Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروهی از محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان با دستیابی به دانش فنی تولید ماده اولیه خالص‌سازی داروهای نوترکیب و واکسن توانستند انحصار این ماده استراتژیک حوزه بیوتکنولوژی را بشکنند و به شرکت‌های تولیدکننده واکسن کرونا خدمات شایانی عرضه کنند.

علی فرهادی، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، زمینه تحقیقاتی این شرکت را در زمینه تولید مواد اولیه مورد نیاز دستگاه کروماتوگرافی به منظور خالص‌سازی داروهای نوترکیب دانست و گفت: در این راستا ما طرح‌هایی را برای تولید مواد اولیه واکسن کرونا اجرایی کردیم و توانستیم در این زمینه انحصار را بشکنیم و یکسری ملزومات مورد نیاز صنعت تولید واکسن و داروهای نوترکیب را در کشور تولید کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این باره توضیح داد: صنایعی مانند صنعت داروسازی مرحله‌ای برای خالص سازی دارد که این امر با استفاده از ابزاری به نام کروماتوگرافی انجام می‌شود.

فرهادی با بیان اینکه برای خالص‌سازی داروهای نوترکیب و واکسن، مواد وارد ستون‌های کروماتوگرافی می‌شود، خاطر نشان کرد: در ستون این دستگاه با استفاده از یکسری رزین‌های کروماتوگرافی خلوص دارو و یا واکسن به حد مورد نیاز می‌رسد و ما در این شرکت رزین‌های کروماتوگرافی را تولید کردیم. این رزین‌ها جزو محصولات "های‌تک" و در انحصار امریکا و چند کشور اروپایی چون آلمان و انگلستان قرار دارد.

به گفته وی دستاورد این شرکت، تولید مواد اولیه برای ساخت داروهای بیوتک که اصطلاحا به آن داروهای نوترکیب گفته می‌شود، است و همچنین برای واکسن‌ها استفاده می‌شود.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان با تاکید بر اینکه ما توانستیم با شکست این انحصار، دانش فنی این محصول استراتژیک را کسب کنیم، یادآور شد: بر این اساس از سال قبل با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری واحد تحقیقاتی شرکت را در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، گسترش دادیم و بر این اساس در حال حاضر زیر ساختی را داریم که به صورت صنعتی این رزین‌ها را که نیاز استراتژیک صنعت دارویی و واکسن‌سازی کشور است، تولید می‌کند.

مجری طرح، رزین‌های تولید شده را یک نوع ماده پرکننده دانست که در داخل ستون‌های کروماتوگرافی قرار می‌گیرند و اضافه کرد: اهمیت رزین‌های کروماتوگرافی در صنعت تولید داروهای نوترکیب به عنوان بخش پایین دستی استراتژیک این حوزه، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که با استفاده از رزین‌ها در خالص‌سازی بیومولکول‌های تولید شده با مهندسی ژنتیک، فرآیند تولید داروی نوترکیبی کامل می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: این مواد پر کننده اجازه می‌دهند که فعالین صنعت داروسازی، واکسن و دارو را با خلوص استاندارد به بازار عرضه کنند.

فرهادی، دغدغه اصلی شرکت‌های فناور و دانش بنیان در کشور را واردات بی‌ضابطه مواد اولیه‌ای است که در داخل کشور تولید می‌شود و در این باره گفت: مواد اولیه‌ای که شرکت‌هایی چون ما تولید می‌کنیم، با ارز دولتی وارد کشور می‌شود و در این شرایط ما امکان رقابت نداریم و از سوی دیگر محدودیت‌هایی است که ما برای استانداردسازی محصولات "های‌تک" با آن مواجه هستیم.

این فعال حوزه فناوری توضیح داد: انحصار تولید محصولات "های‌تک" بیشتر در اختیار کشورهای پیشرفته است و آنها هیچ استانداردی از این محصولات در سطح بین المللی ارائه نمی‌کنند تا این انحصار شکسته نشود؛ از این رو ما در بحث اخذ استانداردها نیاز به حمایت سازمان‌هایی چون سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد داریم تا بتوانیم استانداردهای این محصولات را در کشور تدوین کنیم.

به گفته وی، این اقدام مشکل شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان را در زمینه رقابت با مشابه برندهای خارجی حل خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، داروهای نوترکیب، محصولات نوترکیبی هستند که با دستکاری‌های ژنتیکی و تغییرات DNA در موجودات مختلف همراه است. این فرآورده‌های دارویی نوترکیب مولکول‌هایی با وزن مولکولی بالا هستند و عملکرد آنها راندمان بالاتری نسبت به مولکول‌های داروهای شیمیایی دارد، زیرا مولکول‌هایی هستند از جنس طبیعت.

سالهاست که این داروها در دنیا تولید می‌شوند و یکی از محورهای اصلی این داروها، درمان سرطان است؛ چون سلول‌های سرطانی، پروتئین‌های غیرطبیعی از خود نشان می‌دهند که این هدف مناسب برای داروهای نوترکیب به شمار می‌رود که با تشخیص آنها می‌توان به صورت مشخص فقط آن سلول‌های سرطانی را از بین برد.

بر این اساس است که بیوتکنولوژی به‌ویژه با استفاده از روش‌های DNA نوترکیب، نقش مهمی در طراحی دارو و تولید داروها و واکسن‌ها ایفا می‌کند و در این راستا این شرکت دانش‌بنیان به عنوان اولین و تنها تولیدکننده رزین‌های کروماتوگرافی در خاورمیانه است که سهم عمده‌ای در تامین نیازهای صنعت ساخت واکسن و تولید داروهای نوترکیب کشور از بابت رزین‌های کروماتوگرافی مورد استفاده در فرآیند تخلیص بیومولکول‌های زیستی، دارد.

با توجه به اینکه یکی از نیازهای استراتژیک کشور در حوزه طراحی و تولید داروهای بیولوژیکی، رزین‌های کروماتوگرافی مورد استفاده در فرآیند تخلیص این داروها است، محققان این شرکت با ایجاد خط تولید نیمه صنعتی، گام بلندی در راستای خودکفایی کشور در زمینه تولید انواع رزین‌های کروماتوگرافی تخلیص کننده برداشته است.

هم اکنون این شرکت قادر به تولید بیش از 40 محصول متنوع از انواع رزین‌های کروماتوگرافی خالص‌سازی داروهای نوترکیب در بخش‌های ژل فیلتراسیون، تبادل یونی، تمایلی و آب گریز (هیدروفوبیک) است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دستگاه کروماتوگرافی ماده اولیه دارویی داروی نوترکیب کروناویروس رزین های کروماتوگرافی تولید داروها مواد اولیه دانش بنیان رزین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۸۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری

به گزارش «تابناک» به نقل از سایپانیوز، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا به همراه تنی چند از اعضای هیات مدیره،‌ معاونان و مدیران عامل شرکت های گروه سایپا ضمن حضور در شرکت فولاد مبارکه و بازدید از خطوط تولید، در نشستی با مدیرعامل و اعضای هیات مدیره این شرکت در راستای انجام تعاملات بیشتر به گفتگو پرداخت.

جواد توسلی مهر در این نشست مشترک گفت: صنعت فولاد صنعت مادر و یکی از زیرساخت‌های مهم تولید کشور است و از سوی دیگر نیز صنعت خودرو نیز پیشران است.

او با بیان اینکه بحث تولید می‌تواند حال مردم را خوب کند و با پرداختن به تولید و تأمین معیشت مردم سایر مشکلات نیز حل خواهد شد و راهکار آن اعتماد به توانمندی های داخلی و ظرفیت خوبی است که در کشور وجود دارد، افزود: شرکت‌های خودروسازی با حدود ۵۵ میلیون نفر سهامدار در بازار سرمایه رو به رو هستند، علاوه بر این ۶۰۰ هزار خانواده در زنجیره تأمین خودروسازی ارتزاق می‌کنند و گروه خودروسازی سایپا و ایران خودرو حدود ۱۰۰ هزار خانواده را شامل می‌شوند که قسمت بزرگی از اجتماع هستند و اگر روند این دو خودروساز در تولید مناسب باشد حال طیف بزرگی از مردم خوب خواهد شد.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه در کشور و در دهه ۹۰ ایران خودرو دیزل زیانی ۱۳ برابر سرمایه داشت، افزود: در این شرایط سهامداران برای انحلال شرکت شکایت کرده بودند، سهامداران عمده از جمله ایران خودرو حال خوبی نداشت اما وقتی روند معکوس شد و افزایش و جهش تولید را در دستور کار قرار دادیم، در سال ۹۹ به چهار برابر میزان تولید رسیدیم و سال 1400 به سود خالص سنگین و سال ۱۴۰۱ به ۷ هزار میلیارد سود خالص رسیدیم و به نسبت همین مبلغ، پول به دولت دادیم و می‌توان گفت ۲ همت برای تولید سرمایه‌گذاری شد که حجم زیادی از اشتغال زایی را به همراه داشت.

او با بیان اینکه امسال در سایپا برنامه‌ای در دستور کار داریم که  ۱۰۰ درصد قابل انجام است، گفت: تولید حدود ۶۷۱ هزار دستگاه خودرو را در دستور کار داریم و این آمار در سال گذشته 480 هزار خودرو بوده است که می‌توان گفت در سال جاری ما ۴۰ درصد افزایش تولید را خواهیم داشت.

توسلی با بیان اینکه اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است، ابراز کرد: ما مواد اولیه را از بورس تهیه می‌کنیم و اگر این قیمت توسط دولت مدیریت و نگهداری شود دیگر هر روز نیاز به قیمت‌گذاری خودرو نداریم و بخش عمده مشکلات در این حوزه برطرف خواهد شد.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه برای انجام روند اصلاحی، رفتارهای خوبی را شاهد بوده‌ایم، ابراز کرد: امیدواریم تا چند روز آینده نتایج خوبی را از دولت در اصلاح قیمت مواد اولیه دریافت کنیم که بر این اساس تعاملاتمان با زنجیره تأمین از جمله فولادمبارکه بهتر و باعث مناسب تر شدن وضعیت تولید خواهد شد.

او تصریح کرد: استفاده از فناوری‌های نوین،‌ صنایع دانش بنیان، صنایع های‌تک، ایجاد تنوع محصول و افزایش کیفیت مستلزم جهش تولید و اصلاح ساختارهای مالی است که با انجام این امور یقینا سال متفاوتی در صنعت خودرو کشور خواهیم داشت و رکورد دهه 90 شکسته خواهد شد.

توسلی مهر افزود: تعاملات ما با فولادمبارکه در راستای افزایش 40 درصدی تولید خودرو است که افزایش ۴۰ درصدی اعلام نیاز به ورق خودرو در این راستا است.

دیگر خبرها

  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • رکورد ۱۰۰ متر آزاد شنای ایران شکسته شد