Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن ساسانی روز یکشنبه در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: هم‌اینک ۳۳ طرح  در مرحله ساخت یا بهره‌برداری در حوضه آبریز زاینده‌رود قرار داردکه با توجه به مصوبه اخیر وزارت نیرو مبنی بر صدور مجوز بهره‌برداری طرح‌های دارای پیشرفت فیزیکی افزون بر ۵۰ درصد، بیم آن می‌رود که میزان مصارف مناطق مجاور اصفهان تا انتهای سال آبی به بیش از ۳۶۰ میلیون مترمکعب در سال برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به شرایط خشک‌سالی شدید در حوضه زاینده‌رود، تأمین حقابه‌های کشاورزان امکان‌پذیر نیست و از طرفی تأمین آب آشامیدنی نیز به خطر خواهد افتاد.

به گفته وی؛ بدیهی است مدیریت مصارف در پایین‌دست و جلوگیری و برخورد با توسعه برداشت‌های بالادست نیازمند همبستگی و حمایت همه‌جانبه کلیه نهادها و سازمان‌های مربوطه است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان اصفهان تصریح کرد: ممنوعیت بارگذاری جدید بر منابع آب زاینده‌رود تا پیش از تعیین تکلیف تخصیص‌های هر استان ، شفاف‌سازی مصارف آب در این حوضه، ساماندهی برداشت آب در استان‌های اصفهان و چهارمحال و بختیاری از زاینده‌رود شامل چاه‌های حریمی، انهار، ایستگاه‌های پمپاژ آب و برداشت‌های شرب و صنعت و  همچنین جلوگیری از هرگونه برداشت‌های غیرمجاز آب از مصوبات مطرح‌شده است.

وی ادامه داد: تغییر شیوه‌های آبیاری توسط وزارت جهاد کشاورزی در منطقه ، فراهم کردن تسهیلات تأسیس صندوق تأمین خسارت خشک‌سالی در حوضه آبریز از  مصرف‌کنندگان بخش صنعت که در زمان خشک‌سالی بدون کاهش سهم خود، آب دریافت می‌کنند و پرداخت خسارت کمبود آب سایر مصرف‌کنندگان حوضه از دیگر مصوبات است.

ساسانی از تأسیس واحد مدیریت یکپارچه منابع آب حوضه آبریز زاینده‌رود در منطقه خبر داد و گفت:  اعتبارات موردنیاز برای مطالعه و اجرای طرح‌های فنی سازه‌ای، آموزشی، مدیریتی و حاکمیتی توسط معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهوری تامین خواهد شد.

وی اضافه کرد: قرارداد ساماندهی رودخانه زاینده‌رود به طول  ۸.۵ کیلومتر در محدوده  چم آسمان تا نکوآباد با برآورد تقریبی ۲۰۰ میلیارد ریال در مرحله ارزیابی پیمانکاران قرارگرفته است و تا پایان سال تشریفات اداری انعقاد قرارداد به اتمام خواهد رسید.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان اصفهان گفت: ایجاد شورای هماهنگی مدیریت حوضه آبریز زاینده‌رود با ریاست وزیر نیرو (با نماینده تام‌الاختیار) و عضویت استانداران چهارمحال و بختیاری، اصفهان، یزد و معاونان وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و نمایندگان صنف کشاورزان استان‌های مربوطه با دارا بودن اختیارات کافی برای پیاده‌سازی مدیریت مشارکتی حوضه زاینده‌رود یکی دیگر از مصوبات بوده است.

وی اضافه کرد: در استان اصفهان ضمن جلوگیری از هرگونه بارگذاری جدید بر حوضه آبریز زاینده‌رود با کلیه متخلفان برخورد قضایی صورت گرفته است در این راستا از بهره‌برداری پنج طرح واقع در استان که مورداشاره در مصوبات شورای عالی آب است ممانعت به عمل آمد و تاکنون هیچ‌گونه مجوزی در این خصوص صادر نشده است ،همچنین برخی مجوزهای تخصیص آب پیشین که تاکنون به بهره‌برداری نرسیده‌اند نیز ابطال شد.

 ساسانی ادامه داد: نزدیک به ۷۰ فقره از مجوزهای برداشت آب  بازنگری و تعدیل‌شده است و علاوه بر محدود استان اصفهان برخی از اقدامات بدون مجوز بالادست حوضه  نیز شناسایی و گزارش آن به استانداری اصفهان و شرکت مدیریت منابع آب ایران ارسال‌شده است.

وی ادامه داد: ورودی آب به سد زاینده‌رود پاییز امسال ۶۳ میلیون مترمکعب بود و مصارف این حوضه در این مدت شامل آشامیدنی اصفهان و کاشان ۶۹، صنعت اصفهان ۱۱،  کشاورزی اصفهان ۷، آشامیدنی یزد ۱۶، آشامیدنی و کشاورزی چهارمحال و بختیاری ۱۷، پایداری جریان آب، زیست‌محیطی و سایر مصارف ۲، تبخیر ۳ و کل خروجی ۱۲۵  و  مصارف ۱۲۱ میلیون مترمکعب برآورد شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای اصفهان به برنامه و عملکرد منابع و مصارف سد مخزنی زاینده‌رود در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت:  از ابتدای سال آبی تاکنون  ۳۸۵ میلی‌متر بارندگی در ایستگاه کوهرنگ ثبت شد که این رقم سال گذشته ۴۱۶ میلی‌متر  و در بلندمدت ۴۸۸ میلی‌متر بوده است.  

زاینده‌رود به طول افزون بر۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زردکوه سرچشمه می‌گیرد و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

این رودخانه در یک دهه اخیر به سبب خشکسالی و برداشت بیرویه در بالادست به شکل فصلی و در فواصل مختلف در منطقه پایین دست خود خشک بوده است.

برچسب‌ها کم آبی اصفهان شرکت آب منطقه ای

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کم آبی اصفهان شرکت آب منطقه ای کم آبی اصفهان شرکت آب منطقه ای حوضه آبریز زاینده رود استان اصفهان بهره برداری آب منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۰۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مانع‌تراشی برای فعالیت تولیدکنندگان پذیرفتنی نیست

ایسنا/کرمانشاه نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه گفت: اگر فردی در استان برای تولیدکنندگان مشکلی بوجود آورده که روند کارشان را با چالش مواجه کند، حتما او را به مردم معرفی خواهم کرد.

 حجت الاسلام‌ والمسلمین‌حبیب الله غفوری، امروز(۸ اردیبهشت) در دیدار با نمایندگان جامعه کارگری و کارفرمایی کرمانشاه به مناسبت بزرگداشت هفته کارگر، با بیان اینکه ایران اسلامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی مستکبران عالم تحریم شده و روز به روز هم به تحریم‌ها اضافه می‌شود، افزود: تنها کشوری هستیم که پرچم استقلال و آزادی را در دنیا بلند کرده‌ و با عزت و اقتدار روی پای خود ایستاده‌ایم و اکنون در بخش‌های زیادی به خودکفایی رسیده‌ و به خودمان متکی هستیم.

غفوری با بیان اینکه امروز در عرصه‌های بسیار پیچیده در دنیا حرف برای گفتن داریم و به رغم تحریم‌ها از قدرت‌های اقتصادی منطقه هستیم، ادامه داد: خیلی‌ها یادشان هست که در سال آخر جنگ تحمیلی با کسری بودجه گسترده و تعطیلی بسیاری از صنایع مواجه بودیم، اما با تکیه بر توان داخلی و بدون کمک‌های بین‌المللی کار را شروع کردیم و به پیشرفت‌های خوبی هم رسیدیم.

غفوری در ادامه اشاره‌ای هم به نامگذاری امسال به نام سال «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری داشت و گفت: برای تحقق شعار سال لازم است مسئولین در هر منطقه و بخش، شهر، شهرستان و استانی با توجه به زیست بوم منطقه و اقتضائات آن پای کار آمده و برای تحقق شعار سال برنامه‌ریزی کاربردی داشته باشند.

 وی تاکید کرد: با توجه به موقعیت‌های استثنایی استان کرمانشاه در عرصه‌های مختلف از جمله اقلیم چهار فصل و نیز همجواری با کشور عراق، باید در جهت تحقق شعار سال اقدامات راهبردی در استان انجام شود تا هم نرخ بیکاری استان کاهش یابد و هم اینکه کرمانشاه به عنوان یک استان مرزی بتواند سهم خود را در توسعه کشور ایفا کند.

غفوری اشاره‌ی هم به گلایه‌مندی تولیدکنندگان از برخی مسئولین استانی و نیز بروکراسی اداری پیچیده داشت و گفت: از ابتدای ورودم به کرمانشاه با تعدادی از تولیدکنندگان مواجه شده‌ام که مدعی شده‌اند برای انجام امورات خود  در دستگاه‌های اجرایی استان با مشکل مواجه می‌شوند که اصلا پذیرفتنی نیست.

وی با بیان اینکه مانع‌تراشی سر راه فعالیت تولیدکنندگان به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست، عنوان کرد:  اگر فردی در استان برای تولیدکنندگان مشکلی بوجود آورده که روند کار آنها را با چالش مواجه کند، حتما او را به مردم معرفی خواهم کرد.

غفوری در ادامه با اشاره به تفاوت نگاه‌ها به نیروی کار در کشور ما با سایر نقاط دنیا، اظهار کرد: دنیا به نیروی کار و کارگر به عنوان یک ابزار نگاه می‌کند و تا حدی برای نیروی کار احترام قائل است که منافع نظام سرمایه‌داری را با خود به همراه داشته باشد که این نگاه در اسلام به هیچ عنوان وجود ندارد. در ایران اسلامی هم به تاسی از آموزه‌های دین اسلام به جامعه کارگری به عنوان نیرو و اساس کار نگاه می‌شود و حفظ کرامت انسانی بیش از هرچیز دیگری در اولویت است.

غفوری تاکید کرد: در هیچ جای دیگری در دنیا توجه به کرامت انسانی در حد و اندازه‌ای که در کشور ما برای کار و کارگر وجود دارد، دیده نمی‌شود و مایه افتخار است که کارفرماها در نشست‌های استانی و ملی بیش از اینکه به مسائل مربوط به کارفرمایی ورود کنند، دغدغه کارگران را دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توجه به حفظ حرمت خانواده اولویت اصلی پلیس در طرح نور است
  • احسان یاسین از فلسطین خواند
  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • مانع‌تراشی برای فعالیت تولیدکنندگان پذیرفتنی نیست
  • اجرای ۳۱ پروژه با مشارکت سرمایه‌گذاران/ پیشرفت ۵۵ درصدی پروژه مشارکتی میخک
  • اجرای ۲۹ ویژه برنامه در منطقه ۸ ویژه هفته فرهنگی اصفهان
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • اصفهان موفق‌ترین استان در اجرای مأموریت ساماندهی اتباع خارجی است
  • خروش رودخانه چشمه لنگان فریدونشهر
  • احداث زیرگذر حصه شمالی در ۱۴۰۳