Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: سیاره عطارد عصر امروز _دوشنبه ۲۰ دی‌ماه- به بالاترین نقطه خود در آسمان می رسد.

فاطمه فخرایی فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: دوشنبه _۲۰ دی ماه_ دنباله دار C/2019 L3 (ATLAS) در فاصله ۳.۵۵ واحد نجومی نزدیکترین فاصله‌ خود را به خورشید دارد و در موقعیت حضیض بین ساعت ۱۸:۱۷ تا ۰۴:۵۵ قابل مشاهده خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین صورت که حدود ساعت ۱۸:۱۷ در ارتفاع ۲۱ درجه از افق شمال شرقی قابل دسترسی خواهد بود و ساعت ۲۳:۳۶، ۸۶ درجه بالای افق شمالی شما به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید. سپس حدود ساعت ۰۴:۵۵ هنگامی که به ۲۱ درجه‌ای افق شمال غربی برسد، غیر قابل رصد خواهد شد. قدر دنباله‌دار در این زمان ۹.۶ تخمین زده شده است، پس قطعاً فقط با ابزار قابل رصد است.

وی افزود: این دنباله‌دار برای نخستین بار در اوایل دی ۱۳۹۸ به وسیله سیستم هشدار برخورد سیارکی یا ATLAS که در هاوایی مستقر است، رصد شد. این سامانه برای شناسایی زودتر از موعد سیارک‌هایی طراحی شده است که خیلی به زمین نزدیک می‌شود، اما در این مورد خاص، یک دنباله دار عظیم را شکار کرد.

بیش‌ترین ارتفاع عطارد در آسمان شامگاهی

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: عطارد عصر امروز _دوشنبه ۲۰ دی‌ماه_ به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد، قدر این سیاره منفی ۰.۶ خواهد بود. از مختصات رصدخانه لارستان سیاره‌ تیر هنگام غروب آفتاب به ارتفاع ۱۶ درجه بالای افق می‌رسد. مدار عطارد همیشه در نزدیکی خورشید به نظر می‌رسد و در بیشتر مواقع در تابش خورشید غیر قابل رصد می‌شود.

وی تصریح کرد: هر بار که این سیاره به بیشترین جدایی از خورشید می‌رسد، یعنی در در فازهای تربیع اول و چهارم به‌خوبی رصد می‌شود. این پدیده‌ها تقریباً هر سه تا چهار ماه یک بار تکرار می‌شود و به طور متناوب در آسمان صبح و عصر، بسته به اینکه عطارد در شرق خورشید یا در غرب آن قرار دارد، رخ می‌دهد. وقتی این سیاره در شرق قرار دارد، مدت کوتاهی پس از خورشید طلوع و غروب می‌کند و در اوایل ساعات عصر قابل مشاهده است. هنگامی که در غرب خورشید قرار دارد، مدت کوتاهی قبل از خورشید طلوع و غروب می‌کند و اندکی قبل از طلوع خورشید در آسمان صبحگاهی قابل مشاهده است. دوشنبه شب این سیاره در صورت فلکی جدی ساعت ۱۸:۴۰، حدوداً یک ساعت و نیم بعد خورشید غروب می‌کند و حدود ۴۵ درصد روشنایی دارد.

کد خبر 547698

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نجوم رویداد نجومی رویدادهای نجومی پدیده نجومی رویداد نجوم رویداد نجومی 1400 عکاسی نجومی نجوم 1400 نجوم سال ۱۴۰۰ پدیده های نجومی سال ۱۴۰۰ نجوم تقویم نجومی 1400 رویداد نجومی امشب تقویم نجومی سال 1400 آسمان امشب تهران آسمان امشب ایران انجمن نجوم اماتوری ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق خود در آسمان دنباله دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۸۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش بهاری و وقوع طوفان‌های لحظه‌ای همراه با صاعقه آسمان اصفهان را در بر می‌گیرد

کارشناس اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به صدور هشدار زرد با ورود سامانه ناپایدار همرفتی، رطوبت اندک و اوج فعالیت وزش باد از طوفان لحظه‌ای، بارش رگبار بهاری، مه آلودگی و بارش موقت تگرگ در نواحی مستعد، رعدوبرق و صاعقه خبر داد.

مینا معتمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره پیش‌بینی وضعیت جوی هوای استان اصفهان، اظهار کرد: بررسی نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی بیانگر جوی به نسبت پایدار طی امروز بر روی استان است.

وی افزود: بر این اساس وضعیت جوی برای امروز در سطح استان به صورت صاف تا قسمتی ابری، گاهی همراه با وزش باد به نسبت شدید تا شدید پیش‌بینی می‌شود، از فردا مجدد از نیمه غربی شرایط افزایش ابر و بارش‌های رگباری بهاری مهیا است و به تدریج بعضی دیگر از نواحی را فرا خواهد گرفت.

کارشناس اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: در این وضعیت برای روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری در سطح استان افزایش سرعت وزش باد و تندباد لحظه‌ای پیش‌بینی می‌شود.

وی درباره صدور هشدار زرد هواشناسی با ورود سامانه ناپایدار همرفتی، رطوبت اندک و اوج فعالیت همراه با وزش باد از بعدازظهر فردا تا اواخر وقت چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت در استان، تصریح کرد: فعالیت این سامانه با وزش باد به نسبت شدید تا شدید، طوفان لحظه‌ای، بارش رگبار بهاری، مه آلودگی در اواخر وقت و اوایل روز بارش موقت تگرگ در نواحی مستعد، رعدوبرق و صاعقه مورد انتظار است.

معتمدی گفت: طی این مدت تمام مناطق استان به ویژه اصفهان، آران و بیدگل، اردستان، اسلام‌آباد موگویی، انارک، بویین میاندشت، سمیرم، چادگان، فرودگاه اصفهان، خمینی‌شهر، خوانسار، خوروبیابانک، شاهین‌شهر و میمه، فریدن (داران)، دهاقان، لنجان، زواره، نائین، نجف‌آباد، مورچه خورت، نطنز، گلپایگان، کوهپایه، کبوترآباد، کاشان، دهق، شهرضا، فلاورجان، مبارکه، مهاباد، نائین و ورزنه تحت تأثیر سامانه است.

وی اظهار کرد: احتمال جاری شدن رواناب و اختلال در تردد، وزش باد به نسبت شدید، لغزندگی و کاهش دید به ویژه در جاده‌ها و گردنه‌های کوهستانی و جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی از مخاطرات این سامانه است.

کارشناس اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: احتیاط در سفرهای برون شهری، نداشتن توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، خودداری از عبور یا توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌های فصلی، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و تمهیدات لازم جهت حفظ صنعت کشاورزی، توصیه می‌شود.

وی با بیان اینکه دمای هوا طی ۲۴ ساعت آینده در بیشتر مناطق استان تغییر محسوسی نخواهد داشت، افزود: بیشینه دمای هوای کلان‌شهر اصفهان در گرم‌ترین ساعات امروز به درجه ۲۶ سانتی‌گراد و کمینه آن بامداد فردا به ۱۵ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

معتمدی خاطرنشان کرد: چوپانان با دمای ۳۲ درجه سانتی‌گراد و بویین میاندشت با دمای شش درجه سانتی‌گراد به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین مناطق استان هستند.

کد خبر 750855

دیگر خبرها

  • رگبارهای بهاری از امروز دوباره آسمان فارس را در برمی‌گیرد
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • بارش بهاری و وقوع طوفان‌های لحظه‌ای همراه با صاعقه آسمان اصفهان را در بر می‌گیرد
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند