Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@17:08:18 GMT

ناکارآمدی مسئولان برای مردم قابل تحمل نیست

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۶۱۲۱۹

ناکارآمدی مسئولان برای مردم قابل تحمل نیست

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، محمد باقر قالبیاف در مراسم سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و دومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی در شهرستان نی ریز گفت: امروز با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات اقتصادی موجود در کشور، بدون شک می‌توان کشور را بهتر اداره کرد.

وی افزود: یکی از دلایل مشکلات موجود در کشور دور کردن مردم از مسیر تصمیم سازی و تصمیمی گیری در موضوعاتی همچون اقتصاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایجاد فساد و رانت با اقتصاد دولتی

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکل اساسی و جدی اقتصاد کشور این است که ٨٠ درصد آن دولتی است، افزود: در اقتصاد دولتی فساد و رانت ایجاد می‌شود و همین امر سبب شده تا اگر فردی دنبال ایجاد کسب و کار است ماه‌ها زمان ببرد و متاسفانه در دوایر دولتی و قانون گذاری در مجلس به جای باز کردن راه، مسیر آن‌ها را مسدود می‌کنیم.

قالیباف ادامه داد: طبق فرموده امام راحل کاری که مردم می‌توانند انجام دهند باید بگذارند مردم انجام دهند ولی امروز مسئولین کاری برای مردم نگذاشتند که انجام دهند.

پایه و اساس اعتقاد مردم برخاسته از فرهنگ اهل بیت است

قالیباف ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا و شهادت سردار سلیمانی به اعتقادات برخاسته مردم که بر اساس فرهنگ اهل بیت است اشاره کرد و افزود: مردم ما پایه و اساس اعتقاداتشان برخاسته از فرهنگ اهل بیت و ریشه در فرهنگ قرآنی دارد.

وی بیان کرد: واقعیت این است که روز‌های سخت دوران دفاع مقدس و عملیات‌های سخت و پر زحمتی که برای رزمندگان بود با نام حضرت زهرا (س) به انجام می‌رسید و اینکه رزمندگان دنبال سربند حضرت زهرا می‌گشتند، نشات گرفته از اعتقاداتشان بود برای اینکه در شرایط سخت جبهه مقاوم باشند و این فرهنگ باور و رشادت‌ها انقلاب را بیمه کرده است.

رییس مجلس شورای اسلامی به مجاهدت‌های سردار سلیمانی نیز اشاره کرد و گفت: از طرفی باید شهادت این شهید عزیز به جهت اینکه امروز خلا او در جبهه مقاومت حس می‌شود را تسلیت گفت ولی از طرف دیگر باید تبریک گفت که روستا زاده‌ای در قنات ملک جنوب کرمان از مناطق محروم به گونه‌ای رشد کرد که امروز در جهان اسلام و در عرصه بین المللی یک چهره مقاومت، عزت و اقتدار برای امت اسلام شده است.

وی ادامه داد: در حدود دهه ٦٠ میلادی وقتی که رژیم صهیونیستی به کشور‌های عربی حمله کرد همه ارتش‌های عربی جمع شدند که مقابله کنند، اما با مقاومت ٦ روزه، شکست خوردند و صحرای سینا را اشغال کردند ولی دیدیم که امت اسلامی و مردم در جنگ‌های ٣٣ روزه و ٢٢ روزه توانستند در مقابل تهاجمات داعش، رژیم صهیونیستی و آمریکا بایستند و آن‌ها را وادار به شکست و عقب نشینی کردند.

قالیباف گفت: این موضوع در افغانستان و دیگر جنگ‌ها هم مشاهده شد و این به برکت انسجام امت اسلامی، شهید سلیمانی و مردمی است که به فرموده امام تنها آنهایى تا آخر خط با ما هستند که درد فقر را چشیده باشند‏.

نسبت به مستضعفین بی توجه بودیم

وی با بیان اینکه مستضعفین دلداده انقلاب هستند، افزود: ما مسئولین در تصمیم گیری‌ها نسبت به مستضعفین اگر نگوییم بی توجهیم ولی کم توجهی کردیم.

قالیباف با اشاره به اینکه نی ریز ٥٠٠ شهید برای اسلام، عزت و احیای مجدد اسلام و استقلال و آزادی کشور تقدیم کرده است، گفت: این موضوع تکلیف را بر ما مسئولین مضاعف می‌کند که بتوانیم مسیری که شهدا و امام شهدا آغاز کردند و امروز مقام معظم رهبری از ما مطالبه دارند در راه خدمت به مردم و حل مشکلاتشان مانند دوران دفاع مقدس تلاش انجام دهیم.

