Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا ، اخیرا محققان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پژوهشی که نتایجش را در مجله دانشکده پزشکی این دانشگاه منتشر کردند ، هشدار دادند که گوشت درصد قابل توجهی از طیور خانگی و صنعتی کشور به نوعی انگل تک یاخته به نام توکسوپلاسما گوندی آلوده هستند.

 این محققان پس از بررسی نمونه خون لخته شده سه گروه ماکیان پرورش خانگی، گوشتی و تخم گذار صنعتی از طریق آزمایش سرولوژی به این نتیجه دست یافتند که درصد قابل توجهی از مرغ ها و خروس های خانگی و صنعتی از نظر آنتی بادی های ضد انگل توکسوپلاسماگوندی  فعال بودند و هشدار داده اند که گوشت مرغ های دارای این نوع انگل حاوی کیست نسجی است که در صورت عدم پخت صحیح، به راحتی می تواند بدن انسان را آلوده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توکسوپلاسما گوندی، یک انگل تک یاخته ای داخل سلولی اجباری است که در چرخه زندگی آن، گربه و گربه سانان به عنوان میزبان نهایی و طیف وسیعی از مهره داران خونگرم ازجمله انسان و پرندگان به عنوان میزبان واسط در نظر گرفته می شوند. این انگل در سیر تکاملی خود به سه فرم اووسیت، تاکی زوئیت و کیست نسجی دیده می شود. اووسیت تنها در بدن گربه وجود دارد، اما دو فرم دیگر بیشتر در دیگر میزبانان واسط ایجاد می شوند.

دامپزشکی مازندران روز یکشنبه در واکنش به نتایج این تحقیقات که در رسانه ها و بویژه شبکه های اجتماعی بازتاب گسترده ای داشت ، مصاحبه مدیرکل این مجموعه را منتشر کرد که گفته است : مرغ های گوشتی استحصال شده در کشتارگاه های صنعتی طیور موجود در بازار ، از مزرعه تا مراکز عرضه تحت نظارت بهداشتی دامپزشکان بوده و در صورت مشاهده علائم  بیماری در کشتارگاه حذف و از چرخه مصرف انسانی خارج می شوند.

دکتر محمد حسن گلپایگانی با ابراز اطمینان از سلامت مرغ های گوشتی استحصال شده در کشتارگاه های صنعتی طیور در مازندران ، افزود : توکسوپلاسما گوندی یک انگل داخل سلولی است که دارای گسترش جهانی است و  می تواند همه حیوانات خونگرم را آلوده کند. میزبان نهایی این انگل گربه سانان و گربه های خانگی هستند که بیماری ناشی از آلودگی به این انگل، توکسوپلاسموز نامیده می شود.

وی ادامه داد : با توجه به پرورش مرغ های گوشتی در سالن های پرورشی ایزوله که دارای سیستم قرنطینه ای هستند و نیز الزام رعایت ضوابط امنیت زیستی در هنگام صدور پروانه بهداشتی از سوی نظام دامپزشکی ،امکان ورود گربه ها خصوصا گربه های  آلوده به این انگل نادر  است ،لذا  در صورت مصرف مرغ های بسته بندی ، دارای برچسب و استحصال شده در کشتارگاه های صنعتی طیور،به دلیل عدم ارتباط مستقیم این مرغ ها با گربه ها، احتمال آلودگی به این انگل بشدت پایین و کم خطر خواهد بود.

مدیرکل دامپزشکی مازندران با اظهار این که مردم ایران فرهنگ خام خواری ندارند، گفت : پختن کامل فراورده های دامی از جمله شیر و گوشت در درجه حرارت بالای ۶۰ درجه سانتی گراد موجب از بین رفتن انگل های احتمالی موجود در گوشت می شود و از سویی فرآیند انجماد و نمک زدن هم در نابودی کیست های انگل موثر است. بنا بر این توصیه می کنیم هنگام پختن گوشت حرارت لازم را به گوشت داده تا در صورت وجود احتمالی این انگل ، سلامت مصرف کنندگان تامین شود.

شهروندان از دستفروشان مرغ نخرند

گلپایگانی از شهروندان مازندرانی خواست تا در جهت پیشگیری و کنترل بیماری های مشترک ، از مصرف مرغ های بومی و محلی که در بازارهای محلی و سنتی به صورت دستفروشی عرضه می شود جدا پرهیز و مرغ های مصرفی خود را از مراکز عرضه تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی که دارای برچسب مشخصات هستند ، تهیه کنند.

وی شستن کامل دست ها بعد از تماس با گربه سانان ، رعایت بهداشت فردی ، شستن کامل و ضد عفونی سبزی ها و میوه ها ، محصور کردن محل های کشت و  پرورش سبزی و میوه جات برای عدم ورود گربه ها و دفع مدفوع در آن ،عدم مصرف گوشت های کبابی خام و نیم پز و عدم استفاده از مرغ هایی که بدون مشخصات در بازار به صورت غیر مجاز عرضه می شوند را از مهم ترین راه های پیشگیری و کنترل بیماری توکسوپلاسموز برشمرد.

مازندران حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که حدود ۴۷درصد آنان در بیش از سه هزار و ۵۰۰روستا زندگی می کنند و یکی از فعالیت های جنبی روستائیان پرورش انواع ماکیان بویژه مرغ ، اردک ، غاز و بوقلمون است. 

طبق آمار معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران به طور متوسط سالانه ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار قطعه انواع ماکیان تنها به صورت غیرگله ای یا خانگی در روستاهای استان پرورش داده می شود.

مازندران بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ واحد مرغداری صنعتی هم دارد که با تولید سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ ، ۱۲ درصد نیاز کشور در این بخش را تامین می کند.

برچسب‌ها سازمان دامپزشکی کشور مازندران آنفلوآنزا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان دامپزشکی کشور مازندران آنفلوآنزا سازمان دامپزشکی کشور مازندران آنفلوآنزا گربه ها مرغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۲۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی عباس زاده شامگاه دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران با اعلام اینکه ۱۲ درصد گوشت مرغ موردنیاز کشور در این استان تولید می شود، گفت: با توسعه زنجیره مرغ در مازندران، توان صادراتی این زنجیره در استان افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه استان مازندران قطب تولید طیور کشور به شمار می رود و در همه عرصه های کشاورزی به عنوان نگین کشاورزی کشور مطرح است، تصریح کرد: زنجیره تولید مرغ یکی از زنجیره های مهم در استان مازندران به شمار می رود که قابلیت توسعه دارد.

وی با اشاره به اینکه زنجیره تامین گوشت مرغ روند رو به رشدی را سپری می کند، بیان کرد: مازندران از ظرفیت های بالقوه ای در حوزه تولید گوشت سفید برخوردار است به صورتی که بیش از ۵۰ درصد ظرفیت جوجه کشی کشور در مازندران واقع شده و بیش از ۲۷ درصد جوجه یک روزه کشور در استان مازندران تولید می شود.

عباس زاده با تاکید بر اینکه حدود ۱۲ درصد گوشت مرغ کشور در مازندران تولید می شود و این استان در تامین بخشی از نیاز مرغ پایتخت و استان های همجوار مشارکت دارد، عنوان کرد: در سالجاری با برنامه ریزی های صورت گرفته در جهت افزایش جوجه ریزی در کشور، ظرفیت تولید مرغ در این استان افزایش یافته است و به سمت صادرات گام برداشته شده است.

وی ابراز امیدواری کرد قابلیت صادرات و گسترش ارسال تولیدات به خارج از کشور در سال های آینده با حمایت های بیشتر روند پرشتاب تری را بگیرد.

کد خبر 6092500

دیگر خبرها

  • بلده نور میزبان بزرگترین رزمایش جهاد دامپزشکی در مازندران
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • قیمت جدید گوشت و مرغ دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • هشدار استاندار قم نسبت به کم کاری برخی از مدیران