Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- اعظم محبی: همزمان با توسعه شهرنشینی چالش ها و دغدغه‌های مدیران شهر برای ارائه خدمات مطلوب تر به شهروندان افزایش یافته که یکی از این دغدغه ها، مقوله تامین فضای سبز و یا تفرجگاه های طبیعی است.

گرگان، مرکز استان به سبب واقع شدن در اقلیم مرطوب و پرباران از جمله شهرهای سرسبز کشور محسوب می شود که جمعیت آن بنا به دلایل اقتصادی و اجتماعی به طرز فزاینده‌ای در حال گسترش است اما طی سال های گذشته توجه چندانی به موضوع توسعه فضاهای سبز و پارک های این شهر نشده و سرانه فضای سبز شهری آن، کمتر از میانگین کشوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از حاشیه رودخانه های عبوری از شهر گرگان و احداث پارک های محله ای و جیبی برای توسعه فضای سبز در دستور کار قرار دارد اما مساحت این محدوده بسیار ناچیز است.

شهرداری گرگان طی قراردادی با اداره کل منابع طبیعی گلستان، مدیریت دو پارک جنگلی «النگدره» و «ناهارخوران» را در اختیار گرفت و تاسیسات و زیرساخت هایی در آن ایجاد کرد تا با این عمل بخشی از کمبود سرانه فضای سبز شهری جبران شود.

در هفته‌های گذشته بنا به برخی مسائل پیش آمده پس از برگزاری جشنواره پاییز هزار رنگ، روابط شهرداری و منابع طبیعی رو به تیرگی نهاد و شهرداری گرگان از ادامه مدیریت پارک های جنگلی ناهارخوران و النگدره انصراف داد، بدون آنکه به تبعات این تصمیم بیندیشد.

اقدام شهرداری غیراصولی بود

یک کارشناس جنگلداری در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: ناهارخوران و النگدره قلب تپنده گرگان محسوب می‌شود و مهم‌ترین هسته فضای سبز شهر گرگان بوده و باید مدیران شهری برای حفظ آن تلاش وافر کنند.

قاسم آذریان افزود: وجود رویشگاه‌های طبیعی در جنوب گرگان با وسعت تقریبی ۱۰۰ هکتار یک امتیاز بزرگ برای مدیران گرگان است تا با حداقل هزینه از این اماکن به عنوان بخشی از فضای سبز شهر بهره ببرند.

وی بیان کرد: سال‌ها است این پارک های جنگلی در اجاره شهرداری گرگان بوده که به ناگاه و در اقدامی غیراصولی و غافلگیرانه این فضا به منابع طبیعی برگشت داده شد بدون آنکه برای جایگزینی آن فکری کرده باشند.

آذریان گفت: مدیران شهری گرگان نباید دغدغه‌ها و چالش‌های بین دستگاهی با منابع طبیعی را به موضوع پارک های جنگلی شهر گره بزنند آنها می‌توانند از مسیر قانونی برای حل دغدغه‌های خود استفاده کنند.

وی اضافه کرد: جنگلداری شهری مقوله‌ای فرادستگاهی است که برای تحقق موفقیت در آن باید تعامل بین مجموعه‌های مختلف افزایش یابد.

آذریان ادامه داد: واگذاری مدیریت پارک‌های جنگلی گرگان می‌تواند به زادآوری و احیای این رویشگاه‌های ارزشمند آسیب جدی وارد کند، انباشت زباله، شکستن نهال‌های کوچک، آسیب زدن به درختان و عدم رفع خطر از درختان موضوعی بوده که در دوره جابجایی مدیریت این مناطق محتمل است.

اعضای شورای شهر در جریان نبودند

سخنگوی شورای اسلامی شهر گرگان هم در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: گرگان با داشتن النگدره و ناهارخوران از شرایط نرمال سرانه فضای سبز کشور هم عقب تر است.

حجت مقسم افزود: مردم علاقمند هستند که این پارک های جنگلی در اختیار مدیریت شهری قرار داشته باشد و هنوز یک ماه از قرارداد قبلی باقی مانده و اتخاذ این تصمیم صرفاً از سوی شهردار بوده و اعضای شورا در جریان نبودند.

‏وی بیان کرد: شهرداری گرگان در ماه گذشته لایحه سه میلیاردی برای بازسازی پیاده راه چوبی النگدره به شورا ارائه داد و طرح این تصمیم با مباحث قبلی شهرداری در تضاد است.

اقدام شهرداری صرفاً برای چانه زنی با منابع طبیعی بوده تا بتواند امتیازات بیشتری در این قرارداد کسب کندمقسم معتقد است که این کار صرفاً برای چانه‌زنی با منابع طبیعی اتفاق افتاده تا شهرداری بتواند امتیازات بیشتری از منابع طبیعی اخذ کند.

وی تاکید کرد: برای حفاظت النگدره و ناهارخوران اصل بر تعامل بوده تا ضمن صیانت از طبیعت، فشاری اقتصادی هم به مدیریت شهری وارد نشود.

شهرداری مفاد قرارداد را فشار بر این ارگان خطاب کرده است

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان هم در این خصوص گفت: برای رفاه حال شهروندان پارک جنگلی النگدره و ناهارخوران در ابتدا به صورت قراردادهای یک ساله تا دو ساله به شهرداری گرگان واگذار و نهایتاً این واگذاری ۱۵ ساله شد.

عبدالرحیم لطفی با بیان اینکه اداره کل منابع طبیعی نهایت همکاری را در قالب قرارداد با شهرداری داشته است، افزود: اساس استفاده این پارک ها حفاظت از آنها است و همچنین برای مدیریت بهینه، طرحی تدوین شده که دخالت در این پارک ها را از حالت طبیعی خارج نکند.

لطفی در خصوص قطع درختان خطرساز در پارک گفت: با وجود سابقه تلخ و برای جلوگیری از تکرار این حوادث، بر حسب قانون باید درختان خطر ساز سامان دهی شوند و اداره کل منابع طبیعی هم با توجه به مفاد قرارداد برای جلوگیری از تکرار هرگونه حادثه مشابه برای اجرای آن ضرب‌الاجل تعیین کرد که متاسفانه شهرداری آن را فشار بر این ارگان خطاب کرده است.

وی ادامه داد: در پاسخ بند ۹ این قرارداد هم تضمین خواسته شده که شهردار گرگان این موضوع را هم عدم همکاری با این مجموعه برشمرده است.

لطفی تصریح کرد: در قالب قوانین مربوط به امور قراردادها برای تضمین اجرای مفاد هرگونه قرارداد اشخاص حقیقی و حقوقی و همچنین دولتی این موارد دیده می شود که در قرارداد با شهرداری هم این موضوع مستثنی نیست.

وی گفت: برای بررسی هر چه بهتر نیاز به نشست و بررسی موضوعات است که متاسفانه با توجه به پیگیری ها این موضوع محقق نشده که به یکباره با نامه شهرداری در فضای مجازی نه در اتوماسیون اداری روبرو می شویم نامه ای که در روز جمعه (۱۰ دی) تنظیم شده است.

لطفی عنوان کرد: با ارسال یک نامه اینکه شهرداری خود را از هرگونه اتفاق مبرا کند، امکان پذیر نیست و برای تحویل و تحول نهایی نیاز است سیر قانونی طی شود که در صورت عدم توان شهرداری در مدیریت این پارک ها برای حال شهروندان این اداره کل برنامه هایی برای واگذاری به اشخاص حقیقی و یا حقوقی برنامه ریزی خواهد کرد.

شروط منابع طبیعی سختگیرانه است

شهردار گرگان هم به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه اداره کل منابع طبیعی شروط سختگیرانه و یک جانبه ای را برای نگهداری پارک جنگلی النگدره برای شهرداری گذاشته که ما قادر به قبول کردن آن نیستیم.

محمدرضا سبطی با بیان اینکه شروط اداره کل منابع طبیعی مغایر با حقوق شهروندان گرگانی است، افزود: به دلیل این شروط، شهرداری از مدیریت بهره‌وری پارک جنگلی النگدره انصراف داده و امیدواریم مدیریت این پارک به دستگاهی که واجد شرایط است، واگذار شود.

وی خاطرنشان کرد: از زمانی که مدیریت بهره وری پارک جنگلی النگدره به شهرداری واگذار شد این دستگاه هزینه های هنگفتی را برای محافظت، زیرسازی و ارائه خدمات به شهروندان متقبل شده است.

سبطی گفت: احداث جاده سلامت، تاسیس سرویس های بهداشتی، پارک و نمازخانه و همچنین نظافت این پارک از اقدامات شهرداری بوده است.

وی با بیان اینکه پارک جنگلی النگدره خارج از محدوده شهری بوده و شهرداری مازاد بر وظیفه اش عمل کرده است، گفت: ما در این سال ها علی رغم مشکلات مالی همواره تلاش کرده ایم تا خدماتی در حد مطلوب به شهروندان ارائه کنیم.

تاثیر فضاهای سبز و بوستان‌ها در ارتقاء شرایط زیست محیطی به عنوان ریه‌های تنفسی شهرها و همچنین کاربری این فضاها در ایجاد نشاط روحی و روانی، شادابی اجتماعی و گذران اوقات فراغت فردی و اجتماعی بر کسی پوشیده نیست و مردم گرگان انتظار دارند اعضای شورای شهر و شهرداری گرگان، منافع شهروندان را مستمسکی برای تسویه حساب با سایر نهادها قرار ندهند.

گرگان به اندازه کافی گرفتار کمبود و کاستی‌های مختلف است لذا باید تصمیم گیری در خصوص النگدره و ناهارخوران در فضای غیراحساسی بوده و مصلحت شهر را هم در نظر گرفت.

کد خبر 5394368

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان شهرداری گرگان شورای شهر گرگان محمدرضا سبطی عبدالرحیم لطفی منابع طبیعی گلستان ناهار خوران فضای سبز قاسم سلیمانی دومین سالگرد شهید قاسم سلیمانی بوشهر ویروس کرونا عکس استانها سیلاب خطبه های نماز جمعه شهید سلیمانی شهید گمنام ایام فاطمیه تشییع شهدا خسارات سیلاب کرمانشاه شهید النگدره و ناهارخوران اداره کل منابع طبیعی پارک جنگلی النگدره پارک های جنگلی شهرداری گرگان فضای سبز شهر پارک ها دغدغه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۹۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض

ایسنا/ایلام مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام گفت: برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی بومی توسط افراد بومی و غیر بومی در استان ایلام، وجود برخی از این گیاهان را در انقراض قرار داده است.

«علی فرضی‌نژاد» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب، اظهار کرد: از حدود ۱۰۰۰ گونه گیاه دارویی شناخته شده کشور ۳۵۰ گونه در استان ایلام وجود دارد که در هر منطقه از طبیعت استان بسته به شرایط آب و هوایی و خاک رشد می‌کنند و مردم برای مصارف درمانی و همچنین برخی صرفه اقتصادی و فروش، به برداشت آن‌ها مبادرت می‌کنند.

وی با بیان اینکه گیاهان دارویی، داروخانه کوچک طبیعت محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برداشت بی‌رویه و بهره‌برداری غیراصولی به‌واسطه عدم شناخت از نحوه برداشت این گیاهان، آن‌ها را در خطر انقراض قرار داده است.

 مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام افزود: کنگر، پاقازه، ترگ، پیچگ و ونگی و ازبوه، تشنه‌داری بلاورو گیاهانی هستند که بیشترین استفاده را دارند و بیشترین خطر متوجه این گیاهان است.

فرضی‌نژاد گفت: برای پیشگیری از انقراض این گیاهان باید سیاست‌های ابلاغی سازمان منابع طبیعی کشور و استان در خصوص ممنوعیت‌ها و میزان برداشت گیاهان دارویی را اجرایی کرد.

وی با بیان اینکه حفاظت، احیا و توسعه گیاهان دارویی کار منابع طبیعی استان است عنوان کرد: سازمان منابع طبیعی به تنهایی از عهده این مهم برنمی‌آید و باید همه مردم و بهره‌برداران برای این کار آموزش ببینند تا این این گیاهان برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • دلیل باخت شهرداری گرگان به الریاضی/ مافیای بسکتبال دست ایران نیست
  • کم‌کاری‌ شهرداری موجب خسارت ۲۰۰ میلیاردی در پروژه شهربازی شد
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • مصطفی هاشمی: همه در باخت شهرداری گرگان مقصرند
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • دومین پویش مردمی پاکسازی جنگل های هیرکانی در گرگان برگزار شد
  • راننده خودرو سبب مرگ پاکبان شد
  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • پاکسازی پارک جنگلی النگدره و ناهار خوران گرگان به همت طبیعت دوستان