Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، تصاویر تلویزیونی نشان می‌دهد که نیرو‌های امنیتی به سمت معترضان در خارطوم، پایتخت سودان گاز اشک آور پرتاب کرده اند.

شاهدان گفته اند که به نظر می‌رسد خدمات اینترنت و تلفن همراه در خارطوم، پایتخت سودان روز یکشنبه پیش از تظاهرات برنامه ریزی شده علیه حکومت نظامی مختل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از شاهدان نیز گفت که تمامی پل‌هایی که مستقیماً به خارطوم متصل می‌شوند، بسته شده اند.

اعتراضات امروز (یکشنبه) پس از آن رخ می‌دهد که شش نفر در تظاهرات پنجشنبه کشته شدند. همچنین تظاهرات سراسری علیه حکومت نظامی روز پنجشنبه منجر به زخمی شدن صد‌ها نفر شد. کمیته مرکزی پزشکان سودانی اعلام کرده است که از زمان آغاز سرکوب نیرو‌های امنیتی در ماه اکتبر تاکنون ۵۴ نفر کشته شده اند.

ارتش سودان در کودتای ۲۵ اکتبر قدرت را در دست گرفت. اعتراضات علیه حکومت نظامی حتی پس از بازگشت عبدالله حمدوک به عنوان نخست وزیر در ماه گذشته ادامه یافت. تظاهرکنندگان از ارتش خواسته اند که در جریان گذار به انتخابات آزاد نقشی در دولت نداشته باشد.

برخی از مردم موفق شدند تصاویری را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنند که نشان دهنده اعتراضات در چندین شهر دیگر از جمله پورت سودان است.

تلویزیون الحدث به نقل از ممشاور عبدالفتاح البرهان، رئیس حکومت نظامی سودان گفت: ارتش به کسی اجازه نخواهد داد که کشور را به هرج و مرج بکشاند و ادامه تظاهرات باعث ضعف کشور خواهد شد و به راه حل سیاسی نمی‌انجامد.

برهان در یک سخنرانی تلویزیونی در روز جمعه گفت که اختلافات بر سر قدرت و تلفات جانی به این معنی است که همه «باید از صدای عقل استفاده کنند». او تنها راه حل را انتخابات دانست.

شورای حاکمیت سودان، که برهان رهبری آن را بر عهده دارد، روز جمعه خشونت‌های همراه با اعتراضات روز پنجشنبه را محکوم کرد و افزود که به مقامات دستور داده است تا تمام اقدامات قانونی و نظامی را برای جلوگیری از تکرار آن انجام دهند و اینکه «هیچ کس بدون مجازات نخواهد ماند».

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اعتراضات سودان گاز اشک آور سرکوب معترضان حکومت نظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۹۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات گسترده در تفلیس/ گرجستان به سمت بحران پیش می‌رود؟

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، تصویب قانونی در گرجستان که به موجب آن تمام سازمان‌های مدنی این کشور تحت عنوان «عنصر بیگانه» شناخته خواهند شد، ده‌ها هزار نفر را در اعتراض به خیابان‌های پایتخت این کشور کشاند.

در این قانون، دلیل این برچسب، «دریافت حمایت مالی از منابع فرامرزی» عنوان شده است. با توجه به مقاومت و سرسختی دولت، به نظر می‌رسد که گرجستان در آستانه یکی از بحران‌های وخیم سیاسی چند دهه اخیر خود قرار دارد.

به نوشته رویترز، این تصمیم که حزب حاکم گرجستان موسوم به «رویای گرجی» به‌رغم مخالفت رییس جمهور، اپوزیسیون، جامعه مدنی و عملاً تمام جامعه بین‌الملل اتخاذ کرده، قانونی جنجالی و به شکافی عمیق بین طرفین درگیر منجر شده است و هر کدام مصمم به اتمام کار هستند!

در روزهای اخیر خیابان‌های تفلیس شاهد تظاهرات گسترده و مستمر معترضان با شعار «بله به اروپا، نه به قانون روس» بوده‌اند. تا پیش از دیشب، معترضان تجمع بحرانی برگزار نکرده بودند اما شرایط تغییر کرد. اعتراضات عمدتاً تحت رهبری جوانان و تشکل‌های دانشجویی اداره می‌شود. اپوزیسیون نامحبوب گرجستان هم به نظر راضی به حمایت پشت پرده از معترضان است. تا اینجای کار، حوادث اندکی گزارش شده اما شمار معترضان رو به افزایش است.

پارلمان اروپا هفته گذشته خواستار اعمال تحریم علیه رهبران گرجستان از جمله «بیدزینا ایوانیشویلی» نخست وزیر اسبق و بنیانگذار حزب رویای گرجی شد.

کد خبر 6092023

دیگر خبرها

  • شهردار نیویورک: اعتراضات فتنه است و همین حالا باید جمع شود!
  • ترامپ: حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا پول گرفته‌اند
  • تعلیق دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا
  • واکنش دانشگاه کلمبیا به «مقاومت» دانشجویان/ معترضان تعلیق شدند!
  • وضعیت متشنج در خیابان‌های تل آویو + فیلم
  • تظاهرات حامیان غزه در دانشگاه سوربن پاریس
  • دانشگاه «سوربن» فرانسه در دست حامیان فلسطین
  • اعتراضات گسترده در تفلیس/ گرجستان به سمت بحران پیش می‌رود؟
  • تردید مقامات امنیتی صهیونیست در اثربخشی حمله به رفح
  • آغاز اعتراضات سراسری در جهان؛ معترضان در ژاپن به میدان آمدند (فیلم)