Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، تصمیمات مخرب سازمان شیلات که در صدر آن‌ها اصرار به پرورش ماهی تیلاپیا و تاکید بر صید مخرب ترال قرار دارد, آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به محیط زیست, اقتصاد و منابع آبی کشور وارد کرده است؛ با وجود اینکه در حال حاضر صید ترال در کشور ممنوع شده است و پرورش تیلاپیا نیز ظاهرا تنها در 4 استان کویری انجام می‌شود اما تبعات این تصمیم‌ها همچنان به کشور صدمه وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صید ترال بسیاری از آبزیان خلیج فارس را نابود کرده است و پرورش گونه مهاجم تیلاپیا که همچنان در کشور ادامه دارد, سبب نابودی تنوع زیستی تالاب شادگان و معیشت صیادانی که از این تالاب ارتزاق می‌کردند را نابود کرده است.

به منظور جلوگیری از چنین اقداماتی, 150 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های کشور در نامه‌ای به رییس جمهور خواستار ورود رویکرد علمی جامع‌نگر در عرصه تصمیم­‌سازی‌های کلان این حوزه و علاج عاجل این امور در  هیئت دولت شدند.

در متن این نامه آمده است:

جناب آقای دکتر رییسی؛ رییس محترم جمهوری اسلامی ایران

با اهداء سلام و تحیات؛ احتراما  اینجانبان جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های کشور در رشته های شیلات، محیط زیست  و علوم دریایی ضمن قدردانی از مواضع قاطع جنابعالی در راستای ممنوعیت صید ترال به استحضار می‌رسانیم، متاسفانه در یک دهه گذشته علیرغم هشدارهای متعدد دانشگاهیان و صاحبان اندیشه، حاکمیت در بخش شیلات با نادیده گرفتن نظرات کارشناسی، با اتخاذ تصمیمات اشتباه و اصرار بر تطهیر و تحقق آنها، صدمات جبران‌ناپذیری را به منابع آبزیان کشور وارد نموده است، به طوری‌که تبعات منفی اکولوژیک، اجتماعی و اقتصادی آن تا سال‌های آینده نیز ادامه­‌دار خواهد بود.

لذا امروز  با روشن شدن ابعاد منفی این راهبردهای غلط  بر عموم، پافشاری متولیان این نهاد دولتی بر توسعه بی ضابطه ناوگان صیادی،  بخصوص صدور سخاوتمندانه مجوزهای متعدد صید در ماه‌های اخیر را غیرقابل پذیرش و خارج از هر چارچوب منطقی  و تخصصی می‌دانیم.

همچنین در خصوص ورود، ترویج و پرورش گونه‌های غیربومی و مهاجم همچون  ماهی تیلاپیا و  گسترش این آفت جدید وارداتی در منابع آبی کشور هشدار داده و این اتفاق نامیمون را در شرایط تنش ­های آبی اخیر خطرناک و زمینه ساز بروز بحران های جدید  دانسته، و در راستای توسعه پایدار مبتنی بر الگوی ایرانی ـ اسلامی ارزیابی نمی‌نماییم لذا خواستار ورود رویکرد علمی جامع‌نگر در عرصه تصمیم­ سازی‌های کلان این حوزه و علاج عاجل این امور در دولت جنابعالی می‌باشیم.

منبع: تسنیم این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پرورش ماهی محیط زیست ماهی ماهی تیلاپیا شیلات سازمان شیلات تیلاپیا صید ترال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۶۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارزانی با رئیس جمهور دیدار کرد

به گزارش قدس آنلاین، «نچیروان ادریس مصطفی بارزانی» رییس اقلیم کردستان عراق، دقایقی پیش با حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی رییس جمهور کشورمان دیدار کرد.

گفتنی است؛ بارزانی در رأس هیأتی عالی رتبه روز گذشته وارد تهران شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ورود رییس جمهور به مراسم تجلیل از قهرمانان سال ۱۴۰۲
  • آماده همکاری مشترک مطالعاتی با دانشگاه محقق اردبیلی هستیم
  • بارزانی با رئیس جمهور دیدار کرد
  • راه‌اندازی مرکز پرورش ماهیان خاوری در رودخانه قزل اوزن
  • افزایش تولیدات آبزیان فرآوری چهارمحال وبختیاری به ۳۶ هزار تن
  • بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • درخواست پیگیری بازگشایی گذر مرزی پرسه‌سو در سفر رییس جمهور
  • روسیه بلافاصله پس از شکست اوکراین، بیخ گوش ما موشک مستقر می‌کند
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • اسد: در کمک به مقاومت تردید نخواهیم کرد