Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی عضو انجمن ژئوپلیتیک ایران تاکید کرد: برای رساندن منطقه به آرامش و ثبات، باید بتوانیم خودمان با همسایگان‌مان گفت‌وگو کنیم. مذاکره و گفت‌وگو امری مثبت است، اما نه اینکه عربستان در مذاکرات برجام ورود پیدا کند. اگر عربستان دغدغه‌ای دارد، باید با مذاکرات مستقیم بین ایران و عربستان حل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر سید هادی زرقانی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه طبق مطالب منتشرشده در رسانه‌ها، مذاکرات وین در حال پیشرفت به سمت و سوی خوبی است، اظهار کرد: ایران یک سری تعهداتی را پذیرفته است و طرف مقابل هم قبول کرده است در خصوص مسائل اقتصادی برخی گشایش‌ها رخ دهد و بخشی از پول‌های بلوکه‌شده ایران در سایر کشورها، آزاد شود. البته وقتی می‌توان با اطمینان از پیشرفت مذاکرات و ایجاد گشایش‌ صحبت کرد که  پول‌های بلوکه‌شده آزاد و وارد سیستم بانکی کشور شود؛ در این صورت می‌توان گفت ما یک گام به سمت توافقات بیشتر پیش رفته‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: اگر چه دو طرف در این رقابت ژئوپلیتیکی نابرابر خواستار تعهدات بیشتری برای طرف مقابل هستند، اما ظاهرا حداقل انتظار این است که برجام به همان شکلی که در دوره قبلی مذاکرات بوده است، احیا شود و اظهار نظر برخی از مسئولین و صاحب‌نظران کشور در خصوص ضرورت رسیدن به توافق و رفع سریع تحریم‌های اقتصادی نیز قابل تامل است.

زرقانی همچنین در خصوص دیدار نماینده عربستان با نمایندگان آمریکا، فرانسه و روسیه در مذاکرات وین، گفت: ایفای نقش در مذاکرات وین همواره مورد درخواست کشورهای حاشیه خلیج فارس مخصوصا عربستان بوده است، اما واقعیت این است که این مذاکرات، به نوعی بازی قدرت بزرگان است و وزن و منزلت ژئوپلیتیکی عربستان اقتضاء نمی‌کند در این مذاکرات نقش داشته باشد. البته باید به جای اینکه ما و عربستان در وین، آن هم با واسطه، با یکدیگر صحبت کنیم، خودمان مذاکرات جداگانه‌ای با عربستان داشته باشیم که البته این مسئله نیز در جریان است. 

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه افزود: منافع دخالت دادن عربستان در مذاکرات وین می‌تواند این باشد که دغدغه‌هایی که کشورهای حاشیه خلیج فارس، خصوصا عربستان در خصوص مسائل هسته‌ای ایران دارند، کاهش یابد. البته بحث اصلی ایران و عربستان بر سر رقابت‌های ژئوپلیتیکی و اقدامات منطقه‌ای دو کشور است و منطقی‌تر است که در این موارد دو طرف به طور مستقیم مذاکره کنند، نه اینکه یک مذاکراتی در وین توسط چند کشور واسطه بین ما و عربستان انجام شود. این کار فقط باعث می‌شود با افزایش بازیگران و طرفین دخیل در مذاکرات، رسیدن به توافق سخت‌تر و طولانی‌تر شود.

وی عنوان کرد: برای رساندن منطقه به آرامش و ثبات، باید بتوانیم خودمان با همسایگان‌مان گفت‌وگو کنیم. مذاکره و گفت‌وگو امری مثبت است، اما نه اینکه عربستان در مذاکرات برجام ورود پیدا کند. اگر عربستان دغدغه‌ای دارد، باید با مذاکرات مستقیم بین ایران و عربستان حل شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی مذاكرات وين مذاکره برای لغو تحریم ها برجام روسيه عربستان ایران و عربستان مذاکرات وین گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۲۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 کاهش استرس یا تلقین؟

یک رواشناس اجتماعی گفت: قلیان به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

به گزارش ایسنا، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی  در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان باعث تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است. 
 
شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.
 
این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است. 

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • ویدیو/ از طرح دغدغه‌های کارگران تا دوری از باندهای قدرت و ثروت
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری
  • امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در بانجول دیدار کردند: تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم
  • توافق مهم ایران و عربستان انجام شد | جلسه مشترک عبداللهیان و بن فرحان
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