Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@01:47:50 GMT

(تصاویر) بحران غذا در بامیان؛ حتی نان هم نیست!

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۴۴۰۶۵

(تصاویر) بحران غذا در بامیان؛ حتی نان هم نیست!

بحرانی که افغانستان در زمستان امسال با آن روبه‌رو است، طی ۲۰ سال گذشته دیده نشده است، درست از زمانی که طالبان توسط نیرو‌های تحت حمایت آمریکا حذف شدند و دولت‌هایی در کابل جایگزین شدند که به شدت به حمایت خارجی - چه مالی و چه نظامی- متکی بودند.

به گزارش فرارو، با فرا رسیدن زمستان، کبری، بیوه افغان، باید برای گرم کردن اتاق خانه‌ای که هشت عضو خانواده در آن در مرکز استان بامیان زندگی می‌کنند، سوخت پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آردی که ماه‌ها پیش خریده بودند رو به اتمام است، بنابراین غذا نیز کمیاب می‌شود.

او می‌گوید که بهار گذشته دو کیسه آرد گرفتیم که هنوز از آن استفاده می‌کنیم. پس از آن، ما باید ایمان داشته باشیم که خدا به ما کمک خواهد کرد.

داستان‌هایی مانند داستان کبرا در کشوری که دچار خشکسالی شدید شده و پول در آن تمام شده است، به طور فزاینده‌ای رایج است.

قبل از اینکه طالبان در ماه اوت دولت مورد حمایت غرب را سرنگون کنند، اقتصاد به شدت به کمک‌های خارجی متکی بود. اما با بی اعتنایی جامعه بین‌الملل و تحریم‌های ایالات متحده علیه برخی از رهبران آن، وضعیت در افغانستان بحرانی شده است.

سازمان ملل تخمین می‌زند که نزدیک به ۲۳ میلیون افغان - حدود ۵۵ درصد از جمعیت - با سطح شدید گرسنگی روبرو هستند و نزدیک به ۹ میلیون نفر در معرض خطر قحطی با فرا رسیدن زمستان هستند.

زندگی برای فقرای افغانستان همیشه سخت بوده است. خانواده کبرا در بهار در مزارع کار می‌کنند و به جای پول، سیب زمینی به دست می‌آورند.

او گفت: پسرم قبلاً قطعات آهن قراضه جمع آوری می‌کرد، اما در حال حاضر کاری ندارد.

افغان‌ها که پس از ماه‌ها خشکسالی شدید و دهه‌ها جنگ که بسیاری را مجبور به ترک خانه‌های خود به مناطق نسبتاً باثباتی مانند بامیان کرد، در حال ورود به ناشناخته‌ها هستند.

معصومه ۲۶ ساله و مادر چهار فرزند ساکن میدان وردک، گفت: ما هرگز غذا‌های مختلف نمی‌خوریم، اما در گذشته همه چیز خوب بود، برنج و روغن پخت و پز داشتیم. ما روزی یک بار آشپزی می‌کردیم و این خوب بود. الان هفته‌ای یک بار است و گاهی حتی نانی برای خوردن وجود ندارد.

بامیان به دلیل مجسمه‌های بودای غول پیکر که ۲۰ سال پیش توسط طالبان منهدم شد شهرت پیدا کرده است. در بامیان زمستان هوا به شدت سرد است و می‌تواند به زیر صفر برسد.

مقامات طالبان می‌گویند که از مشکلاتی که فقرا با آن روبه رو هستند مطلع هستند و به گفته آن‌ها تا حدی ناشی از تأثیرات بیش از چهار دهه درگیری و سوءمدیریت در دولت قبلی است. آن‌ها همچنین بار‌ها از واشنگتن خواسته اند تا حدود ۹ میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی را رفع انسداد کند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان گفت: ما قصد داریم این مشکلات را کاهش دهیم. ما می‌دانیم که مردم با چه چیزی روبرو هستند.

وی همچنین به انتصاب عبداللطیف نظری استاد سابق دانشگاه کابل از اقلیت هزاره، به عنوان معاون وزیر اقتصاد اشاره کرد که نشان می‌دهد دولت در حال فراگیرتر شدن است.

در حالی که کشمکش‌ها ادامه دارد، افرادی مانند سید یاسین موسوی نگرانی‌های عمیق تری دارند. او که یک باربر بازار است درآمدش کاهش یافت است. وی  گفت: در زمستان، ما معمولاً آنچه را که نیاز داریم از مغازه‌ها یا نانوا‌ها قرض می‌کنیم و بعد از دو یا سه ماه که کار بهتر می‌شود، قرض را پس می‌دهیم. 

او گفت: اما تغییرات بزرگی رخ داده است. از زمانی که طالبان حکومت را به دست گرفتند، هیچ کاری وجود ندارد، قیمت‌ها بالا رفته، مردم کشور را ترک کرده اند. چیزی برای ما باقی نمانده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بامیان افغانستان طالبان امارت اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۴۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمستان به ۹ استان برمی‌گردد؛ بارش سیل‌آسای باران و تگرگ

سازمان هواشناسی کشور در خصوص ادامه فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های همرفتی در کشور و همچنین وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت و گرد و خاک در برخی مناطق و نیز بارش تگرگ در نقاط مستعد هشدار زرد صادر کرد.

مناطق درگیر در مخاطره جوی

بر اساس این هشدار امروز (شنبه) کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، نیمه جنوبی اصفهان، یزد و شمال و شرق استان‌های خوزستان و هرمزگان و فردا (یکشنبه) جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب فارس، شمال و غرب و شرق هرمزگان و جنوب کرمان دچار مخاطره جوی خواهند شد.

بر اثر این مخاطره جوی احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان‌آب، تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید به ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت دیدن سازه‌های موقت و احتمال خسارت دیدن نهال‌ها، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی پیش‌بینی شده است.

سازمان مذکور موارد زیر را توصیه کرد:

احتیاط در سفر‌ها به ویژه برون شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هرگونه عملیات کشاورزی.

باد شدید و گرد و خاک در ۵ استان

سازمان هواشناسی همچنین در خصوص وزش باد شدید و در نواحی مستعد خیزش گرد و خاک هشدار زرد دیگری صادر کرد.

بر اساس این هشدار نیز مناطق زیر در زمان اعلامی دچار مخاطر جوی خواهند شد:

امروز (شنبه): جنوب خراسان رضوی، جنوب و شرق سمنان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و نوار شرقی کرمان

فردا (یکشنبه): خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شرق استان‌های سمنان و کرمان

دوشنبه: جنوب خراسان رضوی، شرق خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان

بر اثر این مخاطره جوی در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک، کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا، احتمال خسارت دیدن تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنرها، تابلو‌های تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیا از ارتفاع و احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهنسال پیش‌بینی شده است.

سازمان مذکور موارد زیر را توصیه کرد:

احتیاط در تردد جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال و عدم سم یا محلول‌پاشی باغ‌ها و مزارع و استفاده از قیم برای نهال‌ها.

منبع: همشهری آنلاین

tags # اخبار هواشناسی سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ۳ نمایشنامه جدید در نمایشگاه کتاب
  • زمستان به ۹ استان برمی‌گردد؛ بارش سیل‌آسای باران و تگرگ
  • انتشار ۳ نمایشنامه