Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیات مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی گفت: کسانی که به عنوان راهنما فعالیت دارند تقریبا آخرین تورهایشان را بیش از دو سال و نیم پیش رفتند و پس از آن این افراد بیکار بودند.

علی صدرنیا، رئیس هیات مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه گردشگری خبرگزاری برنا درباره وضعیت راهنمایان گردشگری پس از شیوع ویروس کرونا گفت: در حوزه گردشگری، بیشترین آسیب به راهنمایان وارد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از دو سال و نیم است که این قشر از جامعه بیکار شدند. خیلی از آنان در بدترین شرایط موجود و در بیکاری مطلق به سر می‌برند و درصورتی‌که روال به صورت طبیعی طی شده و گردشگری به حدی برسد که قالب راهنمایان درآمدزایی داشته باشند حداقل دو سال طول می کشد.

وی با اشاره به اینکه در ایران حدود 14 هزار راهنما (تور لیدر) وجود دارد اما همیشه همه آنها فعال نبودند افزود: کسانی که در این صنف به عنوان راهنما فعال هستند تقریبا آخرین تورهایشان را بیش از دو سال و نیم پیش رفتند و پس از آن این افراد بیکار بودند. در حال حاضر باتوجه به تعداد ثبت‌نام‌های اندک تا دو سال دیگر به درآمدزایی نمی‌رسند.

صدرنیا ادامه داد: ممکن است یک راهنما در فصل بعد یک تور کوچک در حد چند نفره برود ولی این امر در حد پول تو جیبی است و این درآمدها پاسخگوی هزینه های آنان نمی‌شود.

رئیس هیات مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بیمه بیکاری به تور لیدرها تعلق گرفته است یا خیر؟ اظهار کرد:  هیچ بیمه‌ای به آنان تعلق نگرفته است. در این خصوص در دولت قبل تنها یک مورد را از سازمان برنامه و بودجه درخواست کردیم که با آن موافقت شد اما متاسفانه کارهای بسیار نادرستی صورت گرفت از جمله پولی که قرار بود به راهنمایان پرداخت شود بوم گردی‌ها را به آن داخل کردند و این بودجه به قدری رقیق شد که برای هر راهنما یک میلیون تومان واریز کردند.

وی با تاکید براینکه نظام بودجه‌ای را برای راهنمایان تخصیص داده بود عنوان کرد: عواملی که این میان بودند بودجه را منحرف کردند. ما نیز این مسائل را معکوس کرده و خواستار رسیدگی شدیم ولی چیزی که در حال حاضر پرداخت شده یک میلیون تومان است.  آیا به راهنمایی که به‌صورت متوسط یک خانواده 4 نفره را شامل می‌شود بعد از 2 سال و نیم بیکاری باید یک میلیون تومان بدهند؟

صدرنیا ادامه داد: بخشی از این پرداختی را قرار بوده به اعضای جامعه راهنمایان بدهند اما با بهانه‌های واهی این را هم پرداخت نکردند و بدون هیچ‌گونه سندی گفتند اطلاعاتی که شما داده‌اید غلط بوده در صورتی‌که یک دانه هم غلط نبوده و 300 نفر از اعضای ما را حذف کردند.

رئیس هیات مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی بااشاره به اینکه جامعه راهنمایان قدیمی ترین تشکل راهنمایان است عنوان کرد: باتوجه به اینکه ما 18 سال سابقه داریم و اعضای ما عمده تورهای ورودی کشور را انجام می‌دهند و بدنه اصلی یعنی 70-80 درصد تورهای ورودی کشور را اعضای ما انجام می دهند چرا باید به آنان کم توجهی شود؟ و در مسئله بیمه مورد بی‌مهری قرار گیرند. باوجود اینکه ما اعتراض خود را به گوش مسئولان رساندیم اما تا این لحظه هیچ جوابی دریافت نکردیم.

وی درباره اینکه اکثریت جامعه راهنمایان قریب به 10سال سابقه کار دارند تشریح کرد: ایرادهای عمده وجود دارد و یک نفر باید رسیدگی کند تا ببیند چه خبر است و چرا این بی مهری‌ها می‌شود؟ برای چه باید بودجه‌ای که به راهنمایان داده شود به افراد دیگر هم داده شود؟ 

صدرنیا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بودجه درنظر گرفته شده برای این بخش کافی بوده؟ اعلام کرد: هیچ‌وقت مبلغ قطعی به ما اعلام نشده ولی چند برابر مبلغی بوده که الان به ما ارائه دادند. مسئولان رده بالا عدد بیشتری را برای‌مان تایید و تصویب کردند درحالیکه این مبلغ در لایه‌های میانی تعویض شده است. خواسته ما این است تا این مسائل به صورت کامل و جزئی شفاف سازی شود.

رئیس هیات مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی با اشاره به اینکه بوم‌گردها درآمدزا هستند گفت: فرضا نفری یک میلیون هم به بوم‌گرد داده شد اما مساله این است که چه مشکلی از یک بوم‌گرد حل می‌کند و آن چیزی که به راهنما باید داده شود با بوم‌گردها تقسیم شود؟ بر اساس یک عدالت باید این کار را انجام دهیم اما این عدالت رعایت نشده است.

وی با تاکید براینکه گردشگری بر ارزآوری کشور کمک کرده است بیان کرد: سال‌ها آژانس‌ها به عنوان ارزآور نمونه جایزه صادراتی به راهنمایان می‌دادند اما درست نیست در این بحران کسانی که آسیب پذیرترین قشر هستند رها شوند.

صدرنیا ادامه داد: راهنماها الان در مرز خروج از این صنعت هستند به‌خاطر اینکه نمی‌توانند بیکار بنشینند. هر جا که ما مشکل داریم می گویند بله، شما راست می گویید اما در عمل اتفاقی نمی افتد.

رئیس هیات مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی با اشاره به موضوع بیمه تور لیدرها تصریح کرد:  معاونت گردشگری در دولت قبل آنطور که باید و شاید پیگیر نشد. جامعه راهنمایان تمام راهنمایانی که در سطح کشور متقاضی بودند از طریق ما تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. پول را خودشان پرداخت می‌کردند و با کد کارگزاری که خودشان حق بیمه را پرداخت می‌کردند و براساس بسته‌ای که از 14 سال پیش داریم این بیمه را رد می‌کردیم.

وی افزود: احتمالا تا آخر سال این بودجه ادامه پیدا می‌کند ولی در بودجه سال بعد مصوبه مجلس هم ضمانت نمی‌کند که پرداخت شود. دو سال قبل هم این امر را تصویب کردند ولی بودجه کمی تعلق گرفت. طرح بودجه 1401 در کمیسیون تلفیق تصویب شد راهنما را هم گذاشتند.

صدرنیا با اشاره به تامین کننده این بودجه بیان کرد: اگر این امر به موقع تامین نشود بیمه ما قطع می گردد. الان راهنمایی که یکسال کار کرده می تواند برود و درخواست بیمه بدهد این درحالی است که ما که 14 سال بیمه از جیب خود داده‌ایم در ابتدا پذیرفته نشدیم.

رئیس هیات مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی در پایان تصریح کرد: آنقدر ناهماهنگی و عدم آگاهی وجود دارد که نمی‌خواستند به اصل بیمه‌گزار بیمه بدهند و پیگیری این مسئولیت به‌عهده معاونت گردشگری است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: هیات مدیره برنا گردشگری ویروس جامعه بیکاری ایران پول دولت سازمان برنامه و بودجه بودجه خانواده صنعت پوشش مجلس بیمه کرونا راهنمای گردشگری تورلیدر یک میلیون سال و نیم دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۰۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قول استاندار کرمان برای رفع مشکلات کارگران

  به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان ،سی و پنجمین آیین تجلیل از برترین های جامعه کار و کارگری استان کرمان برگزار شد.

در این مراسم نمایندگان جامعه کارگری استان به بیان دغدغه‌های خود از جمله در حوزه امنیت شغلی، بیمه، مسکن و سختی کار پرداختند.

 استاندار کرمان هم از پیگیری‌های دولت برای رفع دغدغه‌های معیشتی کارگران گفت و افزود: پیگیر حل مشکلات کارگران زغال سنگ کرمان هستیم و خوشبختانه به زودی مشکلات این افراد برطرف خواهد شد.

آقای فداکار افزود: فرصت‌های شغلی فراوانی به ویژه در صنایع و معادن استان کرمان وجود دارد که این فرصت‌های شغلی نیاز به نیروهای ماهر دارند که در این راستا باید به موضوع مهارت آموزی توجه ویژه داشت.

وی افزود بایستی مایحتاج صنایع و معادن از ظرفیت‌های داخل استان تامین شود و این موضوع مصوبه شورای تامین است.

استاندار کرمان همچنین با اشاره به نقش پررنگ استان کرمان در رشد تولید ناخالص ملی گفت :کارگران نقش اساسی در این بین را بر عهده دارند.

وی بیان کرد: کاهش تعداد مقرری‌ بگیران بیمه بیکاری در استان نشان می‌دهد که مردم به کار برگشته‌اند یا از تعطیلی واحدهای تولیدی جلوگیری شده است.

دیگر خبرها

  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • (عکس) حمایت بازیکن استقلال از زنان پرسپولیسی
  • حمایت بازیکن استقلال از زنان پرسپولیسی؛ احترام واجب است! + عکس
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • قول استاندار کرمان برای رفع مشکلات کارگران
  • دولت دنبال رفع دغدغه‌های معلمان است + فیلم
  • «خدمات رایگان درمانی» برای تمام کودکان/ مشوق‌های طرح جوانی جمعیت
  • تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها