Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزانه عبارت و مفاهیم متعدد و صد البته متفاوتی از سوی کاربران فضای مجازی در شبکه‌های اجتماعی و موتور‌های جستجوگر جست و جو می‌شود؛ مفاهیمی که بعضاً با تحولات خبری در جریان ارتباط تنگاتنگی دارند و کاربران به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد آن‌ها هستند. در بسته خبری پیش روی به مهم‌ترین مفاهیم جست و جو شده و بیان دیگر ترند‌های گوگل در چهل و هشت ساعت اخیر اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»؛ در بازه زمانی مورد اشاره، مفاهیم و عباراتی، چون «هواپیمای اوکراینی»، «سیستان و بلوچستان»، «شهادت حضرت زهرا س»، «اخبار قزاقستان»، «احسان علیخانی»، «لیلا اوتادی» و... از مهم‌ترین موضوعاتی بود که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آن‌ها بودند.

هواپیمای اوکراینی

هیجدهم دی ماه سال 1398 و در روزهایی که مردم ایران عزادار شهادت مظلومانه سردار دل ها شهید قاسم سلیمانی بودند و در کنار حمله غرور آفرین موشک های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به پایگاه نظامی آمریکایی ها، اتفاق تلخ دیگری رقم خورد که قلب و دل میلیون ها ایرانی را بار دیگر عزادار کرد.

شلیک اشتباه پدافند هوایی ایران به هواپیمای اوکراینی که حامل مسافرانی از ایران و دیگر کشورهای جهان به کیف- پایتخت اوکراین بود، حادثه ای بود که اکنون و پس از دو سال دوباره در شبکه های اجتماعی مطرح می شود و بحث پیرامون آن داغ است.

در جریان این حادثه تلخ ۱۶۷ مسافر و 9 خدمه هواپیما جان خود را از دست دادند.

گفتنی است در آن تاریخ و با کمی تأخیر نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران شلیک اشتباه به هواپیما را پذیرفتند و مسولان ایرانی برای پرداخت هرگونه خسارت به خانواده های عزادار و کشورهای درگیر با حادثه اعلام کردند.

بیشتر بخوانید 

ماجرای هواپیمای اوکراینی چیست؟ سیستان و بلوچستان

سیستان و بلوچستان یکی از استان های محروم و صد البته مظلوم ایران است که هر از گاهی به تیتر یک رسانه ها می آید.

اگر بسیاری از استان های کشور به واسطه توسعه یافتگی و برخی مسائل دیگر نظیر قهرمانی های ورزشی، توسعه صنعتی و... در کانون توجه قرار می گیرند، این استان یا بخاطر آلودگی هوا، یا بخاطر خشکسالی و این بار بخاطر سیل و آب گرفتگی در کانون توجه قرار گرفته است.

توضیح اینکه اخیراً و در جریان بارش های شدید در مناطق جنوبی کشور، استان سیستان و بلوچستان نیز به شدت به واسطه بارش ها و سیل دچار خسارت شده است.

در همین رابطه اعلام شد که فعالیت دو سامانه بارشی در سیستان وبلوچستان و جنوب کرمان موجب طغیان رودخانه‌ها و جاری شدن سیلاب‌های فراوانی در جنوب سیستان و بلوچستان و کرمان شده با این وجود دو تالاب خشکیده هامون و جازموریان بهره‌ای از این سیلاب‌ها نبرده و همچنان تشنه هستند.

بارش باران سیل آسا به ویژه در چابهار و کنارک که به گفته‌کارشناسان و مسئولان هواشناسی استان سیستان وبلوچستان در تاریخ و از بدو تاسیس شهر کنارک بی‌سابقه بوده باعث شده تا همه خانه‌های برخی از محله‌های این شهر دچار آبگرفتگی کامل شود.

بارش‌ها در جنوب کرمان هم مشکلات و خسارات زیادی را برای ساکنان بخش جنوبی این استان به وجود آورده که هنوز میزان خسارت‌ها و تلفات برآورد نهایی شده است.

با وجود نزدیک به سه دهه خشکسالی در جنوب شرقی کشور، هربارشی علی‌رغم خسارت‌های زیانباری که به‌همراه دارد در تنش‌زدایی براثر خشکسالی حاکم ‌براقلیم‌های یاد شده تاثیر گذار است و باعث رفع خشکسالی می‌شود.

با این وجود انتظار می‌رفت دو حوزه هامون و جازموریان که در این سال‌ها به دلیل کاهش شدید بارش‌ها به خشکیدگی کامل رسیده‌اند لبی از این بارش‌ها تر کنند که متاسفانه انتظارها برآورد نشده و این تالاب‌ها همچنان خشک هستند.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان درباره تاثیر پذیری تالاب‌های خشکیده استان از این بارش‌ها گفت: هامون و جازموریان بی‌تاثیر از بارش‌ها نیستند، اما رفع خشکیدی و احیای دو تالاب یاد شده نیازمند تداوم اینگونه بارش‌ها به مدت ۱۰ تا ۱۵ سال و به تعبیری وقوع ترسالی و رفع خشکسالی‌هاست.

حیدری افزود: درپی فعالیت‌های سامانه بارشی در استان، منطقه زابل شاهد بارش ۲۰ میلی متری باران بود که این بارش‌ها بی شک جاری شدن سیلاب‌هایی را به همراه دارد که مقصد نهایی آنها هامون است. اکنون می‌توان ادعا کرد که منطقه زابل کاملا خیس است.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که تغذیه اصلی هامون بستگی به میزان بارش‌ها در افغانستان دارد. اگر بارش‌ها آنجا خوب باشد بی‌شک هامون از جاری شدن سیلاب‌ها بهره خواهد برد. البته باید حقابه هامون از هیرمند هم رعایت شود که این حقابه اکنون قطع است.

بیشتر بخوانید

ادامه بارش باران در سیستان و بلوچستان تا جمعه شهادت حضرت زهرا (س)

روز گذشته مورخ سوم جمادی الثانی، سالروز شهادت مادر سادات حضرت فاطمه الزهرا (س) بود که با حجم انبوهی از پیام ها در شبکه های اجتماعی و مجازی از سوی محبان اهل بیت (ع) به یکی از ترندهای اصلی گوگل و فضای مجازی تبدیل شد.

توضیح بیشتر در این باره اینکه شهادت حضرت فاطمه(س) از باورهای غالب و دیرینه در میان شیعیان است که بر اساس آن، حضرت فاطمه(س) دختر پیامبر اسلام(ص) نه به مرگ طبیعی، بلکه در اثر آسیب‌های وارد شده از سوی برخی از صحابه پیامبر به شهادت رسیده است. اهل‌سنت درگذشت وی را ناشی از غم و اندوه رحلت پیامبر(ص) دانسته‌اند؛ اما شیعیان عامل اصلی شهادت او را عمر بن خطاب می‌دانند و در ایام فاطمیه به عزاداری برای فاطمه(س) می‌پردازند.

 شیعیان برای شهادت حضرت زهرا(س) به مواردی استناد کرده‌اند؛ از جمله آنکه بنابر روایتی از امام کاظم(ع)، عنوان صِدّیقه شهیده برای فاطمه(س) به‌کار رفته است. همچنین محمد بن جریر طبری، متکلم امامی قرن سوم هجری، در کتاب دلائل الامامه، روایتی از امام صادق(ع) نقل کرده که در آن، علت شهادت فاطمه(س)، سقط جنین او در اثر ضربه دانسته شده است.

ببینید

تعزیه خوانی شهادت حضرت زهرا(س) اخبار قزاقستان

قزاقستان روزهای پر التهابی را سپری می کند و شمار زیاد معترضان خیابانی در این کشور کنترل اوضاع را از دست حکومت این کشور خارج کرده است. همین مسئله سبب شده تا بسیاری از کاربران به ویژه در ایران پیگیر تحولات اخیر قزاقستان باشند.

توضیح مختصر در رابطه با تحولات قزاقستان اینکه اعتراض‌هایی که در قزاقستان به دنبال افزایش قیمت سوخت آغاز شد به‌سرعت در سراسر کشور در حال گسترش‌ هستند. سرعت گسترش اعتراض‌ها بسیاری را هم در قزاقستان و هم نواحی دیگر این منطقه متعجب کرده است و نشان می‌دهد مسئله فقط افزایش قیمت سوخت نیست.

اعتراض‌ها از زمانی شروع شد که مقامات این کشور نفت‌خیز که سابقاً بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود، سقف قیمت ثابت گاز نفتی مایع که مورد مصرف اتومبیل بسیاری از مردم است را برداشت و این مسئله باعث افزایش قیمت‌ها شد.

این اعتراض‌ها که روز یکشنبه در یک منطقه آغازشده بود، تا روز سه‌شنبه به بیشتر شهرها و سراسر کشور رسید و به درگیری‌هایی بین تجمع‌کنندگان و پلیس کشیده شد.

درگیری‌ها با استفاده پلیس از گاز اشک‌آور و بمب‌های صوتی در برابر هزاران معترض در آلماتی، یکی از شهرهای اصلی و پایتخت سابق قزاقستان به‌سرعت به خشونت کشیده شد. صدها نفر از مردم و نیروهای پلیس مجروح شدند.

تا روز چهارشنبه در بسیاری از مناطق قزاقستان وضعیت اضطراری اعلام‌شده بود اما همچنان هزاران نفر به خیابان‌ها آمدند. طبق گزارش‌ها اینترنت در بسیاری از نقاط کشور قطع شد. قاسم جومرت توقایف، رئیس‌جمهور قزاقستان، دولت را برکنار کرد و آن را مقصر ناآرامی‌ها دانست و قول داد "برای حفظ ثبات کشور"، قیمت سوخت را به قیمت پایین‌تر بازگرداند.

بیشتر بخوانید 

قزاقستان کجاست؟ احسان علیخانی

احسان علیخانی- مجری و برنامه ساز صدا و سیما و نیز نمایش خانگی است که به تازگی و به واسطه شایعه ازدواجش به صدر جست و جوهای مردمی در شبکه های مجازی آمده است.

در رابطه با این موضوع رسانه ها نوشته اند: فیلمی از برنامه عصر جدید با اجرای احسان علیخانی منتشر شده است گه در آن پسر بچه کورد از ازدواج احسان علیخانی می گوید و به نوعی پیشگویی میکند که احسان علیخانی بزودی ازدواج میکند و این باعث خنده احسان علیخانی و حضار می شود.احسان علیخانی مجری معروف تلویزیون که سالهاست ویژه برنامه ماه عسل را اجرا می کند که بسیار پر مخاطب است.احسان علیخانی همچنان برنامه عصر جدید و جوکر را در کارنامه کاری خود دارد.احسان عیلخانی در حال حاضر مجرد است. احسان علیخانی تهیه کننده مجموعه جوکر است اما به خود او اجازه ندادند که مجری این برنامه باشدبه همین علت شایعه ممنوع التصویر شدن این مجری توانمند در فضای مجازی مطرح شده است.

بیشتر بخوانید

احسان علیخانی کیست؟ لیلا اوتادی

لیلا اوتادی یکی از بازیگران قدیمی سینما و تلویزیون ایرانی است که هر از چندگاهی با رفتار و فعالیت های خود مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار می گیرد.

اخیراً نیز نوع پوشش و تصاویر منتشر شده از او در جشنواره عمان منتشر شده است که در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است.

گفتنی است، در هفته‌های گذشته و پس از انتشار اولین خبرها از چاپ کتاب شعری با نام لیلا اوتادی، انتقادات فراوانی درباره ورود بازیگران به عرصه‌های غیرتخصصی صورت گرفت که بازتاب‌های فراوانی در فضای مجازی داشت. لیلا اوتادی در پی برخی واکنش‌ها نسبت به یکی از اشعارش، پستی را منتشر کرد و درباره مضمونی که در پس سرودن این اثر در ذهن داشته است، توضیح داد.

بیشتر بخوانید

لیلا اوتادی کیست؟ مداحی کلمینی مهدی رسولی 

همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا س مداحی سوزناک حاج مهدی رسولی با عنوان کلمینی نیز ترند شد که در ادامه با هم می شنویم. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: تابناک

کلیدواژه: اومیکرون قاسم سلیمانی مذاکرات وین سقوط هواپیمای اوکراینی هواپیمای اوکراینی قزاقستان سیستان و بلوچستان حضرت زهرا احسان علیخانی لیلا اوتادی اومیکرون قاسم سلیمانی مذاکرات وین سقوط هواپیمای اوکراینی هواپیمای اوکراینی سیستان و بلوچستان شهادت حضرت زهرا س بیشتر بخوانید احسان علیخانی لیلا اوتادی فضای مجازی اعتراض ها توجه قرار سیلاب ها فاطمه س بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۲۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت سد کهیر از زیرآب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد

محمد کرمی  ضمن تشکر از حمایت‌ها و عنایت‌های رهبر معظم انقلاب و پیگیری و دستورات رئیس جمهور و هیات دولت برای رسیدگی به سیلزدگان جنوب سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در سال گذشته و امسال در بحث سیلاب اقدامات موثری صورت گرفت.

وی افزود: ساخت سدهای پیشین، زیردان، شیکلک، خیرآباد، ماشکیل اولیا و کهیر در جنوب سیستان و بلوچستان نقش اساسی در کنترل سیلاب‌ها داشتند.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: سیل بندها، بندسارها و هوتک‌هایی که در این مدت ایجاد شد کمک زیادی در مهار کنترل سیلاب‌ها در جنوب این استان کردند.

وی با اشاره به نقش اساسی سدها در کنترل سیلاب‌ها بیان کرد: حجم بارندگی بی سابقه و بیش از ۲۷۰ میلی‌متر در زمان کوتاه بود که با عنایت‌های الهی خداوند متعال کمترین مشکلات و خسارت‌ها را در جنوب سیستان و بلوچستان مشاهده کردیم.

کرمی ادامه داد: با توجه به پیش بینی و جلساتی که با وزیر نیرو داشتیم بخشی از ظرفیت این سدها تخلیه شده بود و آمادگی لازم برای کنترل سیلاب را داشتیم.

وی با اشاره به ظرفیت ۱۷۵ میلیون متر مکعب سد پیشین و ۲۱۷ میلیون متر مکعب سد زیردان گفت: بر اساس پیش بینی انجام شده بخش عمده این سدها تخلیه و در کنار سیل بندها و بندسارها آمادگی کنترل سیلاب ایجاد شده بود.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به آبگیری سد کهیر در سال گذشته افزود: این سد کمترین حجم آب حدود ۵۰ میلیون متر مکعب را دارا بود و با توجه به ظرفیت ۳۸۰ میلیون متر مکعب این سد و با شروع و شدت بارندگی و حجم ورودی آب که بیش از ۹ هزار و ۳۰۰ متر مکعب بود کنترل اما به سرعت ظرفیت سد تکمیل و سرریز شد.

وی ادامه داد: با توجه به حجم سنگین آب بخش های کشاورزی، سیل‌بندها و بندسارها دچار مشکل و خسارت‌های سنگینی شدند و اگر سد کهیر نبود این خسارت‌ها چندین برابر پیش بینی می‌شد.

کرمی با اشاره به نبود تلفات جانی در ۴۸ ساعته اول سیل در جنوب سیستان و بلوچستان بیان کرد: تعداد چهار نفر بعد از سیلاب در رودخانه‌ها و هوتک‌ها غرق و جان خودشان را از دست دادند و با توجه به پیش بینی‌ها و پای کار و آماده باش بودن همه دستگاه اجرایی به مردم اطلاع رسانی کامل انجام شده بود تا از این خسارت‌های جانی جلوگیری شود.

تمام دستگاه‌های نظامی و امدادی پای امدادرسانی به سیلزدگان بلوچستان

وی با اشاره به نقش اساسی مردم در کنترل و امدادرسانی در سیلاب ادامه داد: با توجه به حضور مردم، هلال احمر، سپاه پاسداران، ارتش، مرزبانی و سایر نهادها در بحث امدادرسانی و کنترل سیلاب دچار مشکل نشدیم و جای تشکر دارد.

استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر بازگشایی همه محورها، راه‌ها و جاده‌ها ادامه داد: بیش از ۲۱۰ کیلومتر راه اصلی، یکهزار و ۱۰۰ کیلومتر راه فرعی، سه هزار و ۷۵۰ کیلومتر راه روستایی و ۸۵۵ دستگاه پل در این سیل آسیب دیده است.

وی تصریح کرد: برنامه‌ریزی و کارهای مطالعاتی انجام و بخشی از قراردادها منعقد شد و کارهای زیرساختی در حال انجام است تا دیگر شاهد این خسارت‌ها نباشیم.

کرمی بیان کرد: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه واحد مسکونی در جنوب سیستان و بلوچستان بر اثر سیلاب دچار خسارت شده که با توجه به برآوردها کار ساخت و مرمت آنها در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: بعد از چند سال خشکسالی این نعمت الهی جای شکرگذاری دارد و باید سجده شکر به جا آوریم زیرا منابع آبی تامین شده و با وزیر نیرو توافق کردیم از میزان آب ذخیره شده در سدها بخش کشاورزی را توسعه، آبرسانی و آب آشامیدنی این مناطق را تامین کنیم.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: کار مطالعاتی برای ساخت ۲ سد کاریانی و کاجو در منطقه قصرقند برنامه‌ریزی شده است که با دستور رئیس جمهور برای کار اجرایی آن اقدام خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ساخت سد کهیر از زیرآب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • نشست‌های تبیین و تعالی در ۲۸۰ حوزه و کانون بسیج سیستان و بلوچستان برگزار شد
  • شیعه باید منطق و استدلال را فراگیرد
  • تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی در خصوص فضای مجازی
  • فیلم/بارش شدید باران در زابل شمال سیستان و بلوچستان
  • پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی
  • کشت سیر مزیت بی‌نظیر استان همدان
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش