Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@16:06:46 GMT

معدوم‌سازی ۳۵تن کالای تاریخ گذشته

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۷۰۸۱۳

معدوم‌سازی ۳۵تن کالای تاریخ گذشته

معاون دادستان مشهد ضمن انتقاد از مدت زمان نگهداری کالاها در انبار سازمان اموال تملیکی استان و طولانی شدن فرایند رسیدگی به پرونده‌ها، از معدوم‌سازی ۳۵ تن کالای تاریخ مصرف گذشته خبر داد.

بازدید میدانی از انبار سازمان اموال تملیکی

قاضی سیدهادی شریعت‌یار، معاون دادستان مشهد در حوزه پیشگیری از وقوع جرم گفت: باتوجه به اتفاق‌های اخیر و همچنین دستور رئیس قوه قضائیه مبنی بر تعیین‌تکلیف کالاهایی که در سازمان اموال تملیکی دپو شده و از جهتی باتوجه به فسادپذیری و منقضی شدن تاریخ مصرف برخی کالاهای توقیفی که یکی از مصادیق تضییع بیت‌المال است، پیگیری‌های ویژه‌ای برای سامان دادن به ماجرا در دستور کار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام قضایی ادامه داد: از همین رو بازدید میدانی از انبارهای سازمان اموال تملیکی به همراه کارشناسان متولی صورت گرفت که متأسفانه از شرایط نامساعد نگهداری برخی کالاها در انبار سازمان اموال تملیکی استان حکایت داشت.

رسوب کالاهای فسادپذیر و... این فرضیه را پررنگ‌تر کرد که در چرخه رسیدگی به پرونده کالاهای توقیفی وهمچنین نگهداری آن‌ها در سازمان اموال تملیکی استان کوتاهی‌های صورت گرفته است.

تاریخ مصرف کالاها فراموش نشود

معاون دادستان مشهد بیان کرد: برخی کالاهای خوراکی که می‌توانست در مدت زمانی که تاریخ مصرف داشت برای آن تدبیری اندیشیده و حتی از کشور خارج شود تا بار مالی کمتری در پی داشته باشد، اما حالا باید شاهد آن باشیم که این دست کالاهای دپو شده در انبار سازمان اموال تملیکی دیگر قابلیت مصرف انسانی و حتی مصرف ثانویه هم ندارند و باید معدوم شوند که این رویه قابل قبول نیست.

چرا باید این دست کالاها جز معدوم‌سازی سرانجام دیگری نداشته باشند، زیان وارده به بیت‌المال را نمی‌توان نادیده گرفت. قاضی شریعت‌یار بیان کرد: درپی این موضوعات دستور داده شد تا در روند رسیدگی به پرونده کالاهای توقیفی تسریع صورت پذیرد و زمان نگهداری کالا طولانی نشود، از سوی دیگر مسئولان سازمان اموال تملیکی استان هم شرایط نگهداری کالا را متناسب با نوع آن فراهم کنند. اگر پرونده کالاهای توقیفی در دستگاه قضایی و تعزیرات هرچه سریع‌تر منتج به نتیجه شود قسمت اعظمی از مشکلات کار حل می‌شود.

در مقابل بسیاری از کالاهای توقیفی هم قابلیت تعیین‌تکلیف شدن دارند که برای این ماجرا هم دستوراتی صادر شد که به عنوان مثال با مزایده و فروش آن‌ها کار به نتیجه برسد.

وی گفت: سازمان اموال تملیکی باید برای نگهداری کالاها فضا و انبارهای دیگری هم ایجاد کند. اگر فرایند رسیدگی به پرونده‌ای طولانی می‌شود باید کالا تعیین‌تکلیف و وجه آن در حساب‌های مشخص نگهداری شود تا از نابودی کالا و زیان به بیت‌المال جلوگیری به عمل آید، ازاین‌رو باید شیوه‌های موجود اصلاح شود.

باید مراقب بود که ارزش یک کالا به واسطه رسوبی شدن از بین نرود، به‌خصوص کالاهایی که ارزش غذایی دارند و هر روز نگهدای آن‌ها در انبارها از عمر تاریخ مصرفشان کم می‌کند.

مسئولان کوتاهی کردند

معاون دادستان در حوزه پیشگیری از وقوع جرم دادستانی مرکز خراسان رضوی افزود: پیگیری‌های صورت گرفته از کوتاهی مسئولان سازمان اموال تملیکی استان حکایت دارد. آن‌ها باید پیگیر حل برخی مشکلات می‌بودند تا کالاهایی که تاریخ مصرف داشت، پیش از فاسد شدن فکری برای آن‌ها می‌شد.

از سوی دیگر در این بازدید میدانی مشاهده شد خودروهای لوکس و کالاهای دیگری در انبار اموال تملیکی وجود دارد که سال‌ها پیش توقیف شده‌اند و روزبه‌روز با افت قیمت مواجه می‌شوند و باید آن‌ها هم تعیین‌تکلیف شوند یا از کشور خارج و یا مسیر قانونی دیگری برای آن‌ها در نظر گرفته شوند تا ضمن برخورد با متخلف خسارت بیش از حد وارد نشود. هدف ما این است با پیگیری‌های صورت گرفته به سمتی حرکت کنیم که مدت زمان نگهداری کالا در انبارهای سازمان اموال تملیکی بسیار کوتاه باشد.

محموله عظیمی که معدوم شد

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادستان مرکز خراسان رضوی در ادامه به معدوم‌سازی محموله‌ای از کالاهای دپو شده در سازمان اموال تملیکی اشاره و بیان کرد: موارد امحا شده را انواع کالاهای بهداشتی، آرایشی، دخانی، نوشیدنی و دیگر انواع کالاها تشکیل می‌داد.

قاضی شریعت‌یار تصریح کرد: در این اقدام ۳۵تن کالای غیربهداشتی و تاریخ مصرف گذشته‌ای که در انبار سازمان اموال تملیکی خراسان رضوی دپو شده بود و ارزشی در حدود ۱۰ میلیارد ریال داشت چهارشنبه گذشته معدوم‌سازی شد.

معاون دادستان مشهد افزود: کالاهای معدوم شدن شامل انواع کالاهای بهداشتی، آرایشی، دخانی، نوشیدنی و... بود که تاریخ مصرف تمامی آن‌ها منقضی شده بود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادستان مرکز خراسان رضوی تصریح کرد: این کالاها چندین سال در انبارهای سازمان اموال تملیکی استان نگهداری می‌شد که در راستای تعیین‌تکلیف کالاهای موجود در انبارهای سازمان اموال تملیکی، دادسرای مشهد به این موضوع ورود و دستورات لازم را صادر کرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: معدوم سازی اموال تملیکی انبارهای سازمان اموال تملیکی انبار سازمان اموال تملیکی سازمان اموال تملیکی استان پیشگیری از وقوع جرم معاون دادستان مشهد رسیدگی به پرونده کالاهای توقیفی نگهداری کالا تعیین تکلیف خراسان رضوی تاریخ مصرف معدوم سازی دپو شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۰۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف ۱۸ هزار و ۸۳۵ ردیف کالا در حوزه گمرکات و اموال تملیکی

به گزارش خبرگزاری مهر، در بخش دوم جلسه شورای عالی قوه قضائیه، عباس مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی نیز در این جلسه به ارائه آماری از میزان و نوع پرونده‌های رسیدگی شده در مراکز پزشکی قانونی طی سال گذشته پرداخت و گفت: طی سال ۱۴۰۲ در ۴۵۰ مرکز پزشکی قانونی سطح کشور، بیش از دو میلیون و ۱۵۰ هزار پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت که از این تعداد، ۸۷ درصد مربوط به معاینات بالینی، حدود ۷ درصد در زمینه خدمات آزمایشگاهی، نزدیک به سه‌ونیم درصد مربوط به معاینات اجساد و حدود یک‌ونیم درصد در حوزه کمیسیون‌های تخصصی بوده است.

علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از روند تعیین تکلیف خودروها و موتورسیکلت‌های رسوبی در توقف‌گاه‌های زیر نظر فراجا در استان تهران پرداخت و گفت: در راستای تعیین تکلیف خودروها و موتورسیکلت‌های رسوبی در توقف‌گاه‌های زیر نظر فراجا در استان تهران تاکنون ۱۱ جلسه به میزبانی دادگستری استان و با حضور مقامات ذیربط برگزار شده و در رابطه با بیش از ۶۵ هزار و ۷۰۰ دستگاه وسیله نقلیه اقدامات لازم صورت گرفته و پرونده‌های قضائی مربوط به این وسایل نقلیه، به دادگاه انقلاب ارجاع شده‌اند.

وی افزود: تاکنون در رابطه با بیش از ۲۷ هزار و ۹۰۰ دستگاه وسیله نقلیه از سوی دادگاه انقلاب اسلامی تهران رأی صادر شده و روند رسیدگی به پرونده‌های ۳۷ هزار و ۸۰۰ دستگاه دیگر نیز در حال انجام است.

رئیس کل دادگستری استان تهران ادامه داد: تا امروز تعداد دو هزار و ۴۸۵ دستگاه خودرو و موتورسیکلت بر اساس احکام قضائی صادره از سطح پارکینگ‌های استان تهران خارج شده‌اند و طبق برنامه‌ریزی به عمل آمده، مقرر است که تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۳، تمام وسایل نقلیه از سطح این پارکینگ‌ها خارج شوند.

علی صالحی دادستان تهران نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته دادستانی تهران در حوزه گمرکات و سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی در سال ۱۴۰۲ پرداخت و گفت: مسؤولان دادستانی تهران در سال گذشته و در راستای ساماندهی وضعیت گمرکات و اموال تملیکی، ۱۰ جلسه را برگزار کرده و ۴۵ بازدید میدانی انجام دادند.

وی با اشاره به تصویب ۲۱۹ مصوبه از سوی دادستانی تهران در راستای ساماندهی وضعیت گمرکات و اموال تملیکی طی سال گذشته، از تعیین تکلیف ۱۴۵ دستگاه وسیله نقلیه در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

صالحی همچنین از تعیین تکلیف ۱۸ هزار و ۸۳۵ ردیف کالا در حوزه گمرکات و اموال تملیکی تهران به ارزش تقریبی ۹۲ هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: این میزان ردیف کالا از حیث تعداد اقلام ۲۳ درصد و از حیث ارزش ریالی ۱۱۶ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است.

دادستان تهران در ادامه، از تعیین تکلیف ۲۴۵ دستگاه وسیله نقلیه که در پارکینگ‌های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تهران قرار داشتند، خبر داد و گفت: همچنین طی سال گذشته، در نتیجه اقدامات صورت گرفته در راستای تعیین تکلیف اموال بلا صاحب موجود در فرودگاه‌ها، ادارات پست و یگان‌های انتظامی، بیش از ۱۰ هزار و ۶۰۰ فقره از این اموال در فرودگاه‌ها، بیش از هزار و ۱۰۰ فقره در ادارات پست و بیش از ۴۲ هزار و ۹۰۰ فقره در یگان‌های انتظامی، تعیین تکلیف شدند.

کد خبر 6092178

دیگر خبرها

  • پویش دست‌های مهربان در کردستان برگزار شد
  • ظرفیت تمامی ادارات برای کاهش فقر در جامعه به کار گرفته شود
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • توزیع پوشاک بین مددجویان بهزیستی یزد
  • طرح شناسه کالا در سازمان اموال تملیکی استان تهران اجرایی شد
  • معدوم‌سازی بیش از ۲۳۰ کیلوگرم انواع مواد غذایی فاسد در لامرد
  • تعیین تکلیف حدود ۴ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان
  • صدور رای از دادگاه انقلاب برای ۲۷ هزار و ۹۰۰ دستگاه وسیله نقلیه
  • تعیین تکلیف ۱۸ هزار و ۸۳۵ ردیف کالا در حوزه گمرکات و اموال تملیکی
  • تعیین تکلیف بیش از ۳ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان