Web Analytics Made Easy - Statcounter

زمان بازنگری در قوانین، فرا رسیده است شرکت زیرساخت آماده همکاری است بررسی تعرفه ترجیحی برای محتوای داخلی راه‌حل‌ها چیست؟

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، معاونان وزیر ارتباطات به همراه ذی نفعان حوزه فناوری اطلاعات با برگزاری جلسات متعدد سعی دارند برای شبکه ملی اطلاعات مدل اقتصادی تعریف کنند. یکی از مباحث مهم در این جلسات تغییر مدل تعرفه‌گذاری برای اینترنت داخلی و خارجی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گذشته، برای حمایت از محتوای داخلی، مصوبه محاسبه نیم‌بهای پهنای باند داخلی به تصویب رسید. در آن زمان و با توجه به شرایطی که وجود داشت، این مصوبه موثر واقع شد و توانست توجه کاربران را جلب کند، اما اکنون مدتی است که اپراتورها و ارائه دهندگان خدمات به این ماجرا انتقاد دارند و معتقد هستند این نحوه تعرفه‌گذاری به ضرر آنهاست.

اکنون ذی نفعان حوزه محتوا و حاکمیت با برگزاری جلسات و نشست‌های متعدد سعی دارند، این مصوبه را بازنگری کنند تا پیش‌نویس مصوبه‌ای را تهیه کنند که در نهایت به نفع تمام فعلان این حوزه باشد.

زمان بازنگری در قوانین، فرا رسیده است

در سومین جلسه از این سری نشست‌ها برای یافتن مدل اقتصادی برای شبکه ملی اطلاعات، «صادق عباسی شاهکوه» معاون وزیر ارتباطات گفت: هدف از برگزاری این جلسات، یافتن مدل اقتصادی مناسب برای شبکه ملی اطلاعات است.

وی افزود: یکی از مسائل مربوط به مدل اقتصادی، مساله تعرفه است. برای یافتن بهترین راه باید از سه منظر به این قضیه نگاه کنیم تا به بهترین نتیجه برسیم و مدل تعرفه‌گذاری را استخراج کنیم که به استناد آن، خدمات با کیفیت مناسب و مقرون به صرفه به دست مشترکان برسد.

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور افزود: تعرفه‌گذاری برای قیمت اینترنت باید به نحوی باشد که هم کاربران به اینترنت مناسب و پایدار دسترسی داشته باشند و هم اپراتورها درآمدی به دست بیاورند که بتوانند با سرمایه‌گذاری در توسعه شبکه، خدمت مناسبی ارائه بدهند.

وی افزود: مساله دیگر ایجاد انگیزه برای سرمایه‌گذاری اپراتورها است تا آن‌ها با بدست آوردن سود از بازار فناوری، بتوانند در این عرصه سرمایه‌گذاری کنند. اگر این سرمایه‌گذاری انجام نشود، کیفیت شبکه کاهش پیدا می‌کند و مردم به سمت استفاده از محتوایی که در آن بستر است قدم برنخواهند داشت.

عباسی تصریح کرد: در جهان شیوه قیمت‌گذاری اینترنت و محتوا، به این شکل است که تولیدکننده محتوا با اپراتور قراری می‌گذارد و به تناسب آن، محتوای موردنظر را به کاربران ارائه می‌کند.

وی گفت: پیشنهاد دیگری که در این نشست مطرح شد، ارائه اینترنت به خدمت دهندگان محتوا توسط شرکت ارتباطات زیرساخت است که این امر به بزرگ‌تر شدن این شرکت منجر می‌شود. «به اعتقاد من، نباید به این سمت برویم که زیرساخت وسیع شود، هر چقدر این شرکت کوچک‌تر باشد به نفع بخش خصوصی است.»

عباسی تاکید کرد: شاید در کوتاه مدت بتوانیم از این پیشنهاد که شرکت زیرساخت ترافیک را بخرد و آن را در ISP (شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت) ها پخش کند به عنوان راه‌حل کوتاه مدت استفاده کنیم، اما حاکمیت نباید به این مساله ورود کند. باید بین اپراتور و تولیدکننده محتوا قراری شکل بگیرد تا بتوانند با ارائه خدمات بهتر، تعرفه را نیز تغییر دهند. خلاصه صحبت ما این است که وقت آن رسیده بحث اینترنت نیم‌بها را به شکلی که اکنون به اجرا در می‌آید، اصلاح کنیم.

رییس رگولاتوری خاطرنشان کرد: اگر به مردم بگویند اینترنت یک پلتفرم رایگان است به طور حتم به استفاده از واکنش نشان می‌دهند. به طور مثال باید میان VOD ها رقابت شکل بگیرد و هر کدام سعی کنند با مدلی که پیش‌بینی می‌کنند کاربر را به خود جذب کنند. از نظر ما، نباید اپراتور درگیر چنین مساله ای باشد و همواره باید بی طرفی خود را نسبت به محتوا حفظ کند.

شرکت زیرساخت آماده همکاری است

در ادامه «حمید فتاحی» مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: از زمان تدوین سند معماری شبکه ملی اطلاعات، ما به عنوان نماینده وزیر ارتباطات در این جلسات شرکت کردیم. با توجه به تجربه‌ای که در سه تا چهار سال گذشته در قالب نیم‌بها بودن قیمت محتوای داخلی و خارجی ایجاد شده بود، به این نتیجه رسیدیم که برای مزیت‌بخشی و ایجاد رقابت، محتوای داخلی را ارزان‌تر کنیم.

وی تاکید کرد: پیشنهاداتی در این مدت مطرح شده که شاید انحصار شرکت زیرساخت در حوزه اینترنت را کاهش دهد، اما ممکن است انحصار دیگری در بخش محتوای داخل شکل دهد که این هدف ما نیست. این که اگر شرکت زیرساخت ترافیک را بخرد و آن را در ISP (شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت) ها پخش کند انحصار خواهد بود یا خیر؟ باید بررسی و شفاف شود.

فتاحی تصرح کرد: شاید با تعرفه‌گذاری بر قیمت اینترنت داخلی یا ایجاد ترافیک‌های پرمیوم با حجم بالا بتوانیم مشکل را حل کنیم. نیتجه جلسات به طور حتم ما را به نتیجه خوبی می‌رساند و ما مخالفت سفت و سختی در این حوزه نخواهیم داشت. اگر در این پازل متوجه شویم که بازار برای ایجاد محتوا به تخصیص ترافیک با قیمت مناسب به کاربر نیاز دارد، ما در زیرساخت آماده همکاری هستیم.

بررسی تعرفه ترجیحی برای محتوای داخلی

«مهدی روحانی نژاد» مشاور عالی رییس رگولاتوری نیز در این جلسه گفت: در ۲ جلسه قبلی که برگزار شد درباره تعرفه ترجیحی برای محتوای داخلی صحبت کردیم. سیاستی که اکنون در فضای کشور جاری و ساری است، به دلایل متعدد، اکنون نیازمند بررسی مجدد است.

در جلسه نخست اپراتورها و در جلسه دوم تولیدکنندگان محتوا حضور پیدا کردند و به تعامل با یکدیگر پرداختند.  جمع‌بندی حاکمیت این است که نسبت محتوای داخلی به خارجی باید برعکس شود. طبق آخرین آمار اکنون تقریبا ۳۰ درصد ترافیک داخلی و مابقی خارجی است. باید شرایطی حاکم شود تا بتوان این نسبت را برعکس کرد و گرایش مردم بیشتر به سمت استفاده از محتوای داخلی برود.

وی افزود: کاربران ضلع مهمی از این تصمیم گیری هستند و اکنون به دلیل این‌که محتوای مناسبی در دسترس‌شان نیست ترجیح می‌دهند از محتوای خارجی استفاده کنند. اپراتورها نیز اعلام کردند اکنون هزینه بخش ترافیک داخلی حداکثر ۲۰ درصد است و مجبوریم محصولی که ترافیک خارجی به سمت زیرساخت دارد را ۵۰ درصد ارزان تر بفروشیم و این حس به وجود می‌آید که محصولی را کمتر از قیمت تمام شده می‌فروشند.

روحانی‌نژاد خاطرنشان کرد: شرکت‌های سرمایه‌گذاری نیز اعتقاد دارند که با توجه به نیم‌بها بودن محتوا، اپراتورها اینطور احساس می‌کنند که ما چیز بی‌ارزشی را ارائه می‌دهیم و همین مسئله باعث می‌شود دیگر در این بخش سرمایه‌گذاری مجدد انجام ندهند.