وی ادامه داد: امروز اگر بخواهیم خون شهدا پایمال نشود، باید دین به انقلاب را ادا کنیم و خدمتمان بر مدار خدمت به مردم باشد و سرباز خوبی برای ولی فقیه باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر ادعا می‌کنیم کار ما برخاسته از فرهنگ شهادت و اهل بیت (ع) است، باید کارآمدی دین بر مدیریت جامعه را انجام دهیم و این به معنی گره گشایی از کار مردم است قبل از اینکه مردم اذیت شوند و مشکلشان حل نشود.

قالیباف افزود: مردم در مسیری که بیش از ٤٠ سال گذشته برای انقلاب ترسیم شده است، ایستاده اند و برای انقلاب هزینه داده اند

وی ادامه داد: مردم عدم کارآمدی و بی توجهی ما مسئولان که به آن‌ها آسیب برساند را قبول ندارند و قابل تحمل نیست.

اقتصاد کشور شرایط خوبی ندارد

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بعضی‌ها ناامید هستند و ناامیدی گناه نابخشودنی است، افزود: امروز اقتصاد کشور شرایط خوبی ندارد و فشار زیاد است که بخشی از آن بر اثر تحریم‌های ناشی از ظلم آشکار آمریکای مستکبر و یاغی با ملت ما است.

وی ادامه داد: وقتی که ملت ایران متکی به فرهنگ قرآنی هستیم نباید زیر بار ظلم برویم و این را از اهل بیت علیهم السلام آموختیم.

قالیباف با بیان اینکه در نی ریز کشاورزی، معدن، صنعت و صنایع دستی وجود دارد، گفت: با وجود این همه فرصت باید اجازه بدهیم که مردم و مراکز دولتی در استان‌ها اختیار داشته باشند و استاندار و فرماندار به عنوان والی کار‌ها را انجام دهند و همه موضوعات را نباید به تهران ارجاع داد تا تصمیم گیری شود.

وی ادامه داد: ما مسئولین کار محلی انجام نداده ایم و متاسفانه همه کار را در مرکز باید دنبال کنیم که اشتباه است.

نداشتن پول مشکل کشور نیست

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نداشتن پول مشکل کشور نیست، گفت: مشکل ما نیاوردن مردم به میدان و تفکیک تصمیمات است که باید انجام شود آن گونه که سردار سلیمانی روستا زاده رشد کرد و درخشید باید به جوانان فرصت کار داد.

وی با بیان اینکه باید پذیرفت که در کشور بخشی از ثروت‌ها بد مصرف می‌شود، گفت: در کشور بیش از حد اسراف می‌کنیم و هیچ کشوری به اندازه ما در انرژی اینقدر پر مصرف نیست و به بدترین شکل ممکن دارایی‌های خدادادی را از بین می‌بریم.

قالیباف با اشاره به اینکه باید با مردم صریح صحبت شود و بگویم که در اقتصاد تصمیم دقیق و شجاعانه نیست، افزود: ما مسئولین حق نداریم به هیچ دلیل و بهانه‌ای اختلافی بینمان باشد و باید با وحدت، همدلی و انسجام، هم افزایی ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه باید میدان را برای مردم و جوانان ایجاد کنیم، افزود: مجلس مصمم است، قانونی وضع شود که مردم دنبال دولت نباشند و بلکه دولت دنبال مردم برود و اگر مجوزی قابل ارائه است یا نه در مدت سه ماه به خود مردم جواب دهد.

قالیباف با بیان اینکه مجلس مصمم است دست به دست هم بدیم و کمک کنیم که گره گشایی شود، افزود: شبانه روزی باید تلاش شود و کار کرد تا مشکلات اقتصادی حل شود و تا فشاری نباشد موفقیت و پیروزی نصیب نمی‌شود.

افزایش بودجه استان فارس در سال آینده

رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص بودجه ١٤٠١ که هنوز تصویب نشده است، گفت: در لایحه آمده است که بودجه فارس نسبت به بودجه ١٤٠٠ افزایش دارد و در طرح‌های ریلی و زیر ساختی و در طرح‌های کلیدی بیش از ٥٠ درصد رشد داشته که این موضوع باید دنبال شود.

قالیباف اظهار داشت: در دولت و مجلس تلاش شده است بیشتر فرصت‌ها به استان‌ها داده شود و موضوع روگذر و پل ورودی شهر نی ریز نیز حتما دنبال می‌شود.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس مجلس شورای اسلامی انجام دهند ما مسئولین اهل بیت نی ریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۱۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟

به گزارش خبرآنلاین اینکه چرا خودروسازان دولتی طی چندین ماه اخیر عرضه جدیدی نداشته‌اند، جای تامل دارد.

روزنامه فرهیختگان نوشت:آنطور که معاون وزیر صمت می‌گوید مسئولان سابق وزارت صمت در دو عرضه اواخر اسفند 1401 و اردیبهشت و خرداد 1402 همه تولیدات خودروسازان را پیش‌پیش به فروش رسانده‌اند. این موضوع درحالی مطرح می‌شود که در اواسط دی‌ماه 1402 تصویر طرحی با تصویب و امضای مسئولان وزارت صمت، خودروسازان و قطعه‌سازان رونمایی شد که براساس آن قرار بود «تا پایان سال 1402 هر خودروساز (ایران‌خودرو و سایپا) 60 هزار دستگاه خودرو (جمعا 120 هزار دستگاه) با قیمت پنج درصد زیر حاشیه بازار به فروش برسانند.»

در همان زمان دبیر انجمن قطعه‌سازان در گفت‌وگویی با مدعی شد معاون اول رئیس‌جمهور با این موضوع موافقت کرده اما پس از آن حواشی زیادی ایجاد شد و کار به تکذیبیه‌های متوالی رسید.

ایران‌خودرو اعلام کرد درخواست فروش تعدادی از محصولات خود به قیمت حاشیه بازار را داده اما با آن موافقت نشده است. دستیار ویژه معاون اول رئیس‌جمهور نیز نقش مخبر را تکذیب کرد و سخنگوی شورای رقابت هرگونه افزایش قیمت را رد کرد.

این اتفاق از یک‌طرف قیمت خودرو را در بازار افزایش داد و از سوی دیگر خودرویی به‌دست مردم نرسید. گفته می‌شود این عرضه 120 هزار دستگاه ظاهرا قرار بوده برای جبران بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان صورت گیرد و خودروسازان نیز درکنار تعهدات دیگر بتوانند این 120 هزار دستگاه را از محل افزایش تولید جبران کنند.

تولید یک میلیون دستگاه در سایپا و ایران‌خودرو

بررسی وضعیت تولید دو خودروساز بزرگ کشور طی سال 1402 نشان می‌دهد مجموع تولید ایران‌خودرو و گروه سایپا طی سال 1402 حدود یک میلیون و 37 هزار دستگاه بوده که رشد نزدیک به 1.5 درصدی نسبت به سال 1401 با یک میلیون و 23 هزار دستگاه داشته است.

طبق این داده‌ها، حجم تولید گروه سایپا نزدیک به 481 هزار دستگاه، با افزایش 7500 دستگاه نسبت به سال 1401 بوده و در گروه ایران‌خودرو نیز حجم تولید 556 هزار و 402 دستگاه بوده که رشد 6400 دستگاهی نسبت به سال 1401 داشته است.

درخصوص فروش نیز، گروه ایرن‌خودرو طی سال 1402 نزدیک به 538 هزار دستگاه فروش داشته که کاهش 69 هزار و 500 دستگاهی نسبت به سال 1401 داشته است. گرچه تعداد فروش گروه سایپا مشخص نیست، اما در شرکت مادر سایپا (شرکت اصلی) تعداد فروش طی سال گذشته حدود 315 هزار دستگاه بوده که کاهش 44 هزار دستگاهی (12 درصدی) نسبت به سال 1401 داشته است.

درمجموع، تولید و فروش دو خودروساز بزرگ کشور طی سال 1402 مطابق با اهداف ترسیم شده وزیر سابق صمت که مدام از تولید 1.5 میلیون دستگاهی خودرو در کشور سخن می‌گفت، رخ نداده است و مجموع تولید خودروسازان دولتی و خصوصی کمتر از رقم مذکور بوده و می‌توان گفت آن تحولی که در بازار خودرو از آن نام برده می‌شد، طی سال 1402 رخ نداده است. با این حال، اگر منصفانه قضاوت کنیم با وضعیت زیانی که خودروسازان دولتی دارند، شاید این مقدار تولید نیز نرمال باشد.

تا انتهای 1403 ثبت‌نام نداریم!

آنطور که در آمارها قابل مشاهده است، تولید و فروش دو خودروساز بزرگ کشور در سال 1402 و یک ماهه نخست امسال اگر هم به اهداف اولیه که تولید 1.5 میلیون خودرو طی‌ یک‌سال بوده، نرسیده اما در گروه ایران‌خودرو تولیدات گروه طی سال 1402 حدود 556 هزار و 402 دستگاه و در گروه سایپا نیز این تعداد حدود 418 هزار دستگاه بوده است.

براین اساس، در گروه ایران‌خودرو تولید طی سال گذشته 6400 دستگاه و در گروه سایپا نیز تولید 7500 دستگاه افزایش داشته است. در بهار 1403 نیز دو خودروساز بیش از 46 هزار دستگاه تولید داشته‌اند. با همه این اوصاف، طی چند ماه اخیر تنها خبری که درخصوص فروش و عرضه دو خودروساز بوده، عمدتا اخباری از جنس عدم ایفای تعهد خودروسازان و بعضا نارضایتی مشتریان از تحویل به‌موقع خودروها بوده است.

اینکه چرا عرضه خودرو و ثبت‌نام‌ها طی چندین ماه اخیر متوقف شده، چندین فرض برای آن قابل تصور است:

فرض اول اینکه خودروسازان بخشی از تولید را احتکار می‌کنند. این موضوع از آمارهای فروش خودروسازان قابل برداشت نیست و به نظر نمی‌رسد خودروسازان پارکینگ کافی برای احتکار حجم بالایی از خودروها را داشته باشند.

فرض دوم از عدم ثبت‌نام و عرضه خودرو در ماه‌های اخیر، می‌تواند با عرضه خارج از سامانه یکپارچه مرتبط باشد. به عبارتی، خودروسازان بخواهند با فروش خودرو در خارج از این سامانه، خودرو را به قیمت بازار بفروشند و این خودروها در نمایندگی‌ها یا شیوه‌های غیررسمی دیگر عرضه شود. «فرهیختگان» اطلاعات کافی از این اتفاق در دسترس ندارد و نمی‌توان به‌طور قطع در این خصوص سخن گفت.

اما فرض سوم از عدم عرضه و ثبت‌نام خودرو توسط دو خودروساز دولتی طی ماه‌های اخیر می‌تواند ناشی از تعهدات گسترده‌ای باشد که مسئولان سابق وزارت صمت با شگردهای عجیب‌وغریب آن را به مردم تحمیل کرده‌اند. به عبارتی، آنچه در دو مرحله اول و دوم در اسفندماه 1401 و اردیبهشت و خردادماه 1402 با عنوان عرضه گسترده خودرو از سوی مسئولان سابق وزارت صمت اعلام شد، باعث شده خودروسازان برای دو سال، پیش‌پیش محصول فروخته باشند و تعهد آنها همچنان ایفا نشده و خودرویی برای عرضه جدید ندارند.

این فرضیه سوم موضوعی است که ۲۴ آبان ۱۴۰۲ منوچهر منطقی، معاون حمل‌ونقل وزیر صمت از آن رونمایی کرد. گرچه از وضعیت عرضه‌های سال 1401 و 1402 مشخص بود این اتفاق رخ خواهد داد، اما مسئولان وزارت صمت در آن مقطع وعده رشد عجیب‌وغریب تولید را می‌دادند و چیزی از این روزها به مردم نمی‌گفتند. حالا منوچهر منطقی می‌گوید عرضه بعدی ایران‌خودرو و سایپا در سامانه یکپارچه منوط به کوتاه‌شدن صف نوبت‌دهی تحویل خودرو و تحویل به متقاضیان ثبت‌نام‌کننده است؛ چراکه هر دو خودروساز بزرگ محصولات‌شان را تا پایان ۱۴۰۳ در سامانه یکپارچه برای فروش، نوبت‌دهی کرده‌اند و برای اینکه این نوبت‌دهی را تمدید کنند باید به این نوبت‌ها پاسخ دهند.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901202

دیگر خبرها

  • راه اندازی دادگاه‌های تجاری ضروری است/آیین نامه دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس تصویب نشده است
  • راه اندازی دادگاه‌های تجاری ضروری است/آیین دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس تصویب نشده است
  • قانون‌گذاری باید در کنار نظارت قرار گیرد
  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند
  • جامع دیدن مسائل از سوی فعالان رسانه و تعامل مسئولان لازمه حل مسائل کشور
  • مسئولان عملیات فرهنگی و جهاد تبیین را جدی بگیرند
  • واکنش قوه قضائیه به احتمال آزادی زنجانی: ۲۰ سال حبس باید تحمل کند
  • بابک زنجانی از زندان آزاد می‌شود؟/ توضیحات قوه قضائیه
  • میدان ۱۲ فرودین، نماد ناکارآمدی مدیریت شهری در سنندج + گزارش پیگیری
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