Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود که ناتو این وعده را نداده و هیچگاه نخواهد داد. سیاست دروازه های باز یک بند اصلی توافق ۱۹۴۹ بود که ناتو را پایه گذاری کرد.

بلینکن ادامه داد که عضویت در این نهاد همیشه یک بحث میان ناتو و کشورهای متقاضی بوده و کشور دیگری در آن دخالت نکرده است و در منشور استانبول برای امنیت اروپا، روسیه خود حقوق کشورها برای تغییر تمهیدات امنیتی و ائتلاف ها را بر رسمیت شناخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام دولت بایدن گفت روسیه اکنون می خواهد آمریکا و ناتو توافق هایی برای عقب نشینی نیروهای ناتو از کشور های شرق اروپا امضا کنند. آنها می خواهند ذهن ما را از مساله اوکراین منحرف کنند اما ما از این مساله منحرف نخواهیم شد.

وزیر امور خارجه آمریکا اضافه کرد که آنچه در مورد اوکراین اتفاق می افتد تنها به این کشور محدود نمی شود بلکه بخشی از الگوی بزرگ تر رفتار بی ثبات کننده و خطرناک و اغلب غیر قانونی مسکو برای گسترش حوزه نفوذ خود در میان کشورهای شوروی سابق و جلوگیری از دستیابی آنها به آرزوهای دموکراتیک خود است.

بلینکن گفت که اقدامات خصمانه روسیه تهدیدی برای صلح و امنیت اروپا است و ما (آمریکا، ناتو و متحدانش )آماده ایم با قدرت به تجاوز روسیه پاسخ دهیم.

وی هشدار داد تهاجم و حمله احتمالی به اوکراین عواقب سنگینی خواهد داشت.

وزیر امور خارجه آمریکا در عین حال اظهار داشت اما یک راه حل دیپلماتیک هنوز امکان پذیر است و ترجیح داده می شود.

این مقام دولت بایدن تصریح کرد هرگونه پیشرفت در مذاکرات با روسیه باید در شرایط کاهش تنش باشد و آمریکا به دیپلماسی پایبند بوده و خواستار روابط ثابت با مسکو است.

وزیر خارجه آمریکا همچنین خواسته های امنیتی روسیه را غیرقابل قبول دانست و افزود که مسکو از ما می خواهد بر ناتو و نه تجمع نیروهایش در مرز اوکراین متمرکز شویم.

بلینکن پیش از این اظهارات  با وزیر خارجه اوکراین درباره پاسخ های احتمالی واشنگتن و متحدان به افزایش حضور نظامی روسیه در مرزهای کی یف گفت و گو کرده بود.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، امروز با دیمیترو کولبا وزیر امور خارجه اوکراین به صورت تلفنی گفت و گو  و بار دیگر بر حمایت قاطع  آمریکا از استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین در مقابله با تجاوز احتمالی روسیه تاکید کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد بلینکن همچنین درباره پاسخ های احتمالی آمریکا و  متحدان به تقویت نظامی روسیه در امتداد مرزهای اوکراین و تعاملات دیپلماتیک آتی با روسیه گفت و گو کرد.

قرار است گفت و گوهای امنیتی راهبردی روسیه و آمریکا  در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۲ (۲۰ دی )، نشست شورای ناتو و روسیه در ۱۲ ژانویه (۲۲ دی ) و نشست شورای دائمی سازمان امنیت و همکاری اروپا در ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) تشکیل شود.

همزمان با افزایش تنش‌ها میان واشنگتن و مسکو بر سر اوکراین و در حالیکه قرار است مذاکرات امنیتی میان دو قدرت در ژانویه ۲۰۲۲ آغاز شود، جو بایدن و ولادیمیر پوتین ۳۰ دسامبر ۲۰۲۱ (۹ دی) ۵۰ دقیقه با یکدیگر تلفنی گفت و گو کردند.  

این دومین تماس میان رهبران آمریکا و روسیه در ماه دسامبر ۲۰۲۱ و پیش از برنامه گفت و گوی میان مقام های ارشد آمریکایی و روسی در ۱۰ ژانویه در ژنو بود.

منطقه دونباس با ساکنان روس تبار در شرق اوکراین واقع شده است و از سال ۲۰۱۴ میلادی روس‌های این منطقه دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوگانسک تاسیس کرده و دولت‌های محلی مستقل از دولت اوکراین تشکیل داده‌اند.

