Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفر نخست‌وزیر کامبوج به میانمار با هدف احیای تلاش‌ها برای برقراری صلح پس از کودتای نظامی سال گذشته میلادی در این کشور، واکنش خشمگینانه منتقدانی که او را متهم به مشروعیت بخشیدن به تصاحب قدرت از سوی ارتش می‌کنند، در پی داشته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، هون سن، نخست وزیر کامبوج اولین رئیس یک دولت خارجی است که از زمان تسلط ارتش میانمار در فوریه گذشته بر قدرت در این کشور، به آنجا سفر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رهبر مستبد کامبوج ۳۶ سال است که قدرت را در دست دارد و فعالیت‌های سیاسی در داخل کشور خود را شدیدا محدود کرده است.

او در جریان این سفر که در چارچوب سمتش به عنوان رئیس فعلی سازمان مجمع کشورهای جنوب شرق آسیا، آ.سه.آن، انجام داد، با ژنرال مین آنگ هلاینگ، رهبر حاکمیت نظامی میانمار که دولت منتخب آنگ سان سوچی را سرنگون و میانمار را وارد درگیری خشونت‌آمیز و فاجعه اقتصادی کرد، دیدار کرد.

مین آنگ هلاینگ بر اساس یک بیانیه مشترک صادر شده از سوی وی و نخست وزیر کامبوج، در این دیدار به هون سن گفت که میانمار آتش‌بس را با تمام سازمان‌های مسلح قومی در این کشور تا پایان سال جاری میلادی تمدید کرده است، در حالی که در ابتدا قرار بود در پایان فوریه منقضی شود.

مین آنگ هلاینگ گفت که از مشارکت فرستاده ویژه ریاست آ.سه.آن برای میانمار در زمینه پیوستن به مذاکرات مربوط به آتش‌بس با و در میان گروه‌های مسلح قومی میانمار استقبال کرده است. در این بیانیه عنوان شد: این گام مهم در اتفاق نظر پنج ماده‌ای آ.سه.آن تجسم یافته است.

در آوریل گذشته، رهبران آ.سه.آن، از جمله مین آنگ هلاینگ، بر روی یک نقشه راه پنج ماده‌ای برای حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران میانمار، از جمله با پایان دادن به خشونت و برگزاری گفت‌وگوی سیاسی بین همه طرف‌های ذینفع، توافق کردند.

در بیانیه مذکور آمده است که رهبر میانمار روز جمعه (به فرستاده ویژه آ.سه.‌آن) متعهد به اجرای حکمش در زمینه اجرای اتفاق نظر پنج ماده‌ای مطابق با منشور آ.سه.‌آن شد.

پراک سوخون، معاون نخست وزیر کامبوج که فرستاده ویژه فعلی آ.سه.آن است، به همراه چند تن دیگر از مقامات ارشد کامبوج، هون سن را در این سفر همراهی کردند.

یک نشریه وابسته به ارتش میانمار موسوم به پاپیولر نیوز ژورنال (Popular News Journal)، تصاویری را منتشر کرد که نشان می‌داد مین آنگ هلاینگ و هون سن ماسک به صورت، ساعدهای خود را به هم ‌زده و روی صندلی‌هایی طلایی جلوی یک صفحه طلایی نشسته‌اند.

مردم میانمار از این سفر هون سن به کشورشان خشمگین شدند و تظاهرات و تجمعاتی در برخی مناطق میانمار برگزار شد. ویدئوهایی از این اعتراضات در فضای مجازی منتشر شدند که نشان می‌دهند، صدها معترض تصاویر نخست‌وزیر کامبوج را سوزانده و علیه او شعار می‌دهند.

ماه اکتبر شرکت رهبر نظامی میانمار در نشست‌های رهبران سازمان آ.سه.آن ممنوع شد؛ اتفاقی که بعد از جلوگیری دیدار فرستاده ویژه این سازمان به آنگ سان سوچی و دیگر زندانیان سیاسی میانمار که یکی از مفاد توافقنامه بود، رخ داد.

هون سن روز چهارشنبه قبل از ترک کامبوج گفت که هیچ پیش شرطی برای سفر خود تعیین نکرده است.

او گفت: آنچه که من می‌خواهم به مذاکرات بیاورم، چیزی جز پنج بند اتفاق‌نظر آ.سه.آن نیست، پنج بند اتفاق‌نظری که مورد توافق همه کشورهای عضو آ.سه.‌آن قرار گرفتند.

ارتش میانمار گفته است که هون سن اجازه ملاقات با سوچی را پیدا نمی‌کند؛ سوچی در ماه دسامبر به اتهام تحریک به ناآرامی و نقض محدودیت‌های مربوط به جلوگیری از شیوع ویروس کرونا مجرم شناخته و به چهار سال زندان محکوم شد؛ حکمی که مین آنگ هلاینگ سپس آن را به نصف کاهش داد.

یک مقام حقوقی میانمار که به روند پرونده قضایی سوچی مطلع است، گفت که او روز جمعه در دادگاه ویژه‌ای در نایپیداو، پایتخت میانمار، با هدف رسیدگی به سه پرونده فساد مطرح شده علیه او حاضر شد.

سفر هون سن به میانمار با انتقادهایی در سطح بین‌المللی مواجه شد.

فیل رابرتسون، معاون امور آسیا در سازمان دیده‌بان حقوق بشر گفت که تصمیم هون سن برای دیدار با مین آنگ هلاینگ "توهینی به مردم میانمار که به شدت با این سفر مخالف هستند، بود."

او بیان کرد: این سفر سیلی به صورت سایر کشورهای عضو آ.سه.آن که نظرشان در این مورد نادیده گرفته شد حتی پس از اینکه این سازمان مشارکت مین آنگ هلاینگ در نشست‌های این گروه منطقه‌ای ۱۰ کشوری را محدود کرده است.

هون سن که با تبعید یا زندانی کردن اپوزیسیون کامبوج قدرت را حفظ کرده احتمالا امیدوار است که دیدارش وجهه بین‌المللی خدشه‌دار او را بهبود بخشد.

"دولت وحدت ملی" یک گروه زیرزمینی مخالفان میانماری و دولت موازی متعلق به این مخالفان، از هون سن خواست تا از این کشور دور بماند. دکتر ساسا، سخنگوی این گروه که از یک نام مستعار استفاده می‌کند، گفت: "دیدار با مین آنگ هلاینگ، دست دادن دست‌های آغشته به خون آنها، قابل قبول نیست."

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: میانمار كامبوج نخست وزیر کامبوج فرستاده ویژه آ سه آن هون سن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۳۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ما از جنگ غزه پیروز خارج نخواهیم شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، «ایهود اولمرت»، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در سخنانی به شدت علیه نتانیاهو و جنگ غزه موضع گیری کرده است.

اولمرت در این ارتباط گفت: «ما از این جنگ پیروز خارج نخواهیم شد و باید خیابان‌ها را از تظاهرات کنندگان علیه نتانیاهو و همپیمانانش پر کنیم.»

ماه گذشته نیز نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی خواستار توقف فوری جنگ در غزه و بازگرداندن اسرای اسرائیلی بازداشت شده در غزه شد و تاکید کرد که در این صورت دستاورد اسرائیل بسیار بیشتر از ادامه این جنگ خواهد بود.

وی تاکید کرد که نتانیاهو برای نجات اسرای اسرائیلی جنگ را ادامه نمی‌دهد، بلکه می‌خواهد خودش را نجات دهد.

اولمرت پیش از این نیز خواستار توقف جنگ غزه شده و تاکید کرده بود که این جنگ نمی‌تواند اهداف مشخص شده توسط بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل را محقق کند.

نخست وزیر اسبق اسرائیل در اظهارات پیشین خود رژیم صهیونیستی را در برابر یک دوراهی قرار داده و تاکید کرده بود که تل‌آویو یا با آتش بس و بازگرداندن اسرا از غزه از طریق انجام تبادل موافقت می‌کند یا باید بدون اینکه اهداف خود در ریشه کن کردن حماس و بازگرداندن اسرا را محقق کند، به جنگ خود در غزه ادامه بدهد.

گفتنی است با تداوم جنگ علیه نوار غزه و عدم کسب هرگونه دستاورد نظامی از سوی رژیم صهیونیستی انتقادها در سرزمین‌های اشغالی علیه بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم و کابینه وی شدت گرفته است. مخالفان نتانیاهو وی را به خریدن وقت برای باقی‌ماندن در قدرت جهت فرار از محاکمه در پرونده‌های قضائی اقامه‌شده علیه او متهم می‌کنند. علاوه بر این خانواده‌های اسیران صهیونیست خواهان آن هستند که رژیم صهیونیستی بدون اتلاف وقت و به هر قیمتی اسیران صهیونیست نزد مقاومت را در جریان توافق با مقاومت فلسطین آزاد کند و از ادامه حمله‌های بی فایده به نوار غزه که علاوه بر کشتار فلسطینیان کشتار این اسیران را نیز در پی دارد دست بردارد.

کد خبر 6096024

دیگر خبرها

  • ما از جنگ غزه پیروز خارج نخواهیم شد
  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون
  • نویسنده اسرائیلی: پیروزی در رفح در انتظار ما نیست/ نتانیاهو از ترس فلج شده است
  • تصاویر جنجالی بی‌احترامی اردوغان به نخست وزیر هلند
  • تصاویری از مهمانان خاص و پوشش متفاوت‌شان در حرم امام خمینی
  • دیدار امیرعبداللهیان با نخست‌وزیر بورکینافاسو
  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد+ فیلم
  • اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد جدید می‌خرد
  • حضور نخست وزیر بورکینافاسو در حرم امام خمینی و دیدار با سید حسن خمینی
  • فرجام نماینده‌ای که «نخست‌وزیر» شد