Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-29@08:00:49 GMT

آغاز سفر زمینی به عتبات از نیمه دوم بهمن

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۸۷۳۱۲

با توجه با بالا بودن هزینه سفر هوایی به عتبات، بسیاری از مخاطبان عتبات خواستار بازگشایی مسیر زیارت زمینی به عتبات شده‌اند تا از این طریق علاوه بر کاهش هزینه‌ها، امکان سفر به عتبات از همه استان‌ها فراهم شود. 

کاهش قیمت سفر به عتبات

آقای علیرضا رشیدیان با اشاره به تلاش برای برقراری سفر زمینی به عتبات اظهار داشت:هم‌اکنون با توجه به لغو روادید عراق برای سفرهای هوایی، فقط سفر هوایی به عتبات در حال انجام است اما با مذاکرات صورت گرفته و تلاش سفیر کشورمان در عراق، طرف عراقی قول‌های مساعدی برای بازشدن مسیر زمینی به عتبات داده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از احتمال برقراری سفر زمینی به عتبات از ابتدای ماه رجب خبر داد و گفت: رجب و شعبان ماه‌های زیارت اهل بیت علیهم السلام است. بر همین اساس، در نظر داریم که سفر زمینی به عتبات را با شیوه جدیدی به صورت محدود از اوایل ماه رجب همزمان با نیمه دوم بهمن‌ از سر بگیریم.

رشیدیان با بیان اینکه هنوز طرف عراقی روادید زیارتی برای زائران صادر نمی‌کند، خاطرنشان کرد: در شیوه جدید قرار است زائران به صورت مانیفستی و لیستی پس از موافقت سفارت عراق و تأیید اسامی از سوی طرف عراقی، از مرزهای زمینی خارج شوند.

رئیس سازمان حج و زیارت همچنین درباره هزینه سفر به عتبات به صورت زمینی تصریح کرد: هزینه این سفر حدود چهار میلیون تومان کمتر از سفر دو طرف هوایی به عتبات خواهد بود؛ به طوری که پیش‌بینی می‌کنیم این سفر با مبلغ کمتر از پنج میلیون تومان آغاز شود.

سفر زمینی به عتبات از سال ۹۸ با ناآرامی‌های عراق با فراز و نشیب‌هایی همراه بود تا اینکه در اسفند ۹۸ به دلیل شیوع کرونا همه سفرهای زیارتی به عراق بسته شد. از اوایل آذر سالجاری نیز پس از حدود 2 سال تعطیلی سفر عتبات، سفر به کربلا به صورت هوایی از سرگرفته شد اما سفر زمینی به عتبات هنوز امکان‌پذیر نیست و زائران بسیاری در انتظار بازگشایی مرزها و سفر به کربلا هستند.

گفت‌وگوی مقامات ایران و عراق درباره تردد زائران عتبات عالیات

 اعزام‌ زائر به سوریه فقط به صورت هوایی است

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: اعزام زائران به سوریه در شرایط فعلی با توجه به محدودیت‌های امنیتی فقط به صورت هوایی انجام می شود.

آقای علی رضا رشیدیان در جریان بازدید از واحدهای مختلف حج و زیارت خراسان رضوی گفت: موضوع اعزام زمینی زائران عتبات عالیات به عراق با توجه به‌ تقاضا بسیار مردم در دست پیگیری است و امیدواریم درماههای آینده امکان اعزام زمینی کاروان‌های زائران البته بر اساس قول شفاهی طرف عراقی آن هم به صورت محدود مهیا شود.

وی ادامه داد: بر اساس پیگیری دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت و سفارت کشورمان در عراق در خصوص اعزام زمینی زائران، مسئولان ذیربط عراقی بطور شفاهی قول دادند تا در ماه رجب این امکان فراهم شود اما هنوز مکتوب و قطعی نشده و در حال پیگیری هستیم.

وی همچنین درباره موضوع حج و عمره هم عنوان کرد: با توجه به تصمیمات وزیر حج و عمره عربستان ؛اقدامات آنها در رفع موانع زیارت و جهت گیری برای موضوع راه‌اندازی سفرهای حج و عمره مشهود است، لیکن نمی توان به صورت قطعی در این موضوع اظهار نظر کرد.

آقای رشیدیان افزود: سازمان حج و زیارت آمادگی کامل اعزام زائران به حج و عمره را با توجه به در نظر گرفتن احتمالات مختلف و چگونگی توافق با کشور عربستان دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه زیارت یک مسأله فردی و اجتماعی است که باعث ارتقاء اخلاق فردی و توسعه وحدت بین مسلمانان است، گفت: سازمان حج و زیارت مجموعه ای خدماتی است که ظرفیت هایی مختلفی برای تسهیل در زیارت ایجاد می‌ کند و ارزش‌های دینی و اخلاقی به عنوان یک اصل در رویکرد سازمانی لحاظ می گردد.

رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: به منظور بهبود عملکردها در این حوزه فرآیندهای اجرایی سازمان با کار گسترده کارگروه‌های تخصصی حج و زیارت بازنگری شده تا سازمان به هدف اصلی خود که اصلاح فرآیندهای اجرایی ، برنامه ریزی دقیق تر ، هماهنگی ، هدایت ،نظارت و کنترل دقیق تر عملیات اجرایی است، بپردازد.

آقای رشیدیان با اشاره به طرح نوین عتبات افزود: رویکرد سازمان حج و زیارت در طرح نوین عتبات ایجاد ظرفیت و زمینه فعالیت همه دفاتر زیارتی دارای مجوز به صورت مستقل در موضوع خدمت به زائرین عتبات عالیات و خروج از شرایط مربوط به اختصاص سهمیه ها بود.

وی تأکید کرد: خادمان زائران در سازمان حج و زیارت در این طرح بنا دارند به تمام نیازمندیها و درخواست زائر امام حسین (ع) توجه نموده و ظرفیت خدمت رسانی خود را افزایش داده و وظیفه ما آن است که برای تمامی زوار از طبقات مختلف اقتصادی بسته زیارتی مناسب ارائه دهیم و محدودیت‌های قبلی حوزه خدمات حذف گردد که در طرح نوین عتبات این مهم به خوبی دیده شده است.

رئیس سازمان حج و زیارت بیان کرد: در طرح نوین عتبات با توجه به فرایندهای اصلاح شده، فعالیت بدون رقابت منفی و تسهیل بیشتر سفر و ایجاد تنوع در بسته های سفر در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در این طرح ، نیاز به بروزرسانی آموزش‌های کارگزاران زیارتی و اطلاع از شرایط جدید اعزام زائران در طرح نوین عتبات باید مورد اهتمام باشد و اطلاع رسانی مناسب به زائران در این زمینه انجام شود.

چرا سفر عتبات برقرار نمی‌شود ؟

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: کربلا عتبات عالیات سفر زمینی رئیس سازمان حج و زیارت سفر زمینی به عتبات طرح نوین عتبات طرف عراقی حج و عمره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۷۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی وارد مکه شدند

عمره‌گزاران ایرانی پس از زیارت مرقد پیامبر(ص) و ائمه بقیع(ع)، برای زیارت خانه خدا لباس احرام پوشیدند و راهی مکه مکرمه شدند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، زائران عمره‌گزار ایرانی بعد از پنج روز اقامت در مدینه منوره و زیارت مرقد رسول الله(ص)، ائمه بقیع و شهدای احد شب گذشته در مسجد شجره حاضر شده و لباس احرام بر تن کردند.

زائران کاروان کرمانشاه در مسجد شجره یکی از میقات‌های هفت‌گانه به نیت عمره از لباس دنیوی خارج شدند و لباس بندگی و پاکیزگی احرام را به تن کردند.

عمره‌گزاران در حالی به سوی کعبه راهی شدند که با گفتن تلبیه، لبیک اللهم لبیک، در فضایی معنوی و روحانی رهسپار مکه مکرمه شدند.

گفتنی است یک کاروان از زائران استان کردستان نیز پیش‌تر راهی مکه مکرمه شد و این دو کاروان اولین کاروان‌های زائران ایرانی بعد از تعطیلی 9 ساله عمره بودند.

مسجد شجره که مسجد ذوالحلیفه نیز نامیده می‌شود، از مساجد تاریخی منطقه مدینه است که در هشت کیلومتری جنوب غربی مسجدالنبی و در مسیر مکه قرار دارد. این مسجد، میقات کسانی است که برای عمره تمتع و عمره مفرده از مدینه به مکه می‌روند.

به گزارش تسنیم، بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت، نخستین زائران عمره مفرده پس از 9 سال انتظار در قالب دو کاروان 85نفره (170 نفر) از دو استان کرمانشاه و کردستان وارد مدینه منوره شدند.

طبق برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته در سازمان حج و زیارت عملیات اعزام زائران تا 13 اردیبهشت و عملیات بازگشت آنها به کشور تا 23 اردیبهشت یعنی یک روز پیش از آغاز اعزام زائران حج تمتع خواهد بود.

اعزام زائران عمره به عربستان از 11 ایستگاه پروازی

زائران عمره با پروازهای هواپیمایی ایران‌ایر رهسپار سرزمین وحی می‌شوند و به‌مدت 5 روز در مدینه منوّره و 5 روز در مکه مکرّمه اقامت خواهند داشت، 4 هتل در مکه و 6 هتل در مدینه نیز پذیرای آنها خواهد بود.

عملیات عمره از 11 فرودگاه کشور از شهرهای تهران، مشهد، شیراز، بندرعباس، ساری، کرمان، زاهدان، اهواز، یزد و اصفهان انجام خواهد شد و در این بازه زمانی 5700 زائر عمره عازم عربستان می‌شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳۹ کاروان از گلستان برای مناسک حج تمتع اعزام می شوند
  • اعزام زائران کرمانی به سرزمین وحی پس از ۹سال + تصاویر
  • اعزام ریلی زائران به عتبات عالیات از استان مرکزی
  • لزوم بهره گیری از تمام ظرفیت‌ها برای اعزام زائران اربعین از مرکزی
  • نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی وارد مکه شدند
  • ۵۷ سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال ۱۴۰۳
  • میانگین سنی حجاج عازم حج تمتع ۵۷ سال است
  • حاجیان ایرانی با میانگین سنی ۵۷ سال عازم حج تمتع می‌شوند
  • برگزاری همایش آموزشی توجیهی مناسک حج تمتع در مشهد
  • ۱۰۵۵ قزوینی به حج تمتع اعزام می‌شوند