Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@16:33:27 GMT

قطار شهری به منطقه ۲۲ می‌آید

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۷۵۰۹۳

قطار شهری به منطقه ۲۲ می‌آید

همشهری آنلاین _ سارا جعفرزاده‌:  در هفتمین قرار خدمت «سید مجتبی شفیعی» معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار تهران همراه جمعی از مدیران ارشد این حوزه برای دریافت گزارش عملکرد حوزه ترافیک در ساختمان معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری منطقه ۲۲ حاضر شدند و جلسه از همان ساعات ابتدایی صبح با توضیحات «فرهاد خدابخشی» معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار منطقه ۲۲ آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخشی از جلسه به چالش‌ها و مشکلات منطقه در حوزه حمل‌ونقل عمومی و ترافیک اشاره کرد و در ادامه شفیعی بعد از آگاهی و کسب اطلاع از موانع و مشکلات ترافیکی با تیم همراهش به بازدید از پروژه‌های ترافیکی پرداخت و برای هرکدام نسخه جداگانه‌ای پیچید.

تکمیل خط ۱۰ مترو

تناسب نداشتن حمل‌ونقل عمومی با نیازهای شهروندان در منطقه ۲۲ موضوعی است که در آینده با تکمیل پروژه‌های ساختمانی و افزایش جمعیت در این منطقه به بحران اساسی تبدیل می‌شود. معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار منطقه ۲۲ در ابتدای جلسه بازدید می‌گوید: «اکنون بیش از ۷۱ هزار واحد مسکونی در منطقه ۲۲ در حال ساخت هستند. پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲۴۳ هزار نفر در این منطقه طی چند سال آینده ساکن شوند و این در حالی است که این جمعیت باید دسترسی به سرانه‌های حمل‌ونقل داشته باشند و از طرفی تکمیل خط ۱۰ مترو می‌تواند در این زمینه کمک شایانی به منطقه ۲۲ کند.» شفیعی با اشاره به هزینه‌های بسیار سنگین تکمیل خطوط مترو، دستور تاکید کرد  فاز غربی مسیر خط ۱۰ همزمان با فاز شرقی در منطقه ۲۲ اجرا شود. خط ۱۰ مترو در منطقه ۲۲ تعداد ۱۱ ایستگاه دارد که از وردآورد تا میدان دهکده به طول ۵/۱۱ کیلومتر است.

 بازنگری تعریض زیرگذر ایران‌خودرو

زیرگذر ایران‌خودرو یکی از مقصدهای بازدید شفیعی و هیئت همراه اوست. در حال حاضر عملکرد زیرگذر خودرو به‌صورت یکطرفه است و خودروها فقط در مسیر شمال به جنوب بلوار آیت‌الله ‌تهرانی حد فاصل خیابان پارسا تا ابتدای بلوار ایران‌خودرو تردد می‌کنند و عرض این زیرگذر بسیار کم است و همچنین عابران بسیاری از طریق این زیرگذر تردد می‌کنند. درخواست تعریض و اصلاح هندسی این زیرگذر توسط خدابخشی مطرح می‌شود و شفیعی بعد از رؤیت نقشه تعریض و اصلاح هندسی پل ایران‌خودرو ترجیح می‌دهد که از نزدیک نظاره‌گر چالش‌های موجود در تردد خودروها و عابران باشد. به همین دلیل به زیرگذر نزدیک می‌شود و بار دیگر با کارشناسان و مدیران حوزه در این مورد صحبت می‌کند و در نهایت می‌گوید: «این طرح باید به دقت بررسی شود و طرح قبلی ایجاد روگذر در این محدوده مجدد، بررسی و طرح پیشنهادی منطقه برای انجام اصلاحات هندسی زیرگذر موجود، در کمیته اصلاح هندسی بررسی شود و پس از تأیید، تأمین اعتبار صورت بگیرد.»

ایجاد شبکه حمل‌ونقل LRT

یکی از پیشنهاداتی که برای توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی توسط معاونت حمل و ترافیک شهرداری منطقه ۲۲ مطرح می‌شود طراحی و ایجاد خطوط قطار سبک شهری (LRT) است. پیشنهاد ساخت خطوط LRT در مطالعات طرح تفصیلی منطقه ۲۲ قبلاً هم مطرح شده است. خدابخشی در این‌باره می‌گوید: «به دلیل افزایش روزافزون جمعیت منطقه ۲۲ و لزوم خدمت‌رسانی به شهروندان در حوزه حمل‌ونقل عمومی و با توجه به تناسب نداشتن ناوگان حمل‌ونقل عمومی با نیازهای شهروندان در این حوزه و ظرفیت‌های گردشگری منطقه، ایجاد شبکه ریلی LRT در منطقه ۲۲ ضروری است.» شفیعی بعد از بررسی و اطلاع از مبدأ و مقصد و مسیرهای این شبکه مقرر کرد که ایجاد خط LRT در کمیته حمل‌ونقل عمومی بررسی شود و در صورت تأیید مطالعات صرفاً با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی صورت بگیرد.»

توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی

یکی از چالش‌هایی که شهروندان و شهرداری منطقه ۲۲ با آن مواجه هستند کمبود ناوگان حمل‌ونقل عمومی است. با توجه به افزایش روزافزون جمعیت منطقه ۲۲، افزایش تقاضای شهروندان، فرسودگی بخش عظیمی از ناوگان در حال فعالیت، افزایش میزان انحراف از زمان و افزایش نارضایتی شهروندان نیاز است که ناوگان حمل‌ونقل عمومی این منطقه ساماندهی شود. معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار منطقه ۲۲ در این‌باره می‌افزاید: ‌ «اکنون ۱۴ خط تاکسی با تعداد ۳۶۶ ناوگان تاکسی در منطقه ۲۲‌ تردد می‌کنند. اما همچنان شهروندان برای دسترسی به شهرک‌های مسکونی با مشکل روبه‌رو هستند. در واقع بازنگری خطوط حمل‌ونقل عمومی برای ارائه خدمات به شهرک‌های مسکونی که در منطقه به‌صورت پراکنده ساخته شده‌اند هم امری ضروری است.» شفیعی در این‌باره می‌گوید: «بازنگری خطوط اتوبوسرانی منطقه در دستور کار و اولویت اول کمیته حمل‌ونقل عمومی قرار می‌گیرد.»

پیشنهادهای راهگشا

مشکل نخست: کمبود اعتبارات نگهداشت منطقه که با توجه به توسعه منطقه و ایجاد معابر جدید و نبود امکان نگهداشت تجهیزات ترافیکی به‌صورت مستمر باعث افزایش تصادفات و ایجاد ترافیک شده است.
مصوبه: مقرر شده است به میزان افزایش اعتبار از سوی منطقه به همان میزان یک و نیم برابر از طرف معاونت به منطقه کمک شود.
مشکل دوم: طراحی و بازنگری در محدوده و معابر اطراف پایانه وردآورد
مصوبه: طرح بازنگری، طراحی و ارائه طرح‌های فازهای یک و ۲ در محدوده پایانه وردآورد انجام می‌شود.
مشکل سوم: تخصیص راننده به ناوگان نوسازی شده اتوبوسرانی منطقه
مصوبه: با توجه به شرایط بحرانی منطقه با استفاده از ظرفیت موجود، توزیع رانندگان در قالب کمیته حمل‌ونقل عمومی بررسی می‌شود.
مشکل چهارم: تکمیل نبودن شبکه معابر به دلیل در حال توسعه بودن منطقه. تعداد مطالعات ترافیکی منطقه ۲۲ بیش از سایر مناطق بوده و نیاز به افزایش اعتبار مشاور سازمان حمل‌ونقل و ترافیک یا صدور مجوز برای اخذ قرارداد مشاور است.
مصوبه: افزایش اعتبار منطقه در کد پروژه انجام مطالعات ترافیکی در منطقه به میزان ۱۰ میلیارد ریال صورت بگیرد.

صدای شهروند

ضرورت ایجاد خطوط اتوبوس بی. آر. تی
 در منطقه ۲۲ تعداد ۵۸ ناوگان اتوبوس در ۱۰ خط فعال است. به‌رغم این موضوع همچنان شهروندان این منطقه طی چند سال اخیر از کمبود اتوبوس گله‌مند هستند. «رقیه افرازی» یکی از ساکنان منطقه ۲۲ در محدوده بلوار پرستش می‌گوید: «تعداد اتوبوس‌ها در منطقه ۲۲ بسیار کم است و همین موضوع باعث می‌شود مدت زمان انتظار مسافر در ایستگاه‌ها طولانی شود. از طرفی جانمایی ایستگاه‌های اتوبوس صحیح نیست و در این زمینه توازنی وجود ندارد. خطوط اتوبوس بی. آر. تی هم در این منطقه وجود ندارد. تجربه استفاده شهروندان از اتوبوس‌های بی. آر. تی در سایر مناطق موفق بوده. در صورتی که مسئولان حوزه حمل‌ونقل و ترافیک در این زمینه اقدام کنند وضعیت حمل‌ونقل و تردد شهروندان در منطقه ۲۲ مطلوب می‌شود.»

کد خبر 648586 برچسب‌ها حمل و نقل سفر - قطار ترافیک - شهری همشهری محله

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حمل و نقل سفر قطار ترافیک شهری همشهری محله معاون حمل ونقل و ترافیک شهردار ناوگان حمل ونقل عمومی ایران خودرو منطقه ۲۲ منطقه ۲۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۵۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۶۰۰ میلیون یورو برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست بررسی دستورالعمل واردات اتوبوس از محل بند (ص) تبصره ۷ قانون بودجه (۱۴۰۲) کل کشور به ریاست سید کمال هادیان‌فر معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی، محسن صادقی مدیرکل دفتر ارزیابی‌های اقتصادی و مدیریت بهره‌وری این معاونت، حمیدرضا شهرکی ثانوی معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و جمعی از مدیران عامل و رؤسای شرکت‌ها و تعاونی‌های حمل‌ونقل مسافر برون‌شهری در روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه برگزار شد.

در این نشست ابتدا دستورالعمل واردات اتوبوس از محل بند (ص) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲ کشور تشریح شد که بر این اساس؛ «اولویت با شرکت‌های حمل‌ونقلی یا کارگزارهای آنها برای واردات باشد»، «شرکت‌های حمل‌ونقل، باید تعهد بدهند پس از تأیید تخصیص ارز در زمان حداکثر یک هفته‌ای نسبت به تهیه نقدینگی نهایی اقدام کنند. بدیهی است اگر این زمان افزایش یابد شرکت در لیست سیاه قرار گرفته و حداکثر تا یک سال آینده امکان واردات نخواهند داشت.»، «هر شرکت می‌تواند حد اکثر ۲۵ دستگاه وارد کند (مگر در شرایط خاص) لیکن اگر مشکل نقدینگی دارند باید همان ابتدا تعداد دقیق را مشخص کنند. در غیر این صورت حتی اگر بخشی از نقدینگی هم تأمین نشود در لیست سیاه قرار می‌گیرند»، «شرکت‌ها تا رسیدن اتوبوس به سن ۱۰ سالگی امکان فروش آنها را ندارند»، «حداکثر پیمایش اتوبوس‌ها در سال در حوزه بین شهری باید ۱۵۰ هزار کیلومتر باشد مگر اینکه با توجه به شرایط روز (مثل کرونا…) این مقدار توسط سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کاهش یابد»، «واردکننده باید با شفاف سازی نرخ ارز تحت نظارت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، حداکثر ۳ ماه پس از خرید اتوبوس، آن را با سود متعارف واگذار کند. بدیهی است در صورتی که خریدار وجود نداشته باشد امکان تطویل زمان از سوی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای امکان پذیر خواهد بود.»، «شرایط تأمین نقدینگی و مشخص کردن حداکثر تعداد (بند ۳)، برای شرکت‌های وارد کننده نیز برقرار خواهد بود».

تخصیص ۴ هزار میلیارد با سود ۹ درصدی برای واردات اتوبوس به تعاونی‌های مسافری

سید کمال هادیان فر معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، گفت: شرکت‌ها و تعاونی‌های مسافربری در نظر داشته باشند با برنامه‌ریزی و همکاری، مشکلات و موانع برطرف می‌شود. با تدابیر وزیر راه و شهرسازی و تصمیمات اتخاذ شده در ستاد اربعین برای واردات ناوگان حمل‌ونقل عمومی اتوبوس برون‌شهری مبلغ ۶۰۰ میلیون یورو و همچنین ۴ هزار میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات با سود ۹ درصد از محل منابع داخلی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به شرکت‌ها و تعاونی‌های حمل‌ونقل مسافر برون شهری برای واردات ناوگان مورد نیاز در نظر گرفته شده است.

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی در ادامه بیان داشت: در فاز اول؛ مبلغ ۱۵۰ میلیون یورو برای واردات اتوبوس با عمر کمتر از ۵ سال و (قیمت هر دستگاه تا ۲۲۰ هزار دلار) در نظر گرفته شده است و متقاضیان واجد شرایط می‌توانند تا صبح روز شنبه (۸ اردیبهشت)، تعداد ناوگانی که امکان واردات دارند را به معاونت حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اعلام کنند.

وی خاطرنشان کرد: این یک فرصت استثنایی است که در اختیار بخش حمل‌ونقل عمومی برون شهری قرار گرفته که برای بهره‌مندی این بخش از فرصت پیش رو موانع از سوی وزیر راه و شهرسازی برطرف شده است و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نهایت همکاری را به عمل می‌آورد.

کد خبر 6088035 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز
  • تهرانی‌ها در این دو منطقه بیشتر تصادف می‌کنند
  • اتمام ۱۰ پروژه عمرانی بلاتکلیف در شمال تهران
  • استقبال از «مدل مشارکت» در حوزه حمل‌ونقل/ هفته آینده ۲ قرارداد همکاری مشارکت امضا می‌شود
  • تخلیه ماهانه۵۰۰ تن زباله و لجن از کانال‌ های آب تهران | روایت کارگرهایی که در مسیر پاکسازی کانال‌های شهر جان می‌ دهند
  • تخصیص ۶۰۰ میلیون یورو برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین
  • تشریح برنامه‌های روز ملی ایمنی حمل‌ونقل در سیستان و بلوچستان
  • تجربه سفر با قطارهای شهری استانبول
  • طرح « زوج و فرد » حذف شد؟
  • طرح «زوج و فرد» حذف شد؟