Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالرضا فرجی‌راد سفیر سابق کشورمان در نروژ در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تشریح حوزه‌های نفوذ کشورهای دارای تمدن گفت: هر کشوری که یک سابقه باستانی و قدیمی دارد، برای خودش حوزه های نفوذی دارد و باید این حوزه های نفوذ را حفظ کند و روی آن‌ها کار شود. بعضی وقت‌ها که قدرت‌های خارجی در منطقه دخالت‌ می کنند، شما مجبور هستید در این حوزه‌های نفوذ از ارتباطات خود استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مثلا در زمان استقلال عراق و زمانی که انگلیسی‌ها در عراق بودند، ایرانی‌ها و علما برای آزادی این کشور کمک می‌کردند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: بعد از انقلاب، غربی‌ها به دنبال قطع این ارتباط به دلیل ترس از نقشی که ایران می‌توانست با مردم برقرار کند، بودند.

فرجی‌راد افزود: شهید سلیمانی بعد از انقلاب اسلامی مقاومت را شکل داد و این ارتباطات را رهبری کرد.

وی تصریح کرد: گاهی اوقات سیاست خارجی روان انجام می‌شود. به طور مثال سیاست خارجی با آسیای مرکزی، چین، هند و پاکستان به صورت روان انجام می‌شود.

این استاد ژئوپلتیک تاکید کرد: اما گاهی‌ اوقات نیز شما باید ارتباطاتی داشته باشید که نوعی سیاست خارجی را اعمال کنید که هم به نفع شما و هم به نفع طرف مقابل است. البته منظور بیشتر مردم هستند. بنابراین این پیوندها را شهید سلیمانی حفظ کرد و اگر این میدان نبود، در حوزه شام، عراق و یمن نفوذ نداشتیم و در واقع در کنار مرزهای خودمان محدود بودیم.

وی ادامه داد: در عراق مشاهده شد که داعش موجودی نبود که خودش اتوماتیک‌وار به وجود بیاید، بلکه آن را به وجود آوردند. در مورد نقشه خراسان بزرگ و ایران نیز همین را مطرح می‌کردند؛ درست است که آن سوی مرزهای ایران و در شمال شرق ایران بود، اما منظور کل ایران بود. بنابراین وقتی شما مقاومت نکنید، به سراغتان می‌آیند.

فرجی‌راد تصریح کرد: شهید سلیمانی از شرق و افغانستان شروع کرد، سپس اتفاقاتی در غرب افتاد که خیلی مهم بود.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: لذا آنچه که در غرب انجام شد، ایشان کار میدانی آن را در اختیار داشت، البته بعداً نقش دیپلماتیک هم داشتند و در مجموع موفق بودند و حوزه های نفوذ ایران را در مقابل کانون شرارتی که سعی می‌کرد ما را به داخل مرزهایمان محدود کند و در درون نیز برای ما مزاحمت ایجاد کنند، حفظ کردند.

فرجی راد در پایان خاطر نشان کرد: به نظرم سردار سلیمانی درک خوبی از سیاست خارجی داشت، یعنی با اینکه مرد میدان تلقی و معرفی شده بود، اما وقتی به مذاکرات دیپلماتیک می‌رفت، همواره از اتاق مذاکره موفق بیرون می‌آمد.

کد خبر 5390777

منبع: مهر

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی شهید سلیمانی انقلاب پاکستان قاسم سلیمانی افغانستان قاسم سلیمانی مجلس شورای اسلامی صحن مجلس شهید سلیمانی ایالات متحده امریکا الی الحبیب معاون اول رئیس جمهور ایران حسین امیر عبداللهیان حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی وزارت امور خارجه انقلاب اسلامی ایران محمد باقر قالیباف حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی حوزه های نفوذ سیاست خارجی فرجی راد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۳۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است

«انگاته روبارد» وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط آفریقای مرکزی که برای شرکت در دومین همایش ایران و آفریقا و نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده است، با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

 امیرعبداللهیان در این دیدار توسعه و ارتقای همه جانبه مناسبات با قاره آفریقا را از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات دوجانبه با جمهوری آفریقای مرکزی در زمینه‌های مورد نیاز این کشور به ویژه در حوزه‌های کشاورزی، علمی و فناوری و آموزشی آمادگی خود را اعلام می‌دارد.

«انگاته روبارد»، وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط آفریقای مرکزی نیز با اشاره به اهمیت پذیرش دعوت جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در دومین همایش ایران و آفریقا و اکسپو تهران و ابراز قدردانی از حسن میزبانی از ایشان و هیات همراه، پیشرفت‌ها و دستاورد‌های کشورمان در زمینه‌های علمی، فناوری و صنعتی را ستود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی
  • فیلم| واکنش شهید سردار سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت
  • بیش از ۱۰۰ مذاکره هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران
  • استقبال کم‌سابقه سرمایه‌گذران ۱۰۳کشور از ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • امیرعبداللهیان: توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • سخنگوی سپاه : در عملیات «وعده صادق» ۱۰ کشور به اسرائیل کمک پدافندی کردند / هیچ کشوری نمی‌خواست ما در این اتفاق موفق شویم