Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از  ایرنا،  سید ابراهیم رییسی رییس‌جمهوری در جلسه (چهارشنبه ٢۴ آذر) هیات دولت دستورات موکدی برای حل مشکلات حوزه صنایع‌دستی صادر کرد و قرار شد با محوریت عزت الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و هماهنگی محمدمهدی اسماعیلی و حجت‌الله عبدالملکی وزیران فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مشکل بیمه هنرمندان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی پی‌گیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین چارچوب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره بیمه هنرمندان صنایع‌دستی و هماهنگی میان سه وزارتخانه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، تعاون،کار و رفاه اجتماعی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این موضوع را وزیر میراث‌فرهنگی (سید عزت‌الله ضرغامی) در دولت دنبال می‌کند، البته با اقتضائاتی هم مواجه هستند.

عضو کابینه دولت سیزدهم گفت: وزارت میراث‌فرهنگی باتوجه به تعداد هنرمندان متقاضی بیمه صنایع‌دستی می‌تواند امکانات لازم را از دولت بگیرد ما هم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آماده کمک هستیم.

ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی پیش‌تر گفته بود: یکی از مهمترین مشکلات فعالان صنایع‌دستی مساله بیمه است که در حال حاضر برخی بیمه شده و برخی دیگر در نوبت بیمه قرار دارند، در تمام جلسات اداری سطح بالا موضوع و مشکلات این حوزه مطرح و بررسی می‌شود رییس جمهوری هم در جلسه هیأت دولت برای پیگیری این موضوع دستور جدی دادند اما هنوز به دلیل اینکه اعتبارات تعریف نشده شاهد حرکت روشنی نبوده ایم، اما قطعاً این مشکل برطرف خواهد شد

در سال ۱۳۸۸ قانون بیمه قالی‌بافان و صنعتگران صنایع‌دستی شناسه‌دار به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که دولت باید به‌عنوان کارفرمای صنعتگران منفرد، آنها را بیمه کند که براساس آن تا تابستان امسال، حدود ۴۱ هزار نفر صنعتگر صنایع‌دستی تحت پوشش بیمه این قانون قرار گرفتند. از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ متأسفانه این موضوع متوقف شد و در اواخر سال ۱۳۹۷ پس از پنج سال توقف با تلاش‌های فراوان دوباره با تأمین اعتباری که انجام شد، این روند آغاز و تعداد ۸۱۲ نفر صنعتگر جدید تحت پوشش بیمه برای مدت یک سال قرار گرفتند.

همچنین ۴ هزار نفر از صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی کشور تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزان و روستاییان و عشایر قرار  داشتند و سال گذشته هم با موافقت دولت  ۱۵۰ هزار نفر از هنرمندان و صنعتگران صنایع‌دستی مشمول پوشش بیمه‌ای این صندوق شده‌اند.

از طرفی با وجود شرایط سخت دوران کرونا در سال ۱۳۹۹،  وزارت میراث فرهنگی با تأمین اعتبار لازم شرایط تمدید بیمه‌ای این صنعتگران را فراهم کرد و در نیمه اول سال ۱۴۰۰ هم با پیش‌بینی و تأمین اعتبار لازم در مرحله اول تعداد ۲هزارو۳۳۲ نفر صنعتگر جدید شناسایی شدند که با همکاری سازمان تأمین اجتماعی و احراز شرایط، قرار شد از اول مرداد تحت پوشش بیمه قرار گیرند و برای نیمه دوم امسال نیز بیمه شوند.

حوزه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با بیش از ٢.۵ میلیون هنرمند (۵۰۰ هزار هنرمند ثبت و شناسایی شده و بیش از ۲ میلیون هنرمند آزاد) با حدود ٣٠٠ رشته متنوع ثبت شده از محورهای اصلی تولید و اشتغال و از مصادیق اقتصاد مقاومتی است. بیش از ٧٠ درصد شاغلان و فعالان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی را زنان تشکیل می‌دهند که ٢٠ درصد آنها سرپرست خانوار هستند؛ همین ظرفیت و مزیت و البته عدم تناسب شاغلین در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی با تعداد کم افراد تحت پوشش بیمه، نشان می دهد وزارتخانه متولی این حوزه با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد  اسلامی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و حمایت قاطع دولت برای سامان دهی به وضعیت بیمه ای فعالان این حوزه اقدام کند و در گام اول آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از هنرمندان و استادکاران (ابلاغ مرداد ۱۴۰۰) هر چه سریع تر عملیاتی شود.

این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صنایع دستی عزت الله ضرغامی بیمه بیمه هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی هنرمندان صنایع ارشاد اسلامی فرهنگ و ارشاد تحت پوشش بیمه میراث فرهنگی وزارت فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۱۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به نقش مهم آموزش در حفظ و توسعه صنایع دستی، گفت: آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری سازی در این حوزه است. - اخبار استانها -

مریم جلالی دهکردی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قشم، اظهار داشت: صنایع دستی علاوه بر آن که می‌تواند منتقل کننده فرهنگ یک منطقه باشد، نقش مهمی نیز در اشتغال‌زایی و تولید ثروت دارد.

وی ادامه داد: لازمه اشتغال‌زایی و تولید ثروت در این حوزه آموزش در جهت بازاریابی و تجاری‌سازی است که می‌توان با برنامه‌ریزی صحیح به آن دست یافت.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اهمیت حفظ و احیای صنایع دستی و آشنایی بیشتر نسل جوان با فرهنگ و صنایع دستی مناطق خود، تصریح کرد: احیای این صنایع با هدف ایجاد ثروت و معرفی هر چه بیشتر آن از جمله وظایف ما است.

جلالی دهکری ایجاد خانه‌های صنایع دستی را راهکاری در جهت تحقق این موضوع عنوان کرد و گفت: امیدواریم با کمک بخش خصوصی و ظرفیت‌های مردمی بتوانیم خانه‌های صنایع دستی را ایجاد و توسعه دهیم و آنها را محلی به منظور آموزش، نمایش و عرضه محصولات صنایع دستی تبدیل کنیم.

وی تاکید کرد: نسل جوان با پیوند نسلی می‌تواند دانشی که سینه به سینه در دل اجداد و بزرگان ما وجود دارد را به عرصه دانش، محل تحصیل و آموزش و پرورش منتقل کند.

انتهای پیام/7558/

دیگر خبرها

  • گشایش نخستین نمایشگاه توانمندی‌های هنرمندان صنایع دستی کتابخوان
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • هنرمندان صنایع دستی در اکسپو ۲۰۲۴/ حضور فارس با بسته‌های گردشگری
  • موفقیت هنرمندان سیرجانی در کسب ۲۱ مهر اصالت ملی صنایع‌دستی
  • ایجاد یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرصت شغلی در سال گذشته/ تلاش برای احیای واحدی‌های راکد
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است
  • تجلیل از هنرمندان نمونه فعال در واحدهای تولیدی فعال صنایع دستی
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس