Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه‌های مخالف سودانی خواستار برگزاری تظاهرات گسترده طی امروز (یک‌شنبه) در چارچوب تحت فشار قرار دادن نظامیان شدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سودان تریبون، گروه‌های مخالف سودانی و گروه‌های موسوم یه  "مقاومت مردمی سودان" خواستار برگزاری تظاهرات ضد کودتا طی امروز شدند.

طبق این گزارش، این تظاهرات در راستای تحت فشار قرار دادن نظامیان سودان و تحویل قدرت به غیرنظامیان برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز نهم ژانویه مصادف با سالروز اولین تظاهرات بزرگ سازماندهی شده در شهر ام درمان در سال ۲۰۱۹ است که موفق به سرنگونی رژیم عمر البشیر شد که به مدت ۳۰ سال بر سودان حکومت کرد.

همزمان با فراخوان برای تظاهرات کمیساریای ملی حقوق بشر این کشور نیز خواستار احترام به حق تظاهرات مسالمت‌آمیز شد.

این کمیساریا همچنین خواستار محافظت از معترضان و مشارکت کنندگان در تظاهران در مقابل اشکال مختلف تجاوز و خشونت شد.

در همین حال، کمیته امنیتی خارطوم نیز بر عدم استفاده از خشونت علیه معترضان صلح جو تأکید کرد.

این کمیته همچنین از برگزار کنندگان تظاهرات و معترضان خواست که به مواضع حیاتی و مراکز بهداشتی و درمانی نزدیک نشوند و نیروهای امنیتی را در جریان تظاهرات و انجام وظایف ملی‌شان تحریک نکنند.

از سوی دیگر، شورای حاکمیتی سودان از تلاش سازمان ملل برای تسهیل مذاکرات بین طرف‌های سیاسی سودان استقبال کرد.

الهادی إدریس، عضو شورای حاکمیتی سودان در این باره از تمامی طرف‌های سودانی خواست که با ابتکارعمل پیشنهادی سازمان ملل برخورد و تعامل مثبت داشته باشند.

وی گفت: هیچ گزینه‌ای جز گفت‌وگوی فراگیر که منجر به تحول دموکراتیک شود، وجود ندارد و ما امیدواریم که این ابتکارعمل جهشی واقعی به سمت حل و فصل سیاسی بحران سودان ایجاد کند.

ائتلاف گروه‌های موسوم به "آزادی و تغییر" سودان نیز در واکنش به ابتکارعمل پیشنهادی سازمان ملل اعلام کرد که به محض اطلاع از جزئیات این ابتکارعمل، به آن پاسخ خواهد داد.

پیشتر فولکر پرتس رئیس هیئت سازمان ملل در سودان گفته بود، روند سیاسی بین طرف‌های سودانی را برای توافق بر سر خروج از بحران سیاسی کنونی کلید زده است.

سودان از ۲۵ اکتبر گذشته و وقوع کودتای نظامی که به انحلال شورای ریاستی و شورای وزرا انجامید شاهد اعتراضات مردمی ضد کودتا است که این اعتراضات به رغم امضای توافق میان دو بخش نظامی و غیر نظامی همچنان ادامه دارد و به خشونت کشیده شده است تا جایی که گزارش شده شمار کشته‌های اعتراضات از آغاز کودتای نظامی ماه اکتبر به ۶۰ تن رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تظاهرات سودان سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۱۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودتا در استقلال برای ۵۰ میلیارد تومان؟

هیات‌مدیره باشگاه استقلال چهارشنبه‌شب با برگزاری نشستی فوری سه‌نفره، علی خطیر، مدیر عامل باشگاه را اخراج کرد؛ کاری عجیب که پیش از این با همین سبک و سیاق از سوی هیات‌مدیره وقت استقلال علیه مصطفی آجورلو رخ داده بود.

به گزارش ایسنا، تیم فوتبال استقلال در هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر مقابل تراکتورسازی متوقف شد تا با توجه به تساوی بدون گل پرسپولیس مقابل سپاهان همچنان به فاصله پنج هفته مانده تا پایان مسابقات لیگ برتر شانس اول قهرمانی باشد.

استقلال از پنج بازی باقیمانده چهار بازی را در تهران برگزار خواهد کرد که این می‌تواند با توجه به حمایت‌های هواداران، استقلال را به قهرمانی سوق دهد اما این تیم همچنان درگیر اختلافات داخلی است. ساعت ۲۰ دیشب (چهارشنبه) و درست زمانی که فقط یک ساعت از پایان بازی استقلال و تراکتور گذشته بود، هیات‌مدیره ناقص و سه‌نفره باشگاه استقلال متشکل از حیدرزاده، افضلی و سمیعی جلسه‌ای را تشکیل دادند و در اقدامی عجیب در حالی که پنج هفته تا پایان لیگ باقی مانده و استقلال فقط یک مرتبه قرار است تا پایان فصل از تهران خارج شود و شانس اول قهرمانی است، رای به برکناری مدیرعامل استقلال دادند.

البته یک عضو هیات‌مدیره‌ پنج‌نفره استقلال هنوز مشخص نشده و علی آقامحمدی، عضو دیگرش،  در جلسات شرکت نمی‌کند. از طرفی با تغییر مالکیت باشگاه استقلال ممکن است خود این افراد تا آخر خرداد در هیات‌مدیره حضور داشته باشند و پس از پایان لیگ برتر از هیات‌مدیره باشگاه کنار گذاشته شوند. پس این تصمیم در نوع خود عجیب به نظر می‌رسد؛ چرا که اگر به خاطر اختلاف بین خطیر و نکونام چنین تصمیمی گرفته شده، این اختلاف‌ها از ابتدای فصل بوده است؛ نه حالا که هیات‌مدیره در مهم‌ترین برهه فصل درباره آن تصمیم‌گیری کند. در نتیجه باید دلیل دیگری در پشت پرده این تصمیم وجود داشته باشد. البته این اتفاق مسبوق‌ به‌ سابقه بوده و یک بار هم زمان مدیریت مصطفی آجورلو در استقلال، اعضای هیات‌مدیره یک کودتای شبانه دیگر را هم انجام داده و آجورلو را برکنار کردند!

پیگیری‌های خبرنگار ایسنا نشان می‌دهد دلیل برکناری خطیر پرداخت پول به بازیکنان پیش از بازی با تراکتور بوده است. ۵۰ میلیارد تومان با دستور مستقیم علی‌عسکری، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس - که مالکیت باشگاه استقلال را در اختیار گرفته - به حساب باشگاه واریز شد اما شهریاری و اعضای هیات‌مدیره اعتقاد داشتند این پول نباید قبل از بازی به بازیکنان پرداخت می‌شد و باید به عنوان پاداش به صورت کم‌کم واریز می‌شد که همین باعث بروز اختلاف شده و به همین دلیل مدیرعامل آبی‌ها را برکنار کرده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کودتا در استقلال برای ۵۰ میلیارد تومان؟
  • مراسم استقبال از شهید گمنام در یزد
  • تظاهرات جمعه خشم در همدان همزمان با سه استان دیگر
  • هوای اصفهان و زرین شهر ناسالم برای گروه های حساس
  • گروه‌های جهادی تحریم‌ها را بی‌اثر کرده‌اند
  • استقرار هزاران نیروی پلیس در برلین
  • تظاهرات برای محرومیت کاروان رژیم صهیونیستی از حضور در المپیک
  • وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند
  • استقبال بازدیدکنندگان داخلی و خارجی از غرفه صنایع‌دستی فارس در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان