Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- آناهیتا رحیمی: سطح زیر کشت کل گیاهان دارویی در استان آذربایجان شرقی، ۳۷۱۵ هکتار است که شهرستان‌های مرند، اسکو، شبستر، خداآفرین، هوراند و تبریز به تولید ۱۲۶۰۰ تنی آن دست یافته‌اند.

از مهم‌ترین اهداف کاشت گیاهان دارویی در استان آذربایجان شرقی، اصلاح الگوی کشت، افزایش بهره‌وری از منابع آبی موجود با کاشت گیاهان دارویی، اشتغال زایی و کارآفرینی در روستاها و هم‌چنین تمایل جامعه به مصرف داروهایی با منشأ گیاهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آذربایجان قطب تولید گیاهان دارویی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: عمده گیاهان دارویی تولید شده علفی چند ساله و یک ساله در استان آذربایجان شرقی، نظیر زیره سبز، بالنگو، سیاهدانه، موسیر، رازک، نعناع فلفلی، بادرنجبویه، رازیانه، شاهسپرم، خاکشیر، آویشن، اسطوخودوس، به لیمو، رزماری، زوفا، گاو زبان و … در سطح ۷۴۴ هکتار است.

اکبر فتحی ادامه داد: علاوه بر موارد نام برده شده، بوته‌ای، درختچه‌ای و درختی نظیر زرشک، سماق، عناب، زغال اخته، سنجد در سطح ۱۰۲۲ هکتار و هم‌چنین توسعه کاشت موسیر در سال ۱۳۹۹ برای اولین بار به مساحت حدوداً ۲ هکتار در استان آذربایجان شرقی را نیز می‌توان نام برد.

وی افزود: شهرستان مرند با نوع گیاه دارویی زعفران در ۲۰۱ هکتار سطح زیر کشت و با تولید ۱۱۲۴ کیلوگرم و شهرستان اسکو با نوع گیاه دارویی گل محمدی با ۷۱۰ هکتار سطح زیر کشت و با تولید ۲۱۴۴ تن و هم چنین با نوع گیاه دارویی زیره سبز با ۳۵ هکتار سطح زیرکشت و با تولید ۲۴ تن است.

کاشت زیره سبز در شهرستان شبستر

فتحی بیان کرد: شهرستان شبستر با نوع گیاه دارویی زیره سبز با ۴۲ هکتار سطح زیر کشت و با تولید ۲۱ تن و هم‌چنین با نوع گیاه دارویی زرشک سیاه با ۵۴ هکتار سطح زیر کشت و با تولید ۴۳ تن در استان آذربایجان شرقی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی افزود: شهرستان خداآفرین با نوع گیاه دارویی کنجد سیاه با ۲۰۷ هکتار سطح زیرکشت و تولید ۱۹۲ تن و هم‌چنین با نوع گیاه دارویی زغال اخته با ۷۱ هکتار سطح زیرکشت و با ۵۰۰ تن در استان آذربایجان شرقی است.

وی گفت: شهرستان هوراند نیز با نوع گیاه دارویی سماق با ۱۵۸ سطح زیر کشت، تولید ۱۲۴ تنی را به خود اختصاص داده است.

تعداد ۲۱ واحد فرآوری گل‌محمدی (گلاب و اسانس)، عرقیجات گیاهان دارویی، شربت‌های گیاهان دارویی، بسته‌بندی گیاهان دارویی، بسته‌بندی زعفران و سماق در سطح استان آذربایجان شرقی فعال هستند

فتحی ادامه داد: شهرستان تبریز با نوع گیاه دارویی شاهسپرم با ۱۷ هکتار سطح زیر کشت، تولید ۲۰۴ تنی را به خود اختصاص داده است و هم‌چنین شهرستان کلیبر با نوع گیاه دارویی زغال اخته با ۲۱۰ هکتار سطح زیرکشت، تولید ۱۲۴۰ تنی را داراست.

وی افزود: استان آذربایجان شرقی با داشتن ۴۵۰ گونه گیاهان دارویی یکی از غنی‌ترین استان‌ها در سطح کشور می‌باشد که این میزان در حدود ۲۵% گونه‌های شناسایی شده استان می‌باشد.

فتحی گفت: تعداد ۲۱ واحد فرآوری گل‌محمدی (گلاب و اسانس)، عرقیجات گیاهان دارویی، شربت‌های گیاهان دارویی، بسته‌بندی گیاهان دارویی، بسته‌بندی زعفران و سماق در سطح استان آذربایجان شرقی فعال می‌باشند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی توضیح داد: برنامه ابلاغی گیاهان دارویی، ۸۰۷ هکتار با برنامه اجرا شده (سطح زیر کشت، ۷۴۴ هکتار و توسعه ۲۲۸ هکتار)، برنامه ابلاغی گل محمدی، ۱۵۶ هکتار و برنامه اجرا شده (توسعه) ۱۴۲ هکتار، برنامه ابلاغی زعفران، ۸۰ هکتار و برنامه اجرا شده (توسعه) ۳۷ هکتار است.

وی ادامه داد: برنامه الگویی طرح توسعه گیاهان دارویی از محل اعتبارات احیای دریاچه ارومیه و یارانه نهال گیاهان دارویی در سال ۱۳۹۸، به مبلغ ۳,۶۳۰ میلیون ریال جهت توسعه گیاهان دارویی در حوضه دریاچه ارومیه تخصیص یافته که از این مبلغ ۱,۵۹۷ میلیون ریال در کاشت بهاره جهت خرید بذر و نشا و قیم (سیاه دانه، رازک، آویشن) در شهرستان‌های حوزه دریاچه ارومیه (تبریز، اسکو، شبستر، بناب، عجب شیر، مراغه) در سطح ۱۹/۷ هکتار هزینه شده و مبلغ ۲,۰۳۳ میلیون ریال در کاشت پاییزه (موسیر، آویشن، سیاهدانه) در سطح حدوداً ۲۵ هکتار هزینه شد.

فتحی افزود: از اعتبارات یارانه نهال گیاهان دارویی مبلغ ۸۰ میلیون ریال در سطح ۱۱/۵ هکتار در شهرستان‌های خداآفرین، مرند، عجب شیر، اسکو و بستان آباد جهت کاشت زیره سبز و سیاه دانه در کاشت بهاره و پاییزه اختصاص یافته است.

توسعه کشت گیاهان دارویی

وی گفت: مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان جهت توسعه گیاهان دارویی در اراضی شیب دار و دیم، مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات احیای دریاچه ارومیه جهت توسعه گیاهان دارویی در حوضه دریاچه ارومیه و مبلغ ۴ میلیون تومان از محل اعتبارات یارانه نهال جهت توسعه گیاهان دارویی در شرایط آبی در مرحله اول تخصیص یافته است.

فتحی بیان کرد: از جمله اقدامات انجام یافته جهت توسعه گیاهان دارویی با اعتبارات تخصیص یافته در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، انجام برش شهرستانی اعتبارات بر اساس گونه‌های گیاهی ابلاغ شده (بالنگو، گل راعی، گل گاو زبان، زیره سبز، آویشن، زوفا، رازیانه، زنیان، سیاه دانه، انیسون، سنبل الطیب، بادرنجبویه، اسطوخودوس، رزماری) از دفتر گیاهان دارویی معاونت باغبانی و بررسی سازگاری گیاهان دارویی ابلاغ شده با شرایط اکولوژیکی شهرستان‌ها، انجام مراحل عقد قرارداد با گلخانه فدک در خسروشاه جهت خرید و تولید و توزیع بذور و نشا گیاهان دارویی، مکان یابی توسط کارشناسان باغبانی مدیریت شهرستان‌ها جهت توسعه کاشت گیاهان دارویی، توزیع نشا و بذور گیاهان دارویی مذکور در شهرستان‌ها و نظارت و توصیه‌های فنی لازم جهت کاشت اصولی نهاده‌های توزیع شده از محل اعتبارات حوزه دریاچه ارومیه و اراضی شیب دار و دیم در سطح حدوداً ۹۵ هکتار است.

پرداخت تسهیلات برای کاشت گیاهان دارویی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی افزود: در سال ۹۸ تعداد ۳۷ فقره پرونده گیاهان دارویی در سطح ۹۶/۴ هکتار به مبلغ ۳۵,۵۱۵ میلیون ریال ثبت شده در سامانه سیتا جهت جذب تسهیلات تصویب شده و توسط بانک‌های عامل به ۲۱ فقره پرونده مبلغ ۱۴,۱۳۶ میلیون ریال پرداخت شده است.

فتحی ادامه داد: در سال ۹۹ تعداد ۱۷ فقره پرونده در سطح ۲۶ هکتار به مبلغ ۱۵,۹۲۰ میلیون ریال در سامانه سیتا از محل تسهیلات تبصره ۱۸ به کارگروه استانی معرفی گردیده است و به دلیل عدم تخصیص اعتبار، تصویب نشده است.

وی گفت: در سال ۱۴۰۰ تخصیص اعتبار تحت عنوان کمک‌های فنی و اعتباری گیاهان دارویی تبصره ۱۸ قانون بودجه جهت اعطای تسهیلات کم بهره (۴%) به توسعه گیاهان دارویی توسط صندوق کارآفرینی امید صورت پذیرفته است.

فتحی افزود: رسیدن به خودکفایی اقتصادی با توسعه کشت و صنعت فرآوری گیاهان دارویی و عدم نیاز به واردات گونه‌های مختلف گیاهان دارویی، توسعه اشتغال و ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب، توسعه پایدار گیاهان دارویی و استفاده از فناوری‌های نوین در جهت بهبود تولید و فرآوری گیاهان دارویی، تولید انبوه گیاهان دارویی بومی برای تأمین نیازهای داخلی تولید داروهای گیاهی و توسعه صادرات غیر نفتی و افزایش ارزآوری برای کشور است.

عدم خرید تضمینی محصولات گیاهان دارویی، منجر به از بین رفتن انگیزه بهره برداران جهت توسعه گیاهان دارویی نیز می‌شود

وی دیگر اهداف توسعه گیاهان دارویی را چنین برشمرد: برنامه ریزی در جهت بهینه سازی و تولید صنعتی گیاهان دارویی، توسعه کشت گیاهان دارویی براساس تنوع اقلیمی وگونه‌ای، شناسایی و احیا مزارع تیپیک در عرصه‌های منابع طبیعی با همکاری اداره کل منابع طبیعی استان و هماهنگی با شرکت‌های تولیدی و فرآوری جهت عقد قرارداد با بهره برداران براساس خرید توافقی می‌باشد.

چالش‌های موجود در توسعه گیاهان دارویی

فتحی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر چالش‌های موجود در توسعه گیاهان دارویی پاسخ داد: عدم تولید نشا و بذر اکثر گیاهان دارویی جهت توسعه در استان و حمل از سایر استان‌ها، بهره‌برداران و کارشناسان را با مشکلات عدیده‌ای از جمله از بین رفتن گیرایی نشاهای حمل شده به علت حمل در شرایط نامناسب و عدم سازگاری رقم‌های حمل شده با آب و هوای استان مواجه کرده است.

وی در ادامه گفت: عدم خرید تضمینی محصولات گیاهان دارویی، منجر به از بین رفتن انگیزه بهره برداران جهت توسعه گیاهان دارویی نیز می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی ادامه داد: عدم تخصیص تسهیلات کم بهره جهت حمایت از بهره برداران در راستای تشویق به توسعه گیاهان دارویی، عدم ثبات بازار فروش گیاهان دارویی، عدم انسجام بین بخشی در ساماندهی بازار مصرف داخلی و خارجی، ضعف اطلاعات سیستم بانکی در پرداخت تسهیلات بانکی برای طرح‌های گیاهان دارویی عدم تخصیص تسهیلات کم بهره جهت مکانیزه نمودن عملیات کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی و بالا رفتن هزینه تولید و درنتیجه پایین آمدن بهره اقتصادی برای کشاورز، از دیگر چالش‌های موجود در توسعه گیاهان دارویی است.

۳۷۱۵ هکتار سطح زیرکشت گیاهان دارویی در آذربایجان شرقی

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: سطح زیر کشت کل گیاهان دارویی، گل محمدی و زعفران در استان آذربایجان شرقی، ۳۷۱۵ هکتار با تولید ۱۲۶۰۰ تن است.

هدف از کاشت گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت و افزایش بهره‌وری از منابع آبی موجود است

محمد باقر بی پروا ادامه داد: ۲۱ واحد فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی با درآمدزایی در هکتار به صورت میانگین، ۴۵ میلیون تومان در سطح استان آذربایجان شرقی وجود دارد.

وی افزود: هدف از کاشت گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت و افزایش بهره‌وری از منابع آبی موجود با کاشت گیاهان دارویی کم آب بر و ارزش افزوده بالا در مواد فرآوری شده و صنایع تبدیلی است.

بی پروا گفت: از دیگر اهداف کاشت گیاهان دارویی، بازار صادراتی مهم در جهان و ارز آوری بالا در صادرات غیرنفتی، اشتغال زایی و کارآفرینی در روستاها و تمایل جامعه به مصرف داروهایی با منشأ گیاهی می‌توان اشاره کرد.

کاشت گیاهان دارویی در استان آذربایجان شرقی با چشم انداز رسیدن به خودکفایی اقتصادی و تولید انبوه گیاهان دارویی بومی و توسعه صادرات غیرنفتی و هم‌چنین افزایش ارز آوری برای کشور، ادامه دارد.

کد خبر 5394268

منبع: مهر

کلیدواژه: گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی قاسم سلیمانی دومین سالگرد شهید قاسم سلیمانی بوشهر ویروس کرونا عکس استانها سیلاب خطبه های نماز جمعه شهید سلیمانی شهید گمنام تشییع شهدا ایام فاطمیه خسارات سیلاب کرمانشاه شهید رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی هکتار سطح زیر کشت و با تولید جهت توسعه گیاهان دارویی استان آذربایجان شرقی کاشت گیاهان دارویی نوع گیاه دارویی هکتار سطح زیرکشت محل اعتبارات گیاهان دارویی میلیون ریال دریاچه ارومیه میلیون تومان بهره برداران شهرستان ها بسته بندی هم چنین گل محمدی زیره سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۹۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود

کهگیلویه و بویراحمد را می‌توان بهشت گیاهان دارویی دانست، ظرفیتی که در صورت استفاده بهینه از آن به اشتغال به گِل نشسته‌ این دیار کمک بسیاری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، امروزه استفاده از گیاهان دارویی در علم پزشکی بر اساس آموزه‌های گذشته به یک باور تبدیل شده‌است و برتری درمان از طریق طب سنتی و گیاهان دارویی به دلیل استفاده کمتر مواد شیمیایی در فرآورده‌های داروی گیاهی مورد تأکید بسیاری از صاحب‌نظران علم پزشکی است.

استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن اقلیم چهارفصل و قرار گرفتن در دامنه رشته کوه‌های دنا از ظرفیت بالایی در برخورداری از گیاهان دارویی برخوردار است، ظرفیتی که در سایه توجه نکردن و کمبود زیرساخت‌ها و نبود عزم جدی از سمت مسئولان استانی به باد فراموشی سپرده شده‌است.

کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی

وجود ۲۸ درصد انواع گیاهان دارویی کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت مناسبی برای رونق تولید و کاهش بیکاری است، اما به‌دلیل بی‌تدبیری مسئولان و متولیان امر سهم مؤثری در اقتصاد این استان و کاهش بیکاری ندارد.

۴۴۵ گونه گیاه دارویی از مجموع دو هزار گونه در کشور ایران، معادل ۲۸ درصد در سطح ۷۲۴ هزار هکتار از مراتع کهگیلویه و بویراحمد رویش دارد و در واقع در زمینه گیاهان دارویی این استان رتبه نخست کشور را دارد، این در حالی است که این استان، در زمینه بیکاری در رتبه‌های اول قرار گرفته است.

کهگیلویه و بویراحمد دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل «باریجه»، «آنغوزه» و «گزانگبین» است که به وفور در ارتفاعات استان دیده می‌شود، علاوه بر این از «بیلهر، جاشیر خوراکی، تره کوهی، کلوس، بن سرخ، کارده، آویشن، لاله واژگون، ترنجبین، خارو، خشت، چوش، درمه، برنجاس، کاسنی و سیاه دانه» می‌توان به عنوان گیاهان دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد نام برد که در فصول مختلف مورد دستبرد سودجویان قرار می‌گیرد و همین امر نسل این گیاهان را در معرض نابودی قرار داده است.

سیدعلی معتمدی‌پور رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: کمتر کسی است که نداند استان کهگیلویه و بویراحمد رویشگاه هزاران گونه گیاهی ارزشمند و صدها گونه کمیاب و ده‌ها گونه آندمیک دارویی است، اما آنچه موجب شده تا از این ظرفیت به خوبی استفاده نشود، این است که حلقه‌های این زنجیره به هم متصل نیستند و فعالیت‌هایی که در این حوزه می‌شود، کاملاً جزیره‌ای و پراکنده است.

وی معتقد است که ابتدا باید یک نقشه راه کلی ترسیم و این صنعت را ساماندهی و یکپارچه کنیم، به عبارتی تنها راه نجات این صنعت را از بن‌بست خارج کردن آن و ایجاد یک زنجیره کامل ارزش از صفر تا ۱۰۰ و اتصال آنها به همدیگر می‌داند.

نبود ارتباط تولید، صنعت و کشاورزان با یکدیگر، چالش مهم در استفاده از ظرفیت گیاهان دارویی

معتمدی‌پور با بیان اینکه یکی از خلاءهای این حوزه ارتباط نداشتن بخش تولیدی و صنعتی گیاهان دارویی با بدنه اجرایی و کشاورزان است، می‌گوید: ابتدا باید سیمای کلی گیاهان دارویی را تکمیل کنیم و بدانیم که در این صنعت، چه کارخانه‌های فرآوری با چه تولیداتی فعال است، برای تأمین مواد اولیه آنها چه گیاهانی و در چه سطحی کشت شود و از مشکلات تولیدکنندگان و واحدهای فرآوری در بازار فروش و صادرات اطلاعات کافی داشته باشیم.

وی تصریح می‌کند: برنامه ما در جهاد کشاورزی استان این است که دو سیاست کلان‌بخش کشاورزی یعنی اصلاح الگوی کشت و کشاورزی قراردادی را به صنعت گیاهان دارویی وارد کنیم و راهبرد تشکیل زنجیره ارزش غذایی را در این مورد اجرایی و نهایی کنیم‌.

معتمدی‌پور ادامه می‌دهد: در حال حاضر به دلیل برقرار نشدن ارتباط و اتصال بین حلقه‌های زنجیره گیاهان دارویی، حتی مواد اولیه چند کارخانه بزرگ این حوزه از سایر استان‌ها تأمین می‌شود که برنامه ما این است که با اصلاح الگوی کشت، بخشی از مزارع خود را به تأمین مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه‌ها از جمله سینره، زربند، آسه و سایر واحدهای تولیدی اختصاص دهیم.

وی می‌افزاید: در گام دوم نیز سیاست راهگشای کشت قراردادی را در این حوزه نیز عملیاتی می‌کنیم و با همکاری بخش خصوصی فعال با کشاورزانی که مایل به کشت گیاه دارویی باشند، از سوی کارخانه‌ها قرارداد بسته می‌شود تا در یک زنجیره مطمئن هم مواد اولیه مطمئن داشته باشیم، هم کشاورز ما نگران فروش محصولاتش نباشد.

ضرورت معرفی ظرفیت‌های گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد به دنیا

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد یکی دیگر از حلقه‌های زنجیره گیاهان دارویی را صادرات می‌داند و می‌گوید: نمایشگاه بزرگی که در اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود، می‌تواند سکوی پرتاب این صنعت به سوی توسعه و بالندگی باشد، چرا که تجار و بازرگانان بسیاری از کشورها در این نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند و علاوه بر بازاریابی برای تولیدات خود می‌توانیم سرمایه‌گذار نیز جذب کنیم.

وی تصریح می‌کند: اگر می‌خواهیم گیاهان دارویی به یک ظرفیت واقعی و عملی در سفره مردم تبدیل شود، ابتدا باید فعالیت‌های همه نهادهای مرتبط با اشتغال‌زایی همانند کمیته امداد، بنیاد علوی، ستاد اجرایی، جهاد کشاورزی و از طرفی گمرک، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و همه و همه باید تحت یک فرماندهی و برای یک هدف مشترک انجام شود و زنجیره ارزش این صنعت ارزشمند کامل شود.

لزوم اتصال زنجیره گیاهان دارویی به سایر زنجیره‌ها

معتمدی‌پور با بیان اینکه راهی نداریم جز اینکه حلقه‌های مواد اولیه، فرآوری، تجاری‌سازی، بازاریابی، اشتغال، صادرات، فرهنگ‌سازی، آموزش و تحقیقات و همه بازیگران این صنعت به ویژه کشاورزان دارویی کار، منابع طبیعی و مرتع‌کاران و همه و همه را به هم متصل و مرتبط کنیم، می‌گوید: جهاد کشاورزی گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته است اما خروجی نهایی و مطلوب این کار نیازمند مشارکت و همکاری بسیاری از نهادهای بیرونی و بخش خصوصی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، گام بعدی در تشکیل زنجیره گیاهان دارویی را برقراری ارتباط میان این زنجیره با دیگر زنجیره‌ها از جمله در شیلات می‌داند و می‌افزاید: ما به کمک زنجیره گیاهان دارویی می‌توانیم داروهای دامپزشکی برای صنعت ماهی استان تولید کنیم یا آفت‌کش‌ها در بخش زراعت، بنابراین ابتدا باید حلقه‌های زنجیره ارزش در هر بخش را کامل کنیم و بعد برای برقراری ارتباط هدفمند میان زنجیره‌های ارزش محصولات مختلف اقدام کنیم.

کمک به ایجاد واحدهای فرآوری گیاهان دارویی، برنامه دولت سیزدهم در کهگیلویه و بویراحمد

سیدعلی احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این ارتباط می‌گوید: به منظور ترویج و استفاده از گیاهان دارویی استان چندین برنامه در دستور کار مجموعه اجرایی دولت در استان قرار گرفته است.

وی این استان چهار فصل را ظرفیت بسیار مناسبی برای تولید و اشتغال می‌داند و می‌افزاید: برنامه‌ریزی جهادی در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی به بهبود کسب و کار و توسعه استان کمک زیادی می‌کند.

احمدزاده با بیان اینکه کمبود زیرساخت‌ها در استان، یکی از مشکلات است، ادامه می‌دهد: ایجاد کارخانه‌های فرآوری گیاهان دارویی نظیر کارخانه فرآوری گیاهان دارویی گچساران نقش مهمی در تشویق بهره‌برداران و جذب سرمایه‌گذاران در زمینه گیاهان دارویی خواهد داشت.

به گزارش ایمنا، گیاهان دارویی با خواص بی‌شمار صنعتی و خوراکی در ارتفاعات مناطق روستایی استان وجود دارد که با برنامه‌ریزی اصولی و علمی مسئولان می‌تواند تجارت پرسودی هم در زمینه جذب گردشگری روستایی برای مردم استان رقم بزند.

از آنجا که توسعه گردشگری در یک منطقه همواره متأثر از توان‌ها و قابلیت‌های محلی است بنابراین وجود گیاهان دارویی در مناطق روستایی این دیار می‌تواند یکی از راه‌های توسعه صنعت گردشگری همراه با ایجاد درآمدزایی برای مردم کهگیلویه و بویراحمد باشد.

برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری مناسب و علمی از گیاهان دارویی مانند آویشن، بومادران، پونه، موسیر کوهی و لاله‌های واژگون یکی از دیگر از قابلیت‌های گردشگری درشهرستان‌های استان است.

بنابراین با توجه اینکه گردشگری یکی از صنایعی است که به سرعت در حال رشد است با رشد و رونق گردشگری نیازها و تقاضاهای جدید پیش می‌آید و میزان تقاضا نسبت به کالاها، خدمات و امکانات موجود افزایش پیدا می‌کند.

گیاهان دارویی در مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد می‌تواند محیطی برای ایجاد کسب‌وکارهای جدید را فراهم کند و موجب افزایش روحیه کارآفرینی در بین روستاییان شود و رونق گردشگری، محیط روستا را از نظر اقتصادی، به محیطی پویا تبدیل می‌کند و در واقع، محیط روستا به محیطی انگیزشی و محرک برای کارآفرینی تبدیل می‌شود.

کد خبر 745796

دیگر خبرها

  • توسعه نهالکاری در ۵۰ هکتار از تفرجگاه عینالی تبریز
  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • پرداخت ۲۳۰۰ میلیارد تومان وام اشتغال‌زایی در بوشهر
  • وام اشتغال‌زایی، به نام فقرا به کام اغنیا
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط