Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، آمارهای تولید محصولات معدنی منتخب که به صورت مرتب و دوره‌ای از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام می‌شود حکایت از آن دارد که تولید محصولات معدنی از روند سینوسی برخوردار بوده و برخی از محصولات با افت تولید و برخی دیگر با رشد تولید مواجه شده‌اند. 

بر این اساس آمارها حکایت از آن دارند که تولید فولاد خام کشور که در ۸ ماهه ابتدای سال ۹۹ معادل ۱۹ میلیون و ۲۱۷ هزار تن بوده، در مدت مشابه سال ۱۴۰۰ به ۱۸ میلیون و ۶۹۱ هزار تن رسیده است که حکایت از افت ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷ درصدی دارد. 

این افت تولید در ایران در شرایطی صورت گرفته که انجمن جهانی فولاد رتبه ایران را در تولید جهان، با یک رتبه ارتقا اعلام کرده است. در واقع، بر اساس گزارش این نهاد بین‌المللی، تولید فولاد ایران در ماه نوامبر بخش اعظمی از افت تولید خود را در ماه‌های پیش را جبران کرد و به ۲.۷ میلیون تن و در ۱۱ ماه سال ۲۰۲۱ نیز به ۲۵.۷ میلیون تن رسید.

انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، تولید فولاد ایران در ماه نوامبر ۲۰۲۱ (آبان ۱۴۰۰) نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۰ با کاهش ۵.۲ درصدی به ۲.۷ میلیون تن رسیده؛ به نحوی که تولید فولاد ایران در ماه اکتبر (مهر ۱۴۰۰) نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۰ با کاهش ۱۵.۳ درصدی به ۲.۲ میلیون تن رسیده بود. همچنین این رقم در  ماه سپتامبر (شهریور ۱۴۰۰) برای نخستین بار در دوره شیوع کرونا منفی شده و نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۰ با کاهش۵۱.۴ درصدی به ۱.۳ میلیون تن رسیده بود.

به این ترتیب، آمار ماه های مهر و آبان نشان می دهد که بخش اعظمی از این کاهش ها جبران شده است؛ همچنین بر اساس این گزارش، تولید فولاد ایران در ۱۱  ماه نخست سال جاری میلادی به ۲۵.۷ میلیون تن رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۰ کاهش ۳.۴ درصدی نشان می‌دهد.

بر این اساس، ایران همچنان در میان ۱۰ کشور نخست تولیدکننده فولاد جهان قرار دارد و با وجود سه ماه روند کاهشی، این جایگاه را حفظ کرده است.

چین با تولید ۶۹.۳ میلیون تن، هند با ۹.۸میلیون تن و ژاپن با ۸ میلیون تن در رتبه‌های نخست تا سوم تولید فولاد در جهان قرار دارند.

در عین حال تولید محصولات فولادی که اتفاقا از جمله محصولات ارزآور برای کشور هستند نیز افت تولید در ۸ ماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به چشم می‌خورد. آمارهای منتشر شده از سوی این وزارتخانه حکایت از آن دارد که در هشت ماهه سال ۹۹ تولید به ۱۷ میلیون و ۹۴۰ هزار تن رسیده بود؛ اما این رقم امسال به ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید که حکایت از افت ۷.۵ درصدی دارد. 

آنگونه که علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با اقتصاد آنلاین اعلام کرده، در سال‌های گذشته تولیدکنندگان محصولات معدنی ۵ میلیارد دلار از ارز مورد نیاز کشور را تامین کرده و با عملیات تهاتر در اختیار صنایع پایین‌دستی و آن دسته از تولیدکنندگانی قرار داده‌اند که برای تولید محصولات خود نیاز به مواد اولیه وارداتی دارند و بنابراین با توجه به محدودیت‌های ارزی پیش روی کشور به دلیل کاهش فروش نفت و عدم دسترسی آسان به منابع ارزی کشور، قادر به تامین ارز از سوی منابع بانک مرکزی و ناشی از فروش نفت نبوده‌اند. 

در چنین شرایطی وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام به تامین ارز مورد نیاز این دسته از تولیدکنندگان از محل ارزهای حاصل از صادرات کرده که بر این اساس، ۵ میلیارد دلار از روش تهاتر میان صادرکنندگان محصولات معدنی با تولیدکنندگان داخلی تامین ارز شده است. 

آمارهای تولید حکایت از آن دارند که در حوزه تولید کاتد مس عملکرد تولیدکنندگان مثبت بوده و با رشد ۶.۲ درصدی در ۸ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، توانسته‌اند گزارش مثبتی از خود به جای بگذارند. بر این اساس، ۱۹۰ هزار تن کاتد مس در سال گذشته تولید شده بود که تولید آن امسال به ۲۰۲ هزار تن رسیده است. 

همچنین در حوزه شمش آلومینیوم نیز تولید از ۲۸۸ هزار تن هشت ماهه سال گذشته به ۳۶۰ هزار تن در هشت ماهه ابتدای سال جاری رسیده است که رشد ۲۴.۸ درصدی را به ثبت رسانده است. 

علیرغم روند صعودی در حوزه تولید شمش آلومینیوم، آمارهای منتشر شده از سوی وزارت صمت حکایت از آن دارد که تولید آلومینا نیز با ۰.۹- درصد رشد، از ۱۵۶ هزار تن تولید در سال گذشته به ۱۵۵ هزار تن در سال جاری رسیده؛ ضمن اینکه در حوزه تولید کنسانتره ذغالسنگ کشور با افت تولید ۱۲ درصدی مواجه بوده است. 

بر اساس آمارهای منتشر شده وزارت صنعت، معدن و تجارت میزان تولید کنسانتره ذغالسنگ ۱ میلیون و ۶۹ هزار تن در ۸ ماهه ابتدای سال ۹۹ بوده که در ۸ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ به ۹۴۱ هزار تن رسیده است. 

در حوزه سیمان نیز که یکی از تولیدات انرژی‌بر کشور است، تولید با افت ۱۰.۶ درصدی مواجه بوده؛ به نحوی که از ۴۸ میلیون و ۴۸۱ هزار تن در دوره مورد گزارش سال ۹۹ به ۴۳ میلیون و ۳۳۰ هزار تن در ۸ ماهه ابتدای سال جاری رسیده است که این ارقام، حکایت از افت حدود ۵ میلیون تنی سیمان داشته و در مجموع رشد منفی ۱۰.۶ درصدی رقم زده است. 

این در حالی است که با توجه به قطعی‌های گسترده برق در تابستان امسال، افت تولید برخی از این محصولات کاملا قابل پیش بینی بود و شاید اگر وزارت نیرو تمرکز بیشتری بر حوزه تامین به موقع و پایدار برق تولیدکنندگان داشت، وضعیت تولید در شرایط بهتری قرار داشت.

این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صنعت فولاد محصولات معدنی آلومینیوم تولیدات صنعتی محصولات فولادی محصولات صنعتی تولید فولاد ایران ۸ ماهه ابتدای سال میلیون تن رسیده محصولات معدنی تولید محصولات هزار تن رسیده معدن و تجارت تن رسیده ۷ میلیون تن حکایت از آن بر این اساس هزار تن افت تولید سال جاری سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۵۵۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی

به طور متعارف عرضه و تقاضا باید بهای نفت در بازار انرژی را تعیین کند، اما تنش‌های سیاسی و بازی‌های امنیتی فعلی در جهان معاصر به اصلی‌ترین عامل بر روی نوسانات انرژی تبدیل شده است. جنگ اوکراین، تحریم روسیه، ایران و ونزوئلا به عنوان صادر کنندگان بزرگ نفت، و نیز جنگی فعلی غزه که می‌تواند دامنه آن به کل خاورمیانه کشیده شود جملگی بر بهای طلای سیاه تاثیر می‌گذارند. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، بهای نفت در معاملات امروز بازار انرژی شاهد کاهش یک درصدی بود. 

بر این اساس، نفت برنت دریای شمال برای تحویل در ماه ژوئیه با ۸۷ سنت کاهش، ۸۶ دلار و ۳۳ سنت در هر بشکه داد و ستد شد. بهای نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز با ۷۰ سنت کاهش، به ۸۱ دلار و ۹۳ سنت رسید. 

یکی از دلایل اصلی کاهش بهای نفت در معاملات امروز، انتشار گزارش‌های جدید درباره افزایش تولید نفت خام آمریکا بود. این گزارش‌ها حاکی از آن است که تولید نفت خام آمریکا در ماه فوریه به ۱۳ میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است. این آمار در ماه ژانویه ۱۲ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه بود که نشان دهنده افزایش قابل توجه در تولید است. 

امیدواری‌ها برای توافق میان حماس و رژیم صهیونیستی و استقرار آتش بس پایدار در نوار غزه از دلایل سیاسی بود که باعث کاهش بهای نفت در بازار انرژی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌ فروشی سنگ‌های معدنی
  • ارزآوری ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور
  • کاهش ۲۵ درصدی وقوع جرم سرقت در اردبیل
  • ریل ذوب آهن اصفهان پشتیبان توسعه تجارت کشور با جهان
  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند