Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری،پرورش میگو یکی از پرصرفه‌ترین مشاغل حوزه آبزی‌پروری است. صنعتی که درحال‌حاضر با ورود فناوری‌های جدید، علاوه بر کاهش ریسک اقتصادی این حوزه، به دلیل عدم‌نیاز به تعویض پیاپی آب، اثرات زیست‌محیطی مطلوبی را در این زیست‌بوم به جای می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تولید 3 تن میگو در فضای 800 متری

با گذشت حدود 3 دهه از ورود فناوری پرورش میگو به ایران، هنوز میزان تولید در واحد سطح در کشور تغییر چندانی نکرده و از هر هکتار، حدودا 3 تن میگو تولید می‌شود. این درحالی است که در روش‌های نوین می‌توان در فضای 800 متر مربعی، حدود 3 تن میگو تولید کرد.

علاوه بر آن در بیشتر سایت‌های کشور، بیماری «لکه سفید» گزارش شده که این موضوع، تعطیلی برخی سایت‌ها را در پی داشته است.

 

کمتر شدن نیاز به تعویض آب

یکی از روش‌های نوین و فناورانه در تولید متراکم میگو که در قالب یک پایلوت با حمایت کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری اجرا شده، روش بیوفلاک است. در این سیستم، به دلیل تحت کنترل بودن شرایط تولید، ریسک بروز بیماری به حداقل می‎رسد و با کمتر شدن نیاز به تعویض آب، میزان آلودگی محیط زیست نیز کاهش می‌یابد.

در این مدل، دفعیات میگو همراه با غذای خورده‌نشده توسط باکتری‌های موجود مصرف می‌شود و تولید فلاک می‌کند. فلاک‌های تولیدشده توسط میگو به عنوان غذا مصرف می‌شوند که این کار، بهبود ضریب تبدیل غذایی را به دنبال دارد.

 

 تولید تا سه دوره در سال

علاوه بر این، به دلیل تحت‌کنترل بودن شرایط محیط پرورشی می‌توان تا سه دوره در سال تولید داشت. طرح تولید متراکم میگو به روش بیوفلاک، توسط متخصصان داخلی، برای نخستین بار در کشور و در حاشیه جنوبی استان سیستان و بلوچستان، در حال طراحی و اجرا است.

انتظار می‌رود با اتمام عملیات اجرایی و شروع فاز بهره‌برداری، فناوری‌های مربوطه، بومی‎‌سازی شود و تولید متراکم میگو را با حداقل تعویض آب به همراه داشته باشد.

 

گسترش شرکت‌ها

اجرای این طرح مزایای مطلوبی به همراه دارد که از جمله آنها می‌توان به بومی‌سازی و تجاری‌سازی روش بیوفلاک در تولید متراکم میگو و توسعه فناوری و تجاری‌سازی مزارع هوشمند پرورش میگو اشاره کرد.

با این طرح علاوه بر توسعه کسب‌وکار پرورش میگو به صورت گلخانه‌ای در مناطق کم‌برخوردار، کسب و کارهای عرضه آبزیان به صورت تازه، ترویج پیدا می‌کند.

این طرح ضمن توسعه شرکت‌های مشاوره‌ای برای آموزش و راه‌اندازی سیستم بیوفلاک، زمینه‌های گسترش شرکت‌ها و تولیدکنندگان تجهیزات و ملزومات آبزی‌پروری را نیز فراهم می‌کند.

طرح روش‌های مدرن و فناورانه تولید متراکم آبزیان (سخت پوستان) که توسط شرکت توسعه کسب‌وکارهای دریایی بادبان به اجرا رسیده، با حمایت کارگروه تخصصی توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در مسیر توسعه قرار گرفته است.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: پرورش میگو محیط زست آبزی پروری تولید متراکم میگو پرورش میگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۹۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبر آنلاین، گیاهانی چون اکالیپتوس و نعناع برای کمک به تسکین سرفه و گلودرد مناسب هستند. هم‌چنین بهتر است از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار اجتناب کنید تا در دوره بیماری خللی به روند خواب شما وارد نشود.

هم‌چنین مصرف این نوشیدنی گرم در مواقعی که در شرایط آب و هوایی سرد قرار دارید، سبب آرامش و تنظیم دمای بدن می‌شود. شواهد زیادی نشان می‌دهد که دمنوشِ برخی از ترکیبات گیاهی ممکن است علائم عفونت تنفسی را کاهش دهد.

۱. چای لیمو

نوشیدن دم‌کرده لیمو یا چکاندن چند قطره لیمو در انواع نوشیدنی‌های گیاهی، یک درمان خانگی است که محبوبیت زیادی دارد و معمولاً برای تسکین گلودرد مورداستفاده قرار می‌گیرد. لیمو حاوی ویتامین C است و این ویتامین یک ماده مغذی مهم برای بدن در مبارزه با سرماخوردگی یا ویروس‌های دیگر است.

۲. چای سبز

چای سبز به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی دارد، محبوب است. این چای به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی خود، از بدن هنگامی که تحت حمله ویروس یا عفونت قرار می‌گیرد، محافظت می‌کند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که چای سبز به تقویت سیستم ایمنی و متابولیسم کمک می‌کند. هم‌چنین چای سبز علاوه بر مبارزه با سرماخوردگی، انرژی جسمی را نیز افزایش می‌دهد.

۳. چای گیاهی با عسل

دمنوش‌های گیاهی را می‌توان از میوه‌های خشک، ادویه‌جات یا گیاهان تهیه کرد. دمنوش‌های گیاهی به طور طبیعی بدون کافئین هستند، بنابراین سبب کم‌آبی بدن نمی‌شوند. ترکیب چای‌های گیاهی با عسل یا شیر گرم و عسل، علاوه بر طعم مطبوع، خواص این نوشیدنی‌ها را افزایش می‌دهد. به طور مثال، چای بابونه یا چای نعناع به همراه کمی عسل از گذشته برای درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گرفت. عسل می‌تواند به تسکین سرفه در هنگام سرماخوردگی کمک کند و حتی مصرف آن برای کودکان بالای یک سال مبتلا به عفونت‌های حاد تنفسی فوقانی نیز توصیه می‌شود.

۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن

۴. چای اکالیپتوس

دمنوش برگ‌های گیاه اکالیپتوس به تسکین علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک می‌کند. اکالیپتوس حاوی اسانسی به نام سینئول است که معمولاً به عنوان یک گیاه معطر یا طعم‌دهنده و هم‌چنین به‌عنوان یکی از مواد تشکیل‌دهنده شربت‌ها و داروهای درمان سرفه استفاده می شود. سینئول با کاهش دفعات سرفه به درمان علائم برونشیت حاد نیز کمک می‌کند.

۵. چای نعناع

نعناع دارای خواص ضد التهابی است و به رفع گرفتگی سینوس‌ها کمک می‌کند. دم‌کرده این گیاه دارای خواص ضد درد است؛ اگر گلودرد دارید، نوشیدن چای نعناع می‌تواند به بی‌حس شدن گلو و کاهش درد کمک کند. نعناع هم‌چنین به طور طبیعی فاقد کافئین است، به این معنی که ضمن بهبودی بیماری، بر خواب تأثیری نمی‌گذارد.

سایر درمان‌های خانگی

بسیاری از درمان‌های خانگی دیگر وجود دارد که می‌توانید برای بهبود سرماخوردگی یا گلودرد، آنها را امتحان کنید.

هیدراته ماندن برای سلامت بدن ضروری است و اهمیت این موضوع در دوران سرماخوردگی بیشتر می‌شود. در دوره بیماری سعی کنید ۸ تا ۱۰ لیوان آب یا مایعات بدون کافئین مصرف کنید.

مکمل‌های روی (زینک) ممکن است مدت‌زمان بیماری را کاهش دهند، به‌ویژه اگر آن‌ها را ظرف ۲۴ ساعت پس از ظهور علائم بیماری مصرف کنید.

داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن نیز به کاهش سردرد، درد مفاصل و علائم تب ناشی از سرماخوردگی کمک می‌کنند.

شربت‌های ضد سرفه نیز با تحریک تولید بزاق، گلوی شما را مرطوب نگه می‌دارند و درد را کاهش می‌دهند.

کد خبر 848610 برچسب‌ها چای خبر مهم بیماری - سرما خوردگی

دیگر خبرها

  • (ویدئو) روش جالب درست کردن یک میگو بریانی خوشمزه توسط آشپز معروف عرب
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • اقدام پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد برای مقابله با ریزگردها
  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی