Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم رحیم‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره بدهی هشت میلیارد دلاری کره جنوبی به ایران در ازای خرید میعانات گازی، گفت: در حال حاضر بستگی به این دارد که در مذاکرات چه مسیری طی شود و آیا توقع ما این است که مذاکرات با سرعت بیشتری به نتیجه برسد یا خیر، یعنی اگر سال گذشته قبل از آغاز مذاکرات، کره جنوبی چنین پیشنهادی را می‌کرد، شاید ما قبول می‌کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بستگی به این دارد که وضعیت خود ما در مذاکرات به چه شکل باشد.

وی اظهار داشت: کره یکی از کشورهایی بود که در ایران فروش خوبی داشت و کارهایی را انجام داده بود؛ لذا نمی‌خواست بازار ایران را از دست بدهد اما با اقداماتی که انجام داد بازار ایران را نیز از دست داد.

معاون سابق آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه اضافه کرد: همانطور که آمریکایی‌ها به کره‌ای‌ها دستور دادند که پول ایران را پرداخت نکنند و با کشورمان قطع ارتباط کنند، برای ملاقات با مذاکره کننده کشورمان نیز به وین رفت و در آخر سر هم عنوان کردند که نمی‌توانند پاسخگوی مطالبات ایران باشند. 

وی با بیان اینکه معمولاً در سفرهای مهم حدود بحثی که صورت خواهد گرفت را از کانال دیپلماتیک اطلاع می‌دهند، اضافه کرد: آقای باقری با دانستن دلیل دیدار، پذیرفت که با طرف کره‌ای دیدار کند. بنابراین این که کره آمده که پیشنهاداتی در مورد اینکه به چه صورت باید بدهی خود را به ایران پرداخت کند، رایزنی و چانه‌زنی کرد و ایران هم صریح اعلام کرد که کره جنوبی باید بدهی خود را پرداخت کند.

رحیم پور در پایان افزود: کره جنوبی خود تصمیم گیرنده نیست و نمی‌داند که باید چه تصمیمی در مورد بدهی‌های خود به ایران بگیرد چراکه دستور از جای دیگری صادر می‌شود و کره‌ای‌ها هم برای چگونگی انتقال و پرداخت آن، چانه‌زنی می‌کنند. اما ایران خواستار این است که مبلغ طلب خود را از کره پس بگیرد.

کره جنوبی به بهانه های غیرقابل قبول از پرداخت بدهی هشت میلیارد دلاری خود به ایران سرباز زده است، این بدهی مربوط به خرید فرآورده های نفتی ایران پیش و پس از آغاز تحریم های ظالمانه آمریکا است، که طی سال های گذشته مقامات کشورمان بارها آن را مطالبه کرده اند. راهکارهای متعددی توسط مقامات و سیاستمداران ایران برای بازگشت بدهی‌های کره جنوبی پیشنهاد شده تا حقوق پایمال شده ۸۴ میلیون ایرانی جبران شود، اما در عمل اقدامی صورت نگرفته است.

برچسب‌ها کره‌ جنوبی وزارت امور خارجه ایران پروندهٔ خبری مذاکرات برای رفع تحریم ها در وین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کره جنوبی وزارت امور خارجه ایران کره جنوبی وزارت امور خارجه ایران کره جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۳۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن: توافق آتش‌بس باید برای حماس یک «تصمیم آسان» باشد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، ادعا کرده است که «تن‌ها چیزی که بین مردم غزه و آتش‌بس وجود دارد، حماس است» و توافق با اسرائیل باید برای این گروه یک «تصمیم آسان» باشد.

بلینکن اواخر روز جمعه در سخنرانی در انجمن سدونا مؤسسه مک‌کین در آریزونا گفت: «ما منتظریم تا ببینیم آیا در عمل، آنها می‌توانند پاسخی مثبت در مورد آتش‌بس و آزادی اسرا بدهند یا خیر».

او بدون اشاره به اینکه درخواست حماس در توافق چیست، گفت: «اما شاید چیز دیگری [در خصوص حماس]در جریان باشد و در روز‌های آینده تصویر بهتری از آن خواهیم داشت.

بلینکن افزود که مذاکرات با حماس به دلیل این واقعیت پیچیده است که «تصمیم گیرندگان نهایی» اعضای این گروه در غزه هستند که میانجی‌ها هیچ تماس مستقیمی با آنها ندارند.

وی همچنین تاکید کرد که آمریکا نمی‌تواند از عملیات زمینی اسرائیل در رفح در جنوب نوار غزه حمایت کند، زیرا اسرائیل طرحی برای حفاظت از غیرنظامیان ارائه نکرده است.

هیئت قطری برای مذاکرات آتش بس غزه به قاهره می‌رود

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره عربی، یک هیئت قطری امروز شنبه برای شرکت در مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه به قاهره سفر می‌کند.

در حالی که تلاش‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از حمله اسرائیل به رفح - آخرین پناهگاه ۱.۵ میلیون فلسطینی آواره‌شده در جنگ هفت ماهه - ادامه دارد، یک هیئت حماس نیز به پایتخت مصر می‌رود.

بیش از ۳۴۵۰۰ فلسطینی از زمان آغاز حمله نظامی اسرائیل در ۷ اکتبر تاکنون شهید شده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • معاون شهردار تهران: قرارداد چین ابهامی ندارد و باعث افتخار است
  • بدهی‌های آب و فاضلاب استان بوشهر پرداخت شد
  • چین، اتهامات دخالت در امور انتخاباتی کانادا را بی‌اساس خواند
  • وزیر امور خارجه: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • امیرعبداللهیان: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • بلینکن: توافق آتش‌بس باید برای حماس یک «تصمیم آسان» باشد