Web Analytics Made Easy - Statcounter

ادبیات داستانی دینی باید همگام با دغدغه‌های روز جامعه و به منظور جذب مخاطب امروز که بسیار متفاوت با دوره‌های گذشته است دچار تحول شود و سبک‌های نوین داستان‌نویسی را تا حدی که به ساحت مقدس بزرگان دین آسیبی وارد نشود تجربه کند، اما نویسندگان ما هنوز نتوانسته‌اند قاطعانه در این حوزه دست به قلم شوند چون نوشتن داستان‌های زندگی‌نامه‌ای مصائب خاص خودش را دارد و مهم‌ترین آن بسته بودن دست نویسنده در خیال‌پردازی درباره شخصیت معصوم(ع) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو نویسنده در این ‌گونه آثار باید داستانی طراحی کند که معصوم(ع) در آن حضور محوری داشته باشد اما قهرمان و شخصیت اصلی داستان نباشد برای همین عموم داستان‌هایی که درباره شخصیت‌های معصوم خلق شده بیشتر یاران و اصحاب ایشان در داستان نقش پررنگ داشته‌اند تا خود معصوم.  اما حساسیت‌های نوشتن رمان زندگی‌نامه‌ای درباره معصومین(ع) وقتی به حضرت زهرا(س) می‌رسد، دوچندان می‌شود و با آنکه سراسر زندگی ایشان پر است از لحظات دراماتیک که می‌تواند برای نویسندگان سوژه نوشتن باشد اما تا به حال اثری خلاقانه که در قالب یک داستان شیرین و جذاب به روایت زندگی این بانوی بزرگوار بپردازد، نوشته نشده است. این حساسیت هم به دلیل تعلق خاطر شیعیان به ایشان، نقش و تأثیرگذاری آن حضرت در حوادث پس از ارتحال پیامبر(ص) و جایگاه ایشان نزد پیامبر خاتم و صحابه رسول‌الله(ص) است و هم به دلیل روایت‌های متفاوتی است که مورخان شیعه و سنی درباره زندگی و شخصیت آن حضرت نقل کرده‌اند. از این رو نویسنده‌ای که بخواهد درباره حضرت زهرا(س) وارد حوزه داستان شود باید با مسائل زیادی دست و پنجه نرم کند و خودش را آماده رویارویی با چالش‌های زیادی کند این چالش‌ها هم مواجهه با واکنش‌های بعضاً احساسی نهادها، مسئولان و مخاطبان است و هم مطالعه کتاب‌های معتبر و استفاده از قلم و بیانی در شأن و شخصیت بانوی بزرگوار اسلام. ناگفته نماند دست آثار ادبی- تاریخی در خصوص زندگی فاطمه زهرا(س) خالی نیست؛ کتاب‌هایی مثل «فاطمه، فاطمه است» اثر دکتر شریعتی، «کشتی پهلو گرفته» نوشته سیدمهدی شجاعی، «دختر پیامبر» نوشته آیت‌الله جاودان، «رنج‌نامه حضرت زهرا» اثر علامه سیدجعفر مرتضی عاملی، «عبور از تاریکی» نوشته عدنان درخشان، «زندگانی فاطمه» به قلم دکتر سیدجعفر شهیدی و یا مجموعه ۶جلدی «دانشنامه فاطمی» آثاری هستند که اطلاعات تاریخی متقن ولو مشابهی در خصوص زندگی حضرت زهرا(س) دارند و دارای تحلیل‌های تاریخی و دیدگاه‌های منحصر به فردی در حوزه زندگی بانوی اسلام هستند اما این آثار جنبه داستانی و خلاقانه ندارند.

همچنین در گروه سنی کودک و نوجوان وضعیت داستان‌نویسی متفاوت است و نویسندگانی مانند «حسین فتاحی» یا «مجید ملامحمدی» آثاری بر اساس سیره و زندگی صدیقه کبری(س) برای این گروه سنی بازآفرینی کرده‌اند، اما همچنان جای خالی یک رمان جذاب و خواندنی، به دور از حاشیه‌سازی‌های تاریخی و براساس واقعیت زندگی ریحانه‌النبی(س) احساس می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ادبیات دینی کتاب رمان حضرت فاطمه س حضرت زهرا زهرا س

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۵۳۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سید حسن خمینی: موظفیم زندگی را بر اساس روش‌های «عقلانی» پیش ببریم

 به همراه نقل روایتی از خوابی که امام خمینی از آیت الله العظمی بروجردی دیده بود

 

حجم ویدیو: 21.11M | مدت زمان ویدیو: 00:04:25 دانلود ویدیو

دیگر خبرها

  • سید حسن خمینی: موظفیم زندگی را بر اساس روش‌های «عقلانی» پیش ببریم
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • بررسی یک ادعای بی‌اساس/ داستان دکترای افتخاری رئیسی از بزرگترین دانشگاه پاکستان چیست؟
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • جای خالی خلاقیت در صنعت بازی سازی/ از نظر کمی رشد مطلوبی نداشیم
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • از تولید مسکن تا آخرین وضعیت ابر پروژه باغ راه حضرت فاطمه
  • حمایت حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا (س) از طرح نور
  • بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است
  • بیانیه مشترک حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا(س) در حمایت از اجرای طرح عفاف و حجاب