Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، هیأت وزیران دولت وقت در اسفندماه ۱۳۹۳ به پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی آستارا در استان گیلان را با حوزه فعالیت های دریایی، بندری، صنایع و خدمات وابسته و لجستیکی و ایجاد ارزش افزوده تصویب و ابلاغ کرده بود و منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا به وسعت ۶۱ هکتار در محدوده بندر چند منظوره این شهرستان در خشکی و شاخه های موج شکن دریایی ایجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کد گمرکی این منطقه به شماره ۲۰۲۰۲ در بهمن ماه سال ۹۷ صادر شد و در ۹ شهریور ماه ۱۴۰۰ گمرک منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا به منظور توسعه تجارت و ترانزیت خارجی و تسهیل کار صادرکنندگان و بازرگانان، به مناسبت هفته دولت با حضور مسئولان استانی و محلی راه‌اندازی شد اما این منطقه اقتصادی که مردم آستارا به عایدات و تاثیرات مثبت آن در اقتصاد و چرخه زندگی خود چشم امید دوخته اند، تا امروز حضور یک مدیر مستقل را تجربه نکرده است.

تصمیمات مهم و کاربردی منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا و دستورات لازم برای رتق و فتق امور اربابان رجوع و بازرگانان، سرمایه گذاران و صادرکنندگان به طور کلی به اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان مستقر در بندرانزلی مربوط است در حالی که مدیر، رییس یا مسئول مستقیم این منطقه ویژه اگر در آستارا که در دورترین نقطه غرب استان گیلان، مرز جمهوری آذربایجان و همسایگی استان اردبیل واقع است مستقر شود، به طور حتم نه فقط بر تسریع امور که نیاز اساسی شرایط اقتصادی امروز کشور است، بلکه در کیفیت خدمات نیز بسیار موثر خواهد بود.

تحقق این امر به اندازه ای می تواند برای منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا مفید باشد که معاون وقت سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار آستارا در ۲۵ شهریور ماه ۹۸ خواستار تعیین مدیر مستقل برای آن شده بود.

مسئولان وقت شهرستان آستارا همواره حضور یک مدیر مستقل برای رفع مشکلات و احیای ظرفیت های منطقه ویزه اقتصادی آستارا را یک ضرورت اجتناب ناپذیر دانسته و تداوم شرایط فعلی را مانعی جدی برایاستفاده از تمامی قابلیت های اقتصادی منطقه اقتصادی عنوان کردند.

فلسفه ایجاد مناطق ویژه اقتصادی راه اندازی کارگاه های صنایع تبدیلی، بسته بندی، جذب سرمایه گذاران فعال، رونق صادرات، ایجاد ارزش افزوده، اشتغالزایی و برخورداری بازرگانان و صادرکنندگان از معافیت های قانونی است و شکی نیست که تعیین مدیر یا مسئول مستقیم و مستقل برای آن، در تحقق این هدف ها و مزیت های موثر خواهد بود.

دولت مردمی، تمرکززدایی مسئولیت ها و تفویض اختیار به مدیران انقلابی

وقتی صحبت از انتخاب مدیر برای یک مجموعه دولتی به میان می آید، شاید نبود فرد مستخدم دولت و دارای شرایط لازم، توجیهی برای تمرکز مسئولیت در مرکز باشد آن هم به صورت موقت؛ اما معرفی مدیر برای یک مجموعه غیردولتی نظیر منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا، آن محدودیت هایی را ندارد و کار لاینحلی نیست.

طبق اصل ۱۴۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران رئیس جمهور، معاونان رئیس جمهور، وزیران و کارمندان دولت نمی‌توانند بیش از یک شغل دولتی داشته باشند و داشتن هر نوع شغل دیگر در موسساتی که تمام یا قسمتی از سرمایه آن متعلق به دولت یا موسسات عمومی است و نمایندگی مجلس شورای اسلامی و وکالت دادگستری و مشاوره حقوقی و نیز ریاست و مدیریت عامل یا عضویت در هیئت مدیره انواع مختلف شرکتهای خصوصی، جز شرکتهای تعاونی ادارات و موسسات برای آنان ممنوع است. سمتهای آموزشی در دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی از این، حکم مستثنی است.

هم تمرکز چند شغل یا مسئولیت برای یک مرکز یا مسئول، با نص صریح قانون اساسی مغایرت دارد و هم دولت کار و کرامت با آغوش باز از اختیار عمل و افزایش گستره خدمتگزاری کارگزاران و مدیران در اقصی نقاط میهن اسلامی استقبال می کند و از سوی دیگر با وجود این همه جوان متخصص و متعهد و تشنه کار و خدمت، چرا باید مسئولیت و مدیریت یک دستگاه اقتصادی و ارزآور (هر چند غیر دولتی) منحصر به اداره کل متبوع باشد؟!

با وجود اینکه فرمانداری آستارا از هفت ماه قبل به حالت سرپرستی اداره می شود اما بالاخره بعد از انتصاب فرمانداران همه شهرستان های استان، نوبت به آستارا در دورترین نقطه غرب گیلان نیز خواهد رسید و اکنون که نسیم امیدبخش تغییر و تحول دولت مردمی وزیدن گرفته و جوانه های خیر و خدمت را در ایران زمین بیدار و بارور می کند، امید است در کنار تعیین تکلیف فرمانداری آستارا، منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان نیز صاحب مدیر مستقل شود، تا نگاه متوازن و منصف مدیران استانی، برای مردم آستارا بیشتر محسوس باشد.

شهرستان مرزی آستارا ۹۱ هزار نفر جمعیت دارد و بندر چند منظوره آن با ۶۰ هکتار وسعت در ساحل دریای خزر، نخستین بندر بخش خصوصی کشور و نزدیک ترین مسیر حمل و نقل بین آسیا، آفریقا و اروپاست و برای تخلیه و بارگیری کشتی‌های ۲ هزار و ۵۰۰ تنی طراحی شده و از فروردین سال ۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده است.

برچسب‌ها سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها آستارا قانون مدیریت خدمات کشوری پرسش از خبر منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا قانون اساسی گیلان دولت سیزدهم پروندهٔ خبری ۱۴۰۰؛ سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها آستارا قانون مدیریت خدمات کشوری سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها آستارا قانون مدیریت خدمات کشوری پرسش از خبر منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا قانون اساسی گیلان دولت سیزدهم منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا مدیر مستقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۸۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی

به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست خبری جشنواره فیلم دینی رضوان، با حضور فرهاد قائمیان مدیر جشنواره بین المللی امام رضا (ع) و محمدحسین لطیفی دبیر جشنواره، دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه، در محل سازمان سینمایی سوره برگزار شد.

در ابتدای این نشست و پس از پخش سرود ملی و صلوات خاصه امام رضا (ع)، فرهاد قائمیان مدیر جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، عنوان کرد: امیدوارم این جشنواره که متعلق به امام رضا (ع) است توسط شما اهالی رسانه حمایت شود. برای من افتخار است در جشنواره فیلم رضوان، در کنار برادر و دوست عزیز خودم، محمدحسین لطیفی هستم.

وی ضمن اشاره به حمایت جدی بنیاد امام رضا (ع) و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: با توجه به فراز و نشیب ها در این دوره جشنواره فیلم امام رضا (ع) تلاش شده است تا با رویکردی جدی در طول چند ماه جشنواره، برای جوانان علاقه مند استان های مختلف کارگاه آموزشی برگزار کنیم.

قائمیان در ادامه با اشاره به این‌که سلام همه دبیران را به شما می‌رسانم، مطرح کرد: با شروع این مرحله از جشنواره تصمیم گرفتیم یک فیلم سینمایی با فرهنگ امام رضایی را استارت بزنیم و از قبل با آقای لطیفی به موضوع فیلم فکر کردیم. این اثر به نویسندگی حامد عنقا از رمان «عشق آباد تا عشق آباد» اقتباس شده است و این پروژه سینمایی سال ها به نتیجه نرسیده است. احساس می‌کنم امسال آقا امام رضا (ع) خودشان لطف کرده اند تا این فیلم ساخته شود.

وی در پایان با توضیح این که در این جشنواره بخش فیلم دینی با موضوعات مشخص جدا شده است و بخش ویژه رضوی هم به طور خاص جدا شده است، گفت: اختتامیه جشنواره در آبان ماه و اختتامیه بخش بین الملل در اردیبهشت سال بعد برگزار می‌شود و در بخش بین الملل مرحله جدیدی را در تعامل با سایر کشورها در موضوع دین مد نظر داریم.

پس از این محمدحسین لطیفی دبیر اولین‌ جشنواره فیلم رضوان، ضمن تشکر از امام رضا (ع) و فرهاد قائمیان برای این مسؤولیت، مطرح کرد: امیدواریم مسیری را آغاز کنیم که انتها نداشته باشد. در جهان امروز جای خالی آن آرامشی که از دین حاصل می‌شود ملموس است و هستی آرامش خود را از قلب‌های آرام می‌گیرد. بارها شنیده ایم که افراد تعریف کرده اند با پا گذاشتن در حرم امام رضا (ع) آرامش پیدا کرده اند و ما هم دوست داریم مخاطب با دیدن یک فیلم حال خوب پیدا کند.

وی ضمن اشاره به این‌که گستره فیلم های دینی شامل همه فیلم هایی با مضمون محبت، انسانیت، گذشت، ایثار و ... می‌شود، گفت: این فیلم‌ها عقبه ای در جان کارگردان و نویسنده دارد. به واسطه زمان کوتاهی که وجود داشت، امکان برگزاری بخش بین الملل برای مهر امسال امکان پذیر نبود و بخش بین الملل در اردیبهشت ۱۴۰۴ ‌برگزار می‌شود.

وی از اهالی رسانه درخواست‌ کرد: فضایی ایجاد شود که این جشنواره به خوبی دیده شود، کسی جانماند و فیلمسازان بتوانند کار کنند.

وی در پایان گفت: برای این جشنواره به کارهایی که فرهنگ رضوی را به دور از خرافات نشان دهد نیاز داریم تا ان شاء الله به آیین و مسلک امام رضا (ع) متوسل شویم.

در ادامه سید جواد رفایی مشاور راهبردی بنیاد امام رضا (ع) با مرور دوره های گذشته جشنواره امام رضا (ع)، عنوان کرد: علت توقف جشنواره برای یک مدت این بود که فیلم ها، ارتباطی با امام رضا (ع) نداشتند و تنها در بخش هایی به امام رضا (ع) اشاره می کردند از این رو تصمیم گرفتیم امسال در قالب پانزدهین دوره جشنواره رضوی اولین دوره جشنواره فیلم «رضوان» با بخش ویژه امام رضا (ع) را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه بخش دینی جشنواره همه ادیان الهی را در بر می‌گیرد، گفت: در این جشنواره برخلاف دوره های قبلی، بخشی تحت عنوان فیلمسازی با موبایل داریم همچنین بخش ایده تا فیلم «سراج» برای آن هایی که احساس می‌کنند برای ساخت فیلم در مورد امام رضا (ع) توانایی دارند اما به کارشناس برجسته دینی و سینما نیاز دارند در نظر گرفته شده است. این بخش برای توجه ویژه به جوانان صاحب ایده اختصاص یافته است. همچنین در قالب سه کارگاه آموزشی آموزش هایی در جهت ارتقای تولیدات ارسالی به جشنواره برگزار می‌شود.

در ادامه، سعید زمانی مدیر اجرایی ۲۱ امین جشنواره امام رضا(ع)، گفت: پس از این نشست رسمی، فراخوان این جشنواره در بستر سایت شمس طوس بارگذاری خواهد شد و همه علاقه مندان و مخاطبان می‌توانند نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

وی در انتها همه جوانان و فعالان سینما را دعوت به مشارکت در این رویداد کرد.

پس از اتمام نشست خبری از پوستر نخستین جشنواره فیلم «رضوان» رونمایی شد.

کد خبر 6091710 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • جشن روز کارگر در بوشهر برگزار شد
  • نامه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل به نخبگان دانشگاه‌های ایالات متحده
  • کسب رتبه برتر در حوزه عمران و زیربنایی توسط منطقه آزاد چابهار
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • سرمایه‌گذار برتر منطقه آزاد اروند تجلیل شد
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • طعنه‌زنی سنگین به دو مدیر ارشد اقتصادی دولت رئیسی
  • احیای واحدهای تولیدی راکد در دستور کار دولت است
  • اجرای بیش از ۵۰ ویژه برنامه هفته عقیدتی سیاسی در آستارا