Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، تا چند سال پیش مدیران مدارس می‌گفتند که برای پرداخت پول آب، برق، گاز و تلفن یا تعمیرات ساختمان مثل شوفاژخانه، ایزوگام پشت‌بام و کلاس‌های فوق برنامه نیاز دارند که والدین به مدرسه کمک نقدی کنند اما حالا درخواست آنها برای هزینه‌کرد در اموری مثل «خرید جوهر برای پرینتر»، « خرید برگه A۴ برای سؤالات امتحان»، « پرداخت حقوق مستخدم و سرایدار مدرسه» و «خرید چای برای دفتر» تقلیل پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مطهره خیرخواه، مادر ستاره که در پایه هشتم مدرسه‌ای در منطقه ۱۶درس می‌خواند، ۳ روز قبل از امتحانات مجبور شده ۱۵۰هزار تومان به مدرسه برای خرید برگه سفید و جوهر پرینتر برای چاپ سؤالات امتحانی و ۲۰۰هزار تومان برای حقوق بابای مدرسه پرداخت کند. « تازه این بخشی از هزینه‌هاست و تا پایان سال به حدود یک میلیون تومان می‌رسد که باید ماهانه پرداخت کنیم. اغلب والدین این رقم را می‌پردازند تا جبران کسانی شود که توانایی پرداخت ندارند. اما چرا پرداخت می‌کنیم؟ چون مدیر مدرسه جلسه گذاشته و بعد از مرثیه خواندن مفصل برای ما گفت که اگر پول ندهید، مجبورم بابای مدرسه را رد کنم برود و اینطوری کلاس‌ها در این شرایط کرونایی کثیف می‌مانند یا پول نداریم جوهر پرینتر بخریم که سؤالات را پرینت بگیریم و اینطوری مجبوریم سؤالات را سر جلسه بخوانیم تا بچه‌ها بنویسند و... یعنی یک جور تهدید ملایم و محترمانه که هر سال در شکل و شمایل جدید ظاهر می‌شود.»
یک شیوه جدید که مدیران مدارس به‌کار می‌گیرند تا راه شکایت والدین به آموزش و پرورش را ببندند، این است که برعکس گذشته اغلب خواسته‌شان را از والدین به‌طور شفاهی عنوان می‌کنند تا امکان انکار آن وجود داشته باشد.

داوود خرسندی، پدر یکی از دانش‌آموزان شیرازی در این‌باره می‌گوید: « این هم یک ترفند جدید است که مدیران مدارس زیاد به‌کار می‌برند تا ردی از خواسته اجباری خود باقی نگذارند. مثلا در جلسات اولیا و مربیان خواسته‌شان را بیان می‌کنند یا شفاهی به دانش‌آموز می‌گویند که باید بابت این یک یا ۲ مورد پول بیاوری. این طوری ما هم امکان شکایت در اداره آموزش و پرورش را از دست می‌دهیم چون  از ما مستندات می‌خواهند.»

حتی از معلمان هم پول می‌گیریم
اما کاسه و کوزه ماجرای دریافت وجه نقد اجباری بر سر مدیران مدارس شکسته می‌شود؛ کسانی که در جامعه بابت این موضوع به‌عنوان یک چهره منفی و مقصر شناخته شده و خطا در نهایت به اسم آنها تمام می‌شود. کسانی که مجبورند امور مدرسه را به‌نحوی سپری کنند که نه مدیران بالادستی آنها را به کم‌کاری متهم کنند و نه والدین آنها را  به پول گرفتن محکوم.
ح. الف، مدیر مدرسه‌ای است که تا به حال ۳ بار بابت دریافت وجه نقد از سوی دفتر رسیدگی به شکایات مردمی اداره آموزش و پرورش مورد مواخذه قرار گرفته است. او می‌گوید که مدیران اداره او را شماتت کردند که چرا طوری درخواست کمک کردی که موجب شکایت والدین دانش‌آموزان شود وگرنه در اصل دریافت پول مشکلی نداشتند. « وقتی سرانه مدارس دیر و به مقدار کم پرداخت می‌شود درحالی‌که هزینه‌های جاری به‌علت تورم افزایش یافته و خود مدیران به‌طور ضمنی می‌گویند که از کمک انجمن اولیا و مربیان استفاده کنید، چطور می‌توانند ما را محکوم به‌کار غیرقانونی کنند؟»
او توضیح داد: « والدین دانش‌آموزان باید بدانند که ما پول را صرف هزینه‌های شخصی خود نمی‌کنیم، این پول‌ها جبران هزینه‌هایی را می‌کند که دولت باید در قالب سرانه به مدارس بپردازد ولی این کار را نمی‌کند. چندین سال است که سرانه مدارس هیچ تغییری نکرده و تازه همان را هم خیلی دیر می‌پردازند. آیا مدیر مدرسه به مستخدمی که در قالب نیروی آزاد کار می‌کند یا کارگری که برای تعمیر شوفاژ و سرویس بهداشتی آمده یا تعمیرکار کامپیوتر ، پرینتر و... می‌تواند بگوید که من پول تو را ۶ماه دیگر پرداخت می‌کنم؟ خیلی از مدیران مدارس حتی پول چای و نان صبحانه را هم از خود معلمان می‌گیرند و از سرانه پولی بر نمی‌دارند.»
این مدیر مدرسه معتقد به آموزش رایگان است همانطور که در اصل ۳۰قانون اساسی آمده، اما می‌گوید مدیران در شرایط نامساعد مجبور به تصمیم دیگری می‌شوند؛ « در جلسات عمومی با مدیران مدارس بارها و بارها تکرار می‌شود که از کمک مالی والدین در اداره مدرسه استفاده کنید اما به شیوه‌ای باشد که موجب شکایت آنها نشود. ما هم شرایط مالی مردم را در این سال‌ها می‌فهمیم و از کاری که می‌کنیم خشنود نیستیم، اما بین انتخاب بد و بدتر مجبوریم بد را انتخاب کنیم تا به آموزش عمومی لطمه وارد نشود.»
اما مدیران وزارت آموزش و پرورش می‌گویند چنین چیزی صحت ندارد و اصلا آنها بنا ندارند که به این شیوه کسری بودجه مدارس را جبران کنند اما در خلال حرف‌هایشان کمبود سرانه را تکذیب نمی‌کنند.

والدین کمک کنند اما نه با زو ر
محمدحسین کفراشی، رئیس اداره کل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش در این‌باره به همشهری گفت: «معمولا شکایت از مدیران مدارس برای دریافت وجه نقد اجباری از اواخر دی و اوایل بهمن که زمان تحویل کارنامه‌هاست، شروع می‌شود و هنوز شکایت خاصی در این زمینه نداشتیم.»
او افزود: « قبول داریم که سرانه مدارس به‌دلیل محدودیت‌های مالی اندک است و آموزش و پرورش بودجه مورد نیاز مدارس را ندارد اما حداقل‌هایی را در اختیار مدیران مدارس می‌گذارند. ضمن اینکه عنوان شده درخواست پول از والدین دانش‌آموزان در قالب کمک‌های داوطلبانه از خانواده‌های توانمند باشد و کسی را در این‌باره تحت فشار نگذارند.»
کفراشی با تأکید بر اینکه مدیران مدارس نباید خانواده‌هایی که از نظر مالی دچار مشکل هستند را تحت فشار بگذارند، گفت: « به هر حال مدارس هزینه‌های زیادی دارند که باید آن را بپردازند و در این راه والدین مدیران را کمک کنند.» این صحبت‌های کفراشی در حالی است که آموزش در مدارس دولتی طبق قانون اساسی از اول ابتدایی تا پایان دوازدهم متوسطه باید رایگان باشد.
 تقابل بین مدیران مدارس و والدین بر سر پرداخت شهریه در حالی است که آموزش و پرورش به‌عنوان مجری بزرگ آموزش عمومی هیچ‌گاه توضیح نمی‌دهد که چرا سرانه مدارس اندک است و همان اندک اینقدر دیر پرداخت می‌شود.

کد خبر 648949 برچسب‌ها مجله امتحانات و آزمون‌ها مدرسه و مدارس امتحان - امتحانات دانش آموز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مدرسه و مدارس امتحان امتحانات دانش آموز آموزش و پرورش مدیران مدارس سرانه مدارس دانش آموزان مدیر مدرسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۶۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد

مدیرکل آموزش و پرورش اصفهان گفت: در استان حدود ۱۵۰ مدرسه تحت تاثیر فرونشست قرار گرفته‌اند که با اقدامات فنی، مهندسی انجام شده بخش عمده آنها همچنان مورد  استفاده قرار می‌گیرد و ۴۲ مدرسه از روند آموزشی خارج شد. - اخبار استانها -

به گزارش  خبرگزاری تسنیم از اصفهان، محمدرضا ابراهیمی در نشست خبری ویژه گرامیداشت هفته بزرگداشت مقام معلم، با اشاره به اهمیت و جایگاه آموزش و پرورش، اظهار داشت:اهمیت آموزش و پرورش بر کسی پوشیده نیست و اگر بخواهیم آینده جامعه‌ای را پیش‌بینی کنیم، باید بدانیم که امروز در مدارس آن جامعه چه می‌گذرد زیرا نبض آینده هر جامعه‌ای در مدارس شکل می‌گیرد و دانش‌آموزان و دانشجویان امروز، نقش‌های کلیدی جامعه فردا را در دست خواهند داشت و نقش‌آفرینان عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و غیره جامعه خواهند بود.

وی با بیان اینکه هرگونه توجه به آموزش و پرورش به معنای سرمایه‌گذاری ویژه برای تعالی جامعه در آینده است، افزود: میزان توجه به آموزش و پرورش یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی جوامع بوده و در قانون اساسی و دین مبین اسلام مورد تایید قرار گرفته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان انتخاب سالروز شهادت شهید مطهری را به عنوان روز معلم مایه افتخار دانسته و به بیان ویژگی‌های این شهید فرزانه پرداخت و گفت: شهید مطهری یک عالم کامل جامع‌الشرایط بود که در همه سطوح احاطه کامل عقلی، علمی و فلسفی داشت و همان طور که امام(ره) فرمودند همه آثار ایشان برای جوانان و جامعه مفید است؛ حدود نیم قرن از تالیف آثار شهید مطهری می‌گذرد اما بسیاری از آنها هنوز تازگی و طراوت دارند و این موجب افتخار جامعه معلمان است که سالروز شهادت یک عالم به عنوان روز گرامیداشت مقام معلم انتخاب شود.

وی با بیان اینکه خوشبختانه با اقدامات ویژه  دولت سیزدهم، مجلس و قوای سه‌گانه حال آموزش و پرورش خوب است اما برای رساندن جامعه به تعالی، هنوز کافی نیست، خاطرنشان کرد: کم‌توجهی‌های ادوار گذشته نسبت به آموزش و پرورش جبران و در این مدت اقدامات خوبی انجام شده و تاحدودی کمبودها در حوزه تجهیزات، فضای آموزشی و نیروی انسانی جبران شده است اما هنوز کافی نیست و جای کار وجود دارد.

سال گذشته مدارس اصفهان به مدت 11 روز غیر حضوری شدند

ابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به خبرنگاران حاضر در جلسه گفت: کار ما و شما هر دو در دایره رسالت فرهنگی است و باید برای انجام آن علاقه و هدف متعالی داشته باشیم؛ رسانه یک نهاد و عنصر فعال در آگاهی دادن به جامعه است و تعمیق آگاهی از سوی رسانه‌ها در این ارتباط امری ضرورت دارد؛ علاوه بر این رسانه‌ها باید واسطه بین مردم و مسئولین باشند و دستاوردهای ارگان‌های مختلف را به اطلاع مردم برسانند  و از سویی نیز کمبودها نیز گزارش کنند.

وی با بیان اینکه از رسانه‌ها انتظار داریم نسبت به سایر نهاد‌ها و مؤسساتی که در مقابل آموزش و پرورش تکلیف دارند، مطالبه‌گر باشند، گفت: اگر نهادها و مؤسساتی که بر اساس مصوبات قانونی در قبال آموزش و پرورش وظایفی دارند، به مسئولیت‌شان عمل کنند بسیاری از مشکلات ما رفع خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان تأکید کرد: بسیاری از  نهادهای کلان تولیدی در قبال بهبود شرایط آموزش و پرورش مسئولیت اجتماعی دارند و باید به مسئولیت‌شان عمل کنند؛ سال گذشته مدارس اصفهان به دلیل آلودگی هوا به مدت  11 روز غیرحضوری شد و تعطیلی 600 هزار دانش آموز خسارت بزرگی به شمار می‌رود زیرا حدود 40 میلیون نفر ساعت آموزش ما کم رمق شده است و جبران ترک فعل‌های انجام شده، می‌تواند آموزش و پرورش را از این عقب‌ماندگی کیفی رها کند.

وی افزود: رسانه‌ها باید تعمیق بخشی به دو واژه مقدس تعلیم و تربیت در دستور کار قرار دهند و نگذارند که آموزش و پرورش تحت تاثیر کم کاری دیگران قرار گیرد.

تنوع مدارس موافقان و مخالفان زیادی دارد

ابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش به تنوع مدارس در سطح جامعه اشاره کرده و با تاکید بر اینکه تنوع مدارس موافقان و مخالفانی دارد، گفت: در شورای عالی آموزش و پرورش کارگروهی برای این موضوع ایجاد شده و این کارگروه بیش از یک سال است که  روند فعالیت تنوع مدارس را بررسی می‌کند و نتیجه این کارگروه در آینده‌ نزدیک منجر به  کاهش تنوع مدارس خواهد شد.

وی در ادامه به اقدامات انجام شده برای حفظ و ارتقای کیفیت آموزش در مدارس دولتی اشاره کرد و افزود: توجه ویژه به مدارس دولتی از سال گذشته شزوع شده و در این راستا ما از برخی معلمان مجرب و نمونه درخواست کردیم که نیمی از ساعات آموزشی را در مدارس دولتی حضور داشته باشند و همچنین امکانات سخت‌افزاری خوبی در اختیار آنها گذاشتیم و این مهم منجر به کسب رتبه دوم کشوری در امتحانات نهایی توسط مدارس عادی اصفهان شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه استان اصفهان حدود یک میلیون نفر دانش آموز دارد، متذکر شد: رشد دانش آموزی در استان اصفهان طی چند دهه اخیر تقریباً صعودی است و شهرستان‌های اصفهان، کاشان، نجف‌آباد، خمینی‌شهر، شهرضا و غیره شاهد افزایش تعداد دانش آموز هستیم و در مناطق روستایی و شهرهای تعداد دانش‌آموز کاهش یافته است.

خروج 42 مدرسه از چرخه آموزش بر اثر فرونشست

وی با تاکید بر اینکه ما در شهرستان‌های بزرگ دچار کمبود فضای آموزشی هستیم، گفت: در استان اصفهان حدود 150 مدرسه تحت تاثیر فرونشست قرار گرفته‌اند که با اقدامات فنی، مهندسی انجام شده بخش عمده آنها همچنان مورد  استفاده قرار می‌گیرد و 42 مدرسه از روند آموزشی خارج شده که فضای برخی جایگزین شده است.

به گفته این مقام مسئول ناحیه 5 آموزش و پرورش اصفهان در منطقه خانه اصفهان، ناحیه 4 آموزش و پرورش و برخوار بیشترین مدارس آسیب دیده از فرونشست را دارند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان در بخش دیگری از سخنانش به بررسی تاثیر اپیدمی کرونا بر روی سیستم آموزش و پرورش پرداخته و اظهار داشت: همه جهان از این پدیده تاثیر گرفت و آثار کرونا در کوتاه مدت تمام نمی‌شود، به طور مثال دانش‌آموزان پایه اول و دوم که به صورت آنلاین آموزش دیدند، دچار مشکل آموزشی و پرورشی شده‌اند و تا رسیدن به سطح استاندارد مسیر سختی پیش‌رو دارند؛ به همین دلیل سعی کردیم هرچه زودتر مدارس را بازکنیم و در این مسیر چالش‌های زیادی را داشتیم.

وی اضافه کرد: تشکیل ستاد پسا کرونا اولین اقدامی که در این زمینه انجام دادیم که در این ستاد مسائل کیفیت‌بخشی آموزشی، امور تربیتی و آسیب‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفت و اقدامات خوبی انجام شد؛ در حال حاضر شکل و کیفیت آموزشی متفاوت شده است، باید در نطر گرفت که در شرایط امروز نوع آموزش متفاوت شده و  از فضای مجازی و سامانه شاد به عنوان مکمل استفاده می‌کنیم.

زنگ سپاس معلم در چهارمحال و بختیاری نواخته شد توضیحات صحرایی درباره کسر 45 درصد از حقوق دانشجو معلمان

استخدام سه هزار و 600 معلم در سال 1403

ابراهیمی در ادامه با بیان اینکه کمبود نیرو در استان اصفهان به عنوان ابر چالش تعریف شد، ادامه داد:دولت سیزدهم اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده و  دانشگاه فرهنگیان را تقویت کرده است و بر همین اساس سال گذشته 25 هزار نفر دانشجو معلم در کل کشور پذیرفته شد که سهم استان اصفهان  2 هزار و 300 دانشجو معلم بود.

وی ادامه داد: در سال 1402 در کل کشور بیش از 30 نفر ورودی داشتیم که از این میزان  2 هزار و 700 نفر در استان اصفهان پذیرفته شدند و در سال جاری مجوز استخدام حدود 70 هزار نفر در کل کشور صادر شد که  سهمیه اصفهان برای استخدام  3 هزار و 860 نفر بود؛ البته این عدد به صورت کامل محقق نمی‌شود چرا که در برخی از مناطق کد رشته‌ها به حد نصاب نمی‌رسد با این حال انتظار ما این است که در سال آینده حدود سه هزار و 600 نفر جذب شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با تاکید بر بهبود فرایند استخدامی در سال جاری گفت: ما سال گذشته با سونامی بازنشستگی مواجه بودیم و از طرفی کارهای وردی‌ها به موقع انجام نشد که بخشی از این مشکلات ناشی از اقدامات فرانهادی بود اما در سال جاری فرایند استخدام‌ها زود شروع شده است.

وی افزود: از طرفی ما به دنبال استفاده ویژه از حق‌التدریس نیروهای شاغل و بازنشسته آموزش و پرورش برای جبران این کمبود هستیم که در این راستا شیوه‌نامه‌ای در دست تدوین داریم و قرار است نرخ حق‌التدریس افزایش یابد که افزایش برای افرادی که به مناطق محروم می‌روند، بیشتر خواهد بود.

ابراهیمی تاکید کرد: آموزش و پرورش تا رسیدن به کیفیت مطلوب فاصله دارد با این حال ما اقداماتی را در دستور کار داریم که در صورت تحقق به شرایط مطلوب می‌رسیم.

98 درصد دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به مدرسه بر می‌گردند

وی در پاسخ به سئوالات خبرنگاران پیرامون آمار دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل نیز گفت:  در سطح استان اصفهان 8 هزار و 30 نفر بازمانده از تحصیل داریم که 98 درصد آنها به مدرسه بر می‌گردند و 2 درصد نیز هنوز جذب نشده‌اند.

ابراهیمی با بیان اینکه در استان اصفهان مدارسی برای کودکان کار فعال شده است، ابراز کرد: در سطح استان 2 مدرسه در استان با رویکرد رسیدگی و آموزش به کودکان کار راه‌اندازی شده است و همچنین یکی از خیران مدرسه‌ساز در منطقه زینبیه در حال ساخت مدرسه‌ای برای دانش‌آموزان کار است.

همه نهادها برای اجرای طرح "نماد " همکاری کنند

وی در خصوص آسیب‌های اجتماعی موجود در مدارس یادآور شد: همه نهادها باید همکاری لازم را برای اجرای طرح نماد داشته باشند، 14 دستگاه برای این طرح مسئولیت دارند اما همکاری لازم را ندارند و آموزش و پرورش در این زمینه به تنهایی وارد عمل شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه جذب مشاور را در استان اصفهان داریم، ادامه داد: آماری از تعداد دانش آموزان معتاد نداریم اما در مدرسه استعمال مواد مخدر نداریم.

انتهای پیام/170 /.

دیگر خبرها

  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه در این استان
  • ۱۵۰ مدرسه در اصفهان تحت تاثیر فرونشست / حقوق معلمان حق‌التدریس افزایش پیدا می‌کند
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • بلیط لحظه آخری، برگه شانس مسافران همیشه آماده ! +توضیحات کامل