Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@13:16:59 GMT

شرایط ناآرام و بی‌ثبات در دریای جنوبی چین

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۴۴۳۹۸

شرایط ناآرام و بی‌ثبات در دریای جنوبی چین

به گزارش ایرنا به نقل از اوراسیا تایمز، ادامه بحران کووید-۱۹ موجب وقفه در نهایی شدن توافق رویه اجرایی در دریای جنوبی چین COC تا سال ۲۰۲۱ شد. تئودور لاکسین جونیور وزیر خارجه فیلیپین در این خصوص اظهار داشت که مذاکرات بین آسه‌آن و چین راه به جایی نبرد.

براساس این گزارش، کشورهای آسه‌آن و چین برای غلبه بر اختلافات جدی درباره رویه اجرایی در دریای جنوبی چین راه دشواری در پیش دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این موارد دشوار مقیاس جغرافیایی هرگونه توافق و نیز نقش کشورهای غیرامضا کننده این توافق است.

در این گزارش به قلم "کالین کو" پژوهشگر دانشکده مطالعات بین‌المللی در دانشگاه فنی سنگاپور آمده است: اقدامات اجبارساز چین در این دریا نیز در سال ۲۰۲۱ عادی‌سازی شد. در ماه مارس افشای موضوع قایق‌های چینی موجب شگفتی‌ برخی‌ها شد. این موضوع بعد از آن افشا شد که چین قانون جدید گارد ساحلی را اعلام عمومی کرده بود که به موجب آن کاربرد زور علیه متجاوزان به حریم چین مجاز شمرده می شود.

قانون اصلاح شده ایمنی ترافیک دریایی چین نیز در ماه سپتامبر اجرایی شد و چین به اقدامات قهرآمیز علیه رقیبان خود در جنوب شرقی آسیا از جمله اندونزی و مالزی ادامه داد.

این تحولات در حالی بود که چین و اعضای آسه‌آن به اعلام حمایت از تلاش های دیپلماتیک برای حفظ صلح و ثبات در منطقه ادامه دادند. با این حال و با وجود موانع ناشی از پاندمی کرونا، کشورهای اندونزی، مالزی، فیلیپین و ویتنام به تقویت حضور دریایی خود در حوزه منطقه اقتصادی انحصاری خود در مقابل چین ادامه می‌دهند.

دریای جنوبی چین همچنین شاهد منافع بیشتر از سوی بازیگران خارج از منطقه بوده است. ژاپن و نیوزیلند نیز در سال گذشته میلادی وارد میدان شدند و از طریق دبیرکل سازمان ملل به ابراز نگرانی درباره اوضاع پرداختند. فعالیت‌های نظامی نیز در منطقه در سال ۲۰۲۱ به همین شکل افزایش یافت. یک زیردریایی فرانسوی در ماه فوریه و یک ناوگروه رزمی انگلیس نیز در ماه ژوییه وارد این دریا شدند. 

روندهای مشاهده شده در سال ۲۰۲۱ جای چندان راحتی بابت رویدادهای احتمالی در سال جدید باقی نمی‌گذارد. تمرکز کشورهای آسه‌آن بر کووید-۱۹ به این معنی است که طرف های دریای جنوبی چین در جنوب شرقی آسیا به احتمال زیاد به دنبال روابط قوی‌تر با چین برای شروع احیای پسا کرونا خواهند بود و از تشدید لفاظی‌های منفی عمومی علیه چین خودداری خواهند کرد.

بن بست در شرایط دریای جنوبی چین به وضعیتی عادی تبدیل شده و بعید است که در شرایط کنونی شکسته شود. انتخابات فیلیپین در سال ۲۰۲۲ ممکن است نقش مهمی در اقدامات پیشگیرانه چین داشته باشد، بخصوص اگر نامزدی طرفدار آمریکا یا ضدچینی پیروز ریاست جمهوری این کشور (فیلیپین) باشد.

نیرو و انگیزه جدید برای نهایی کردن مذاکرات رویه اجرایی COC نیز نامعلوم به نظر می‌رسد. به نظر می‌رسد که کامبوج مشتاق نهایی کردن مذاکرات در سال ۲۰۲۲ در چهارچوب ریاست بر آسه‌آن است اما همه اعضای آسه‌ان چنین اشتیاقی ندارند.

تداوم اقدامات چین برای تحکیم تسلط خود بر مناطق مورد مناقشه در دریای جنوبی چین موجب بی اعتمادی در بین طرف های آسه‌آن شده است. آسه‌آن و چین می‌توانند در سال جدید میلادی فرایند مربوط به COC را از طریق مذاکرات فردی احیا و تقویت کنند اما پیشرفت مهم ممکن است منوط به توانایی کشورهای این منطقه در زمینه احیا از کووید-۱۹ باشد. تا آن زمان باید کم و بیش انتظار همین وضعیت و ناآرامی در دریای جنوبی چین را داشته باشیم.

برچسب‌ها مانیل اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا پکن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مانیل اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا پکن مانیل اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا پکن دریای جنوبی چین سال ۲۰۲۱ آسه آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۴۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سومین پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا هدف ارتش یمن قرار گرفت

سی بی اس نیوز گزارش داد, یک پهپاد ام کیو ۹ریپر این هفته در سواحل یمن سقوط کرد که احتمالاً توسط انصارالله سرنگون شده است. به اذعان این شبکه آمریکایی، انصارالله یمن از ماه نوامبر تاکنون دو فروند این نوع پهپاد را سرنگون کرده‌است.

به گفته سرویس تحقیقات کنگره، هر پهپاد ام کیو ۹ ریپر تقریباً ۳۰ میلیون دلار قیمت دارد.

 ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار داده است و می‌گوید نیرو‌های ارتش این کشور متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

نیرو‌های ارتش یمن در عین حال تاکید کرده‌اند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی‌ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.

آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.

شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریم‌هایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی‌ها (انصارالله) یمن به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم‌ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.

دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • «پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • رئیسی روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • امواج کوتاه در دریای خزر
  • واکنش انصارالله یمن به خروج ناو هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ
  • سومین پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا هدف ارتش یمن قرار گرفت
  • موج کوتاه در دریای خزر
  • الحوثی: در ۲۰۲ روز، ۱۰۲ کشتی هدف قرار گرفتند
  • باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است