Web Analytics Made Easy - Statcounter

عرضه نفت اوپک در ماه دسامبر با وجود افزایش عرضه برخی کشورها، همچنان کمتر از توافق اوپک‌پلاس بود.

به گزارش برنا به نقل از  بلومبرگ، تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه گذشته میلادی به دلیل اختلال‌های پیش آمده در تولید دو عضو آفریقایی این سازمان به مقداری کمتر از سطح توافق کاهش تولید اوپک و متحدانش (اوپک‌پلاس) افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس نظرسنجی بلومبرگ، عرضه نفت اوپک در ماه دسامبر تنها ۹۰ هزار بشکه در روز رشد کرد و افزایش تولید عربستان با افت تولید لیبی و نیجریه خنثی شد.

وزیران نفت و انرژی این ائتلاف روز سه‌شنبه (۱۴ دی‌ماه) در بیست‌وچهارمین نشست خود، برنامه تسهیل توافق کاهش تولید و سازوکار تعدیل ماهانه تولید را - که در نوزدهمین نشست وزیران اوپک پلاس تصویب شده بود - دوباره تأیید کردند و بر اساس آن مقرر شد مجموع عرضه ماهانه اوپک‌پلاس در فوریه ۲۰۲۲ نیز مانند ۶ ماه اخیر ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.

اما فرآیند افزایش تولید به دلیل ناتوانی بعضی از اعضای این ائتلاف برای بالا بردن سطح تولیدشان در پی مشکل سرمایه‌گذاری و بی‌ثباتی داخلی، با مانع روبه‌رو شده است.

تولید نفت لیبی - پس از یک سال بهبود و ثبات - دوباره مختل شده است و تعطیلی میدان نفتی شراره در پی حمله شبه‌نظامیان و اختلال و آسیب خطوط لوله این کشور در نهایت سبب شد که عرضه نفت لیبی دوباره کاهش یابد و به ۷۰۰ هزار بشکه در روز برسد.

عرضه نفت نیجریه هم به دلیل دشواری صادرات و مشکل در بارگیری محموله‌ها در پایانه‌های این کشور، ۱۱۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده و به یک میلیون و ۴۲۰ هزار بشکه در روز رسیده است.

بر اساس توافق کاهش تولید اوپک‌پلاس، ۱۰ کشور از ۱۳ عضو اوپک که در توافق کاهش تولید ائتلاف اوپک‌پلاس مشارکت داشته‌اند اجازه یافتند تولیدشان را ماه گذشته میلادی حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند، اما مجموع افزایش تولید آنها تنها ۱۵۰ هزار بشکه در روز بود. در حالی که آنگولا موفق شد تولیدش را در ماه دسامبر اندکی بهبود دهد اما عرضه نفت این کشور حدود سه برابر مقدار توافق شده در توافق این ائتلاف کاهش پیدا کرده است.

محدودیت‌های موجود برای افزایش تولید که بخشی از آن به دلیل سرمایه‌گذاری ناکافی ایجاد شده در حال سرایت به دیگر تولیدکنندگان اوپک‌پلاس است. روسیه که از سهمیه تولید بالاتری برخوردار است، ماه گذشته میلادی موفق نشد تولیدش را افزایش دهد که بیانگر استفاده این کشور از تمام ظرفیت موجود برای تولید نفت است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا نفت اوپک رشد عربستان لیبی انرژی آنگولا روسیه آنگولا اوپک سرمایه لیبی نفت توافق کاهش تولید هزار بشکه در روز افزایش تولید اوپک پلاس عرضه نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۶۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله

یک کارشناس اقتصادی گفت: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد. البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان  هستند.

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد. این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد