Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@17:35:21 GMT

درمان سرطان خون با سلول‌های بنیادی

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۸۳۷۷۷

درمان سرطان خون با سلول‌های بنیادی

رئیس پژوهشگاه رویان گفت: کشور به همت محققان و حمایت‌های ویژه در حوزه سلول‌های بنیادی در منطقه رتبه نخست را به دست آورده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، عبدالحسین شاهوردی، در گفت‌وگوی زنده با شبکه خبر در خصوص رتبه کشور در زمینه سلول‌های بنیادی، اظهار کرد: امروزه بحث سلول‌های بنیادی، ترشحات و فاکتورهایی که خود سلول‌های بنیادی تولید می‌کند و سایر فعالیت‌هایی که به دنبال توانایی‌هایی حاصل شده در این زمینه مطرح است، مورد توجه قرار گرفته است و جایگاه ویژه‌ای در مباحث علمی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به رتبه نخست منطقه‌ای کشور در حوزه سلول‌های بنیادی، ادامه داد: مجلات علمی در زمینه سلول‌های بنیادی و انجمن‌های بین‌المللی در این حوزه به طور منطقه‌ای یا جهانی فعالیت‌های فناوری و تولید محصول در موضوعات علمی انجام شده را رصد می‌کنند و هر چند سال یک بار مقالات علمی در این زمینه به چاپ می‌رسد؛ بنابراین در بررسی‌هایی که درباره سلول‌های بنیادی انجام شده مقالاتی در انجمن بین‌المللی سلول‌های بنیادی به چاپ رسیده و در این میان موقعیت ایران در سطح جهانی ممتاز است.

رئیس پژوهشگاه رویان خاطرنشان کرد: زمانی که اولین رده سلول‌های بنیادی را تولید کردیم و اولین مقاله آن به چاپ رسید، جز ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه دانش سلول‌های بنیادی بودیم؛ همچنین در اولین مقالاتی که در انجمن بین‌المللی سلول‌های بنیادی به چاپ رسید در بین کشورهای همسایه و خاورمیانه نقش پررنگی داشتیم و به طور خاص در این زمینه فعالیت‌های خوبی به ثبت رسانده‌ایم.

وی افزود: در بین مقالات دوم و سومی که در حوزه سلول‌های بنیادی به چاپ رسیده است، کشورهای همسایه با همکاری کشورهای دیگر در خصوص سلول‌های بنیادی سرمایه‌گذاری کردند و کشورهای منطقه از جمله ترکیه، عربستان و قطر در زمینه سلول درمانی، سلول‌های بنیادی، ژن درمانی و سایر فعالیت‌های مرتبط فعالیت‌هایی دارند؛ با همت محققان و حمایت‌های لازم افتخار فعالیت در حوزه سلول‌های بنیادی و دستاوردهای مرتبط با این سلول‌ها را در کشور شاهد هستیم و رتبه اول را در منطقه داریم.

بانک خون بندناف سرمایه‌ای برای نسل بعد و درمان بیماری‌ها در آینده

شاهوردی با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها در عرصه سلول‌های بنیادی فعالیت‌هایی می‌کند، اضافه کرد: سلول‌های متفاوتی در دانش سلول‌های بنیادی وجود دارد که از جمله آن می‌توان به تولید رده‌های سلولی، سلول‌های بالغان، نگهداری سلول‌های بنیادی در بانک‌های سلولی مانند بانک خون بند ناف اشاره کرد.

وی با تاکید بر اینکه بانک خون بند ناف به عنوان سرمایه‌ای برای نسل بعد و درمان بیماری‌ها در آینده خواهد بود، تصریح کرد: حدود ۲۰ مورد از خون بند ناف در درمان سرطان خون با کمک همکاران بالینی استفاده شده است و شاهد نتایج کارآمد و مؤثر بوده‌ایم؛ در واقع سلول‌های بنیادی خون بند ناف در زمان تولد جداسازی و در نیتروژن فریز و نگهداری می‌شود و در درمان بیماری سرطان به ویژه سرطان خون بسیار مؤثر است و از سلول‌های بنیادی برای درمان اعضای خانواده نیز بهره گرفته می‌شود.

رئیس پژوهشگاه رویان تاکید کرد: اگر کشور در زمینه دانش سلول‌های بنیادی سرمایه‌گذاری نمی‌کرد، امروز باید به ازای هر پک سلولی که از خارج وارد می‌کردیم باید حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار دلار هزینه می‌شد. در بانک خون بند ناف رویان بیش از ۱۵۰ هزار نمونه در سازمان انتقال خون و بیمارستان شریعتی تهران نگهداری شده و در کشور در موارد مختلف درباره سلول‌های بنیادی سرمایه‌گذاری‌های خوبی انجام شده است.

لزوم ساخت کلین‌روم‌ها برای انجام اقدامات درمانی

وی با اشاره به اهمیت ساخت و وجود کلین روم‌ها، گفت: در حوزه بالینی ساخت کلین روم‌ها اتفاق خوبی بوده است، چرا که اگر بخواهیم سلول‌های بنیادی را در درمان بیماری‌ها استفاده کنیم، باید در محیطی بسیار تمیز بتوان سلول‌های بنیادی را فرآوری و آماده کرد، کلین روم‌های خوبی در سطح کشور برای این موضوع وجود دارد.

شاهوردی با اشاره به اینکه دانش سلول‌های بنیادی در حال گسترش و توسعه است، اضافه کرد: از سلول‌های رنگدانه برای درمان لک و پیس و از سلول‌های مزانشیمی نیز برای درمان بیماری‌های مفصلی و شکستگی‌های استخوان به ویژه مواردی که علت آن نامشخص است در حوزه سلول درمانی استفاده می‌شود؛ این موارد پروژهایی است که در فاز سوم را پشت سر می‌گذارد. این پروژه‌ها در کلین روم‌ها در حال انجام است.

وی در خصوص خدمات و اقدامات درمانی زوج‌های نابارور، اظهار کرد: درمان ناباروری نیز از مواردی است که جز اولین تجارب رویان است، در دهه ۶۰ بیماران برای درمان ناباروری به خارج از کشور می‌رفتند، اما امروز نه تنها بیماران به خارج از کشور نمی‌روند بلکه میزبان بیماران از سایر کشورها نیز هستیم، جهاد دانشگاهی نقش بسزایی در گسترش و توسعه دانش درمان ناباروری داشته است.

رئیس پژوهشگاه رویان تاکید کرد: بیش از ۸۰ مرکز ناباروری توسط دانشگاه‌ها و بخش خصوصی در کشور داریم و در زمینه ناباروری با بهترین مراکز ناباروری در سطح جهان رقابت می‌کنیم. همچنین سلول‌های جنسی و بافت تخمدان بیماران سرطانی نیز نگهداری می‌شود و از جمله خدماتی است که در کنار خدمات درمانی ناباروری انجام می‌شود.

وی با اشاره به تجاری‌سازی محصولات پژوهشگاه رویان، ادامه داد: حدود ۱۰ مرکز و شرکت دانش بنیان در زیرمجموعه پژوهشگاه رویان شکل گرفته است که از جمله آن شرکت بُن یاخته رویان است که با کمک و حمایت سازمان گسترش به عنوان شرکتی پیش‌رو در حال فعالیت است؛ البته شرکت‌های نوپا دیگری نیز در این زمینه وجود دارد.

کد خبر 547601

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پژوهشگاه رویان پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی بانک خون بندناف بند ناف خون بندناف ذخیره شده سلول های بنیادی سلول بنیادی پژوهشگاه دانش های بنیادی کاربرد سلول های بنیادی روش های درمان ناباروری درمان ناباروری در ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق حوزه سلول های بنیادی دانش سلول های بنیادی رئیس پژوهشگاه رویان درمان بیماری ها بانک خون بند خون بند ناف کلین روم ها برای درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۳۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز

ایسنا/خوزستان رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند، گفت: این کار مشترک با گروه‌های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است.

محمد صباییان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت‌های شاخص مرکز لیزر دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهارکرد: مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای غرب کشور در سال ۹۹ آغاز به کار کرد؛ این مرکز روی لیزرهای پالسی کوتاه و فوق کوتاه یعنی لیزرهای نانوثانیه و فمتوثانیه کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: لیزر در بخش‌های مختلفی از جمله صنایع، کشاورزی، پزشکی، داروسازی و... کاربردهای فراوان و متنوعی دارد. پلاسما نیز در شیمی و زیست‌شناسی کاربرد دارد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه مرکز روی تصویربرداری فراطیفی کار می‌شود که در صنایع غذایی کاربرد دارد، گفت: یکی از مهمترین کاربردهای لیزر و اپتیک در پزشکی، دندانپزشکی، زیست‌شناسی و کشاورزی است و محققان و دانشجویان این مرکز نیز در حال فعالیت در این بخش‌ها هستند.

وی با اشاره به طرح‌های تحقیقاتی نو در این مرکز عنوان کرد: برخی از کارهای تحقیقاتی این مرکز در فناوری بسیار بالا اجرا می‌شوند به عنوان مثال محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند. این کار مشترک با گروه‌های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است و در فاز تحقیقاتی است.

صباییان گفت: برای تولید غشاء تصفیه‌خانه‌ها نیز از پلاسما در پلیمر استفاده می‌شود. از این غشاء در تصفیه‌خانه‌ها، برای تصفیه آب استفاده می‌شود. این طرح نیز در فاز پژوهشی و تحقیقاتی قرار دارد.

وی افزود: دستگاه و سامانه لیدار نیز در مرکز اهواز طراحی شده است؛ این سامانه ذرات گرد و غبار را آشکارسازی می‌کند که این فرآیند با استفاده از لیزرهای پالسی کوتاه انجام می‌شود. این سامانه وجود ذرات گرد و غبار در هوا را به صورت دقیق تشخیص می‌دهد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در بخش فیزیک اتمی و مولکولی نیز چندین پژوهش در دست اجرا هستند که عموما سطح بالا و در مرحله تئوری هستند. این بخش، برهم‌کنشی لیزر، اتم‌ها و مولکول‌ها را مورد مطالعه قرار داده است. در طرحی دیگر نیز از لیزر برای تسریع در جوانه‌زنی بذر استفاده شد.

وی عنوان کرد: طراحی و ساخت سنسورهای گازی با استفاده از لیزر نیز از دیگر فعالیت‌های موفق در مرکز تحقیقات اهواز بود که خوشبختانه به ثمر رسیده است. این طرح در صنعت پتروشیمی مورد استفاده قرار گرفت. در این طرح، از لیزر برای تشخیص وجود گاز استفاده می‌شود. اسپکترومتر نیز که دستگاه طیف‌سنج است و برای اندازه‌گیری تغییرات یک مشخصه فیزیکی در یک محدوده مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای یک شرکت دانش بنیان ساخته شد.

صباییان گفت: علاوه بر این، مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای اهواز با مراکز علمی مهم و معتبری همچون بنیاد ملی علم ایران، ستاد ملی کوانتوم و اپتیک و ستاد ملی نانو ارتباطات علمی و پژوهشی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • تنهایی می‌تواند زندگی بازماندگان سرطان را کوتاه کند
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان