Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@14:59:03 GMT

ارسال 100 اثر به دبیرخانه جشنواره ملی پسته

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۸۶۲۹۷

ارسال 100 اثر به دبیرخانه جشنواره ملی پسته

ایسنا/کرمان رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رفسنجان گفت: جشنواره ملی پسته امسال به‌صورت مجازی با فراخوان دریافت آثار در زمینه‌های مختلف فرهنگی، عکس، کلیپ و شعر برگزار و ۱۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال که مورد داوری قرار گرفتند و به برگزیدگان جوایزی اهدا می‌شود.

به گزارش ایسنا، حسن حسینی عصر امروز 19 دی ماه در مراسم اختتامیه جشنواره ملی پسته، در تالار خیام دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان اظهار کرد: رفسنجان نامش با پسته عجین شده و به عنوان یک میراث ناملموس مفتخر به ثبت ملی این محصول هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهالی رفسنجان در یک قرن پیش با تولید پسته آغازگر یک حرکت فرهنگی نیز بودند که با بنیان گذاشتن برخی آیین‌ها، نمادها، ارزش‌ها و رفتارها یک میراث فرهنگی ناملموس را خلق و در طول یک قرن گذشته بر تکامل و بنای آن کوشیدند.

وی بیان کرد: این میراثی ناملموس به‌عنوان امانتی از گذشتگان در اختیار ماست و دربرگیرنده طیف وسیعی از آداب، رسوم، مهارت‌ها، دانش بومی بوده و ریشه در گروههای مختلف جامعه دارد و در کنار آن به مرور، نظام‌های جدید کشاورزی در مراحل کاشت، داشت و برداشت، جوامع محلی را در قالب شرکای ملک، تلمبه‌ها و صحراها را به وجود آورد و همبستگی‌هایی را در جوامع شهری و روستایی رفسنجان سبب شد.

وی افزود: در نتیجه این توسعه کشت، به برکت محصول پسته آیین‌ها و رسومی چون وقف، نذر و کمک‌های خیرخواهانه، فعالیت‌های داوطلبانه، احداث بناهای عام‌المنفعه و… رونق گرفت و افکار مترقی برخی شهروندان بهره‌های فراوانی نصیب دیار طلای سبز شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رفسنجان از شوخی” بعد از پسته‌ها” که دربرگیرنده محصول پسته در زندگی اجتماعی مردم است سخن گفت و افزود: برخی ارقام پسته برگرفته از نام تولیدکنندگان آن شهرت ملی و بین‌المللی گرفتند ازجمله پسته اکبری و احمدآقایی. این موضوعات نشان از وجود پسته در ابعاد مختلف زندگی مردم رفسنجان است.

حسینی از تولید مستند “ره صدساله” به همت اتاق بازرگانی رفسنجان در زمینه پسته خبر داد و گفت: در این مستند بزرگان اقتصادی و اجتماعی رفسنجان در خصوص تجارب یکصد سال کشت و فرآوری پسته سخن می گویند، پسته رفسنجان اکنون یک قرن از عمر خود را پشت سر گذاشته است که تجارب فراوانی از مردم را بر خود دیده است.

وی تصریح کرد: میراث ناملموس پسته در گردشگری کشاورزی می‌تواند جذابیت داشته باشد و ایجاد اقامتگاه‌های گردشگران داخل باغات پسته در این زمینه مؤثر است و باید زیرساخت آن فراهم شود. ایجاد تورهای آموزشی و انتقال تجارب کشاورزان در این زمینه موثر خواهد بود. 

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رفسنجان خاطرنشان کرد: جشنواره ملی پسته امسال به‌صورت مجازی با فراخوان دریافت آثار در زمینه‌های مختلف فرهنگی، عکس، کلیپ و شعر برگزار و ۱۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال که مورد داوری قرار گرفتند و به برگزیدگان جوایزی اهدا می‌شود.

وی در پایان از فرمانداری رفسنجان، نماینده مردم رفسنجان در مجلس، مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، شهرداری و شورای شهر رفسنجان، دانشگاه ولی عصر، انجمن پسته ایران، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان و شرکت پسته رفسنجان که از برگزاری این جشنواره ملی حمایت کردند قدردانی کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جشنواره پسته سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استانی فرهنگی و هنری جشنواره ملی پسته میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۶۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جشنواره پاسخ برتر امسال سومین سال فرخوان خود را که از پاسخ‌های علمی برتر به شبهات تقدیر می‌نماید اعلام کرده است که تمام مراکز واشخاص پاسخگو دراین طرح شناسایی وآثار واشخاص برتر مورد تقدیر واقع شدند؛ امسال نیز آخرین مهلت فراخوان تا پایان اردیبشهت اعلام گردیده است؛ تمام فعالان پاسخگو اعم از نوشتاری و هنری وکتاب وفیلم وانواع کار‌های فرهنگی که در عرصه پاسخ به شبهات فعالیت دارند دراین طرح می‌توانند با ارسال نمونه‌ای از آثار شرکت کنند.

از نویسندگان وفعلان مجازی پاسخگو وهنرمندان وخبرگزاری‌ها وسایت‌های پاسخگو دعوت می‌شود آثار خود را به دبیرخانه جشنواره که زیر نظر مدیر کل حوزه‌های علمیه ودرمرکز مطالعات وپاسخگویی به شبهات حوزه‌های علمیه مستقر می‌باشد ارسال کنند.

موضوع جشنواره: تقدیر از فعالان و مراکز پاسخگو به شبهات دینی و حکمرانی اسلامی، همراه با اعطای جوایز به آثار برتر و حمایت از برگزیدگان

قالب‌های جشنواره: 

پژوهشی: کتاب، مقاله، پایان‌نامه.
ادبی: شعر، داستان، داستانک، ناداستان، رمان.
چندرسانه‌ای: فیلم، فیلم کوتاه، مستند، کلیپ، پادکست، موشن، پویانمایی.
تجسمی: عکس، عکس نوشته، اینفوگرافی، کاریکاتور، نقاشی.
بین‌الملل. بخش‌ویژه: رویکرد تهاجمی در مواجهه با شبهات.

معیار‌های انتخاب اثر:
ـ پاسخگویی تخصصی و تحلیل محتوا
ـ استفاده از شیوه‌های نوین پاسخگویی
ـ ارائه الگو‌های صحیح پاسخگویی به شبهات

شرایط آثار: 
ـ آثار پژوهشی نگاشته و چاپ شده در سال ۱۴۰۱
ـ عدم ارسال آثار ارسالی در جشنواره‌های قبلی

مهلت ارسال آثار: پایان اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳
اختتامیه جشنواره: پاییز ۱۴۰۳
ارسال آثار: https://jpb.pasokh.org

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • میزبانی سلماس از جشنواره بین المللی شعر رضوی ترکی
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»
  • فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون» تمدید شد
  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود
  • آغاز داوری آثار جشنواره قصه‌گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ»
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد
  • دومین فراخوان جشنواره استانی «راویان غدیر»
  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر منتشر شد