راه‌حل‌ها چیست؟

وی درباره راه‌حل این مساله گفت: برخی از شرکت‌های سرمایه‌گذار گفتند پیشنهاد دادند تا این اختیار داده شود که تعرفه‌های تدریجی حذف شوند و اگر صاحب محتوا حس کرد که مردم به خاطر محتوایی که تولید کرده، سراغش می‌روند از اپراتور درخواست کند تا محتوای او را با تعرفه کامل به فروش برساند.

روحانی‌نژاد افزود: پیشنهاد دیگر این است که به جای این صاحبان محتوا با تک‌به‌تک اپراتورها تعامل کنند، ترافیک را به زیرساخت بفروشند و شرکت زیرساخت آن را به صاحبان محتوا بفروشد. این مسئله برای تولیدکننده جذابیت ایجاد می‌کند تا کیفیت را بالا ببرد و چون مستقیم با زیرساخت تعامل می‌کند، تعرفه خوبی بگیرد.

وی افزود: اپراتورها نیز پیشنهاد داده‌اند به جای تعرفه الزامی که اقتصادی نیست و بازار را برهم می زند، ما خودمان با تولیدکننده محتوا تعاملاتی انجام بدهیم. اکنون هر کدام از اپراتورهای مخابراتی حدود ۵۰ ملیون مشترک دارند و در صورت تعامل با  صاحبان محتوا، می‌توانند به نتایج خوبی دست پیدا کنند. با این کار، درآمدی که اپراتور به دست می‌آورد می‌تواند در حوزه دیگر سرمایه‌گذاری کرده و کیفیت ارتباطی را بالا ببرد.

وی تاکید کرد: مردم نیز بخش مهمی از این چرخه هستند. اگر رقابت بین تولیدکنندگان محتوا شکل بگیرد، مردم می‌توانند بهترین کیفیت را دریافت کنند. روالی که حاکمیت در پیش می‌گیرد نیز باید منطقی باشد. حاکمیت باید با در پیش گرفتن سیاست حمایتی و ایجاد مشوق‌ها، به محتوای فاخر سوبسید بدهد.

 نشست تخصصی طراحی و تدوین مدل اقتصادی شبکه ملی اطلاعات با حضور معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مدیرعامل شرکت زیرساخت و مشاور عالی رییس سازمان تنظیم مقررات در وزارت ارتباطات برگزار شد.  

منبع: ایرنا این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فناوری اطلاعات تعرفه شبکه ملی اطلاعات اینترنت داخلی محاسبه نیم بهای شبکه ملی اطلاعات وزیر ارتباطات محتوای داخلی شرکت زیرساخت سرمایه گذاری تعرفه گذاری مدل اقتصادی راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۴۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ دوربین پلاک خوان برای نخستین بار در زابل نصب می‌شود

 علیرضا ملاشاهی در جلسه تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان شهرداری و شرکت مخابرات، اظهار کرد: توسعه زیرساخت‌ها یکی از اصلی‌ترین پایه‌های توسعه و پیشرفت هر منطقه‌ای است و یکی از این زیرساخت‌ها در حوزه ارتباطات است.

وی با اشاره به شتاب طرح ملی فیبرنوری مشترکان خانگی افزود: با برنامه‌ریزی و سیاست‌های دولت سیزدهم و تاکید استاندار سیستان وبلوچستان هر روز شاهد توسعه و پیشرفت در تمامی عرصه‌ها در این استان هستیم و امروز نیز طرح ملی فیبر نوری مشترکان خانگی برای دومین بار در شهر زابل در حال اجراست.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه زابل ادامه داد: در راستای کاهش بار ترافیکی و ثبت تخلفات رانندگی، ۲۰ دوربین‌ پلاک‌خوان از سوی شرکت مخابرات خریداری و در نقاط پیش بینی شده با مدیریت شهرداری در سطح این شهرستان نصب خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۳
  • ۲۰ دوربین پلاک خوان برای نخستین بار در زابل نصب می‌شود
  • آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث
  • تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت؟
  • کنترل هوشمند ترافیکی شهر زابل
  • گامِ مهم «جهاددانشگاهی» برای رشد اقتصادی کرمانشاه
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • پیوستن رهبران فناوری دنیا به هیئت فدرال ایمنی هوش مصنوعی آمریکا
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند