Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@17:07:34 GMT

افزایش ۳.۵ درصدی جمعیت سالمندی در کشور

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۵۳۳۷۸

افزایش ۳.۵ درصدی جمعیت سالمندی در کشور

به گزارش تابناک، مدیر دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت و درمان مدراس کشور گفت: رشد جمعیت کشور ۶۸صدم درصد است.

برکاتی امروز ۱۵دی در جلسه هم اندیشی و همفکری استانها در راستای فرزندآوری و اقناع تزریق واکسن که بصورت ویدیو کنفرانس در علوم پزشکی استان برگزار شد، افزود: رشد جمعیت در سال گذشته ۶۸صدم درصد اعلام شد که نشان از کاهش رشد جمعیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه شرایط رشد جمعیت در وضعیت خاصی است، تصریح کرد: اولویت اول کشور بعد کرونا مسئله رشد جمعیت است.

برکاتی با تاکید به اینکه ضریب جایگزینی جمعیت به ازای سن باروری ۲ و یک دهم درصد است، خاطر نشان کرد: شاخص باروری کل کشور ۱.۶۷ درصد است که طبق گفته جمعیت شناسان اگر این عدد به یک ونیم درصد برسد با چاله جمعیتی مواجه خواهیم شد.

مدیر دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت و درمان مدراس کشور یاد آور شد: در سال گذشته ۲درصد از جمعیت جوان کشور کاهش یافته و ۳ونیم درصد سالمندی افزایش یافته است.

در ادامه موسوی دبیر قرار گاه دانشگاهی کنترل و مدیریت کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی ارومیه افزود: طبق امار بین ۳۰۰تا۳۵۰هزار نفر جمعیت هدف استان واکسن کرونا را دریافت نکرده اند.

وی اظهار کرد: طبق آخرین آمار در مجموع ۵میلیون و ۳۲۵هزار و ۶۰۶ دُز واکسن در استان تزریق شده و پایگاه های استان روزانه ظرفیت یکصد هزار دز واکسن را دارند.

موسوی خاطر نشان کرد: در حال حاضر از جمعیت هدف استان ۸۴درصد دز اول، ۷۷درصد دز دوم و ۹.۶درصد دز سوم از انواع واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

به گزارش ایسنا، در سطح استان علاوه بر پایگاه های بهداشت ، ۴۲ پایگاه تجمیعی، ۲ خودرویی و ۶۷پایگاه صنایع و شهرک های صنعتی در حال انجام فرایند واکسیناسیون هستند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ایام فاطمیه اومیکرون قاسم سلیمانی مذاکرات وین ابومهدی مهندس مدیر دفتر سلامت جمعیت برکاتی رشد جمعیت ایام فاطمیه اومیکرون قاسم سلیمانی مذاکرات وین ابومهدی مهندس رشد جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۵۳۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بی‌سابقه؛ رشد ۴۲ درصدی اجاره‌بها در فروردین ۱۴۰۳

بهای اجاره خانه در کشور در فروردین، 1.7‌درصد به صورت ماهانه (در مقایسه با اسفند سال گذشته)، افزایش پیدا کرد.

این نرخ تورم ماهانه اجاره، در مقایسه با روند یکی دو سال گذشته همین نرخ، در «سطح بسیار پایین» قرار گرفته به این معنا که میانگین تورم ماهانه اجاره مسکن طی دو سال 1401 و 1402، نرخ 3‌درصد بوده است.

دنیای اقتصاد نوشت: پس در این صورت آیا «بازار اجاره به سمت بهبود، حرکت کرده است؟»

بررسی‌ها برای پاسخ این پرسش، «جواب منفی» ارائه می‌کند، چون که «در همه فروردین‌ها در سال‌های اخیر، همواره تورم ماهانه اجاره مسکن، یک سقوط نرخ را تجربه کرده است.»

در فروردین دو سال اخیر نیز رشد ماهانه شاخص اجاره مسکن در کشور، 2‌درصد بوده است که تقریبا نصف همین نرخ در ماه‌های دیگر سال بود. این افت نرخ تورم ماهانه اجاره در ماه اول هر سال در مقایسه با میانگین تورم ماهانه اجاره 11ماه بعد از آن، «ناشی از تعطیلی بازار معاملات مسکن به خصوص معاملات اجاره» است. در ماه اول سال، تقریبا هیچ مستاجری جابه‌جا نمی‌شود مگر تحت‌تاثیر موارد خاص که حجم آن پایین است.  

به این ترتیب، «تابلوی تورم ماهانه اجاره مسکن در فروردین 1403»، معیار مشخصی برای تحلیل وضعیت بازار اجاره‌نشینی و حال و روز مستاجرها نیست. از این رو، در این بررسی، لازم است «تورم نقطه‌ای اجاره مسکن» یا همان «میزان رشد اجاره‌بها در ماه اول سال‌جاری نسبت به ماه اول 1402»، دیده و تحلیل شود.

تورم نقطه‌ای اجاره مسکن در ماه گذشته نرخ 41.8‌درصد را ثبت کرد. اینکه سرعت رشد نقطه‌ای و سالانه اجاره‌بهای مسکن به شکل تاریخی در دو سه سال گذشته و حتی در شروع امسال، افزایش یافته است، ناشی از «سطح جهش‌یافته تورم عمومی» و «تورم مسکن» است که در همین صفحه، قبلا درباره آن گزارش‌های تحلیلی منتشر شده بود. در این مقطع اما علاوه بر اینکه، ضرورت دارد سیاستگذار نسبت به «ریشه‌های تب بالای تورم اجاره مسکن» توجه کند تا بتواند «مهم‌ترین هزینه زندگی ماهانه خانوارها را از حالت سنگین و نامتعارف» به سطح نرمال برگرداند، «دو پیام هشداری» نرخ جدید تورم اجاره هم باید دیده شود.

سطح 41.8 درصدی رشد اجاره‌بها در قراردادهای فروردین 1403 از دو منظر مورد بررسی است.

این نرخ نشان می‌دهد، «فرمول مدنظر نمایندگان مجلس برای تعیین رشد مجاز اجاره‌بها در سال» که تصویب کرده‌اند و برای تایید نهادی روانه شورای نگهبان است، با «وضع موجود این بازار» همخوانی ندارد. فرمول نمایندگان می‌گوید، موجرها هر سال مکلف شوند «اجاره‌بهای سال جدید را براساس 50 تا 100‌درصد تورم عمومی افزایش دهند و بیش از آن، ممنوع باشد». اما در حال حاضر، تورم اجاره از تورم عمومی جلو زده است به این صورت که در فروردین امسال، تورم نقطه‌ای اجاره مسکن 41.8‌درصد شد در حالی که نرخ تورم عمومی نقطه‌ای در سطح 30.9‌درصد قرار گرفت. به این ترتیب، در وضع موجود که «نرخ رشد اجاره‌بها، 1.35 برابر نرخ تورم عمومی است»، ملاک قراردادن تورم عمومی برای تعیین تورم اجاره، امکان ‌پذیرش آن را از سوی بازار با تردید روبه رو می‌کند.

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • افزایش بی‌سابقه؛ رشد ۴۲ درصدی اجاره‌بها در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۲.۵ درصدی مشترکان برق
  • رشد هفت درصدی اهدای خون در خراسان رضوی
  • افزایش ۸۲ درصدی توزیع بسته‌های معیشتی میان نیازمندان زنجانی 
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • برگزاری دومین کنگره بین‌المللی سالمندی سالم در تبریز
  • بهره مندی هشتاد درصدی جمعیت روستایی ارومیه از شبکه آب و فاضلاب
  • ۳۵ درصد از قانون جوانی جمعیت اجرا شده