روسیه بارها خواستار مذاکره دولت اوکراین با نمایندگان این دو منطقه برای دستیابی به توافق و حل و فصل اختلافات شده است اما کی یف مسکو را به حمایت و تشویق جدایی طلبان متهم و مذاکره با نمایندگان این مناطق را رد می‌کند.

منبع: ایرنا این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: روسیه وزیر خارجه آمریکا اوکراین توافق تنش آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا گفت و گو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۸۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین امروز (جمعه) در جریان گفت‌وگوی با همتای آمریکایی خود «آنتونی بلینکن» که با هدف حل و فصل اختلافات تجاری و سیاسی میان دو قدرت به پکن سفر کرده است، اظهار داشت: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وانگ یی به آنتونی بلینکن گفت که «کشتی غول پیکر» روابط چین-آمریکا، متعادل و استوار شده بود، «اما عوامل منفی در رابطه ۲ کشور همچنان در حال ایجاد و افزایش است».

وزیر امور خارجه چین با بیان اینکه روابط پکن-واشنگتن با اختلالات مختلفی مواجه است، تصریح کرد: حقوق توسعه مشروع چین بی‌جهت سرکوب شده است و منافع اصلی ما با چالش‌هایی مواجه است.

بلینکن پاسخ داد که برای پیشبرد دستور کار تعیین شده توسط جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا و شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین هنگام دیدار آنها در سانفرانسیسکو در ماه نوامبر (آبان/آذر)، به «دیپلماسی فعال» نیاز است.

وی با اشاره اینکه «در تصمیم‌گیری ما هیچ جایگزینی برای دیپلماسی رودررو وجود ندارد»، اضافه کرد که می‌خواهد اطمینان حاصل کند چین و آمریکا در مورد زمینه‌هایی که با هم اختلاف دارند، حداقل برای جلوگیری از سوء تفاهم و اقدامات نسنجیده، تا حد امکان شفاف هستند.

بر اساس این گزارش، بلینکن قرار است چندین ساعت با وانگ یی پشت در‌های بسته در «مهمانخانه دولتی دیائویوتای» جلسه برگزار کند، زیرا طرفین تلاش می‌کنند با وجود دستور کار گسترده و پیچیده، پیشرفت در روابط ۲ کشور را حفظ کنند.

بلینکن اولین وزیر خارجه آمریکا است که در طول ۱۴ سال گذشته به شانگهای سفر می‌کند، وی سفر خود به چین را روز چهارشنبه از این شهر اقتصادی آغاز کرد.

روابط پکن و واشنگتن در سال گذشته با فراز و نشیب‌هایی از جمله حادثه بالن‌های بدون سرنشین و دیدار مخفیانه تسای اینگ ون رهبر سابق تایوان در آمریکا همراه بوده است.

واشنگتن که در حال حاضر روابط پر تنشی را با پکن به ویژه بر سر موضوع تایوان سپری می‌کند، بار‌ها از متحدان اروپایی‌اش خواسته است که فشار بر چین را افزایش دهند تا مانع کمک آن به روسیه شوند.

ایالات متحده مدعی است که کمک چین به روسیه شامل مواد و فناوری برای ساخت موشک، پهپاد، تانک و هواپیما و سایر افزار‌های کلیدی دیگر است.

این درحالی است که آمریکا و کشور‌های غربی از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صد‌ها میلیارد دلار کمک به کی‌یف ارائه کرده‌اند. کمک‌های نظامی به اوکراین با مهمات توپخانه و آموزش آغاز شد و اکنون این کمک‌ها به تانک، سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته، موشک‌ها و مهمات خوشه‌ای گسترش یافته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین پیشتر اعلام کرد که این کشور قاطعانه اتهامات بی‌اساس آمریکا را درباره مبادلات تجاری و اقتصادی معمول خود با روسیه رد می‌کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • روسیه تسلیحات غربی را قبل از تحویل به ارتش اوکراین نابود می‌کند
  • کرملین: روسیه و چین فشارهای غرب را تحمل می‌کنند
  • بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد
  • چین: ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • چین : ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • وانگ یی: آمریکا به سیاست غلط بر حذر داشتن چین ادامه می‌دهد
  • آمریکا تحریم‌های جدیدی مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود