Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - امشب شب شهادت بانوی دو عالم است. حضرت فاطمه زهرا (س) در نزد خدا و پیامبر اکرم (ص) از شأن و منزلت بالایی برخوردارند؛ تا جایی که پیامبر (ص) درباره ایشان فرمودند: «خداوند به خاطر تو خشمگین می‌شود و به خاطر رضای تو راضی.» و در جایی دیگر فرمودند: «فاطمه پاره وجود من است، هرکس او را به خشم آورد من را به خشم آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

شناخت زندگی معصومین (ع) به عنوان برگزیدگان خداوند و الگو‌های شایسته برای پیروی مؤمنان، اهمیت بسیاری دارد. در این میان بررسی سبک زندگی امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) به عنوان الگو‌های برتر مسلمانان نیز همیشه مورد توجه پیروانشان قرار گرفته است.

به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت فاطمه (س)، درباره سبک زندگی این بانوی بزرگوار با حجت الاسلام و المسلمین مرتضی ادیب یزدی گفتگو کردیم که در ادامه آن را می‌خوانید:

حاج آقا ادیب یزدی؛ دنیا در نظر حضرت زهرا (س) چگونه بود؟

حضرت فاطمه زهرا (س) اهل دنیا نبودند؛ خدای منان به نور ایشان خطاب فرمود که فاطمه جان شما در دنیا خوشی نخواهید دید و یک نفس برای شما شادی نخواهد بود و جز ناراحتی و امتحان‌های سهمگین چیز دیگری نیست. ولی ایشان برای این که توفیق عبادت پروردگار عالمیان در دنیا و زیارت چهره نورانی پیامبر و چهره نورانی همسرشان امیرمؤمنان نصیبش بشود، به این دنیا گام گذاشت. بنا براین هیچ محبتی در دنیا در دل ایشان نبود و در سرتاسر عمرش حتی یک بار هم با گوشه چشمی به دنیا، زیبایی‌ها و تجملات و جاذبه‌های دنیوی توجه نفرمود.

این اتفاق را به وضوح در قضیه فدک هم می بینیم؟

بله؛ زمانی که پیغمبر اکرم (ص) از ناحیه پروردگار مامور شدند که باغ فدک را به ایشان واگذار کنند حضرت صدیقه فرمودند من فدک را می‌خواهم چه کنم؟ ولی رسول خدا فرمودند که خدای تعالی امر فرموده (وَ آتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ) حق نزدیکانت را بده و جناب جبرئیل از طرف حضرت حق به من امر کرد که باغ فدک را به شما واگذار کنم. درعین‌حال حضرت زهرا استنکاف می‌فرمودند از این‌که فدک را بپذیرند، ولی به هر صورت رسول خدا وقتی فرمودند این امر خدای تعالی است حضرت زهرا سلام‌الله‌علی‌ها قبول کردند که فعلا فدک در قباله مالکیت ایشان باشد.

خطبه فدکیه مجموعه‌ای از معارف در زمینه‌ خداشناسی، معادشناسی، نبوت و بعثت پیامبر است. کمی درباره چگونگی و دلایل ایراد آن از طرف حضرت فاطمه بفرمایید.

خُطبه فدکیه یا خطبة لُمَّة سخنرانی حضرت فاطمه (س) در مسجد النبی که در اعتراض به غصب فدک ایراد شد. ابوبکر پس از رسیدن به خلافت با انتساب روایتی به پیامبر (ص) مبنی بر اینکه پیامبران از خود ارث نمی‌گذارند، دهکده فدک را که پیامبر (ص) به فاطمه (س) بخشیده بود، به نفع خلافت مصادره کرد. فاطمه (س) پس از بی‌ثمر بودن دادخواهی‌اش به مسجد پیامبر رفت و خطبه‌ای ایراد کرد که به خطبه فدکیه مشهور شد. او در این خطبه بر مالکیتش درباره فدک تصریح کرد. همچنین به دفاع از حق علی (ع) درباره خلافت پرداخت و مسلمانان را به‌خاطر سکوت در مقابل ستم به اهل بیت (ع) سرزنش کرد.

کمی درباره سادگی زندگی حضرت زهرا (س) و امام علی (ع) بگویید.

حضرت زهرا (س) در کنار امام علی (ع) زندگی بسیار ساده‌ای داشتند. خانه‌ای که ایشان در آن زندگی می‌کردند خانه‌ای بسیار محقر و کوچک و وسعت آن بسیار کم بود که دو اتاق کوچک ویک حیاط کوچک داشت. آن خانه با گل خام درست شده بود یعنی یک خشت پخته‌شده و یک آجر در آن بنا به کار نرفته بود. پیغمبر اکرم خانه را خریدند و به دختر بزرگوارشان حضرت زهرا (س) واگذار کردند.

ما امروز چگونه می‌توانیم از ساده زیستی آن حضرت الگو بگیریم؟

سادگی زندگی حضرت فاطمه (س) حیرت آور است؛ زیرا انسان‌های معمولی و حتی انسان‌هایی که فقیر هستند در چنین خانه‌ای امکان ندارد که بتوانند زندگانی کنند؛ حال آنکه با وجود این زندگی ساده، این خانه کانون عواطف، انوار، توجه پروردگار عالمیان و سکان سماوات و اهالی زمین بود. خوب است که این ساده‌زیستی زندگی حضرت زهرا مخصوصاً امروز که ملت شریف ما در فشار‌های اقتصادی به سر می‌برند را مورد توجه و به‌عنوان کلاس درسمان قرار دهیم و از ایشان یاد بگیریم که شرایط زندگی و کشور را به آنچه که اولیای خدا از ما می‌طلبند تطبیق دهیم و دست از اسراف و زیاده خواهی برداریم. متأسفانه کشورمان در جهت مصرف‌گرایی بسیار قدم رداشته است. در مصرف برق، آب، بنزین و حامل‌های انرژی به شدت اسراف می‌کنیم که همین عامل باعث می‌شود بسیاری از منحنی‌های درآمدی کشور و تولیدات کشور به نتیجه نرسد و نتوانیم جمعیت را اقناع کنیم.

انتهای پیام/ 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حضرت زهرا شهادت حضرت زهرا حضرت فاطمه حضرت زهرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۵۵۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است

استاد حوزه علمیه قم، گفت: کمترین بها و اهمیت به بزرگداشت حمزه سیدالشهدا داده می‌شود و صدا و سیما و سایر رسانه‌ها در این زمینه بی‌تفاوت عمل می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی شامگاه چهارشنبه در مراسم بزرگداشت سالروز شهادت حمزه سیدالشهدا (ع) در مرکز تحقیقاتی آیت‌الله موسوی اردبیلی در اردبیل، اظهار داشت: مظلومیت حمزه سیدالشهدا (ع) تا حدی است که کمترین بزرگداشت و مراسمی در 15 شوال در کشور برگزار می‌شود، در حالی که سایر مناسبت‌های کم اهمیت بزرگ جلوه داده شده و یا نسبت به آن تبلیغات گسترده‌ای انجام می‌شود.

وی به برگزاری همایشی در قم با محوریت حمزه سیدالشهدا (ع) به صورت بین‌المللی اشاره کرد و گفت: در سایه این همایش هشت جلد کتاب منتشر شد و ما توانستیم ابعاد مختلفی از زندگی حمزه سیدالشهدا (ع) عموی پیامبر (ص) را تبیین و تشریح کنیم.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: همه این آثار در سال 1400 به چاپ رسید و قرار است همایش دوم شخصیت مظلوم تاریخ جعفربن‌ابیطالب در 17 آبان‌ماه سال‌جاری در قم برگزار شود.

رفیعی، افزود: تلاش خواهیم کرد برای این شخصیت عظیم تاریخی نیز 10 جلد کتاب آماده کنیم تا ابعاد شخصیتی جعفربن‌ابیطالب نیز تبیین و تشریح شود.

وی خاطرنشان کرد: از دیدگاه قرآن کریم، کلام پیامبر (ص)، ائمه اطهار و زندگینامه خود حمزه سیدالشهدا (ع) را مورد بررسی و تحقیق قرار می‌دهیم تا درس‌های آموزنده از زندگی عموی پیامبر و مجاهدت او در سخت‌ترین شرایط تبیین شود.

استاد حوزه علمیه اضافه کرد: در جنگ احد به‌رغم فداکاری‌ها و مجاهدت حمزه (ع) شاهد شکست و به شهادت رسیدن حمزه سیدالشهدا (ع) بودیم که به دنبال اشتباهات محاسباتی در این جنگ امت اسلامی شکست خوردند.

رفیعی بیان کرد: بیش از 30 آیه قرآن به ویژه آیات انتهایی سوره آل عمران در مورد مجاهدت این شخصیت برجسته است که در ذیل این آیات به جایگاه حضرت حمزه سیدالشهدا (ع) تاکید شده است.

وی یادآور شد: از بین 9 عموی پیامبر (ص)، 2 عمو شامل ابوطالب و حمزه بیشترین مجاهدت را در دوران نبوت پیامبر (ص) انجام دادند که حمزه (ع) به صورت آشکار و صریح از پیامبر دفاع کرده و توانست نام خود را در کنار علی (ع) و جعفر پرآوازه کند.

استاد حوزه علمیه قم، تصریح کرد: پیامبر (ص) نیز از حمزه به عنوان شیر خدا و یار همراه خود یاد کرده و از محبوب‌ترین اسامی ذکر کرده که محبان او در برابر دوزخ و آتش جهنم در امان خواهند بود.

رفیعی از حمزه به عنوان محبوب‌ترین عموی پیامبر یاد کرد و گفت: حتی حضرت علی (ع) بارها از شخصیت بی‌نظیر حمزه یاد کرده و در نامه 28 نهج‌البلاغه خطاب به معاویه از حمزه عموی پیامبر (ص) با افتخار یاد می‌کند.

وی به کلام سایر انبیا و اولیای الهی در مورد منزلت و جایگاه حمزه سیدالشهدا (ع) اشاره کرد و افزود: در اکثر این روایات و احادیث عموی پیامبر با 2 ویژگی خیرخواهی و رسیدگی به فقرا یاد شده و او به تنهایی در کنار پیامبر در مدینه قرار گرفت و بزرگترین حامی و مدافع آن حضرت در دوران مجاهدت و سلحشوری‌ها بوده است.

این خطیب خاطرنشان کرد: هر چند حضرت حمزه (ع) در اوج مظلومیت است، اما آنهایی که عمل به اخلاص کرده و بیشتر از کمیت به کیفیت عمل بها می‌دهند، همواره دارای ارج و قرب هستند و قطعا رنگ خدایی دادن به کارها انسان را از هوای نفس و شیطانی بر حذر می‌کند.

رفیعی با انتقاد از صدا و سیما و رسانه‌‌ها در کم‌رنگ جلوه دادن بزرگداشت حضرت حمزه سیدالشهدا (ع) در روز 15 شوال در کشور، اضافه کرد: تاریخ مسلم شهادت حضرت حمزه 15 شوال است و باید این شخصیت بی‌نظیر بیش از گذشته تبیین و جایگاه او مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش تسنیم، در این مراسم مداحی شده و شرکت‌کنندگان یاد و خاطره عموی پیامبر، حمزه سیدالشهدا (ع) را گرامی داشتند.

انتهای پیام/131/

دیگر خبرها

  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ 
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه شغلی دارد؟
  • نوه دختر امام خمینی در خارج از کشور مشغول چه کاری است؟
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ /خاطرات عروس بزرگ امام از فوت دو فرزندش و علت آن
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • از تولید مسکن تا آخرین وضعیت ابر پروژه باغ راه حضرت فاطمه
  • بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است
  • دختران کبدی قم در جمع ۱۶ تیم برتر کشور
  • ویژگی‌های حضرت حمزه(س) در بیان قرآن و روایات