Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از فضای متشنج پارلمان عراق که سرانجام به انتخاب هیئت رئیسه این کشور منجر شد، حال شمارش معکوس برای انتخاب رئیس جمهوری جدید آغاز شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، پس از انتخاب رئیس و نواب رئیس مجلس عراق، «محمد الحلبوسی» آغاز فرصت 15 روزه برای معرفی نامزدهای ریاست جمهوری را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الحلبوسی در سخنرانی کوتاه خود تأکید کرد که مجلس عراق به مسئولیت دموکراتیک و قانونی خود عمل کرد.

وی افزود که مردم عراق انتظارات بسیاری از نمایندگان دارند و نمایندگان می‌کوشند که متناسب با اعتمادی که به آنان شده است، عمل کنند.

او همچنین بر ضرورت پیگیری مطالبات مردم و معترضان اکتبر 2019 تأکید کرد و مجلس را برآمده از این تظاهرات خواند.

پس از آن رئیس مجلس اعلام کرد که قدم بعدی در روند قانونی تشکیل حکومت انتخاب رئیس جمهوری است.

 وی تأکید کرد که نامزدهای ریاست جمهوری 15 روز برای معرفی خود فرصت دارند.

وی گفت که موضوع فراکسیون اکثریت را با هیئت رئیسه بررسی خواهد کرد و موعد جلسه بعدی متعاقبا اعلام خواهد شد.

گام بعدی انتخاب رئیس جمهور عراق

گام بعدی انتخاب رئیس جمهوری است که طبق قانون باید پدر و مادرش عراقی باشند و از خوشنامی برخوردار باشد و به پاکدستی و خدمت صادقانه به میهن شناخته شده باشد.

بر اساس اصل 70 قانون اساسی عراق، نامزد ریاست جمهوری باید از رأی دوسوم نمایندگان برخوردار شود. همین شرط است که تشکل‌های پیروز در انتخابات را به تلاش برای ایجاد فراکسیونی با 200 کرسی از 329 کرسی مجلس وامی‌دارد.

اگر هیچ یک از رؤسای جمهوری از دوسوم آرای نمایندگان برخوردار نشد، برای دو نامزدی که بیشترین رأی را آورده‌اند دوباره رأی‌گیری می‌شود و هر کدام که بیشترین رأی را آورد رئیس جمهوری خواهد بود.

به موجب اصل 72 قانون اساسی عراق، مجلس موظف است که ظرف 30 روز پس از برگزاری اولین جلسه مجلس، رئیس جمهوری جدید را معرفی کند.

واکنش الکاظمی چه بود؟

«مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق در پیامی توئیتری انتخاب «محمد الحلبوسی» را به عنوان رئیس پارلمان و انتخاب «حاکم الزاملی» و «شاخوان عبدالله» به عنوان معاونان اول و دوم رئیس مجلس عراق، تبریک گفت.

نخست وزیر عراق خرسند از تحولات نهم ژانویه 2022 آنرا روزی بزرگ و تاریخی و فرصتی برای اتحاد مجدد عراقی‌ها در مسیر اصلاحات و قدرت بخشیدن به دولت و وحدت ملی دانست.

شادی زاید الوصف مقتدی صدر

«مقتدی صدر» با انتشار بیانیه‌ای انتخاب رئیس مجلس و نایبان وی را «بشارت تشکیل دولت اکثریت ملی» خواند.

او ضمن تبریک این انتخاب به ملت عراق تأکید کرد: این گام نخست در مسیر ساخت عراق آزاد مستقل به دور از سرسپردگی و فرقه‌گرایی و نژادپرستی و فساد است.

صدر افزود: از این مجلس دولتی ملی و پاکدست و خدماتی برخواهد آمد که برای حفاظت از حاکمیت ارضی عراق و تصمیم آن و رسیدگی به ملت و حفظ کرامت آنان و برای اصلاحات واقعی و جدی تلاش می‌کند.

صدر بیاینه خود را با هشتگ «دولت اکثریت ملی» به پایان رساند.

بارزانی از انتخاب هیئت رئیسه به عنوان  سرآغازی خوب نام برد

«مسعود بارزانی» رئیس حزب  دموکرات کردستان عراق هم از انتخاب هیئت رئیسه پارلمان جدید به عنوان سرآغازی خوب برای اصلاح روند سیاسی عراق نام برد.

بارزانی تاکید کرد: انتخاب هیئت رئیسه مجلس گامی مهم در روند سیاسی در عراق است و به همین مناسبت به «حلبوسی» به عنوان رئیس و «حاکم الزاملی» و «شاخوان عبدالله» به عنوان معاونان اول و دوم آن تبریک می‌گویم.

وی افزود: از همه دوستان و احزاب سیاسی که به تعهدات خود عمل کردند و این موفقیت را رقم زدند  نیز تشکر می‌کنم. این گام فرصتی برای نمایندگان عراق به منظور ایجاد وحدت و گشودن صفحه جدیدی و زمینه ساز اعتمادسازی میان همه طیف هاست.

پارلمان عراق در نخستین جلسه خود پس از وقفه‌ای حدودا یک ساعته به علت تنش در مجلس، محمد الحلبوسی را به ریاست و حاکم الزاملی را به عنوان نایب رئیس اول مجلس و «شاخوان عبدالله»، نامزد حزب دموکرات کردستان عراق هم به عنوان نایب رئیس دوم مجلس عراق انتخاب کرد.

