Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@16:48:46 GMT

این مواد غذایی سنگ کلیه می سازد!

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۷۵۳۲۴

این مواد غذایی سنگ کلیه می سازد!

مواد غذایی تولید کننده سنگ کلیه اگزالات کلسیم در صورت ابتلا به سنگ کلیه ، بهترین ماده غذایی برای خوردن چیست؟ آیا مصرف موز برای سنگ کلیه مفید است؟ آیا شیر بادام برای سنگ کلیه مضر است؟ چه نوع چای باعث ایجاد سنگ کلیه می شود؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک؛ سنگ کلیه بر اثر غلظت برخی مواد مانند کلسیم، اسید اوریک و اُگزالات در ادرار تشکیل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سنگ کلیه معمولا یک علت واحد و مشخص ندارد و انواع مختلفی دارد اما بیشتر سنگ های کلیه از جنس اُگزالات کلسیم هستند، ماده ای طبیعی که هم در برخی غذاها وجود دارد و هم در کبد تولید می شود، به همین دلیل مصرف برخی از مواد غذایی باعث ایجاد سنگهای کلیه می شوند. در این بخش از بهداشت و سلامت خوردنی هایی که سنگ کلیه تولید می کنند، را آورده ایم.

مواد غذایی تولید کننده سنگ کلیه اگزالات کلسیم

کلیه ها مواد زائد بدن را از طریق ادرار دفع می کنند و اگر ضایعات زیاد و ادرار کمتری وجود داشته باشد، بلورهای اگزالات تشکیل می شوند. اگزالات اضافی می تواند با کلسیم متصل و در ادرار کریستال ایجاد کند و در نتیجه منجر به ایجاد سنگ کلیه اگزالات کلسیم شود. غذاهایی که باعث ایجاد سنگهای کلیه می شوند عبارتند از:

اسفناج

اسفناج حاوی مقادیری اگزالات محلول و نامحلول است. طبق مطالعات 100 گرم اسفناج منجمد حدود 90 میلی گرم کلسیم دارد با این حال، مصرف غذاهای غنی از کلسیم با اسفناج به میزان قابل توجهی جذب اگزالات محلول را کاهش می دهد.

چغندر

چغندر و پودر چغندر اگزالات زیادی دارند و ممکن است خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش دهند بنابراین، افرادی که مستعد ایجاد سنگ کلیه یا سنگ صفرا هستند باید مصرف چغندر را به حداقل برسانند. چغندر پخته را به ½ فنجان محدود و از مصرف آب آن خودداری کنید.

ریواس

ریواس یکی دیگر از سبزیجات حاوی مقادیر زیادی ماده مضر برای کلیه هاست. جوشاندن و بخارپز کردن ریواس در آب یا پختن آن در شیر می تواند محتوای اگزالات محلول در ریواس را کاهش دهد.

کلم پیچ

یکی از سبزیجات برگ سبز و غنی از اگزالات کلم پیچ است که مصرف بیش از حد آن باعث سنگ کلیه می شود بنابراین، افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند باید از مصرف آن به مقدار زیاد خودداری کنند.

سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین حاوی مقادیری اگزالات است، بنابراین افرادی که مشکلات کلیوی دارند، باید از خوردن سیب زمینی شیرین خودداری یا مصرف آن را محدود کنند.

بادام زمینی

بادام زمینی به عنوان میان وعده ای مغذی مصرف آن در میان افراد رایج است. 100 گرم بادام زمینی بو داده حدود 187.0 میلی گرم اگزالات دارد و مطالعات نشان می دهد بادام زمینی می تواند باعث نفروپاتی اگزالات شود. این حالت هنگامی ایجاد که رسوبات کریستال اگزالات در کلیه ها شکل می گیرد و منجر به التهاب و آسیب سلول اپیتلیال کلیه می شود.

میوه ستاره

مطالعات نشان داده است که مصرف زیاد میوه ستاره منجر به ایجاد نفروپاتی اگزالات در بیماران مبتلا به مشکلات کلیوی می شود.

پودر کاکائو

پودر کاکائو حاصل از دانه های کاکائو که به صورت ارگانیک رشد کرده اند، دارای اگزالات کمتری نسبت به پودر کاکائو حاصل از دانه های کاکائویی است که به طور رایج رشد می کند. مصرف محصولات فرآوری شده کاکائو باید در افراد مبتلا به سنگ کلیه را محدود شود.

بادام

افراد مبتلا به مشکلات کلیوی باید از مصرف زیاد بادام خودداری کنند زیرا این آجیل سرشار از اگزالات محلول و نامحلول است.

بادام هندی

مصرف بیش از حد بادام هندی به دلیل داشتن مقدار زیادی اگزالات توصیه نمی شود زیرا سطح آن به واسطه ی مصرف این نوع بادام در بدن بالا رفته و مشکل ساز می شود.

تمشک

تمشک سرشار از اگزالات و ویتامین ث است و می تواند منجر به ایجاد سنگ کلیه یا بدتر شدن آن شود.

لوبیای سیاه

لوبیای سیاه اگزالات بالایی دارد اما با جوشاندن آن می توان سطح این ماده را کاهش داد زیرا هنگام جوشیدن در آب شسته می شود.

مواد غذایی تولید کننده سنگ کلیه کلسیم فسفات

هنگامی که کلسیم موجود در ادرار با فسفر متصل می شود، سنگ کلیه فسفات کلسیم را تشکیل می دهد. غذاهایی که باعث ایجاد سنگهای فسفات کلسیم می شوند عبارتند از:

فرآورده های لبنی

شیر، پنیر و سایر محصولات لبنی می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه کلسیم فسفات شود که در صورت ترکیب کلسیم در ادرار با فسفر معدنی شکل می گیرد.

تخم مرغ

تخم مرغ منبع پروتئین حیوانی است که می تواند در ایجاد سنگ کلیه فسفات کلسیم نقش داشته باشد بنابراین، مصرف تخم مرغ را محدود کنید.

غذاهای دریایی

غذاهای دریایی یکی دیگر از منابع پروتئینی غنی است که می تواند باعث سنگ کلیه فسفات کلسیم شود بنابراین، اگر از مشکلات کلیوی رنج می برید، مصرف غذاهای دریایی را محدود کنید.

مواد غذایی تولید کننده سنگ کلیه اسید اوریک پورین

یک ماده شیمیایی طبیعی است که در برخی غذاها وجود دارد و می تواند باعث سنگ کلیه اسید اوریک شود. مصرف بیشتر مواد غذایی غنی از پورین منجر به افزایش تولید اسید اوریک شده و ادرار را اسیدی می کند و باعث سنگ کلیه می شود. غذاهایی که باعث ایجاد سنگ های اسید اوریک می شوند عبارتند از :

گوشت قرمز

مصرف بیش از حد گوشت قرمز به دلیل مقدار زیادی پورین سطح اسید اوریک را افزایش می دهد و منجر به بدتر شدن سنگ کلیه می شود.

شیرین کننده های مصنوعی

از شیرین کننده های مصنوعی برای شیرین کردن دسرها، چای ها، نوشیدنی های رژیمی و در بسیاری از غذاهای کم کالری استفاده می شود اگرچه ممکن است فکر کنید بهتر از قند هستند، اما عوارض جانبی جدی بر سلامتی دارند مثل اینکه عملکرد کلیه ها را کاهش می دهد و می تواند منجر به تشکیل سنگ کلیه شود.

کافئین زیاد

مصرف بیش از حد قهوه، چای و نوشابه می تواند باعث ایجاد یک سری بیماری ها از جمله سنگ کلیه و افزایش کلسیم در ادرار شود.

در صورت ابتلا به سنگ کلیه ، بهترین ماده غذایی برای خوردن چیست؟

لیمو، میوه، غذاهای غنی از کلسیم، غذاهای بدون چربی بخورید و آب زیادی بنوشید و از مصرف نمک زیاد اجتناب کنید.

با مراجعه به مطلب " رژیم غذایی و تغذیه سالم برای بیماران سنگ کلیه " به طور کامل و گسترده با بخور نخورهای مناسب بیماران سنگ کلیه ای آشنا خواهید شد.

آیا مصرف موز برای سنگ کلیه مفید است؟

موز دارای مقدار زیادی منیزیم و پتاسیم است که می تواند به جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه کمک کند.

آیا شیر بادام برای سنگ کلیه مضر است؟

شیر بادام حاوی مقادیر زیادی اگزالات کلسیم است، بنابراین افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند باید از مصرف آن خودداری کنند.

چه نوع چای باعث ایجاد سنگ کلیه می شود؟

نوشیدن چای سیاه و چای سرد می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد.

منبع: نمناک این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مواد خوراکی بیماری کلیوی چای سیاه سنگ کلیه کلیه ها سنگ کلیه می شود باعث ایجاد سنگ ایجاد سنگ کلیه اگزالات کلسیم مصرف بیش از حد باعث سنگ کلیه برای سنگ کلیه مشکلات کلیوی بادام زمینی سنگ کلیه مقدار زیاد اسید اوریک مصرف آن کلیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۵۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل

پنیر یکی از انواع لبنیات است که از هزاران سال پیش تا کنون بخشی از رژیم غذایی بشر را تشکیل می‌دهد. پنیر انواع مختلف و طعم های متفاوتی داشته و در بسیاری از دستورهای آشپزی موجود در دنیا نقشی اساسی ایفا می‌کند. پنیر کوتاژ از انواع پنیر است که مزه ترشی دارد و فواید بی نظیری برای سلامتی دارد که در این بخش از بهداشت و سلامت به آن پرداخته ایم.

پنیر کاتیج یا کوتاژ چیست؟

به گزارش نمناک، پنیر کوتاژ یا پنیر کاتیج که به آن پنیر کلبه نیز می گویند، یک پنیر سفید و نرم است که در تهیه آن از مایه پنیر استفاده نمی‌شود و از شیر ترش تهیه می‌شود. پنیر کوتاژ یک پنیر تازه است و خیلی زود خراب می‌شود، بنابراین باید به سرعت مصرف شود و در یخچال نگهداری گردد.

طرز تهیه پنیر کوتاژ یا کاتیج سنتی سرشیر و چربی شیر را جدا کنید. شیر را در یک کاسه شیشه‌ای بریزید و رویش را هم با یک پارچه پشمی با بافت درشت بپوشانید. شیر را برای 2 روز در هوای آزاد و محوطه باز بگذارید تا شیر کمی ترش شده و حالتی ژله‌ای و دلمه دلمه بگیرد. بعد از 2 روز هیچ آبی نباید روی شیر ببینید واگر بعد از 2 روز شیر شما آب داشت، به آن وقت بیشتری برای ترش شدن بدهید. چربی شیر را دوباره بگیرید. شیر بریده شده را در یک ظرف فلزی بریزید و روی حرارت خیلی کم بگذارید و اجازه بدهید که 5 تا 10 دقیقه حرارت ببیند تا آب و دلمه‌های شیر جدا شود. بعد از جدا شدن آب شیر، آن را در پارچه نخی یا آبکش توری بریزید تا قسمت جامد شیر جدا شود. پارچه حاوی پنیر چند بار بفشارید. پارچه را 2، 3 ساعت از جایی آویزان کنید یا یک جسم سنگین روی پارچه بگذارید تا آب پنیر از آن خارج شود. این پنیر را می‌توانید چرخ کرده یا رویش خامه بریزید و مصرف نمایید. پنیر کاتیج یا کوتاژ برای چه کسانی مناسب است؟

پنیر کوتاژ یک ماده عالی برای افراد زیر است:

زنان باردار کودکان در حال رشد ورزشکاران، بدنسازان و دوندگان سالمندان موارد مصرف پنیر کاتیج یا کوتاژ از این پنیر به صورت رنده شده در انواع سالاد و نان می‌توان استفاده کرد. در بسیاری از دستور‌های آشپزی پنیر کوتاژ را یک جایگزین خوب برای پنیر ریکوتا می‌دانند، چون این پنیر چربی کمی دارد. در پاستا‌های پنیری هم می‌توان از این پنیر استفاده کرد. میزان مصرف پنیر کاتیج

پنیر یکی از غذاهایی است که در مصرف آن باید اعتدال را رعایت کنید و اگر به شیر حساسیت دارید مراقب مصرف آن باشید.

فواید بی نظیر پنیر کاتیج یا کوتاژ

پنیر کوتاژ دارای فواید زیر می باشد:

یکی از فواید مهم پنیر کوتاژ حفظ دندان هاست. پنیر کوتاژسرشاراز کلسیم بوده و موجب می شود استخوان های قوی و سالمی داشته باشید و از پوکی استخوان و سایر مشکلات استخوانی مرتبط با افزایش سن جلوگیری کنید. با افزایش سن، توده استخوانی شروع به ضعیف شدن می کند و سلامت استخوان ها را تحت تاثیر قرار می دهد. پنیر سرشار از ویتامین ب کمپلکس و کلسیم است که با مصرف آن کلسیم و ویتامین ها جذب و در سراسر بدن پخش می شوند. ویتامین ب کمپلکس موجود در پنیر کوتاژ برای فعالیت های متابولیکی مختلف بدن بسیار مفید است. ویتامین ب12 موجود در پنیر کوتاژ برای عملکرد صحیح مغز مورد نیاز است و به جذب آهن کمک می کند. ریبوفلاوین کربوهیدرات ها را به انرژی تبدیل واسید پانتوتنیک به عنوان یک سنتز کننده عمل و به تشکیل پروتئین ها، چربی ها، کربوهیدرات ها و اسیدهای آمینه در بدن ما کمک می کند.از طرف دیگر نیاسین نقش مهمی در هضم، تولید انرژی و کاهش کلسترول دارد. یک و نیم فنجان پنیر کم چرب حاوی 14 گرم پروتئین و 81 کالری است. مطالعات نشان می دهد پروتئین می تواند به افراد کمک کند در طول روز احساس سیری بیشتری داشته باشند و زنانی که پروتئین بیشتری مصرف می‌کنند، عضلات لاغرتری دارند همچنین این مطالعه نشان داد زنانی که پنیر کوتاژ می‌خورند نسبت به زنانی که پروتئین کمتری (18 درصد کالری) مصرف می‌کنند، مدت بیشتری احساس سیری دارند. چربی پنیر کوتاژ برای رشد جنین زنان باردار مفید شناخته شده است. پنیر تازه 12 درصد و میزان چربی پنیر کوتاژ بین 40 تا 50 درصد می باشد. پنیر کوتاژ سرشار از مواد مغذی است،به همین دلیل برای زنان باردار و ورزشکاران توصیه می شود. پنیر کوتاژ سرشار از ویتامین آ است و مطمئنا برای سلامتی و رشد جنین در زنان باردار بسیار مفید خواهد بود. پنیر و محصولات فرآوری شده سرشار از کلسیم، فسفر و روی هستند. مقدار کلسیم موجود در پنیر کوتاژ 8 درصد از مقدار توصیه شده روزانه است و علاوه بر این، سدیم فراوانی دارد. این مواد معدنی برای رشد جنین در رحم زنان باردار نیز بسیار مفید هستند. پنیر علاوه بر کلسیم، حاوی پروتئین های با کیفیتی است که مصرف آن در طول دوره رشد بسیار اهمیت دارد و همچنین برای داشتن توانایی کنترل وزن مناسب است. پروتئین موجود در پنیر کوتاژ می تواند از بدن در برابر سموم، باکتری ها و ویروس ها محافظت کند. نحوه نگهداری پنیر کاتیج

پنیر کوتاژ را می توان در یخچال نگهداری کرد و باید حداکثر تا چهار روز پس از خرید آن را مصرف کنید.

عوارض پنیر کاتیج

این پنیر حاوی حدود 364 میلی گرم سدیم است. رژیم غذایی پر نمک می تواند منجر به عوارضی مانند فشار خون بالا، افزایش خطر بیماری قلبی و سکته مغزی و همچنین دیابت شود.

مطالعه اخیر روی رژیم غذایی سرشار از پروتئین حیوانی از جمله پنیر نشان داد که خوردن غذاهای غنی از گوشت و پنیر در دوران میانسالی می تواند خطر مرگ را دو برابر و احتمال چهار برابر خطر مرگ ناشی از سرطان را افزایش دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند! | تاثیر لبنیات در چربی سوزی شکم ؛ روزانه سه وعده لبنیات بخورید
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • مواد غذایی شگفت انگیزی که بوی بد یا عجیب و غریبی به ادرارتان می‌بخشند
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل