Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، اگر در گذشته با هزینه اندک امکان ایجاد یک شغل وجود داشت امروز با توجه به آهنگ رشد جمعیت به ویژه جمعیت جوان جویای کار، گسترش شهرنشینی وعوامل متعددی همچون افزایش هزینه‌های زندگی، دستمزد، تورم آموزش و مهارت، هزینه ایجاد شغل نیز افزایش پیدا کرده است.

به اعتقاد کارشناسان، امروز برای ایجاد یک شغل در بخش‌های مختلف باید ارقام متفاوتی هزینه کرد و در این بین ایجاد اشتغال پایدار از هزینه بالایی برخوردار است به نحوی که در بخش پتروشیمی بین ۲ میلیارد تا ۳ میلیارد تومان سرمایه نیاز است و ایجاد شغل در بخش بیش از ۳۰۰ میلیون تومان سرمایه گذاری می طلبد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که هنوز هم برخی مشاغل و کسب و کارها هستند که با سرمایه اندک قابل راه اندازی هستند و مشاغل خانگی، مشاغل تعاونی و مشاغل خرد و کوچک از جمله این شغل ها هستند. بر همین اساس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای ۴۴۰ فرصت شغلی مهارت محور را شناسایی کرده که راه اندازی آنها سرمایه کمی می خواهد.

فهرست ۴۴۰ فرصت شغلی مهارت محور کم سرمایه بر در پرتال سازمان آموزش فنی وحرفه ای بارگذاری شده و قابل دسترسی است.

غلامحسین حسینی نیا ـ معاون وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ در این باره می گوید: این رشته شغل‌ها در واقع فرصتهای شغلی هستند که به واسطه کسب مهارت در فرد قابل راه اندازی است و نیاز به سرمایه چندانی ندارد و تنها یک ابزار کار می خواهد.

وی می افزاید: در حال حاضر شغلی به نام استادکار آینه کاری داریم که فرد با دیدن دوره آموزش ۸۰۰ ساعته فنی و حرفه ای که ۷۵ درصد آن آموزش عملی است، به یک استاد کار ماهر آینه کاری تبدیل شود. تمام ابزاری که نیاز دارد یک الماس بر، یک خط کش و یک گونیا است که با کمتر از یک میلیون تومان قابل تهیه است.

آنطور که حسینی نیا گفته، بیشتر شغل هایی که شناسایی و احصاء شده، شغل های مهارت محور هستند و بین یک میلیون تا ۱۰ میلیون تومان سرمایه نیاز دارند تا فرد آموزش دیده و ماهر بتواند فعالیت خود را شروع کند و در حال حاضر در بخش مشاغل خانگی، صنایع دستی، تعمیر لوازم خانگی و صوتی و تصویری و رشته های مختلف صنعت، خدمات و کشاورزی این مشاغل وجود دارد.

معاون وزیر کار از کسب درآمد دلاری برای جوانان جویای کار و فارغ التحصیلان در قالب مشاغل مهارت محور خبر داده و می گوید: در زمینه آی تی که مخصوص جوانان تحصیلکرده است بین ۴۰ تا ۵۰ نوع شغل را شناسایی کردیم که فرد ‌آموزش دیده با ۱۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری، می تواند درآمد داشته باشد و حتی درآمد دلاری کسب کند. بسیاری از جوانانی که این مهارتها را یاد گرفته اند به صورت تله ورکینگ یا دورکاری، کارفرمای خارجی گرفته‌اند و به شکل دلاری کسب درآمد می کنند.

ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان جویای کار و جمیعت میلیونی دانشجویان آماده ورود به بازار کار که هر لحظه به تعداد آنها افزوده می‌شود، یکی از چالشهای بزرگ دولتها به شمار می رود. بر همین اساس دولت سیزدهم ایجاد  ۴ میلیون شغل در مدت چهار سال پیش رو را وعده داده و وزیر کار اعلام کرده تا پایان سال ۱۴۰۱ یک میلیون و ۸۵۰ هزار شغل با همکاری بخش خصوصی ایجاد خواهد شد.

وزارت کار هم اکنون الگوی زیست بوم ملی اشتغال را با هدف تحقق برنامه اشتغال میلیونی در دستور کار قرار داده و با فعال کردن کاریابی‌ها و اتصال بین کارجویان و کارفرمایان در تلاش است تا خلأ موجود در بازار کار را پر کرده و عرضه و تقاضا در بازار را متعادل سازد.

در لایحه بودجه ۱۴۰۱ مبلغ ‌۱۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اختصاص به حوزه اشتغال و کسب و کارها پیش بینی شده که در صورت تصویب، از روزهای آغازین سال آینده در اختیار کسب و کارها قرار خواهد گرفت.

منبع: ایسنا این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پتروشیمی سرمایه گذاری مهارت مشاغل خانگی دورکاری درآمد دلاری تومان سرمایه میلیون تومان مهارت محور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۲۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد

علی جدی در گفتگو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی‌های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس گفت: مشوق‌های مالیاتی همواره امری مطلوب است. اینکه ما مالیات کمتری از مردم در مناطق کمتر توسعه یافته دریافت کنیم بسیار مناسب است.

وی با بیان اینکه ما باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهیم اظهار کرد: تمرکز ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بر کاهش مالیات بر عملکرد تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد می تواند مشوق خوبی قلمداد شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از صنایع با مشکلات سرمایه در گردش و نقدینگی مواجه هستند، گفت: به عنوان مثال فردی تمام سرمایه و زندگی خود را برای رونق صنعت به کار گرفته اما شرایط به نحوی پیش رفته که معطل ۱۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش است. بنابراین ما باید این موارد را هم در راستای جهش تولید به درستی دیده و آنها را مد نظر قرار دهیم.

وی با بیان اینکه موارد مطرح شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در راستای جهش تولید، موارد خوبیست بیان کرد: این امر می‌تواند موجب رونق سرمایه‌های خرد مردم شود. همچنین باید زمینه‌های ایجاد شود که مردم بتواند سرمایه‌های خرد خود را در موضوعات اقتصادی و تولیدی مشارکت داده و در قبال این مشارکت تضمین معافیت مالیاتی را داشته باشند.

وی با بیان اینکه نباید تضامین معافیت مالیاتی پس از انجام فعالیت، تغییر کند بیان کرد: این معافیت‌های مالیاتی نباید تغییر کند به مانند معافیت‌های مالیاتی که در مناطق محروم وجود دارد بنابراین این اقدامات، اقدامات خوبی است و دولت باید در این راستا کوشا باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معافیت‌های در نظر گرفته شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند مشارکت مردم در اقتصاد را افزایش دهد بیان کرد: معافیت‌های جدید و مشوق‌های مالیاتی حمایت از سرمایه‌گذاری خرد باعث می‌شود تا سرمایه‌گذار انگیزه و اقبال بیشتری برای مشارکت در سرمایه‌گذاری پیدا کند. کاهش مالیات تولید در کنار معافیت‌های موثر و هدفمند در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بسترساز افزایش مشارکت مردم در اقتصاد خواهد شد.

وی با بیان اینکه معافیت مالیاتی می‌تواند انگیزه خوبی برای سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار محسوب شود ادامه داد: اینکه برخی جهت سرمایه‌گذاری به مناطق آزاد و کمتر توسعه یافته می‌روند از باب این است که معافیت‌های مالیاتی در این مناطق در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر مالیات‌ها به سرمایه‌گذاری در بخش مناطق محروم و همچنین سرمایه‌های خرد داده شود،قطعاً می‌تواند موثر و مفید باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش تاکید کرد: به دلیل اینکه ما در کشور یک استراتژی مناسبی برای توسعه صنایع نداریم برخی اوقات در برخی از قسمت‌های زنجیره تولید، می‌بینیم گلوگاه است و در برخی جاها نیز مازاد داریم لذا اگر تکمیل زنجیره تولید به نیت اینکه ما صادرات محور شویم و محصول صادراتمان را افزایش دهیم مناسب است بنابراین اگر مشوق مالیاتی لازم در این بخش اعمال شود حتماً تاثیرات خوبی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: حتماً اعطای مشوق مالیاتی می‌تواند حلقه‌های زنجیره ارزش تولید را تکمیل کرده تا در انتها با افزایش صادرات مواجه شویم. به عنوان مثال ما در بخش پتروشیمی ها و فولادی ها این مسائل را زیاد مشاهده می‌کنیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین اگر ما بتوانیم این بخش‌ها را با اعطای مشوق مالیاتی تقویت کنیم می‌توانند زنجیره ارزش تولید را تکمیل کنند.

وی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند به عدالت مالیاتی کمک کند تاکید کرد: حتماً اگر این لایحه در صحن مجلس مورد بررسی قرار گیرد کمک می‌کنیم تا به سرعت و پس از چکش کاری به تصویب برسد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • شارژ ۱۹ میلیارد دلاری صندوق توسعه/ تزریق ۱۰۰ همت به مسکن در ۱۴۰۳
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • شهرک صنفی بازیافت ضایعات در همدان ایجاد می‌شود
  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار
  • لزوم ایجاد بسترهای مناسب برای کسب درآمد پایدار در کردستان
  • رشد ۵۸۳ درصدی درآمد حوزه سرمایه‌گذاری شهرداری قم
  • ایجاد درآمد پایدار اولویت اساسی شهرداری‌ها باشد+فیلم
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • ایجاد بازارچه دائمی برای مشاغل خرد خانگی در لرستان لازم است
  • توافق ۲۴ میلیون دلاری هیئت تجاری افغانستان در ازبکستان