Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-01@23:18:55 GMT

کم‌خوابیدن و خواب نامناسب چه عوارضی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۵۸۲۸۵

کم‌خوابیدن و خواب نامناسب چه عوارضی دارد؟

این روزها به خاطر شیوع کرونا اکثر مردم حضور در منزل را به بیرون از خانه ترجیح می دهند. اما گاهی در خانه ماندن موجب می شود برنامه عادی زندگی تغییر کند. ممکن است نظم زندگی به هم بخورد و ساعات غذا خوردن، خواب و بیداری و فعالیت های روزمره از حالت عادی خارج شود. با توجه به اینکه بیشتر در خانه هستیم تا در برابر ابتلا به کرونا ایمن تر باشیم، باید گفت که خواب کافی، از مهم ترین عوامل موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پژوهش ها نشان می دهد بی خوابی مزمن تاثیر منفی بر عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد و موجب ایجاد واکنشی مانند استرس می شود. خواب ناکافی منجر به ابتلا به انواع بیماری های ذهنی و جسمی می شود که بسیاری از آن ها به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن رخ می دهند.

بر اساس تحقیقات انجام شده شب زنده داری و خواب طولانی در طول روز علاوه بر ضعف سیستم ایمنی، باعث کوچک شدن مغز، ضعف حافظه به ویژه حافظه کوتاه مدت، افزایش استرس، یبوست، مشکل در سیستم گوارش، تضعیف عملکرد کبد، پیری زودرس و ضعف اعصاب می شود.

مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه بهترین زمان خواب برای استراحت حدود ساعت ۲۲ تا قبل از اذان صبح است، افزود: از دیگر راههای تقویت سیستم ایمنی بدن زندگی در آب و هوای سالم و استفاده از رایحه های خوشبو و ملایم همانند برخی میوه ها از قبیل پرتقال، نارنج، لیمو، به، گلاب و غیره است.

نفیسه حسینی یکتا با بیان اینکه در طب ایرانی بهترین روش برای تنظیم و تقویت سیستم دفاعی بدن، داشتن یک سبک زندگی سالم و متناسب با مزاج است، تصریح کرد: از منظر طب ایرانی توصیه‌های سبک زندگی در ۶ اصل شامل خوردن و آشامیدن، خواب و بیداری، حرکت و سکون، آب و هوا، حالات روحی و روانی و ورود و خروج مواد به بدن عنوان می شود.

وی با اشاره به اینکه می توان با اصلاح سبک زندگی پیشگیری و درمان کرده و سراغ دارو نرفت، ادامه داد: در اصل علاوه بر تغذیه مناسب و آداب خوردن و آشامیدن پرهیز از مصرف غذاهای سنگین و دیرهضم  مانند ماکارونی، غذاهای آماده، گوشت های صنعتی، شیرینی های خمیری. پرهیز از پرخوری و همچنین بسیار کم خوردن، باید برای یک زندگی سالم مورد توجه قرار گیرد.

حسینی یکتا گفت: در این میان حرکت و سکون داشتن و فعالیت کافی و مناسب برای هر مزاج موجب تعادل جسم و روان می شود و سیستم ایمنی بدن را تنظیم می‌کند،  بنابر این داشتن فعالیت فیزیکی معتدل و ورزش ملایم روزانه ضروری است.

مدیر کل دفتر طب ایرانی با بیان اینکه پیشگیری از یبوست نیز به عنوان یکی از عوامل حبس مواد زاید برای تنظیم سیستم ایمنی بدن لازم است، افزود: در این ارتباط مصرف انواع سوپ سبزیجات (با آلو و روغن زیتون)، سبزیجات بخارپز، جوانه غلات و میوه¬ها بخصوص در افراد دچار یبوست می تواند مفید باشد.

وی با تاکید بر دوری از عوامل استرس زا در قالب توجه به عوامل روحی و روانی ادامه داد: در طب ایرانی توجه به عوامل روحی و روانی نیز برای اصلاح سبک زندگی، بهترین و اولین قدم در پیشگیری و درمان است.

بیشتر بخوانید: رژیم غذایی مناسب برای زمستان کدام ویتامین‌ها باعث کاهش وزن می‌شوند؟

۴۷۲۳۳

کد خبر 1589783

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: خواب سلامت تغذیه سیستم ایمنی بدن طب ایرانی سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۵۸۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه‌ دیگر در عوارضی آزادراه‌ ها نمی‌ماند

به گزارش همشهری آنلاین، تیرماه پارسال با حکم قانون بودجه قرار شد که خرید بیمه شخص ثالث مشروط به تسویه بدهی عوارض بزرگراهی دارندگان خودرو شود به این معنا که تا زمانی که فرد بدهی عوارض بزرگراهی‌اش را نپردازد، نمی‌تواند بیمه شخص ثالث خریداری کند.

این اتفاق اگر چه به کمک وزارت نیرو و بهره‌برداران بزرگراه‌ها آمد اما یک مانع دیگر بر سر خرید بیمه شخص ثالث تبدیل و راه بیمه‌گریزی را باز کرد. در سال‌های اخیر به واسطه افزایش حق بیمه شخص ثالث و البته عوارض مختلفی که از هر بیمه‌نامه گرفته می‌شود، وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه افزایش یافت و بحران بیمه‌گریزی را تشدید کرد.

آمارها نشان می‌دهد که تعداد وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه شامل موتورسیکلت و خودرو به بیش از ۱۲ میلیون دستگاه رسیده است. حال سوال اینجاست که آیا برداشتن مانعی به نام الزام به پرداخت عوارض بزرگراهی به افزایش خرید بیمه شخص ثالث می‌انجامد؟ پاسخ منفی است و حال که این مانع برداشته شده، سوال مهم‌تر این است که برای وصول به موقع عوارض بزرگراهی چه باید کرد؟

کافی است در برخی بزرگره‌ها رانندگی کنید آنگاه متوجه می‌شوید که دست‌اندازهای زیادی ایجاد شده که هم به خودروها آسیب زده و هم سلامت رانندگان و سرنشینان را به خطرمی‌اندازد چرا که شرکت‌های بهره‌بردار به بهانه وصول نشدن عوارض، از نوسازی و بهسازی سرباز می‌زنند. راه بهتر این است که وزارت راه و شهرسازی به فکر تدابیری برای وصول به موقع مطالبات معوق ناشی از تردد خودروها در بزرگراه‌ها باشد و افرادی که به موقع بدهی‌شان را نمی‌پردازند، مشمول جریمه شوند.

کد خبر 848547 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها بیمه شخص ثالث بزرگراه بیمه مرکزی

دیگر خبرها

  • ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • هوش مصنوعی بی طرف نیست ؛ چشم بسته در جنگ شلیک می کند
  • شاخص‌های ایمنی صادرات در پایانه‌های نفتی ارتقا یافت
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بیمه‌ دیگر در عوارضی آزادراه‌ ها نمی‌ماند
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • هوش مصنوعی زندگی‌ها را نجات می‌دهد/ کاهش ۹۰ درصدی مرگ و میر بیماران قلبی
  • بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن
  • پایان تحقیقات درباره اتوپایلوت تسلا پس از 13 تصادف مرگبار