بیانیه «چارچوب هماهنگی» درباره حوادث امروز پارلمان عراقمحمد الحلبوسی برای بار دوم رئیس پارلمان عراق شد + بیوگرافیپایان شمارش آرای برای انتخاب رئیس پارلمان عراق + فیلم و عکستعویق چند ساعته جلسه پارلمان عراق

 «حسن العذاری» رئیس فراکسیون جریان صدر، اعلام کرد که به موجب قانون اساسی این فراکسیون رسما خود را به عنوان فراکسیون اکثریت در مجلس ثبت می‌کند و درخواست مربوطه را با امضای 90 نماینده به رئیس مجلس تقدیم کرد.

چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه که بعد از وقفه یک ساعته به همراه برخی از دیگر نمایندگان حاضر به شرکت در جلسه مجلس نشد، در مشروعیت این جلسه تردید و تأکید کرده که موضوع را از طرق قضائی پیگیری خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عراق اخبار عراق انتخاب هیئت رئیسه پارلمان عراق رئیس پارلمان انتخاب رئیس رئیس جمهوری مجلس عراق رئیس مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۸۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، پارلمان عراق با وجود مخالفت‌ها از سوی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، امروز یکشنبه قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی در این کشور را با یک اصلاحیه به تصویب رساند.
 
پارلمان عراق با اعمال اصلاحیه‌ای در قانون قبلی که روابط همجنس‌گرایانه و تغییر جنسیت را جرم تلقی می‌کرد، مجازات تعیین شده برای این جرائم را از اعدام به  ۱۵ سال حبس تغییر داد و آن را به تصویب رساند.
 
در مقابل آمریکا نسبت به تصویب این قانون ابراز نارضایتی و نگرانی شدید کرد.
 
«متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتشار مطلبی در پلتفرم «ایکس» اظهار کرد: به شدت بابت تصویب اصلاحیه قانون مبارزه با فساد و همجنس‌گرایی در عراق نگران هستیم، این اصلاحیه گروه‌های در معرض خطر بیشتر در جامعه عراق را تهدید کرده و توان عراق در توسعه اقتصاد و جذب سرمایه‌های خارجی را کاهش می‌دهد.
 
در مقابل «محسن المندلاوی» رئیس پارلمان عراق شنبه در بیانیه‌ای تاکید کرد: تصویب قانون مبارزه با فساد، گامی ضروری برای حفظ زیرساخت‌های ارزش‌های جامعه و مصلحت عالی کشور برای حفاظت از مردمش در برابر فراخوان‌ها به انحطاط اخلاقی و فساد جنسی است که کشورهای جهان را در بر گرفته است.
 
المندلاوی در ادامه نیز اظهار کرد: این قانون حمایت قانونی برای مبارزه با این اقدامات و مبلغان آنها را فراهم کرده و نقص موجود در قوانین عراق در این حوزه را برطرف کرد.
 
رئیس پارلمان عراق گفت: همجنس‌گرایی در عراق که سرزمین انبیا، ائمه و اولیای صالح است، جایی ندارد.
 
پیشنویس این قانون در ابتدا شامل مجازات اعدام برای روابط همجنس‌گرایانه بود اما پس از مخالفت‌های گسترده آمریکا و کشورهای اروپایی با آن، اصلاحاتی پیش از تصویب بر آن اعمال شد.
 
عفو بین‌الملل نیز مخالفت خود را با تصویب این قانون اعلام کرد و مدعی شد که این قانون به منزله «نقض حقوق اصلی انسان‌ها» است.
 
در مقابل «رائد المالکی» نماینده پارلمان عراق با اشاره به وجود مخالفت‌هایی از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا با تصویب این قانون تاکید کرد: این قانون مساله‌ای داخلی است و مداخله از سوی هیچ طرفی را نمی‌پذیریم.
 
بر اساس این قانون، مجازات ۱۰ تا ۱۵ سال حبس برای روابط همجنس‌گرایانه در نظر گرفته شده و فعالیت هرگونه نهادی برای تبلیغ فحشا و همجنس‌گرایی در عراق ممنوع شده و مجازات آن هفت سال حبس است.
 
همچنین بر اساس این قانون، تغییر جنسیت بیولوژیک برای افراد طبق میل شخصی‌شان ممنوع بوده و برای فردی که بخواهد این کار را انجام دهد و یا هر پزشکی که این کار را برای فرد انجام دهد، یک تا سه سال حبس در نظر گرفته می‌شود.
 
همچنین مجازات مشابهی برای هر مردی که عمدا رفتارهای زنانه داشته و یا آن را ترویج دهد، در نظر گرفته شده است.

دیگر خبرها

  • رئیس دادگستری تهران : تا ۲۷ خرداد تمامی وسایل نقلیهٔ توقیفی از پارکینگ‌ ها خارج می‌شوند
  • تابع فضاسازی ها تصمیم قضائی نمی گیریم
  • تعیین تکلیف بیش از ۳ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان
  • ۲۱ اردیبهشت؛ تعیین تکلیف ۴۵ کرسی مجلس
  • بررسی مشکل مجوز‌های مالکان زمین «تپه سیف جاجرود» در کمیسیون اصل نود
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • تعیین تکلیف چای سنواتی باید مدبرانه‌ باشد
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود
  • ضرورت تعیین تکلیف پرونده‌های محکومان به قصاص در کردستان
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا