Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیزنس اینسایدر دانشمندان دخیل در «طرح مومیایی ورشو» که این مومیایی‌های مصر باستان را آنالیز می‌کنند، می‌گویند تا به حال هیچکس جنینی را درون یک بدن مومیایی‌شده نیافته بود.

«وویچک اسموند» یکی از دانشمندان گفت اینکه تا به حال مومیایی زنی باردار کشف نشده بود، عجیب به نظر می‌رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  چرا که زنان در سن باروری هر چند ممکن است همیشه باردار نباشند، دست کم هر چند سال یک بار باردار می‌شوند، بنابراین جای تعجب است که تا به حال مومیایی حاوی جنین شناسایی نشده بود.

به گفته اسموند، شاید علت این باشد یافتن اسکلت جنینی که شیوه معمول شناسایی جنین در حال رشد درون بدن مومیایی‌شده است، در چنین مواردی در تصویربرداری‌های معمول اشعه ایکس ظاهر نمی‌شود. این دانشمندان از یک فناوری تصویربرداری استفاده کردند که به دنبال استخوان‌ها نمی‌گشت.

سطح مقطع بدن مومیایی بافت نرمی (به رنگ قرمز) را نشان می‌دهد که به عنوان جنین شناسایی شد.

اسموند می‌گوید:‌«رادیولوژیست‌ها به دنبال استخوان می‌گردند و آنچنان که مورد ما نشان می‌دهد، نباید این کار را انجام داد. در این موارد باید به دنبال بافت نرمی با شکل منحصربه‌فرد گشت.»

این پژوهشگران در نامه‌ای به ژورنال پژوهش‌های باستان‌شناختی فرضیه‌ای در این باره ارائه داده‌اند که چرا جنین در رادیوگرافی‌های معمولی مومیایی‌ها دیده نمی‌شود.

این دانشمندان می‌گویند در روند تجزیه جنازه به طور طبیعی اسیدی شدن رخ رمی‌دهد. اسید فرمیک در خون ظاهرا می‌شود و محیط بدن را اسیدی‌تر می‌کند. اسکلت جنین درون بدن در این محیط اسیدی حل می‌شود و مواد معدنی در مایعات حل می‌شوند و از رحم خارج می‌شوند.

بازسازی سه‌بعدی اسکن مومیایی بافت نرمی را نشان می‌دهد که تصور می‌رود جنین درون آن باشد

بنابراین بدن کوچک جنین در رادیوگرافی معمول اشعه ایکس که تقریبا نامرئی می‌شود، زیرا استخوان و ماده معدنی وجود ندارد که در آن این نوع تصویربرداری ظاهر شود.

پرسشی که مطرح می‌شود این است که چرا استخوان‌های بدن مادر به شکل مشابهی حل نمی‌شوند؟ نظریه این دانشمندان این است که در روند مومیایی کردن، جنازه با نمک ناترن یا قلیایی پوشیده می‌شود تا بدن را خشک کند. این عمل خشک کردن مانع از آن می‌شود که مواد معدنی استخوان‌های مادر از محل خود خارج شوند، بنابراین هنوز می‌توان استخوان‌ها را در تصویربرداری اشعه ایکس دید.

این پژوهشگران می‌گویند گرچه مومیایی شناسایی‌شده بوسیله آنها تنها مومیایی بارداری است که تا به حال شناخته شده است، بررسی‌های بیشتر ممکن است مومیایی‌های باردار بیشتری را کشف کند.

کد خبر 648689 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی خبر مهم مومیایی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تاریخ باستان شناسی خبر مهم مومیایی استخوان ها تا به حال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۶۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نمک خوراکی، یک ماده شیمیایی متبلور، شورمزه و بدون بو است که اغلب از کلرید سدیم تشکیل شده است؛ سدیم موجود در نمک، به عنوان کاتیون اصلی خارج سلولی، نقشی اساسی در حفظ تعادل اسید و باز، تنظیم حجم پلاسما، انتقال پیام های عصبی و کارکرد مناسب عصبی عضلانی بدن دارد.

بیشتر بخوانید: مصرف زیاد نمک ۴ عارضه خطرناک دارد

کل نمک مصرفی روزانه افراد (شامل نمک آشکار و پنهان) می بایست کمتر از پنج گرم باشد و به دلیل فقر شدید ید در آب و خاک کشور ما و همچنین وجود ناخالصی های فراوان، از جمله فلزات سنگین در منابع نمک، همان میزان اندک مصرفی روزانه نیز باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد؛ اما میزان مصرف نمک در کشور ما ۲ تا ۳ برابر مقدار مجاز برآورد شده است.

بر اساس نتایج تحقیقات و بررسی های علمی انجام شده، دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات زیانبار دیگری نظیر افزایش احتمال بروز سکته قلبی، سرطان معده و آسم را نیز به همراه دارد؛ همچنین مصرف زیاد نمک سبب جدا شدن کلسیم از استخوان ها و دفع آن از ادرار می شود و از همین رو زمینه ساز بروز پوکی استخوان می شود؛ بنابراین برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک باید کاهش یابد.

در حال حاضر برخی از تولیدکنندگان، اقدام به تهیه نمک های کم سدیم کرده اند که در آنها، بخشی از کلرید سدیم با کلرید پتاسیم جایگزین شده است؛ اگر چه اینگونه نمک ها برای برخی افراد و بیماران از جمله مبتلایان به فشار خون بالا مناسب است، اما هرگز نمی توان مصرف آنها را برای عموم جامعه توصیه کرد، چرا که استفاده از این نوع نمک برای برخی بیماران، از جمله مبتلایان به بیماری مزمن کلیه که رژیم غذایی آنها باید محدود از پتاسیم باشد، بسیار زیانبار است.

همچنین باید به این نکته توجه کرد، که تنظیم تعادل پتاسیم یکی از وظایف اصلی کلیه است و در بیماران کلیوی، امکان دفع پتاسیم اضافی خون به طور کامل فراهم نیست، بنابراین مصرف منابع پتاسیم از جمله نمک های حاوی کلرید پتاسیم، برای این بیماران مناسب نیست.

توصیه می شود برای جلوگیری از خطرات احتمالی مصرف نمک های پتاسیم، مصرف آن تحت نظر پزشک و تهیه آن از طریق داروخانه ها انجام شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229138 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • کدام گیاهان برای مادران باردار مفید هستند؟
  • پوکی استخوان چیست؟ + فیلم
  • دانشمندان چهره یک نئاندرتال ۷۵ هزار ساله را بازسازی کردند + عکس
  • جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور
  • چرا برخی زنان باردار مُهر می‌خورند؟
  • دانشمندان چهره یک نئاندرتال ۷۵ هزار ساله را بازسازی کردند
  • چرا برخی مادران باردار مُهر می‌خورند؟
  • آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟
  • کمیته امداد تویسرکان از مادران باردار و شیرده حمایت می کند
  • زنگ خطر سقط جنین در جامعه