Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا رباطی، در تعریف پوست سالم، اظهار کرد: پوست انسان پوشش بیرونی بدن و بزرگ‌ترین عضو سیستم محافظتی است و از آنجا که با محیط بیرونی ارتباط دارد، نقش مهمی در حفظ ایمنی بدن در برابر بیماری‌ها دارد بنابراین پوستی که عملکرد معمول خود به عنوان ایجاد سد دفاعی در بدن را انجام دهد در تعریف پوست سالم می گنجد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه پوست سالم سد دفاعی نسبت به آلودگی‌ها و بیماری‌های بیرونی در بدن ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: پوست بیرونی‌ترین ارگان بدن برای حفاظت از عوامل محیطی، اعم از آلودگی‌ها، تغییرات محیطی و دما است.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پوست خواص ایمنی شناسی دارد که در عملکرد طبیعی جدا از سد دفاعی که ایجاد می‌کند به بدن کمک می‌کند.

رباطی با بیان اینکه چنانچه عملکرد طبیعی پوست مختل شود عوارضی را به دنبال خواهد داشت، عنوان کرد: در این شرایط فرد مستعد ابتلاء به انواع و اقسام بیماری‌ها خواهد شد و در عین حال از عوامل مخرب بیرونی در امان نخواهد بود ضمن این که تغییرات ظاهری را نیز به دنبال خواهد داشت.

این متخصص پوست با بیان اینکه مرز بندی بین زیبایی و سلامت پوست بسیار نسبی است، خاطرنشان کرد: بر اساس دوره‌های مختلف تاریخی نیز استانداردهای زیبایی تغییر کرده است.

وی تاکید کرد: زمانی درمان‌های زیبایی پوست می‌تواند قابل قبول باشد که سلامتی پوست حفظ شود، هر تغییری که سلامت پوست را به مخاطره بیندازد سلامت سایر ارگان‌های بدن را تهدید می‌کند.

رباطی یادآوری کرد: تغییراتی که در پوست با هدف جوان سازی و رفع چین و چروک ایجاد می‌شود به میزانی قابل قبول است که در کنار این زیبایی ظاهری که بر حسب دوره‌ها تغییر می‌کند، عملکرد حفاظتی پوست را دچار اختلال نکند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اصول ضروری مراقبت از سلامت پوست را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: به طور مثال پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب یکی از اساسی‌ترین راهکارهای مراقبت از پوست است.

وی، قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب به بهانه تغییر رنگ پوست و یا استفاده از دستگاه‌های سولاریوم را مورد انتقاد قرار داد و افزود: استفاده از این روش‌ها خطر جدی برای سلامت پوست محسوب می‌شوند ضمن اینکه حتی در مواردی می‌تواند منجر به ایجاد بدخیمی‌های پوستی نیز شود.

این متخصص پوست یادآوری کرد: اساس حفظ سلامت پوست، پیروی از اصول رفتاری و پرهیز از عواملی مثل قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، عدم مصرف دخانیات، استراحت کافی و پرهیز از استرس بیش از حد و طولانی است.

وی توصیه کرد: برای کمک به داشتن پوست بهتر می‌توان از فرآورده‌های استاندارد مرطوب کننده و کرم‌های بازسازی کننده موضعی بهره برد.

رباطی افزود: بیشتر این کرم‌ها رطوبت پوست را حفظ می‌کنند، همین موضوع به ظاهر ساده می‌تواند عملکرد طبیعی پوست را بهبود ببخشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه به صورت طبیعی پوست نیز مثل تمام ارگان‌های بدن با افزایش سن همراه با تغییراتی است، گفت: کار درست و منطقی این است باید در سن جوانی از پوست خودمان مراقبت کنیم تا تغییرات ظاهری ناشی از افزایش سن دیرتر و به میزان کمتر ایجاد شود به طور مثال افرادی که در سنین پایین مراقبت‌های لازم از پوست را انجام نمی‌دهند یا به بهانه تیره‌تر شدن پوستشان بی مهابا ساعت‌ها در برابر نور مستقیم آفتاب قرار می‌گیرند نباید انتظار داشته باشند در سنین بالاتر پوست سالمی داشته باشند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه تغییرات پوستی ناشی از افزایش سن به عنوان بیماری تلقی نمی‌شود، توضیح داد: این تغییرات کاملاً طبیعی است و این در حالی است که در دهه‌های اخیر انواع تکنیک‌های جدید در دسترس است که می‌توان روند پیر شدن پوست را با حفظ سلامت به تأخیر انداخت.

رباطی توصیه کرد: استفاده از کرم‌های مرطوب کننده به ویژه در فصول سرد سال می‌تواند علاوه بر حفظ زیبایی از ایجاد مخاطرات پوستی نیز پیشگیری کند و کرم‌هایی که خواص جوان سازی و دارویی دارند نیز حتماً باید با تجویز پزشک مورد استفاده قرار بگیرد.

وی درباره ماسک‌های صورت نیز گفت: از ماسک‌های صورت توقع معجزه نداشته باشید، ماسک‌های صورت به دلیل ماهیت خود اثرگذاری فوری و موقتی دارند، ماسک‌های صورت به تنهای می‌توانند تکمیل کننده درمان‌های موضعی باشند اما این موضوع که استفاده از ماسک می‌تواند تغییرات اساسی داشته باشد کاملاً بی پایه و اساس است.

متخصص پوست درباره نحوه استفاده از ماسک‌ها هشدار داد: مهم این است ماسکی که استفاده می‌کنیم دارای چه ترکیباتی است، برخی از ماسک‌ها حاوی ترکیبات دارویی هستند که در صورت مصرف خودسرانه می‌تواند عوارض شدید و یا حساسیت پوستی ایجاد کند.

وی درباره روتین‌های پوستی که به تازگی متداول شده است، گفت: این واژه با هدف رسیدن به اهداف تجاری شرکت‌های تولید کننده محصولات پوستی متداول شده است، تنها راه مراقبت از پوست اصول پایه‌ای نگهداری از پوست است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: حفظ نظافت پوست با مواد متناسب با نوع پوست، پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب، استفاده از ضد آفتاب و مرطوب کننده مناسب، پرهیز از مواد آرایشی سنگین خصوصاً برای ساعات طولانی روی پوست و عدم مصرف الکل و دخانیات، اصول پایه‌ای نگهداری از پوست هستند.

کد خبر 5395244

منبع: مهر

کلیدواژه: پوست جراحی زیبایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ویروس کرونا واکسن کرونا کووید 19 سازمان بیمه سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آمار کرونا واکسیناسیون سویه اومیکرون کرونا شیوع کرونا بارداری واکسن آلودگی هوا تعرفه های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار گرفتن در معرض نور ماسک های صورت سلامت پوست ماسک ها کرم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۸۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات عادت عجیب پا گذاشتن روی داشبورد!

ایسنا/خوزستان رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول با اشاره به عادت قرار دادن پا روی داشبورد گفت: متاسفانه این عادت خطرناک علاوه بر سرنشین کنار راننده، بین خود رانندگان نیز مشاهده می‌شود که موجب کاهش توجه و تمرکز آنان از مسئولیت‌های رانندگی به ویژه در شرایط اضطراری می‌شود.

رضا معمارزاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه برخی عادت دارند هنگام نشستن در خودرو پای خود را روی داشبورد بگذارند، اظهار کرد: قرار دادن پا روی داشبورد می‌تواند در صورت فعال شدن کیسه هوا خودرو (ایربگ)، به شدت و میزان صدمه آن بیفزاید.

وی افزود: کیسه هوا برای سرنشینان خودرو البته در صورتی که درست نشسته باشند، طراحی شده است، در غیراین صورت نه تنها کیسه هوا از فرد یا افراد محافظت نمی‌کند، بلکه منجر به ایجاد صدمات جدی‌تری می‌شود. اگر پاها روی داشبور خودرو باشند و تصادفی رخ دهد، فشار ناشی از باز شدن کیسه هوا موجب می‌شود پاها به سمت بالا یا شیشه جلو پرتاب شوند در نتیجه آسیب جدی یا شاید غیرقابل‌جبرانی وارد شود.

معمارزاده با بیان اینکه پرتاب شدن پاها می‌تواند منجر به ایجاد شکستگی در ناحیه صورت و بینی نیز شود، گفت: اگر شدت تصادف زیاد باشد، کیسه هوا ممکن است با سرعت ۳۲۲ کیلومتر بر ساعت هم باز شود. در چنین شرایطی اگر سرنشینان به طرز صحیحی در خودرو نشسته باشند فشار ناشی از چنین سرعتی آسیب جزیی وارد می‌کند اما کیسه هوا از ایجاد صدمات بزرگ‌تر جلوگیری می‌کند.

وی افزود: باید توجه شود که کیسه هوا در شرایطی غیر از تصادف و بر اثر نقص فنی هم ممکن است باز شود یا احتمال دارد فرد به طور ناگهانی خیلی محکم به داشبورد ضربه بزند و زمینه باز شدن کیسه هوا را فراهم کند، بنابراین همیشه باید احتیاط شود و از قراردادن پاها روی داشبور پرهیز کرد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: هر چند کمربند ایمنی برای محافظت از جان سرنشینان طراحی شده است اما سرنشین خودرو باید درست بنشیند تا کمربند ایمنی بدون آسیب زدن به اندام‌های حیاتی از او محافظت کند. با قراردادن پاها روی داشبورد، وضعیت نشستن تغییر می‌کند و کمربند ایمنی به درستی روی بدن فرد قرار نمی‌گیرد و دچار آسیب می شود.

معمارزاده گفت: اگر سرنشین خودرو درست روی صندلی ننشیند و خودرو واژگون شود، هیچ چیزی برای محافظت از او وجود نخواهد داشت زیرا در صورت واژگونی خودرو، کیسه هوا وظیفه محافظت از قسمت‌های پایینی بدن را دارد و اگر پاها روی داشبور باشند، کیسه هوا نمی‌تواند کار خود را درست انجام دهد و از زانو یا سینه محافظت کند.

وی افزود: بنابراین تجهیزات ایمنی خودرو زمانی می‌توانند کار خود را درست انجام دهند که درست از آن‌ها استفاده شود.

وی به خطرناک بودن این عادت در موارد غیر تصادفی اشاره کرد و افزود: قرار دادن پا روی داشبورد حتی وقتی که ترمز ناگهانی گرفته می‌شود نیز بسیار خطرناک است، زیرا در این شرایط، فاصله بین پا و داشبورد به سرعت کاهش می‌یابد و پاها قفل می‌شوند و ممکن است فرد از روی صندلی به سمت پایین سُر بخورد.

معمارزاده با اشاره به رواج این عادت خطرناک بین سرنشینان گفت: متاسفانه این عادت خطرناک علاوه بر سرنشین کنار راننده، بین خود رانندگان نیز مشاهده می‌شود که موجب کاهش توجه و تمرکز آنان از مسئولیت‌های رانندگی به ویژه در شرایط اضطراری می‌شود.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دزفول بیان کرد: این کار حتی در سرعت پایین بسیار خطرناک است بنابراین بهترین راه حل این است که همیشه از قرار دادن پاهابر روی داشبورد پرهیز شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
  • سیگار چه بلایی بر سر پوست می‌آورد؟
  • خطرات عادت عجیب پا گذاشتن روی داشبورد!
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • لزوم تشکیل کارگروه مشترک برای ایجاد تغییر در طرح ترافیک