Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در سخنانی "تحریک‌آمیز"، "مناقشه برانگیز" و "خارج از مرز‌های منافع ملی"، مردم استان‌های کرمان و آذربایجان را مقابل هم قرار داده و طوری سخن گفته که گویا "شرکت ملی مس" ثروت ابدی بخشی از مردمان کویر نشین است. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در سخنانی "تحریک‌آمیز"، "مناقشه برانگیز" و "خارج از مرز‌های منافع ملی"، مردم استان‌های کرمان و آذربایجان را مقابل هم قرار داده و طوری سخن گفته که گویا "شرکت ملی مس" ثروت ابدی بخشی از مردمان کویر نشین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تاریخ شکل‌گیری صنعت مس در ایران نشان می‌دهد که تصمیم برای ایجاد این شرکت در سطح بالای حاکمیتی گرفته شده و منابع شکل‌گیری آن از محل بودجه عمومی همه مردم ایران تامین شده است.

زنده‌یاد رضا نیازمند، بنیانگذار شرکت ملی مس ایران در خاطرات خود می‌گوید: وقتی که می‌خواستیم معدن مس سرچشمه را ایجاد کنیم، چند خانوار در این منطقه زندگی می‌کردند که یک چادر، دو بُز و یک قبرستان از اقوام آنان، کل دارایی آن‌ها را تشکیل می‌داد و چهار سال بعد که این معدن و صنایع جانبی آن ایجاد شد، آن مردمان صاحب خانه، شغل، غذای مناسب و بهداشت شده بودند. "

سرچشمه با بهره‌گیری از بودجه عمومی کشور، دانش مدیران و تکنولوژی جهانی و تلاش همه اقوام ایرانی به یکی از مدرن‌ترین شهر‌های معدنی ایران تبدیل شده و به برکت وجود ذخایر مس اشتغالزایی گسترده‌ای در شمال‌شرقی استان کرمان بوجود آورده و توانسته با نگاهی ملی سایر ذخایر مس کشور را در کشور شناسایی کرده و صنعت مس ایران را سرپا نگه دارد.

در چنین شرایطی نماینده مردم شهر کرمان که از قضا ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس را برعهده دارد به‌جای اینکه توانش را در راه بهبود وضعیت شاخص‌های کلان اقتصادی قرار دهد و از ظرفیت‌های این کمیسیون بهره گرفته و دولت را در خروج از رکود اقتصادی، تورم بالا، رشد اقتصادی پایین و نرخ بیکاری دو رقمی یاری کند، به تریبون معادن شهرستان‌های استان کرمان تبدیل شده که یا بر سر ابقای یک مدیرعامل به مجموعه دولت و وزارت صمت فشار آورده و فضای بخش معدن را متشنج می‌کند یا اینکه بر سر برکناری مدیرعامل دیگری خود را به آب و آتش می‌زند.

او برای توجیه اینکه اظهاراتش بر اساس حق بوده و قانونی سخن می‌گوید، از مسائل زیست محیطی، منافع مردم کرمان و سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی مایه می‌گذارد تا افکار عمومی هم‌استانی‌های خود را به نفع خود بسیج کند.

این در حالیست که سخنانی خارج از منافع ملی و بدون توجه به مساحت یک میلیون و ۶۴۸ هزار و ۱۹۵ کیلومتر مربعی کشور (بر اساس محاسبات تازه مساحت ایران ۲۲۰ هزار کیلومتر مربع بیشتر است) به زبان آورده و فقط کرمان‌نشینان را مستحق بهره‌گیری از ارزش افزوده حاصل از صنعت مس می‌داند.

او در تازه‌ترین اظهاراتش عنوان کرده که ۸۰ درصد از منابع شرکت ملی مس مربوط به استان کرمان و ۲۰ درصد مختص استان آذربایجان شرقی است.

پرسش نخست اینجاست که چنین درصدی چگونه محاسبه شده و کدام مبنای مطالعاتی را دارد؟

پرسش دوم هم اینکه از یک سو با توجه به کشف ذخایر جدید مس در یزد، سیستان و بلوچستان و از سوی دیگر قرار گرفتن ایران بر روی کمربند مس دنیا آیا می‌توان شرکت ملی مس را فقط متعلق به دو استان دانست؟

توقع بر آن است که رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس که شناخت زیادی از تنوع قومیتی، نقشه فقر و کیک ثروت ایران دارد، با عینک منافع ملی به موضوع مس نگاه کرده و از تقسیم بندی مردم به کرمانی و غیر کرمانی خودداری کند.

اگر پایه استدلال‌های پورابراهیمی و نمایندگانی شبیه او درست و بوده و دارای اصالت باشد، قاعدتا مردم استان هرمزگان نباید اجازه دهند که آب خلیج فارس به کویر ایران منتقل شود، اهالی خوزستان و بوشهر هم در برابر فروش نفت و انتقال گاز به مناطق سردسیر کشور باید مقاومت کنند و زاگرس نشینان هم بابت هر قطره آبی که از این منطقه خارج می‌شود، جنجال به‌پا کنند.

ایران کشوری ثروتمند است که ثروت‌های آن در مناطق گوناگون پخش شده و با نگاه منافع ملی‌ست که این ثروت‌های بالفعل، بالقوه شده و ارزش افزوده برای همه مردم ایران ایجاد می‌کند؛ بنابراین هرگونه نگاه قومیت‌گرایانه و درصدبندی ثروت‌های محلی محکوم بوده و افراد با هر موقعیتی که چنین سخنانی را به زبان می‌آورند یا آگاهانه قصد بر هم زدن امنیت داخلی را دارند یا ناآگاهانه و بدون دانش سیاسی و اجتماعی فقط با عینک دیار خویش به ثروت‌های کشور نگاه می‌کنند.

از سویی دیگر این نقد به مدیران ارشد وزارت صمت و نمایندگان آذربایجان شرقی وارد است که بار مالی باشگاه تراکتورسازی را به دوش شرکت ملی مس می‌اندازند.

آنچه که امروز در مجلس می‌گذرد استفاده برخی از نمایندگان از ابزار‌های قومیتی برای امتیازگیری‌ست. بهتر است این افراد از سوی دستگاه‌های امنیتی، قضایی و شورای نگهبان رصد شده و از گردونه قانونگذاری حذف شوند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شرکت ملی مس صنعت مس مس کمیسیون اقتصادی مجلس شرکت ملی مس منافع ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۱۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست هم‌اندیشی نمایندگان مجلس با هیات رییسه دانشگاه مازندران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، رییس دانشگاه مازندران در این نشست که با هدف بررسی مسایل و ظرفیت‌های آموزش عالی استان صورت گرفت، انتخاب دانشگاه برای اولین نشست توسط منتخبان مردم در مجلس را نشان از اعتقاد به کارآمدی و بهره‌گیری از ظرفیت علمی جامعه در راستای حل مشکلات و توسعه استان دانست.

دکتر علی‎نژاد با تاکید بر تاکیدات مقام معظم رهبری بر سه اصل تولید علم، تربیت عالم و جهت‌دهی به این دو، اظهار داشت: دو اصل اول در همه دنیا اجرا شده و موضوعی که غافل مانده است، اصل هدایت صحیح آن است که منجر به استفاده ابزاری در جهت امیال نفسانی و ظهور پدیده‌هایی مانند اوضاع امروز غزه می‌گردد.

رییس دانشگاه مازندران با اشاره به رخداد‌های دانشگاه‌های آمریکا به‌عنوان مدعی حقوق بشر، این امر را یکی دیگر از عوامل عدم هدایت صحیح علم و عالم دانست و افزود: در ایران اسلامی با بهره از تعالیم اسلامی و مدیریت دینی، هیچ‌گاه شاهد این اتفاقات در دانشگاه‌ها نبوده و نیستیم.

وی به ظرفیت‌های دانشگاه مازندران در حوزه‎های مختلف اشاره کرد و گفت: موضوعاتی مانند حوزه دریا و اقتصاد دریامحور، گردشگری، محیط زیست و پسماند و فناوری‌های راهبردی را ۴ ماموریت اصلی دانشگاه بیان کرد و با اشاره به اقدامات مختلف دانشگاه در این راستا همانند مسوولیت میز دولت و دانشگاه در حوزه اقتصاد دریا در تدوین سند برنامه هفتم توسعه، تاسیس مراکز مشترک پژوهشی با سازمان‌های مختلف مانند مرکز مشترک با قوه قضاییه و توسعه دانشکده‌های علوم دریایی و میراث فرهنگی و گردشگری، از راه‌اندازی دانشکده علوم و فناوری‌‎های راهبردی در دانشگاه مازندران خبر داد.

دکتر علی‌نژاد با بیان این‌که دانشگاه مازندران به همه استان تعلق دارد، بر لزوم مشارکت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در توسعه این دانشگاه و تقویت زیرساخت‌ها از جمله تکمیل پروژه‎های عمرانی و رفاهی دانشجویی، از آمادگی دانشگاه مازندران و نخبگان دانشگاهی استان در راستای توسعه و آبادانی استان خبر داد و خواستار تشکیل دبیرخانه همکاری مشترک در این دانشگاه شد.

دکتر رضا حاجی‌پور نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه به اهمیت جایگاه دانشگاه و لزوم توجه و نگاه علمی به معضلات و مشکلات استان گفت: دانشگاه‌ها نقش مهم و اساسی در توسعه و پیشرفت هر کشوری دارند. استفاده درست و کامل از ظرفیت‌های دانشگاه و قشر فرهیخته دانشگاهی می‌تواند سرعت رسیدن به پیشرفت و تعالی یک جامعه را تسریع ببخشد.

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی افزود: این که از توانمندی دانشگاهیان غافل شویم، اشتباهی نابخشودنی است که خسارات و صدمات جبران ناپذیری را در عرصه‌های مختلف توسعه رقم خواهد زد.

دیگر خبرها

  • بنگاه دروغ پراکنی انگلیس
  • حضور پرشکوه مردم در آزمون بزرگ انتخابات
  • چین، اتهامات دخالت در امور انتخاباتی کانادا را بی‌اساس خواند
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • نشست هم‌اندیشی نمایندگان مجلس با هیات رییسه دانشگاه مازندران
  • وزیر امور خارجه: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!