Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا علی اسماعیل زاده عصر یکشنبه در اختتامیه جشنواره پسته در محل تالار خیام دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان افزود: این رقم‌ها به نام های "بادامی امیر" و "پوست پیازی" شناسایی و دو رقم دیگر در دست بررسی و تحقیق هستند.

وی تعداد رقم های شناسایی شده پسته در مجموعه ذخایر ژنتیکی ایران را ۱۶۱ مورد برشمرد و گفت: در دنیا ایران صاحب نام پسته است

این مسئول افزود: بر روی ۴ رقم جدید پسته تحقیقات را سال گذشته آغاز کردیم که رقم نخست به نام بادامی امیر، زودگل، زودرس و دارای میوه درشت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسماعیل زاده بیان کرد: رقم دوّم هم به نام پوست پیازی در فصل بهار می توان آن را به عنوان پسته نورس از درخت چید و به بازار عرضه کرد.

وی ادامه داد: ۲ رقم بعدی جدید پسته هم در دست بررسی است.

عوامل توسعه کشت پسته در ایران

رییس پژوهشکده پسته ایران یکی از عوامل توسعه کشت پسته در این کشور را از بیش از ۱۰۰ سال اخیر صادرات آن معرفی کرد و گفت: ارز حاصل از صادرات محصول کشاورزی پسته بیش از ۲ میلیارد دلار است.

وی افزود: بیش از ۵۲۰ هزار هکتار از اراضی ۲۸ استان در کشور زیر کشت محصول پسته رفته است که از این لحاظ، ایران مقام اوّل را در دنیا دارد.

این مسئول گفت: از این ۵۲۰ هزار هکتار باغ، ۱۰۰ هزار هکتار بتدریج در حال رسیدن به سن باروری هستند.

دستاوردهای حوزه پسته

وی ادامه داد: برای جلوگیری از آفتاب سوختگی محصول در زمان تابستان که هوا بسیار گرم است و گاهی اوقات خسارت هنگفتی گریبانگیر باغداران می شود طرح سایبان سازی در بخش هایی از باغات در دست تحقیق و مطالعه است تا بتوان با استفاده از این تکنیک جلو گرمازدگی محصول پسته را بگیریم.

اسماعیل زاده همچنین استفاده از اسیدسولفوریک در باغات را یکی دیگر از تحقیقات در حوزه پسته بیان کرد و افزود: تحقیق آن پایان یافته و در باغاتی که سطح قلیایی خاک موجب خسارت به درختان می شود و این اسیدسولفوریک در این زمینه موثر است.

۴ فرمول فرآوری از پسته

وی خاطرنشان کرد: طی تحقیقات چند ساله به چهار فرمول فرآوری از محصول پسته دست پیدا کردیم که می توان با تولید انبوه این محصولات ارزش افزوده را کسب کرد.

اسماعیل زاده این فرمول ها را برای تولید کره پسته، شیر پسته، حلوای پسته و شکلات پسته معرفی کرد که در بازار مصرف داخل و خارج می تواند عرضه شود و از آنجاکه این محصول ارزش غذایی بالایی دارد و کلسترول بدن را تنظیم می کند می تواند برای سالمندان و کودکان بسیار مفید باشد.

نتایج تحقیقات بر روی پسیل پسته

وی اظهار کرد: پسیل پسته یکی از آفات مهم برای این محصول است که در از بین بردن محصول و برگ درختان اثرگذار است لذا برای مبارزه با این آفت تحقیقات گسترده ای را انجام دادیم.

رییس پژوهشکده پسته ایران بیان کرد: استفاده از گوگرد و صابون در شست‌وشوی برگ ها هنگام طغیان این آفت به صورت آفت کش موثر است.

وی افزود: ۷۸ پروژه تحقیقاتی در دست بررسی در این پژوهشکده وجود دارد و تا کنون ۱۵ کتاب در حوزه پسته به چاپ رسیده است.

به گزارش ایرنا، رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رفسنجان هم در این مراسم گفت: بیش از ۱۰۰ اثر در زمینه پسته به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده که پس از داوری تعدادی مورد تجلیل قرار می گیرند.

حسن حسینی ادامه داد: در رابطه با پسته که یک قرن از عمر آن در ایران می گذرد مستند " ره صد ساله " نیز با کمک اتاق بازرگانی در دست تولید است و  از تجربیات بزرگان، کشاورزان، تاجران و تولیدکنندگان این محصول در این مستند مطرح می شود.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از گردشگران علاقه‌مند به دیدن رویداد مهم برداشت این محصول هستند که می توان این امر را به عنوان اثر ناملموس به ثبت رساند و از این ناحیه فرهنگ گردشگری را تقویت کرد.

رفسنجان قطب بزرگ پسته ایران و جهان دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار باغ پسته است که حدود ۴۰ هزار خانوار  در این شهرستان از این صنعت ارتزاق می کنند.

برچسب‌ها پسته توسعه صادرات کرمان رفسنجان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پسته توسعه صادرات کرمان پسته توسعه صادرات کرمان رفسنجان اسماعیل زاده هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۶۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نویسنده «نون‌خ‌۵» تحقیقات جدی درباره محیط‌زیست و کولبر‌ها انجام داد

طبق نظرسنجی مرکز تحقیقات صداوسیما، سریال «نون خ ۵» به کارگردانی سعید آقاخانی و تهیه کنندگی مهدی فرجی که از پانزدهم فروردین از شبکه یک سیما پخش خود را آغاز کرد، با ۴۱ درصد بیننده، در صدر سریال‌های نوروز و رمضان ۱۴۰۳ قرار گرفت.

این مجموعه جزو سریال‌های موفق تلویزیون در فضای طنز و کمدی است و فصل چهارم آن در نوروز سال گذشته نیز پرمخاطب‌ترین سریال نوروزی شد. فصل پنجم سریال «نون خ» به دنبال موفقیت چهار فصل قبلی به کارگردانی سعید آقاخانی و تهیه کنندگی مهدی فرجی و با فیلمنامه‌ای نوشته امیر وفایی ساخته شده است.

سعید آقا خانی، حمیدرضا آذرنگ، سیروس میمنت، کاظم نوربخش، هدیه بازوند، ندا قاسمی، پاشا جمالی، ماشاءالله وروایی، صهبا شرافتی، مجید یاسر، سیدحسین موسوی، رضا رشیدی، سیروس سپهری، مهرنوش طوسی، افشین ملکی، علی اخوان، ماهرخ یخچال، پروانه لطفی، ساناز سماواتی، نارین ایوبی، نسرین مرادی، هدی استواری، اتنا مهیاری، سوژین حسن پور رضا خداداد بیگی و … بازیگران سریال هستند.

مهدی فرجی تهیه کننده سریال «نون‌خ» درباره آمار استقبال مخاطبان گفت: خوشبختانه در نظرسنجی رسانه ملی عدد قابل توجه‌ای برای فصل پنجم بیننده داشتیم و سریال مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت. کسانی هم در تلوبیون سریال را دنبال می‌کنند آنجا هم رکورد‌شکنی کردیم.

وی درباره ساخت فصل بعدی عنوان کرد: برای ساخت فصل بعدی الان خیلی زود است صحبت کنیم و باید بررسی‌های «نون خ ۵» بیاید، از طرفی به داستان و شرایط فکر کنیم و در موقعیت مناسبت‌تر درباره آن صحبت‌کنیم.

فرجی درخصوص پرداختن به موضوعات مختلف توضیح داد: در بحث موضوعات نویسنده مستقلا به همه موارد فکر کرده بود و یک بخشی هم کار تحقیقاتی انجام داده است و در چابهار مستقر شده بود و مسائل آنها را در حوزه محیط زیست و کولبر‌ها بررسی کرد و از این جهت مشاوره‌ای از طرف نهادی نداشتیم و آنچه که دیده شد بیشتر طراحی‌های ذهن نویسنده بود.

این تهیه کننده درباره زمان پخش خاطرنشان کرد: پخش سریال هم در زمان خوبی اتفاق افتاد و خیلی خوب حمایت شدیم و تیزر‌های سریال پخش شد و خوشبختانه مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت و از مدیران رسانه ملی هم تشکر می‌کنم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار
  • مخالفت سوئد با تحقیقات بین‌المللی درباره انفجار «نورد استریم»
  • آموزش: نکات مهمی که قبل از خرید دستگاه‌های الکترونیکی دست دوم باید بدانید
  • افتتاح ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در زرند
  • نصب ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در شهرستان زرند
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی آب با خشکه کاری برنج
  • جوانه زدن ۷۵ درصد محصول باغات دیم زمین‌های شیب دار شهرستان اردل
  • شمارش معکوس برای آغاز حج تمتع / نخستین کاروان عمره‌گزاران امروز بازمی‌گردد
  • نویسنده «نون‌خ‌۵» تحقیقات جدی درباره محیط‌زیست و کولبرها انجام داد
  • نویسنده «نون‌خ‌۵» تحقیقات جدی درباره محیط‌زیست و کولبر‌ها انجام داد