و طرح هنرمندانه‌اش مشهور است و امروزه در موزه‌ها و مجموعه‌های خصوصی در سراسر جهان نگهداری می‌شود. نقوش و طرح‌های آنها سنت هنری را برای کارخانه‌های درباری ایجاد کرده است که در تمام دوران امپراتوری ایران تا آخرین سلسله سلطنتی ایران زنده نگه داشته شده است.

قالی‌هایی که در شهرها و مراکز منطقه‌ای مانند تبریز، کرمان، نیشابور، مشهد، کاشان، اصفهان، نایین و قم بافته می‌شوند با تکنیک‌های خاص بافت و استفاده از مواد، رنگ‌ها و نقش‌های مرغوب شناخته می‌شوند. کارخانه‌های شهرکی مانند تبریز، پس از دوره‌های انحطاط، نقش تاریخی مهمی در احیای سنت قالی‌بافی داشته‌اند. قالی‌هایی که توسط روستاها و اقوام مختلف ایران بافته می‌شوند با پشم ظریف، رنگ‌های درخشان و استادانه و نقش‌های خاص و سنتی خود متمایز می‌شوند. بافندگان عشایری و روستاهای کوچک اغلب قالی هایی با طرح های جسورتر و گاه درشت تر تولید می کنند که برخلاف طرح های هنرمندانه و از پیش طراحی شده کارگاه های بزرگتر، از اصیل ترین و سنتی ترین قالی های ایران به شمار می روند. قالیچه گبه شناخته شده ترین نوع فرش از این خط سنت است.

امروزه در تمامی نقاط دنیا، فرش ایرانی حرف اول را می زند و جز نفیس ترین و با ارزش ترین منسوجات به شمار می آید.

بافت و طرح فرش ماشینی

محبوبیت فرش ایرانی در دنیا بر هیچکس پوشیده نیست. فرش به منظورهای مختلفی استفاده می شود. علاوه بر پوشش سطوح، اغلب از فرش هایی که طرح های سراسر رنگ و نقش ایرانی دارند بعنوان تابلوهای تزئینی استفاده می کنند. این محبوبیت به علت حس آرامشی است که این نقوش منتقل می کنند. فرش های دستباف تنها بخشی از منسوجات ایرانی هستند. امروزه بازار فروش و تقاضای فرش ماشینی نیز بسیار داغ است. این نوع فرش ها در کارخانجات و بدون دخالت دست بافته می شوند. این کار در سه مرحله ریسندگی، بافندگی و تکمیل انجام می شود. بعد از انجام بافت، در سالن های تکمیل مراحل تیغه، آهارزنی پشت فرش، شیرینگ(پرداخ سطح فرش)، برش طولی و عرضی، لبه دوزی، زیگزاگ و ریشه زنی، کنترل کیفیت و رول و بسته بندی را طی می کنند تا برای تحویل به مشتری آماده شوند. مزیت آنها در این است که با سرعت بیشتری بافته می شوند و به همین دلیل قیمت کمتری دارند و سریعتر پاسخگوی نیاز جامعه هستند. اما به دلیل اینکه در بافت آنها از الیاف مصنوعی استفاده می کنند، طول عمر و کیفیت انواع دستبافت را ندارد. با این حال، اگر شرایط نگهداری از آنها را رعایت کنید، می توان برای مدت طولانی از آنها استفاده کرد.

مجموعه ای از بهترین فرش های ماشینی در فروشگاه قالیخانه موجود و قابل سفارش است. قالیخانه با ربع قرن تجربه، بهترین مشاوره و راهنمایی را برای خرید فرش مطابق با بودجه و نیاز شما ارائه می دهد.

جایگاه فرش مدرن در معماری ایرانی

استفاده از فرش در خانه، یکی از المان هایی است که با دکوراسیون منزل ست  می شود و زیبایی آن را چندین برابر می کند. فرش های ایرانی با طرح و نقش سنتی بته جقه، طرح های اسلیمی و گل های رنگارنگ یکی از بهترین انتخاب ها برای چیدمان سنتی هستند. این نوع طرح ها به علت داشتن تنوع رنگ، با چوب و طرح های زنده سنتی و محلی ست می شوند. اما امروزه، معماری مدرن جای خود را در چیدمان و سبک و زندگی ایرانی نیز باز کرده است. به طوریکه اکثر خانه های ایرانی از دکوراسیون مدرن و مینیمال استفاده می کنند که بالطبع نمی توان از طرح های سنتی استفاده کرد. به دنبال تغییر در سبک زندگی، انواع فرش مدرن با رنگ های خنثی و ساده تری وارد بازار شده اند تا پاسخگوی نیاز مردم باشیند. اغلب این طرح ها شامل رنگ های پایه مانند طوسی، کرم، صورتی، آبی، سیاه، سفید و ... هستند تا با اکثر رنگ ها همخوانی داشته باشند. این طراحی ها، رنگ های زنده و پرنقش انواع سنتی را ندارند و هارمونی بهتری با فضای خانه ایجاد می کنند. از انواع فرش مدرن می توان به فریز، شنل، پرز بلند، عروسکی، شگی و ترک اشاره کرد که هرکدام، برای محیط و فضای خاصی استفاده می شوند.

قالیخانه، بازار آنلاین فرش و قالیچه با خدمات منحصر به فرد پس از فروش

قالیخانه از آنچه در نگاه اول به نظر می آید، فراتر است! قالیخانه بستری آنلاین برای خرید انواع فرش و قالیچه را برای مردم سراسر ایران فراهم کرده است تا محصولات را با مناسب ترین کیفیت و نازل ترین قیمت خریداری کنند. این مجموعه از سال 1370 در زمینه فرش های ماشینی و دستبافت فعالیت داشته و به طور کامل با سلیقه و ذائقه ایرانی آشناست. به دنبال تجربه طولانی که داشته، از سال 1399 اقدام به ارائه خدمات فروش به صورت آنلاین کرده است. انواع فرش از برندهای زمرد مشهد، ساوین، فرش مشهد، فرش نگین مشهد، فرش تهران، کاشان و تبریز در این مجموعه موجود و قابل سفارش است.

ما در قالیخانه رضایت مشتریان را اولویت اول خود قرار دادیم. شما می توانید قبل از خرید و انتخاب فرش مورد نظر خود، با کارشناسان ما مشاوره کنید تا بهترین محصول را متناسب با بودجه و نیاز خود دریافت کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که تمامی محصولات شامل ضمانت اصالت و بازگشت کالا هستند و حتی این امکان را دارید که هزینه خرید خود را در محل پرداخت کنید. سفارشات ثبت شده در قالیخانه به طور کامل پیگیری می شوند و در صورت داشتن هرگونه سوال و ابهام، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

کد خبر 647031 برچسب‌ها فرش رپرتاژ آگهی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرش رپرتاژ آگهی بافته می شوند قالی هایی بافته می شد رنگ ها طرح ها فرش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۳۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر می‌شود/ فردا ۸ اردیبهشت زمان افتتاح بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران

در برنامه صف اول آقای علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت حاضر شد و به سوالاتی پاسخ داد.

علی آبادی گفت: امروز اجلاس آفریقا را داشتیم و فردا بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد.

او افزود: آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ما است. از جمله مهمترین این فرصت توسعه نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالا‌هایی که تولید می‌کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم. به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالا‌های قاچاق هستیم.

وزیر صمت ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل و نقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشور‌های آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالا‌های ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملا مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد میرسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

او در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا گفت: مهمترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزار‌های مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

علی آبادی افزود: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی که در مسیر صادرات است را برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می دهیم که صادرات محور و دانش بنیان هستند. شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

او افزود: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تاسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند. به زودی اطلاعیه‌ها در این باره منتشر خواهد شد. اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • هر اقدامی علیه ایران با بزرگترین پاسخ روبرو می‌شود
  • حضور بازرگانان محصولات کشاورزی و شیلات در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تقدیر از سازندگان پویانمایی قالی در یزد
  • لاکچری‌ترین فروشگاه آب معدنی جهان در این شهر ایران رونمایی شد + ویدئو
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • بررسی یک ادعای بی‌اساس/ داستان دکترای افتخاری رئیسی از بزرگترین دانشگاه پاکستان چیست؟
  • معرفی بهترین سایت های خرید عطر عمده در ایران
  • (ویدئو) فردا بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران افتتاح خواهد شد
  • تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر می‌شود/ فردا ۸ اردیبهشت زمان افتتاح بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران