Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@10:34:31 GMT

نسخه‌نویسی الکترونیک آسیب یا نجات سلامت!

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۴۳۷۰۸

نسخه‌نویسی الکترونیک آسیب یا نجات سلامت!

حذف دفترچه‌های بیمه‌ای از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و الزامی شدن نسخه الکترونیک از اول دی ماه امسال کلید خورده است و اجرای درست طرح می‌تواند در حوزه سلامت و پرونده بیماران و کاهش هزینه‌ها موثر باشد و در غیر این صورت سلامت را با مشکلاتی روبرو خواهد کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ نسخه‌نویسی الکترونیکی و حذف تدریجی دفترچه‌های درمانی از ماه‌های پایانی سال گذشته در دستور کار سازمان‌های بیمه گر قرار گرفت و بر اساس آن اعلام شد که مراکز درمانی و بیمارستانی ملزم هستند که از طریق نسخه الکترونیکی و پرونده الکترونیکی بیماران را ویزیت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصطفی سالاری مدیرعامل وقت سازمان تأمین اجتماعی نیز در تاریخ 28 بهمن ماه سال گذشته اعلام کرد: از ابتدای اسفندماه، دفترچه بیمه جدید صادر نخواهد شد و این اقدام به معنی حذف دفترچه نیست و افرادی که دفترچه بیمه در اختیار دارند، می‌توانند همانند گذشته خدمات درمانی خود را دریافت کنند، البته به لحاظ فنی در مراکز درمانی، مطب‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز پاراکلینیکی، امکان نسخه‌نویسی الکترونیک فراهم شده است و از ابتدای اسفندماه با توقف تولید دفترچه بیمه جدید، نخستین گام را به سوی پرونده الکترونیک سلامت بر خواهیم داشت.

اگر چه نسخه‌نویسی الکترونیکی از سال گذشته کلید خورد اما فرایند این کار با چالش‌های بسیاری روبرو بوده و هست؛ همچنین سازمان تأمین اجتماعی وعده داده است تا موانع پیشرو را برطرف کند اما بیماران همچنان با چالش‌های بین مراکز درمانی و داروخانه داران روبرو هستند.

بر اساس تصمیم اخذ شده در شورای عالی بیمه و با مشارکت وزارت بهداشت نسخه‌‌نویسی اکترونیکی از اول دی ماه امسال الزامی شد و این فرایند در حال حاضر در دستور کار مراکز درمانی قرار گرفته است اما همچنان با مشکلات عدیده‌ای در این بخش روبرو هستیم که نیاز است از سوی سازمان‌های بیمه‌گر از جمله تأمین اجتماعی مرتفع شود.

با توجه به اجرایی شدن نسخه الکترونیکی و حذف دفترچه بیمه، ماه‌های پایانی سال جاری و سال 1401 را برای سلامت و اقتصاد سلامت باید ایامی سرنوشت‌ساز دانست. اگر چه اجرای نسخه الکترونیک طلیعه‌ای آغازین آن است و می‌تواند نویدبخش حرکت به سوی ایجاد تحول در این عرصه باشد اما اتفاقات موازی همزمان می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را در بحث سلامت مردم ایجاد کند که باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.

اگر چه انتظار می‌رود به تدریج اجرای نسخه الکترونیکی پزشکان را به سمت و سوی تجویز قاعده‌مندتر هدایت کند ولی شواهد اولیه نشان‌دهنده افزایش بار مراجعات و گاهاً افزایش پرداخت از جیب بیماران است! لذا ضروری است سیستم‌های بیمه‌ای  و مقررات وزارت بهداشت در کنار همدیگر کمربند ایمنی را ایجاد کنند که دستور پزشکان از خواست به نیاز واقعی تبدیل شود و جلوی ایجاد هزینه‌های القایی از منشاء گرفته شود.

گفتنی است در صورت حذف ارز 4 هزار 200 تومانی از بخش سلامت و عدم توجه به موارد فوق‌الذکر سهم پرداختی از جیب بیماران را برخلاف نظر ریاست جمهور به شدت افزایش خواهد داد. به نظر می‌رسد تنها راه تأمین منابع و نیز محدود کردن پرداخت از جیب بیماران ایجاد نظامی است که دستور پزشک منطبق با نیاز و در زمان ضروری صادر شود.

به تعبیر دیگر اگر سیستم‌های بیمه‌ای بتوانند همانند کشورهای پیشرفته ترتیب دریافت خدمات بیماران را به نحوی مدیریت کنند که هر خدمتی صرفاً در زمان مناسب انجام بپذیرد، امکان مدیریت منابع حتی با حذف ارز 4 هزار 200 تومان بدون ایجاد فشار به مردم فراهم خواهد بود و در غیر این صورت مدیریت اقتصاد سلامت به امری ناممکن تبدیل می‌شود.

در همین ارتباط کارشناسان حوزه بیمه‌ای و سلامت معتقدند که راهکار مورد نظر در این بخش این است که اطلاعات بیماران به صورت محرمانه باقی بماند و از جمله اینکه در نسخه الکترونیک باید تشخیص اولیه یا نهایی پزشک برای هر درخواست به صورت محرمانه و قابل مشاهده برای نهادهای نظارتی  مرتبط درج شود تا حدفاصل بین خواست و ضرورت در ساز و کارهای علمی نظارتی مورد کنترل قرار گیرد. بدیهی است شرکت‌های بیمه‌گر پایه می‌توانند در صورت  حذف موارد غیر ضروری نقش موثری را در جبران  هزینه‌های مترتب برحذف ارز 4200 تومانی ایفا کنند.

اجرای 93 درصدی نسخه‌نویسی الکترونیک/ فرصت طلایی 2 هفته‌ای برای تزریق دوز سوم واکسن کرونا

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی نسخه نویسی الکترونیک نسخه الکترونیک مراکز درمانی دفترچه بیمه بیمه گر بیمه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۳۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته خدمتی دندانپزشکی برای بیماران خاص و صعب العلاج

  به گزارش خبرنگار­ خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان این مطلب گفت: بیماران هموفیلی، تالاسمی، همو دیالیز، دیالیز صفاقی، بال پروانه‌ای، پیوند، سرطان، اختلالات مزمن روان، اوتیسم و ام اس بابت خدمات دندانپزشکی از مزایای صندوق تا سقف معینی در سال بهره مند می‌شوند.   دکتر ناصحی گفت: در خصوص بیماری تالاسمی از افتخارات ما در سال‌های اخیر کاهش تولد بیمار تالاسمی ماژور و در برخی سال‌ها به صفر رسیده و بیمه سلامت در این مسیر نقش موثری در تامین منابع برای تشخیص بیماری داشته است.   وی افزود: در حال حاضر بیمه سلامت در درمان، تامین دارو و برخی جراحی‌ها نگاه ویژه به بیماران تالاسمی داشته است.   مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: بیماران تالاسمی که به دارو‌های تولید داخل حساسیت داشته باشند با تجویز پزشک معتمد می‌توانند از پوشش بیمه‌ای دارو‌های خارجی بهرمند شوند.

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد بیمه شدگان سلامت همدان رایگان زیر پوشش هستند
  • ۱۰ هزار بیمار خاص مشمول حمایت های بیمه سلامت ایلام هستند
  • ۲۶ مرکز دیالیز در آذربایجان‌غربی به بیماران خدمات ارائه می‌دهند
  • ۲۶ مرکز دیالیز در آذربایجان‌غربی ارائه خدمات می‌دهند
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • اختصاص ۹هزار میلیارد برای حمایت از بیماران صعب‌العلاج
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • بیمه سلامت چگونه از بیماران تالاسمی حمایت می کند
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • بسته خدمتی دندانپزشکی برای بیماران خاص و صعب العلاج