Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@17:52:04 GMT

مشکلات روانی بیماران خاص در دوران کرونا

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۸۹۷۸۴

مشکلات روانی بیماران خاص در دوران کرونا

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، غنچه راهب، مشکلات روانی و اجتماعی استخراج شده از تحقیقی در جمعیت کوچکی از بیماران خاص در دوران همه گیری کرونا را مورد توجه قرار داد و افزود: بنیاد بیماری‌های خاص، بیمارانی که دچار نارسایی پیشرفته کلیه هستند، ام اس، تالاسمی و هموفیلی را جزو بیماران خاص می‌شناسد و همچنین خدماتی را به بیماران مبتلا به سرطان و بیماران پروانه‌ای ارائه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره مطالعه‌ای که تحقیقی کیفی و تحلیل محتوا است و در میان جمعیت بیماران خاص انجام شده است، گفت: این تحقیق عمدتاً در میان بیماران همودیالیز، هموفیلی و تالاسمی، سرطان، ام اس و HIV ، با نمونه گیری گلوله برفی در سنین متفاوت، اجرا شده است.

راهب با اشاره به نمونه‌های جمع آوری شده از استان‌های تهران، لرستان، کردستان، همدان و مازندران و جداول مربوط به مشکلات روانی و اجتماعی بیماران خاص در دوران همه گیری کرونا، افزود: اولین مشکلی که بیماران تالاسمی مطرح کردند، عدم دسترسی آنان به فرآورده‌های خونی است، چرا که به دلیل شیوع کرونا، اهداکنندگان خون کاهش پیدا کردند و لذا این نگرانی در بیماران به وجود آمده که فرآورده‌های تولیدی از خون‌های اهدایی نیز کاهش پیدا کنند.

به گفته وی، نگرانی از ابتلاء به کرونا در مراجعه به بیمارستان برای دریافت خدمات مربوط به بیماری تالاسمی، نگرانی بابت از دست دادن اعضای خانواده در اثر کرونا، ترس از دست دادن شغل و ناتوانی مالی و عدم توانایی تأمین هزینه‌های درمان و تأمین مخارج خانواده، کمبود دارو و افزایش قیمت دارو، اشتراک فضای درمانی همه بیماران خاص، و تأثیرات منفی روی روان آنان، عدم امکان ارزیابی و آزمایش‌های خون و عدم امکان تردد به شهرستان‌ها، مشکلات تنفسی در حین خونگیری، ضعف شدید به هنگام خونگیری برای استفاده نکردن از مواد غذایی در محیط بیمارستان، سیستم ضعیف ایمنی و ناتوانی مالی برای تأمین دارو و مواد غذایی جهت تقویت، رسوب میزان آهن، و مشکلات اعصاب و روان همچون اضطراب، افسردگی، تغییرات خلقی و ناسازگاری، انزوا و پرخاشگری، از جمله مسائل و مشکلات بیماران تالاسمی بود که با اجرای این مطالعه، استخراج شد.

وی در مورد مشکلات بیماران مبتلا به سرطان نیز گفت: ترس از ابتلاء به کرونا، ترس ابتلای مراقبان، نگرانی از کمبود و پیدا کردن داروهای لازم، نگرانی برای از دست دادن نقش‌ها و وظایفشان، و کمبود اکسیژن و دشواری برای دسترسی، مشکلات این بیماران پس از ابتلاء به کرونا، تعویق روند درمان بیماری سرطان، تشدید استرس، افسردگی، بی خوابی و سردرگمی و همچنین رعایت افراطی رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی خانواده‌های این بیماران، اضطراب و افسردگی در اثر نگرانی به ابتلاء، بی توجهی به دیگر اعضای خانواده و تمرکز عمده بر فرد بیمار و بروز تعارضات و اختلافات خانوادگی، نگران بسیار زیاد فرزندان خانواده بخصوص برای مادر خانواده، از دست دادن شغل و منابع مالی، شلوغ بودن داروخانه‌ها و امکان ابتلاء و یا استفاده از وسایل عمومی و امکان ابتلاء، از جمله مشکلات بیماران مبتلا به سرطان است.

راهب، ایجاد تسهیلات برای تداوم فرایند درمان، و دسترسی بهتر به دارو و شرایط اختصاصی برای دریافت دارو جهت جلوگیری از مراجعه به داروخانه‌های شلوغ را برای این بیماران توصیه کرد.

مدیر دپارتمان مددکاری اجتماعی دانشگاه در خصوص مشکلات استخراج شده مربوط به بیماران همودیالیز، نگرانی از ابتلای خود و اعضای خانواده به کرونا، پایین بودن سطح ایمنی، ضعف جسمی در حین دیالیز و همزمانی انجام دیالیز برای بیمار کرونایی با بیمار غیر کرونایی، ترس از ابتلای همراه بیماران به کرونا، شدت یافتن علائم بیماری، افزایش اگزما و زخم‌های جسمی به دلیل استفاده زیاد از ماسک و الکل، دشواری تحمل ماسک و دردهای جسمی، مشکلات سلامت روان مانند استرس اضطراب و کاهش انرژی، انزوای اجتماعی و دوری از اعضای خانواده را مطرح کرد.

وی، مشکلات اجتماعی و اقتصادی این بیماران را نیز بیان داشت و گفت: عدم حمایت ارگان‌های دولتی، عدم توانایی تأمین هزینه‌های درمان، نگرانی ازدست دادن شغل، گرفتاری در انزوای اجتماعی و نگرانی از عدم استقلال مالی، از جمله این مشکلات هستند که توسط بیماران همودیالیز ذکر شد.

راهب در خصوص بیماران مبتلا به HIV نیز اظهار داشت: ترس از ابتلاء به کرونا، و پایین بودن امید به زندگی و خود مراقبتی در این بیماران، از دست شغل و بروز مشکلات اقتصادی، فقر اقتصادی و ناتوانی در تأمین هزینه‌ها و در بحث خانوادگی، عدم پذیرش خانواده، از جمله مشکلات این بیماران است.

وی افزود: مشکلات استخراج شده از جمعیت بیماران ام اس، تشدید مشکلات جسمی و تشدید در تکرر ادرار به دلیل کم تحرکی، علائم عدم تعادل و عوامل روانشناختی مانند افسردگی، اضطراب و نگرانی از تزریق واکسن در آنان بشدت مشهود بود، روابط بین فردی با دوستانشان تقریباً قطع شده، کمک‌های بیش از اندازه خانواده سبب محدودیت آنان شده و رفتارهای وسواس گونه خانواده بر آنان تأثیر گذاشته، محدودیت در انجام اوقات فراغت و تفریح است.

مدیر گروه مددکاری اجتماعی تصریح کرد که همه بیماران خاص بویژه بیماران ام اس به دلیل کم تحرکی و مشکلات حرکتی، دشواری در مراجعه به مراکز درمانی و شلوغی وسایل عمومی و امکان ابتلاء، شلوغی داروخانه‌ها و تأمین هزینه‌های دارو و درمان، از جمله مشکلات مؤثر بر وضعیت جسمی و روانی این بیماران بوده است.

منبع: مهر این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مشکلات روانی ویروس کرونا ابتلا به کرونا پاندمی کرونا ویروس اومیکرون ابتلاء به کرونا بیماران مبتلا تأمین هزینه ها اعضای خانواده بیماران خاص دست دادن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۹۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار خانواده خود تجربه کند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند/ ضرورت نهادینه شدن «فرهنگ کار» در جامعه
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه در کنار اعضای خانواده را تجربه کند
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • پرداخت بیش از ۱۸ میلیارد کمک هزینه درمانی به بیماران هرمزگانی
  • جرارد: به رقابت کردن با مسی و رونالدو افتخار می‌کنم